ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΝΕΡΙΤ: 2.600 ευρώ σε δημοσιογράφο για να διαβάζει μηνύματα!

Ετσι μένω κι εγώ Ελλάδα

 Ευτυχώς που έκλεισαν την «αμαρτωλή» ΕΡΤ για να νοικοκυρέψουν τη δημόσια τηλεόραση, όταν αυτή βγει ποτέ κανονικά στον αέρα. Με τη δημοσιοποίηση του κοστολογίου μιας και μόνο εκπομπής, που θα βγει στον αέρα για δύο μήνες, φαίνεται η πρόθεση των αρμοδίων που τρέχουν το νέο φορέα όχι μόνο να μην πατάξουν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (που κατήγγειλε ο Σίμος Κεδίκογλου στις 11 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν πέσει το «μαύρο»), αλλά και να «χρυσώσουν» συνεργάτες που η μόνη τους δουλειά θα είναι να διαβάζουν SMS.
 Μάλιστα με την ανεργία στο δημοσιογραφικό κλάδο να ξεπερνάει πλέον το κόκκινο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας να αποτελούν το πιο σύντομο ανέκδοτο, θα υπάρχει.. δημοσιογράφος που θα αμείβεται με 2.600 ευρώ μικτά το μήνα για να διαβάζει μηνύματα που φτάνουν στο κινητό της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα».
Η πρώτη είδηση λοιπόν είναι πως επιστρέφει η καθημερινή τουριστική εκπομπή που κάποτε βλέπαμε στην ΕΡΤ, αρχικά στη Δ.Τ. από τις 7 Απριλίου και στη συνέχεια στο νέο φορέα. Νέος τίτλος της, «Επι-Μένουμε Ελλάδα».
Η δεύτερη και σημαντικότερη είναι πως οι νέοι εργαζόμενοι της εκπομπής, οι οποίοι επιλέχθηκαν με απ' ευθείας ανάθεση και δεν πέρασαν από τη διαδικασία των προκηρύξεων και των αξιολογήσεων, θα πάρουν το μήνα τα διπλά από ό,τι έπαιρναν οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ για να κάνουν την ίδια δουλειά.
Οπως ανακοινώθηκε στη Διαύγεια, το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, με υπογραφή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Γιώργου Προκοπάκη, ενέκρινε τη σύναψη 13 συμβάσεων μίσθωσης έργου από 1ης.4.2014 έως και 10.6.2014 και επελέγησαν «δεδομένης της εμπειρίας τους και της γνώσης τους σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή», όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό.
Για την ιστορία, οι μόνοι ίδιοι συνεργάτες είναι η εκ των παρουσιαστών Ρένια Τσιτσιμπίκου, ο αρχισυντάκτης Γιώργος Φρίμης (παλιά κατείχε τη θέση του διευθυντή σύνταξης) και δύο ρεπόρτερ, η Μακεδονία Κουτσουμπέλη και η Νάντια Χαρδαλιά.
Οι υπόλοιποι, που είναι νέοι συνεργάτες, όχι μόνο θα εργαστούν για πρώτη φορά στην εκπομπή στην οποία έχουν υποτίθεται πείρα, αλλά θα χρυσοπληρωθούν για δύο μήνες υπηρεσίας. Πιο τρανταχτό παράδειγμα, ο υπεύθυνος καλεσμένων της εκπομπής Χαράλαμπος Πορέτσης, ο οποίος για το διάστημα των δύο μηνών και δέκα ημερών θα εισπράξει το ποσό των 5.208 ευρώ, δηλαδή 2.500 ευρώ μικτά μηνιαίως.
Κι όμως, η προκάτοχός του Ζέτα Καραγιάννη, μόνιμη υπάλλήλος της ΕΡΤ, η οποία κατείχε την ίδια θέση στην εκπομπή, για τις τηλεοπτικές σεζόν 2010-2013 αμειβόταν με 1.800 ευρώ μικτά μηνιαίως (με τις κρατήσεις να επιστρέφουν στο κράτος ως εισφορά στο ΙΚΑ/ανεργία/στράτευση, φόρους, εισφορά αλληλεγγύης και κρατήσεις ΤΕΑΠΕΡΤ).
Και βέβαια είναι να διερωτάται κανείς. Αν αυτά συμβαίνουν σε μία και μόνο εκπομπή, τι θα συμβεί όταν θα ξετυλιχτεί το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ στο σύνολό του;
- Μedia / Ελευθεροτυπία