ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΝΕΡΙΤ: άλλος πρόεδρος το πρωί, άλλος το βράδυ...

Τη Δευτέρα ορίστηκε προσωρινή αντικαταστάτρια η κυρία Ευαγγελάκου στη θέση του αποπεμφθέντος Προκοπάκη. Χθες Τρίτη μοιράστηκε ανακοίνωση απ’την ΝΕΡΙΤ πως η ιδία θα παραμείνει στα καθήκοντα πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.
Το βράδυ της Τρίτης ξαφνικά εκλέγεται πρόεδρος ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης.
Τι γράφει το ΑΠΕ
Ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ. «Πρόκειται για εξαιρετικό γνώστη της Δημόσιας Διοίκησης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θ. Φορτσάκης.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ «στη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η εταιρεία, το.. 
Διοικητικό Συμβούλιο θα λειτουργεί συλλογικά και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο και διασφαλίζει την ανεξάρτητη λειτουργία της, μακριά από οποιασδήποτε μορφής παρεμβάσεις στο έργο της διοίκησης».
Σύμφωνα με μέλη του Συμβουλίου, πάντως, ο κύριος λόγος της απομάκρυνσης του κ. Προκοπάκη ήταν «σειρά λειτουργιών εκτός προβλεπόμενων μηχανισμών» και ταυτόχρονα «υπήρχε έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου».
«Πρόκειται για απόλυτο παραλογισμό» υποστηρίζει από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Προκοπάκης, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων. «Ζήτησα από το Εποπτικό Συμβούλιο να μου πουν κάτι συγκεκριμένο και δεν μου είπαν. Δεν μου είπαν ούτε λέξη για τη λειτουργία, αλλά ζητήθηκε η παραίτησή μου για δυσλειτουργία του διοικητικού συμβουλίου» είπε, κάνοντας λόγο και για «δυνάμεις που δεν θέλουν το κανάλι».
Ανέφερε ακόμη πως δεν υπήρχε κανένα «καπέλωμα» στο Διοικητικό Συμβούλιο και πρόσθεσε πως οι τεταμένες σχέσεις με την κυρία Ευαγγελάκου οφείλονταν σε συγκεκριμένα ζητήματα, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι «κρατά έναν μήνα τις συμβάσεις των εκπομπών, με αποτέλεσμα να κάνει πρεμιέρα η ΝΕΡΙΤ με ελληνική ταινία, ενώ (σσ οι συμβάσεις) μόλις χθες υπεγράφησαν».
Επιπλέον, ο κ. Προκοπάκης δήλωσε πως θεωρεί ότι στην απόφαση της απομάκρυνσής του δεν υπήρχε πολιτική παρέμβαση, ενώ υποστήριξε πως κατά την παράδοση των καθηκόντων του, σήμερατο πρωί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αντίκρισε υποψήφιο σε διευθυντική θέση, που δεν επελέγη με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.
- από το ertopen