ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Οι λιμοκοντόροι της ενημέρωσης κι ο οργισμένος Ψυχάρης

Θυμωμένος εμφανίζεται ο Σταύρος Ψυχάρης με «τα νεοπλάσματα του χώρου των Μέσων Ενημέρωσης» και τους «λιμοκοντόρους της ενημέρωσης» που διαδέχτηκαν τους «παλαιούς αμόρφωτους εκβιαστές». Προφανώς έχει ενοχληθεί με τα όσα λέγονται και γράφονται για τη συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου και το ταυτόχρονο κούρεμα των χρεών των δύο εκδοτικών επιχειρήσεων.
Στο κυριακάτικο άρθρο του στο ΒΗΜΑ σπεύδει να προστατεύσει τα... υιοθετημένα εκδοτικά παιδιά του (Το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ) προειδοποιώντας έτερους εκδότες (λέγε με Μπόμπολα) για το ποιος  (θα) είναι το αφεντικό. Μάλιστα το αφεντικό της Μιχαλακοπούλου υπονοεί ότι οι εφημερίδες του Πήγασου («Εθνος»- ημερήσιο και κυριακάτικο) δεν θα μπορέσουν ποτέ να έχουν τη δημοσιογραφική ακτινοβολία του «Βήματος» και των «Νέων»... Ο Ψυχάρης στο άρθρο του δεν παραλείπει να..
προειδοποιήσει και τους κυβερνώντες, σημερινούς κι αυριανούς. Στο υστερόγραφο του άρθρου του αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Οσοι νομίζουν ή προσδοκούν συγχωνεύσεις μέσων ενημερώσεως εννοώντας μείωση της δημοσιογραφικής ακτινοβολίας του «Βήματος» και των «Νέων», ματαίως ελπίζουν. Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οργανισμός της χώρας, παρά την κρίση, ανακάμπτει εντυπωσιακά. Και πολιτικά ισχύει πάντοτε η φράση του νεαρού δημοσιογράφου που απάντησε σε υπουργό της χούντας «Κύριε υπουργέ, εγώ θα είμαι και αύριο εδώ!»".
Πολλοί εντάσσουν το άρθρο Ψυχάρη στο γενικότερο παζάρι που έχει ξεκινήσει το αφεντικό του ΔΟΛ σχετικά με το ποσοστό του, στη μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας. Ο Ψυχάρης δεν είναι ικανοποιημένο από το 33,3% που θα λάβουν - βάσει του αρχικού σχεδίου συμφωνίας- τα τρία εμπλεκόμενα μέρη (ΔΟΛ, Πήγασος, Τράπεζες). Ο παλαίμαχος εκδότης έχει εκφράσει την επιθυμία και «παζαρεύει»,.. σύμφωνα με δημοσίευμα των Παραπολιτικών, το ποσοστό του ΔΟΛ να ανέλθει στο 42%...