ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Εξω φρενών η Βούλτεψη - Ποιος την «καπέλωσε» στη ΝΕΡΙΤ

Ιντριγκες στο Ραδιομέγαρο - Οταν πάνε βόλτα οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Μπορεί η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση να αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά η ίντριγκα στο Ραδιομέγαρο ζει και βασιλεύει. Ούτε μια μέρα δεν περνάει που να μη σκάσει καινούργια διαρροή, φρέσκο σενάριο, ανακατωσούρα απ' το πουθενά. Βλέπε και την πρόσκληση ενδιαφέροντος για καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
Κανονικά, πολύ κανονικά δηλαδή, προχθες που έληγε η θητεία του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ θα έπρεπε να έχουμε ακούσει νέα από το εκείθεν μέτωπο. Οπως λένε μάλιστα οι καλές γλώσσες της Αγίας Παρασκευής (οι οποίες καλές γλώσσες συχνά μεταμορφώνονται σε κακές...), το γραφείο της Σοφίας Βούλτεψη τον είχε έτοιμο τον κατάλογο με τα καινούργια μέλη του οργάνου. Να τον στείλει fast track στη Βουλή, να τον περάσει η Βουλή με απλή πλειοψηφία (το επιτρέπει η πρόσφατη τροπολογία, μην το ξεχνάμε), να λήξει το ζήτημα τσατ πατ, να αλλάξουν οι..  κλειδοκράτορες στο Ραδιομέγαρο. Να επιβληθεί ο νόμος της κυβερνητικής εκπροσώπου.
Διότι, ας μη γελιόμαστε, όλος ο καβγάς γίνεται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη ΝΕΡΙΤ. Ακόμη κι έτσι πετσοκομμένο, είναι πολύ μεγάλο το μαγαζί για να μη διεκδικηθεί από κάθε είδους ορεξάτους πολιτικούς. Κι αν τώρα ψωμοζεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σκεφτείτε τι θα γίνει όταν την αποδεχθεί ως πλήρες μέλος η EBU και θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει το ανταποδοτικό τέλος στο σύνολό του. Μιλάμε για μια ετήσια ιστορία κοντά στα τριακόσια εκατομμύρια ευρώ, κι άμα μου βρείτε εσείς δημόσια υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τόσα χρήματα και θα αναθέτει ουκ ολίγα εξ αυτών στην παραγωγική (και «παραγωγική» βεβαίως) διαδικασία, εγώ θα έρθω να μου τρυπήσετε τη μύτη. Είναι πολλά τα λεφτά, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Και μαζί με τα λεφτά έρχεται και η συνακόλουθη επιρροή, να μην το ξεχνάμε.
Μερικές φορές ωστόσο, ακόμη και τα καλύτερα προετοιμασμένα σχέδια βρίσκουν λακκούβα. Οπως λέει και η παροιμία, εκατό η αλεπού, εκατόν δέκα το αλεπουδάκι. Κάπως έτσι μας προέκυψε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, που βάζει στον πάγο την άμεση ανανέωση του Εποπτικού και έρχεται να κλείσει πονηρά το ματάκι στην EBU που ώς και επιστολή στον Σαμαρά έστειλε για την πρόστυχη τροπολογία και τις επιπτώσεις της.
Είναι αυτό που λέμε «μία σου και μία μου» και αναρωτιέται κανείς πώς θα αντιδράσει το γραφείο της κυβερνητικής εκπροσώπου. Διότι εδώ δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με ανταλλαγές σποραδικών πυρών, αλλά με ρίψη πυραύλων και ρουκετών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν πλακώνονται τα βουβάλια στο βάλτο λέγεται ότι την πληρώνουν τα βατράχια. Αναμένουμε λοιπόν την ώρα που θα ακουστεί το πρώτο «βρεκεκέξ»!
Xρ. Ξανθάκης (από την«Ε»)