ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ψυχάρης - Μπόμπολας θέλουν να καταργήσουν τα Νέα και το Εθνος του Σαββάτου

Επιμένουν οι διαρροές και οι πληροφορίες ότι οι πάλαι ποτέ ισχυροί εκδότες, Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας,εξετάζουν σοβαρά την κατάργηση των σαββατιάτικων εκδόσεων. Οι Ψυχάρης και Μπόμπολας έχουν, λέει, σχεδόν συμφωνήσει ότι πλέον δεν αντέχουν δύο συνεχόμενες ακριβές εκδόσεις, - την ενισχυμένη του Σαββαάτου και την πλούσια της Κυριακής.
Κάποιοι άλλοι βέβαια επιμένουν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να κλείσουν οι ημερήσιες εκδόσεις των εφημερίδων και να κρατηθούν μόνο αυτές του Σαββατοκύριακου.
Τα Παραπολιτικά από την πλευρά τους γράφουν ότι δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, το αργότερο στις αρχές του φθινοπώρου, να αποφασιστεί η κατάργηση των εκδόσεων του Σαββάτου των «Νέων» και του «Εθνους». Οπως υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν τους αριθμούς, τα «Νέα του..  Σαββατοκύριακου», που κατά κοινή παραδοχή είναι από τα πιο πλούσια φύλλα, καταγράφουν αρνητικό ισοζύγιο αφού το κόστος έκδοσής τους είναι δυσανάλογο με τα έσοδα που αποφέρουν διαφήμιση και κυκλοφορία. Το αυτό ισχύει και για το «Εθνος» του Σαββάτου, που, παρά τις «ενέσεις» που γίνονται κατά διαστήματα, δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στις παλιές, καλές ημέρες του.
Στην περίπτωση που οι Ψυχάρης και Μπόμπολας αποφασίσουν την κατάργηση των εκδόσεων του Σαββάτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη μετακίνηση κατά μία μέρα νωρίτερα των κυριακάτικων που θα καλύπτουν το αναγνωστικό κοινό όλο το Σαββατοκύριακο.