ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Τι κρύβει η σιωπή του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Η επιστολή - ποίημα του διευθυντή ειδήσεων του Mega προς τους εργαζόμενους

Με μια χειρόγραφη επιστολή ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος (αυτόν που δεν θέλει ούτε να τον βλέπει ο Φώτης Μπόμπολας) απευθύνθηκε και φέτος στους εργαζόμενους του καναλιού για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Στην επιστολή -που πολλοί το χαρακτηρισαν «ποίημα»- αφήνει και υπονοούμενα για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στη Μεσογείων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί άσκηση ψυχραιμίας και νηφαλιότητας η σιωπή - ιδίως όταν μιλούν πολλοί. Έτσι κι αλλιώς τις πιο σημαντικές απαντήσεις της δίνει η ίδια η ζωή. Και τελικός κριτής όλων είναι ο κόσμος, αλλά..
και ο αμείλικτός χρόνος, που κάνει την τελική διαλογή»
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής Παναγιωτόπουλου:
«Στο ξεκίνημα κάθε τηλεοπτικής σεζόν συνηθίζω να γράφω λίγα λόγια. Είναι η 12η χρονιά και θα πω ακόμα λιγότερα. Άλλωστε όλα κρίνονται στην πράξη και όχι στις προγραμματικές δηλώσεις. Αποφασίσαμε να κάνουμε αλλαγές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. (...) Εκείνο που παραμένει αναλλοίωτο είναι οι αξίες μας. Η προσήλωση στο σοβαρό όχι στο σοβαροφανές. Η αξιολόγηση του σημαντικού όχι η ανάδειξη του ευτελούς. Η κριτική ματιά σε πράξεις και παραλείψεις. Όχι στον κανιβαλισμό των προσώπων. Ο σεβασμός στην προσωπική ζωή, στην διαφορετικότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κλείνω με κάτι που είναι προσωπικό. Αποτελεί άσκηση ψυχραιμίας και νηφαλιότητας η σιωπή - ιδίως όταν μιλούν πολλοί. Έτσι κι αλλιώς τις πιο σημαντικές απαντήσεις της δίνει η ίδια η ζωή. Και τελικός κριτής όλων είναι ο κόσμος, αλλά και ο αμείλικτός χρόνος που κάνει την τελική διαλογή (...) Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες μου, δημοσιογράφους, παραγωγούς, σκηνοθέτες και τεχνικούς που στέκονται όρθιοι και δημιουργικοί.
Καλή σεζόν,
Χρήστος Παναγιωτόπουλος»
.