ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

H Xαλυβουργία, οι καθαρίστριες και το κράτος δικαίου..

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ)

Στη μνημονιακή Ελλάδα του 2014, στη χώρα που η απογοήτευση και η μαυρίλα έχουν σκεπάσει κάθε πτυχή της ζωής μας, οι πολιτικοί ιθύνοντές της εξακολουθούν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εξασθενίσουν το πνεύμα αντίστασης, το οποίο διέπει το δοκιμαζόμενο λαό.
Οι τελευταίες εξελίξεις με τα θέματα των ομαδικών απολύσεων στη χαλυβουργία Ελλάδος και των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, μας επιβεβαιώνουν και μας δείχνουν το δρόμο που θέλουν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στη χώρα.
Η μεν πρώτη περίπτωση, με την απόφαση του ανωτάτου συμβουλίου εργασίας, στην οποία.. καταψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του υπουργείου εργασίας και του υπουργείου οικονομικών δηλώνοντας ότι δεν πείθονται από τα στοιχεία για την αναγκαιότητα των ομαδικών απολύσεων, ανοίγει τον «ασκό του αιόλου» ώστε όλο και περισσότερες εταιρίες να καταθέτουν αντίστοιχα αιτήματα στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας με προσχηματικό τον κίνδυνο της πτωχεύσεως.
Η δε δεύτερη, με την απόφαση του Αρείου Πάγου που αναστέλλει την απόφαση δικαίωσης για τις καθαρίστριες μέχρι να συζητηθεί η κύρια προσφυγή, μας κάνει ξεκάθαρο πως η κατεύθυνση που προωθείται είναι η εξυπηρέτηση των εργολάβων ιδιωτικών εταιρειών, έναντι των απλών εργαζομένων. Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί βέβαια η αίτηση αναίρεσης του υπουργείου οικονομικών, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.
Το ερώτημα που πλανάται στο λαό πλέον είναι ένα και αφορά την ύπαρξη ή μη κράτους δικαίου στην πατρίδα μας. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με πολύ καυστικό τρόπο συμπληρώνει αυτή την ανησυχία παρατηρώντας «το τελευταίο χρονικό διάστημα φαινόμενα που δίδουν την εντύπωση ακατανόητης –ως προς το ρυθμό και το ρυθμιστέο πεδίο- νομοθέτησης, καθώς και ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας που διασπούν την αντίληψή της, ως λειτουργίας θεσμικά αναπόσπαστης με τη Δικαιοσύνη» και «υπενθυμίζει την απορρέουσα από το Σύνταγμα υποχρέωση όλων για σεβασμό των αποφάσεων των Δικαστηρίων και υπογραμμίζει ότι ο σεβασμός αυτός, όταν επιδεικνύεται από πολιτειακούς φορείς, λαμβάνει παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους πολίτες».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας δηλώνει πως θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τον μόχθο και τον αγώνα του εργαζόμενου λαού προς ίδιον όφελος και θα είναι πάντα συνοδοιπόρος με όσους αγωνίζονται για να επιστρέψει η ελευθερία στην πατρίδα μας.
Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στη εργοδοτικοκυβερνητική μνημονιακή λαίλαπα.