ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η αντιπρόεδρος Χριστίνα και ο απρόβλεπτος Μεμής

Για την πρόβα διαδοχής στον ΔΟΛ σας τα έχουμε ξαναγράψει, με τις προθέσεις του Σταύρου Ψυχάρη για την επόμενη ημέρα στη Μιχαλακοπούλου να έχουν διαφανεί από τις προηγούμενες κινήσεις του όταν έβαζε τα μέλη της οικογενείας του στο ΔΣ του ΔΟΛ πέρυσι τέτοια εποχή. Από τότε ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, αφού βγήκε και από το Χρηματιστήριο, ετοίμαζε σταδιακά την διαδοχή του βάζοντας στο κάδρο τον γιο του (από τον πρώτο γάμο) Παναγιώτη Ψυχάρη και τη (δεύτερη) σύζυγό του Χριστίνα Π. Τσούτσουρα - Ψυχάρη (σήμερα Εκτελεστική Αντιπροεδρος μετά τον πρόεδρο Σταύρο).
Κάποιοι που βιάστηκαν να βαφτίσουν νέο αφεντικό του ΔΟΛ την νυν σύζυγο του Ψυχάρη καλό θα ήταν να περιμένουν λίγο γιατί μπορεί και να διαψευστούν. Η Χριστίνα Τσούτσουρα μπορεί να έχει απασχοληθεί ως δημοσιογράφος στον ΔΟΛ και να έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε παραγωγικά.. 
δημοσιογραφικά τμήματα (από τα διεθνή από όπου ξεκίνησε και μετέπειτα σε κάποια ένθετα του Βήματος), αλλά πάντα θα είναι η γυναίκα του αφεντικού που είχε την εύνοιά του και που χωρίς αυτή την ιδιότητα ίσως να έγραφε ακόμη απλώς κείμενα για το μεταφραστικό.
Μάλιστα το 2010 όταν ο Ψυχάρης είχε προσθέσει την σύζυγό του Τσούτσουρα στους αρχισυντάκτες του Βήματος το σούσουρο από τα σχόλια και την κριτική στον πέμπτο ορόφο της Μιχαλακοπούλου έφτασε μέχρι τις παρυφές του Λυκαβητού. Η Χριστίνα Τσούτσουρα τότε ηταν υπεύθυνη για τις σελίδες Επιστήμης της εφημερίδας και το ΒΗΜΑ Science, ενώ παράλληλα διηύθυνε και τοVITA!..
Η σύζυγος Ψυχάρη μπορεί να έχει ικανότητες για το μεταφραστικό όχι όμως και την εμπειρία που χρειάζεται για να διοικηθεί ένας μεγάλος Οργανισμός όπως ο ΔΟΛ - έστω και αν έχει συρρικνωθεί στο μισο τα τελευταία χρόνια... Εξ άλλου ο Ψυχάρης είναι αμφίβολο αν θα την αφήσει να ταλαιπωρηθεί και να «εκτεθεί» περαιτέρω...Ο μόνος που θεωρείται ότι έχει την εμπειρία και θα μπορούσε να αναλάβει τις τύχες του ΔΟΛ είναι ο παροπλισμένος από τον Ψυχάρη και πρωην δεξί του χέρι, Χρήστος Μεμής. Ο πρώην διευθυντής του Βήματος και των Νέων και νυν Γενικός Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ εθεωρείτο από πολλούς ως η διάδοχη κατάσταση στον ΔΟΛ καθώς απολάμβανε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ψυχάρη και διαχειριζόταν μόνος του όλα τα θέματα - δημοσιογραφικά και διοικητικά. Ισως αυτό να ήταν τελικά η αιτία που ο Μεμής από ρυθμιστής στον ΔΟΛ και πρωταγωνιστής των εξελίξεων βρέθηκε ξαφνικά περιθωριοποιημένος χωρίς αρμοδιότητες και επιρροή.
Πολλοί είναι αυτοί στη Μιχαλακοπούλου που λένε πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο και θα βγει από την αδράνεια ο Χρήστος Μεμής. Μάλιστα επικαλούνται τις υψηλές γνωριμίες και τα «κονέ» που απέκτησε τα τελευταία χρόνια (ελέω Ψυχάρη) ο Γενικός Διευθυντής ΜΕ του ΔΟΛ. Γνωριμίες και διασυνδέσεις  οι οποιές έχουν λέει άμεση σχέση με τράπεζες και χρηματοδότες. Οπότε λένε δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ εκπλήξεων...
Δηλαδή από τη Χριστίνα να το περιμένουν και από τον Χρήστο να το βρουν...