ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Παράνομες οι απολύσεις στην ΕΡΤ - Πανικόβλητος ο Κεδίκογλου

Ακυρη κρίθηκε η απόλυση  των 20 εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου, με απόφαση του Πρωτοδικείου. Σύμφωνα με το σκεπτικό του προέδρου του Δικαστηρίου Ελευθερίου Σισκάκη ο τρόπος που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων μετά την εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ είναι άκυρος γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που αφορά στις ομαδικές απολύσεις.  Παράλληλα, επιδικάζει αποδοχές υπερημερίας άμεσα εκτελεστέες δηλαδή από την επίδοση της απόφασης στο ελληνικό δημόσιο το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά και αν δεν γίνει αυτό οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.
Η απόφαση δεν άρεσε καθόλου στο υφυπουργό του «μαύρου», Σίμο Κεδίκογλου που πανικόβλητος έσπευσε να δηλώσει: «Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου προφανώς δεν έλαβε υπόψη την.. 
απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ. Στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου θα ασκήσει έφεση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και θα κριθεί σε ανώτερο δικαστήριο»...
Στον Κεδίκογλου απάντησε η ΠΟΣΠΕΡΤ που σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Αναμένουμε ότι και τα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας, όπου κατά χιλιάδες έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατά της αυθαίρετης και Φασιστικής κυβερνητικής απόφασης, να σταθούν επίσης στο ύψος των περιστάσεων και να μην φοβηθούν τον ψεύτη και ανεκδιήγητο Κεδίκογλου, «νεκροθάφτη » της αλήθειας και «βαστάζο» της κυβέρνησης των μνημονίων , που όταν κάνει δηλώσεις , μάλλον κάτι ... πίνει. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωσή του (που επιβεβαιώνει τον Μπαλτάκο) ότι έχει …βγει δήθεν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν την έλαβε υπ΄ όψιν του ο δικαστής. Δεν του είπε κανείς ότι οι απολύσεις είναι παράνομες -πανθομολογούμενο – σύμφωνα με τους νόμους και τις ευρωπαϊκές οδηγίες που δεν μπορούν να γίνουν λάστιχο σύμφωνα με τις επιθυμίες του σύγχρονου « Γκέμπελς » και ότι είναι άλλο οι απολύσεις και άλλο η λειτουργία της ΕΡΤ».