ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Διά χειρός Θωμόπουλου οι λίστες «επιτυχόντων» στη ΝΕΡΙΤ

Τα πελατάκια και οι στοχευμένες ενστάσεις για το βόλεμα των κολλητών

Στις 28 Απριλίου, ο Αντώνης Μακρυδημήτρης (που σε λίγες μέρες θα καλείτο να αντικαταστήσει τον αποπεμφθέντα Προκοπάκη στην Προεδρία της ΝΕΡΙΤ) παρουσίαζε τη συλλογή κειμένων του με τίτλο "Οβιδιάνα" στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Οι ομιλητές ήταν διακεκριμένοι.
Το ίδιο και ο συντονιστής της εκδήλωσης που δεν ήταν άλλος από τον αντ' αυτού σήμερα του κ. Μακρυδημήτρη στη ΝΕΡΙΤ, Ροδόλφο Μορώνη.
Στις 6 Ιουνίου, ο (Πρόεδρος πλέον της ΝΕΡΙΤ) Αντώνης Μακρυδημήτρης παρουσιάζει και πάλι την "Οβιδιάνα" του, αυτή τη φορά όμως στο κοινό της Καλαμάτας.
Διακεκριμένοι και πάλι οι ομιλητές, το ίδιο και ο συντονιστής!
Ναι, το μαντέψατε! Συντονιστής είναι και πάλι ο Ροδόλφος Μορώνης, ο αντ' αυτού, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, πρώην Υπουργός όπως μας υπενθυμίζει η πρόσκληση, κυρίως όμως μέντωρ και τηλεοπτικός νονός της Ρούλας Κορομηλά! Αυτόν ξέρει, αυτόν..
εμπιστεύεται, αυτόν θέλει ο κ. Μακρυδημήτρης. Και στα βιβλία του και στη δουλειά του στη ΝΕΡΙΤ. Μήπως θα του διαμαρτυρηθεί ή θα τον επιπλήξει κάποιος στην Ελλάδα του success story και του τελευταίου μεγαλειώδους ανασχηματισμού που ευτυχήσαμε να δούμε; Αφήστε δε που το νόμιμο είναι και ηθικό, έτσι δεν λένε;
Πρακτικά λοιπόν στις δυο πιο σημαντικές θέσεις στο νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα έχει διοριστεί ένα παρεάκι νεοδημοκρατών φίλων από τα παλιά, το οποίο μαζί με τον τρίτο της συντροφιάς, τοποτηρητή του ΠΑΣΟΚ και του Παντελή Καψή στο ραδιομέγαρο, Βασίλη Θωμόπουλο, συμπορεύονται, συναποφασίζουν και συνδιαχειρίζονται τη ΝΕΡΙΤ με τρόπο αρμόζοντα σε κάθε κυβερνητική φάμπρικα που σέβεται τον εαυτό της.
Η χαρτογράφηση του who is who της διοίκησης πέραν του νομίμου και ηθικού δείχνει και τον τρόπο στελέχωσης του φορέα από τους "επιτυχόντες" των διαγωνισμών για τους δημοσιογράφους και τις καλλιτεχνικές ειδικότητες: φίλοι, παρέες, κομματικές υποχρεώσεις, κομματικά διαπιστευτήρια, κομματική ποσόστωση.
Πως;
Πανεύκολα. Με πειραγμένα μόρια και στοχευμένες ενστάσεις έτσι ώστε να βγουν από τη μέση όσοι δεν αρέσουν, δεν εξυπηρετούν, δεν είναι από τα κομματικά σόγια της συγκυβέρνησης ή φίλοι φίλων.
Δεν τα λέω εγώ αυτά.
Τα λένε ανοιχτά ορισμένοι από τους "επιτυχόντες" εντός και εκτός ραδιομεγάρου, με λεπτομέρειες, ονόματα και στοιχεία. Όπως λένε, οι λίστες των "επιτυχόντων" έχουν ετοιμαστεί εδώ και καιρό. Εννοείται  αποκλειστικά διά χειρός Βασίλη Θωμόπουλου.  Όπου δεν βόλευαν τα προσόντα, βόλεψαν οι ενστάσεις. Οι κεντημένες λίστες εγκρίθηκαν από τον Παντελή Καψή, όμως ελέω εκλογών και
ανασχηματισμού πάγωσαν στο συρτάρι του κ. Θωμόπουλου. Και τώρα, ένα χρόνο μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, ήρθε η ώρα τους να ξεπαγώσουν και να φανερώσουν τα πελατάκια.
Καλώς να ορίσουν και στην υγειά των κορόιδων δημοσιογράφων και λοιπών ειδικοτήτων που δυο φορές τους ζήτησαν να στείλουν αιτήσεις και πιστοποιητικά κι εκείνοι έστειλαν, ξανάστειλαν, πίστεψαν και περίμεναν. Δυο φορές κορόιδα όσοι ρεπόρτερς με μετάλλια ευδοκίμου υπηρεσίας μεταξύ των υποψηφίων αφέθησαν να παραπλανηθούν.
Τα 'θελαν και τα 'παθαν.

Συμεών Παντελής