ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μετά τον 902 και ο Επενδυτής στον όμιλο του Γιάννη Κουρτάκη

Δεν είναι μόνο το σάιτ, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Παραπολιτικά FM» -πρώην 902 του ΚΚΕ- τα μέσα που ίδρυσε και αγόρασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης. Ο όμιλος των «Παραπολιτικών» πρόκειται να επεκταθεί, όπως όλα δείχνουν, και στον οικονομικό Τύπο, με την ενοικίαση του τίτλου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Επενδυτής». Ο «Επενδυτής», με υψηλές για την εποχή πωλήσεις, έχει διακόψει την κυκλοφορία του από τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που κυμαίνονται από 4 έως 6 μήνες.
Η είδηση περί ενοικίασης του τίτλου βγήκε την περασμένη Δευτέρα στο δικαστήριο, το οποίο εκδίκαζε την προσφυγή του μετόχου του «Επενδυτή» Δ. Μπενέκου (50%) εναντίον του..  προσωρινού Δ.Σ. της εταιρείας του «Επενδυτή», της DBAS, που είχε διορίσει, μετά την παραίτηση του παλαιού Δ.Σ., ο άλλος μέτοχος Α. Σκαναβής (50%).
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, ο Α. Σκαναβής με τον πιο επίσημο τρόπο επικαλέστηκε συμφωνία ενοικίασης του τίτλου με τον Γ. Κουρτάκη. Το δικαστήριο, μετά από παρέμβαση των εργαζομένων, αποφάσισε αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής Μπενέκου για την Τετάρτη, ώστε να πραγματοποιηθεί συνέλευση των μετόχων (Σκαναβή- Μπενέκου) για εκλογή κανονικού Δ.Σ. της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται να ζητήσουν έγγραφες δεσμεύσεις (για τα οφειλόμενα, αποζημιώσεις, θέσεις εργασίας κ.λπ.) σε τριμερή συμφωνία, όχι μόνο από την DBAS, αλλά και από τον Γ. Κουρτάκη.
Αγγέλα Νταρζάνου / Αυγή