ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αποκλεισμένο σήμερα το κέντρο της Αθήνας για τα μάτια της Άνγκελα

"Νεκρή ζώνη" θα είναι και σήμερα – λόγω της επίσκεψης Μέρκελ - το κέντρο της Αθήνας με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Πάντως, φορείς, και συνδικάτα ετοιμάζουν συλλαλητήριο "υποδοχής" στη Γερμανίδα καγκελάριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 5 το απόγευμα.
Ακολουθώντας το μοντέλο του "αποκλεισμού της πόλης" και αυτή τη φορά η ΓΑΔΑ επικαλούμενη την "ανάγκη προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας" της Γερμανίδας Καγκελαρίου και της συνοδείας της, αλλά και τον "κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια", απαγορεύει από τις 11.30 το πρωί ως τις 9.30 το βράδυ "κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία" όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης που εκτείνεται από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι.. τη λεωφόρο Καλλιρόης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, η "απαγορευμένη ζώνη" περικλείεται από τις οδούς:
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά ∆εινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά ∆. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά ∆ιονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά ∆ράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το ∆ιεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας ∆ιεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, "η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στους ανωτέρω χώρους θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων".
Προσπαθώντας να συμβάλλει στην προεκλογική επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, η 'Ανγκελα Μέρκελ θα βρεθεί για λίγες ώρες στην Αθήνα, προερχόμενη απευθείας από την Ουάσιγκτον, όπου σήμερα πραγματοποιείται η σύνοδος των G7.

- avgi.gr / φωτο: Δρομογράφος