ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Eκπλήξεις στο φετινό φεστιβάλ animation στη Σύρο

Εκπλήξεις ετοιμάζει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 02 έως τις 05 Οκτωβρίου. To αγαπημένο  φεστιβάλ animation, ετοιμάζεται πυρετωδώς για να παρουσιάσει στην Ερμούπολη της Σύρου (και στο ιστορικό θέατροΑπόλλων που γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια του) ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πρεμιέρες στο διεθνές διαγωνιστικό και φοιτητικό του τμήμα, μεγάλα αφιερώματα, ένα μοναδικό focuse στις γυναίκες και υπαίθριες προβολές στην πλατεία Μιαούλη έξω από το επιβλητικό Δημαρχείο της Σύρου.
Κεντρικός άξονας του προγράμματος για μία ακόμα χρονιά, τα δύο διαγωνιστικά τμήματα που περιλαμβάνουν διεθνείς και εγχώριες μικρού μήκους ταινίες, επιλεγμένες από την ομάδα..  προγράμματος του animasyros, από την αφρόκρεμα της παγκόσμιας παραγωγής της χρονιάς που πέρασε, αλλά και της φρέσκιας, παλλόμενης ελληνικής animation κινηματογραφίας.
Το φεστιβάλ αποφάσισε να τιμήσει φέτος τις γυναίκες δημιουργούς, αλλά και το γυναικείο στοιχείο στην τέχνη του animation τιμά. Θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα με θέμα την Ισότητα των Δύο Φύλων, υπό την αιγίδα υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Το αφιέρωμα με τίτλο «Woman in Anima» περιλαμβάνει προβολές ταινιών της  Signe Baumane, το εργο της οποιας επικεντρώνεται στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα, οπως το πρόσφατα βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Καρλοβι Βάρι, «Rocks in my pockets», αλλά και ταινίες όπως το «Sita sings the blues» της Νίνα Πάλεϊ.