ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ένας πρύτανης με στολή υπομοιράρχου

Ξοδεύουν το μελάνι και το σάλιο τους όσοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακάλυψαν πως τα πανεπιστήμια έχουν καταντήσει χωματερές και επιχειρούν να μας πείσουν πως για την κατάντια αυτή υπεύθυνοι είναι, τάχα μου, κακομαθημένοι και βρομιάρηδες φοιτητές και άτομα ξένα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Φαντασιώνονται όλοι τους πανεπιστημιακά ιδρύματα με τη μορφή λόχου διοικήσεως και στο πλευρό τους ακαδημαϊκούς πρόθυμους να αντικαταστήσουν την τήβεννο με τη στολή του υπομοιράρχου της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής.
Ξεχνούν ηθελημένα όλοι αυτοί, οι θιασώτες του άκρατου φιλελευθερισμού της εκπαίδευσης, πως.. η αιτία του κακού είναι ο Νόμος 4009, που έβαλε στα πανεπιστήμια τους εργολάβους της καθαριότητας και ανάγκασε τους πρυτάνεις να μπουν σε έναν μαραθώνιο διαγωνισμών, συμβάσεων, ενστάσεων, ακυρώσεων και χρονοβόρων διαδικασιών που αφήνουν τις σχολές έως και έξι μήνες να πνίγονται στα σκουπίδια.
Χθες το πρωί, από ραδιοφώνου, ένας από τους άρτι αφιχθέντες στην ελληνική πραγματικότητα δημοσιογράφος, αντικρίζοντας έκπληκτος τη χωματερή της Φιλοσοφικής, αναρωτήθηκε «...καλά, δεν βρέθηκαν 20 φοιτητές να μαζέψουν τα σκουπίδια;». Ακούγοντάς τον αναρωτήθηκα κι εγώ με τη σειρά μου. Μα καλά, δεν βρέθηκαν 20 φοιτητές να πουν όχι στον Νόμο 4009 που μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε τσιφλίκι των εργολάβων με τα δουλεμπορικά συνεργεία, δεν βρέθηκαν 20 φοιτητές να τσοντάρουν με το χαρτζιλίκι τους να βγουν τα έξοδα μιας και τα ταμεία των ΑΕΙ είναι μείον;
Το πρόβλημα, όμως, αγαπητέ συνάδελφε, είναι πως όταν βρέθηκαν αυτοί οι 20 φοιτητές και αντέδρασαν, οι ραδιοφωνικές σας συχνότητες τους αποκάλεσαν τραμπούκους και φασίστες. Και τότε σπεύσατε να βάλετε τη δημοσιογραφική σας υπογραφή στις συμβάσεις των πανεπιστημίων με ιδιωτικές εταιρείες security στο όνομα του νόμου, της τάξης και του face control. «Και γιατί να μπαίνουν βουλευτές στο Πανεπιστήμιο, πάω εγώ να μπω στην Κουμουνδούρου ή στο σπίτι σας;» αναρωτήθηκε ο τελών χρέη υπομοιράρχου πρύτανης για την «παράνομη εισβολή» τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο «σπίτι» του. Γιατί ως σπίτι και τσιφλίκι τού εκάστοτε πρύτανη λογίζεται στις μέρες μας το πανεπιστήμιο. Ένα σπίτι περικυκλωμένο από ΜΑΤ και σεκιουριτάδες, μην τυχόν και παρεισφρήσουν ο ιός της ελεύθερης σκέψης και το μικρόβιο αμφισβήτησης.
Ένα πανεπιστήμιο σε ιδεολογική καραντίνα ονειρεύεται ο υπομοίραρχος και ο Νόμος 4009 του πρόσφερε όλα τα απαραίτητα εργαλεία να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Ο κατάλληλος άνθρωπος στον κατάλληλο νόμο.

Πέτρος Κατσάκος