ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Πτώχευσε η Χ.Κ. Τεγόπουλος - Ερχονται πλειστηριασμοί ακινήτων

Οι επιπτώσεις στην έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» - Τι λέει ο εκδότης Οικονομόπουλος (Video -UPD)

Μετά από σχετικό αίτημα πιστωτών η X.K. Τεγόπουλος κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης. Το αίτημα των πιστωτών (εργαζόμενοι, προμηθευτές κ.α.) έγινε προκειμένου να λάβουν μέρος των όσων τους οφείλονται, από επικείμενους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων της  X.K. Τεγόπουλος.
Στην ιδιοκτησία της εταιρείας βρίσκονται το ακίνητο στην οδό Μίνωος, καθώς και οικόπεδα και κτιριακές εγκαταστάσεις στο Κορωπί. Σε πλειστηριασμό έχουν βγει μεχρι σήμερα, μόνο δύο μηχανές στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί.
Η Χ.Κ. Τεγόπουλος έχει στην ιδιοκτησία της το σήμα της «Ελευθεροτυπίας» αλλά η εφημερίδα εκδίδεται (διοίκηση και διαχείριση έκδοσης) από την εταιρεία Τρίτη Οψη Α.Ε. Είναι άγνωστο αν η..
απόφαση της πτώχευσης (αρ. 621/2014) επηρεάσει την έκδοση της Ελευθεροτυπίας.
O εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος εμφανίστηκε χθες στον Ενικο του Χατζηνικολάου και μίλησε για το θέμα της πτώχευσης της ΧΚ Τεγόπουλος. To nonews έγραψε σχετικά, παραθέτοντας και το βίντεο: "Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θακυκλοφορήσει κανονικά αυριο (σήμερα) στα περιπτερα", είπε και  συμπλήρωσε οτι η "Τρίτη Οψη" (η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα) εχει πάρει δάνειο ύψους 250.000 ευρώ, από τα οποία, τα 100.000 τα έχει αποπληρώσει". 
Χατζηνικολάου και Μαχαίρας, εξέφρασαν την λύπη τους που η εφημερίδα ζει αυτή την περιπέτεια και ευχήθηκαν όχι μόνο να μείνει ανοικτή, αλλά να δυναμώσει και να πάρει πίσω πολλούς απ' τους εργαζόμενους της, που είναι τώρα άνεργοι.