ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Γιατροί και δημοσιογράφοι...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από την κοινοποίηση της από 23/7/2014 καταγγελίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) προς την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κατά του Τάκη Μίχα, απέστειλε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε Πρόεδρε,
Μας κοινοποιήθηκε η από 23-7-2014 επιστολή σας προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δια της οποίας καταφέρεστε κατά του συναδέλφου μας Τάκη Μίχα για δημοσίευμά του στον ενημερωτικό ιστότοπο www.protagon.gr.
Το δημοσίευμα αφορούσε την κραυγαλέα περίπτωση ιατρού-διευθυντή δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε «φακελάκι» από ασθενή για να τον χειρουργήσει. Ο ασθενής, δυστυχώς,..   κατέληξε πριν χειρουργηθεί.
Επειδή συμφωνούμε μαζί σας ότι οι κανόνες δεοντολογίας στους οποίους υπόκεινται οι ιατροί και οι δημοσιογράφοι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα.
Επειδή και οι ιατροί και οι δημοσιογράφοι έχουν συγκεκριμένα και διακριτά καθήκοντα. Το καθήκον των δημοσιογράφων συνίσταται στην αντικειμενική, ανεπηρέαστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών.
Επειδή το δημοσίευμα του συναδέλφου μας Τάκη Μίχα θίγει ένα θέμα το οποίο, όπως ελπίζουμε θα συμφωνείτε και εσείς, τυγχάνει μείζονος σημασίας και το οποίο απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα.
Σας τονίζουμε συνεπώς ότι η ελευθερία του τύπου συνιστά συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό και κανείς, για κανένα λόγο, δεν πρέπει να επιχειρεί με κανένα τρόπο να θέτει προσκόμματα στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος καθώς διακυβεύεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση το οποίο αποτελεί συστατικό στοιχεία κάθε σύγχρονης δημοκρατίας.