ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Προς απεργία στον «Ελεύθερο Τύπο»

Απεργία στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» την Πέμπτη (15 Μαίου) αποφάσισαν σε συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι αν δεν πληρωθούν έως την Τετάρτη (14/5) τουλάχιστον ένα 15θημερο.
Θυμίζουμε ότι στα μέσα Απριλίου το δικαστήριο είχε κρίνει «παράνομη» την τότε κυρηχθείσα απεργία αποφασίζοντας όμως παράλληλα πως ο εκδότης Αλέξης Σκαναβής θα πρέπει να πληρώσει τον μισθό Μαρτίου στις 30 Απρίλη και μια δόση 300 ευρώ, από τα οφειλόμενα του 2013.
Ο Σκαναβής όμως για μια ακόμη φορά είχε αποδειχθεί αναξιόπιστος καθώς στις 30 Απρίλη οι εργαζόμενοι έλαβαν μόνο το 50% του μισθού του Μαρτίου κι όχι ολόκληρο όπως διέταξε το.. δικαστήριο. Μάλιστα ο εκδότης σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα και σε νέες μειώσεις μισθών (ακόμη και για τους χαμηλόμισθους) και στις αντιδράσεις των εργαζομένων απαντάει  «σε όποιον δεν αρέσει ας φύγει από την εφημερίδα»!
 
Απεργιών συνέχεια στο Κέρδος
Την κήρυξη νέας απεργίας από τις 6 π.μ της Τρίτης, 13 Μαΐου 2014 έως τις 6 π.μ. της Τρίτης, 20 Μαΐου 2014 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα “kerdos.gr”, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συνεχίζει να διεκδικεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» και της ιστοσελίδας “kerdos.gr” θα πραγματοποιήσουν συνέλευση αύριο Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 στις 3 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.