ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Οι τυχοδιώκτες της ενημέρωσης

Και η εφημερίδα Αυγή έπεσε θύμα της παραπληροφόρησης και κάποιων τυχοδιωκτών του διαδικτύου. Η Αυγή στην ιστοσελίδα της δημοσίευσε κι αυτή όπως και πολλά άλλα σάιτ (με πρώτο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη) τις ανυπόστατες πληροφορίες ότι ο μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής Αντώνης Βαρδής έχασε  τη μάχη για τη ζωή.
Την «είδηση» του «θανάτου» του Α. Βαρδή και τα ανυπόστατα δημοσιεύματα διέψευσε ο γιος του καλλιτέχνη,  Γιάννης Βαρδής. Η Αυγή αμέσως έσπευσε -σε αντίθεση με τους περισσότερους που έκαναν «γαργάρα» την μακάβρια γκάφα τους- να ζητήσει συγγνώμη αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της: "Επειδή η ιστοσελίδα της εφημερίδας μας, για λίγα λεπτά, αναπαρήγαγε την "είδηση" που απεδείχθη κακοήθης φήμη, η "ΑΥΓΗ" ζητεί συγγνώμη από τον Αντώνη..
Βαρδή, τους οικείους του και βέβαια τους επισκέπτες - αναγνώστες της ιστοσελίδας της. Εύχεται δε στον δημοφιλέστατο καλλιτέχνη, η περιπέτεια της υγείας του να έχει αίσιο πέρας".

Υ.Γ1 Μπορεί ο Α. Βαρδής να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του να είναι σοβαρή αλλά το να γράφεις ότι «πέθανε» είναι αχαρακτήριστο. Και κάπως έτσι χάνεις το κύρος και την αξιοπιστία σου . Κι ας έχεις αποκαλύψει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Κι ας έχεις δημοσιεύσει "βαρβάτες" αποκαλύψεις.  Ουδείς θα σε πιστέψει και ουδείς πλέον θα σε πάρει στα σοβαρά. Λίγη προσοχή παιδιά... Με τον θάνατο δεν παίζουν..

Y.Γ2 Πηγή έμπνευσης για τους zoornalistas αποτελούν τα γραφόμενα του Σταύρου Ψυχάρη. Στον τίτλο μας βοήθησε το άρθρο του κυρ Σταύρου, στο Βήμα της Κυριακής: «Οι λιμοκοντόροι της ενημέρωσης». Ο δάσκαλος δεν "παίζεται"...