ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Μαρινάκης εναντίον Μελισσανίδη: Πόλεμος στο λιμάνι με στόχο τον Δήμο

Σε ολομέτωπο πόλεμο οικονομικών συμφερόντων, στο φόντο ευρύτερων παιχνιδιών εξουσίας, με πρωταγωνιστές εφοπλιστές, εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και γνωστών πολιτικών τζακιών εξελίσσονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον Πειραιά.
Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη και υποψήφιους, μεταξύ άλλων, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Πέτρο Κόκκαλη προβλημάτισε. Ιδίως καθώς ανέτρεψε γρήγορα τα δεδομένα και απειλεί να θέσει εκτός μάχης τον νυν δήμαρχο –και εκλεκτό του πρωθυπουργού– Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Ο Μιχαλολιάκος, εκτός από το Μαξίμου, έχει τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη με σκοπό τις «κοινές» μπίζνες και απέναντι του τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, ενώ η ψήφος των Μανιατών είναι.. αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και το ζήτημα είναι ποιος τους επηρεάζει.

Στο UNFOLLOW 29 και στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, διαβάστε τη συνέχεια του πολέμου Μαρινάκη – Μελισσανίδη που ξεκίνησε από τον ΟΠΑΠ, πέρασε στο εξωτερικό και συνεχίζεται στον Πειραιά
Επίσης διαβάστε επί του θέματος
- Ποια είναι τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα και ποιες οι επιδιώξεις τους.
- Τα συμφέροντα από μια αναμέτρηση που παρουσιάζεται ως οπαδική, αλλά δεν είναι.
- Ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Πειραιά.
- Οι δουλειές αξίας δις ευρώ του λιμανιού και η επικείμενη πώληση του 67% του ΟΛΠ.
- Τα φιλέτα του δήμου Πειραιά και του λιμανιού.
- Τις πολιτικές επιρροές και πως μοιράζονται στα δύο στρατόπεδα. Ο υπουργός Αρβανιτόπουλος και η ανυπακοή στο Μαξίμου για χάρη του Μώραλη. Ο Μητσοτάκης και ο συνεταίρος. Ο δικηγόρος Μιχαλόλιας,  ο αδερφός του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, και το μίσος του στον εξάδερφο Δήμαρχο Μιχαλολιάκο.
- Το εφοπλιστικό λόμπι και οι επιχειρηματίες. Ποιοι είναι, ποιοι υποστηρίζουν Μώραλη ή Μιχαλολιάκο και γιατί.