ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Να σταματήσουν οι διώξεις των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη»

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ):
«Στις 12 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις 30 Απρίλη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Δικάζονται η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Νίκαιας), ο Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης, αγωνιστής του εργατικού κινήματος) και ο Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας και μέλος του ΠΣO της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Η μήνυση υποτίθεται ότι ήταν για την αποκατάσταση “της τιμής και της υπόληψης” του μηνυτή Ι. Ανδριόπουλου, δικηγόρου, έμμισθου συνεργάτη, κατά δήλωσή του, της Χρυσής Αυγής, ο οποίος “θίχτηκε” από άρθρο της Κατερίνας Θωίδου, ενώ ταυτόχρονα στην αγωγή του, ζητάει 40.000 ευρώ για «αποζημίωση», μαζί με την απαίτηση να δημοσιευτεί στην εφημερίδα επανόρθωση με.. χρηματική ποινή 587 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης.
Είναι φανερό πως στόχος της δίωξης δεν είναι άλλος παρά να κλείσει η εφημερίδα αλλά και ο ίδιος να εισπράξει μια καλή ανταμοιβή για τον «αγώνα» του, και σαφώς εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία τρομοκράτησης των δημοσιογράφων. Η δίωξη αυτή είναι πρόκληση γιά όσους
υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του τύπου.
Όπως κάναμε στο παρελθόν έτσι και τώρα καταγγέλλουμε αυτή τη δίωξη και καλούμε όλους τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην Εργατική Αλληλεγγύη. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ»