ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Gazzetta: 38 δημοσιογράφοι στο πλευρό του απολυμένου διευθυντή τους

Ζητούν από την ιδιοκτησία του δημοφιλούς σάιτ να αναθεωρήσει την απόφασή της

Aναστάτωση και έντονη ανησυχία στο gazzetta.gr μετά την απομάκρυνση του διευθυντή Βασίλη Παπαθεοδώρου. Τα τελευταία γεγονοτα προκάλεσαν την αντίδραση των δημοσιογράφων της δημοφιλούς ιστοσελίδας, οι οποίοι με ανοιχτή επιστολή τους προς την ιδιοκτησία δηλώνουν πως η απόφαση για την απόλυση Παπαθεοδώρου, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι εκτός του κύρους και της εικόνας του Gazzetta που πλήττονται, η απόλυση του διευθυντή θα ορθώσει σημαντικά εμπόδια στη συνέχιση της καθόλα επιτυχημένης πορείας της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας.
Στην επιστολή τους  προς τους «αγαπητούς Ροδόλφο (Οντόνι) και Γιάννη (;)» οι 38 δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι η λύση της συνεργασίας με τον διευθυντή Παπαθεοδώρου, έχει.. 
δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό και στεναχώρια σε όλους, γιατί πιστεύουν ότι μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει σε μια κρίσιμη φάση της πορείας του Gazzetta. Κι αυτό γιατί «ο Βασίλης κατέθετε καρδιά, ψυχή και μυαλό για την εύρυθμη λειτουργία του site 18 ώρες το 24ωρο»...
Οι δημοσιογράφοι ζητούν από την ιδιοκτησία να αναθεωρήσει την απόφαση για την απομάκρυνση Παπαθεοδώρου, «μια πράξη που εκτός από επίδειξη γενναιότητας και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ομαλή συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του Gazzetta
Η απομάκρυνση Παπαθεοδώρου έγινε μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό με 3-0 και μία ώρα ακριβώς μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εναντίον της ιστοσελίδας και του διευθυντή της, όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν: «...Είναι μάταιο να ασχολούμαστε με τη σελίδα που διευθύνει ο "Πρασινοφρουρός" Βασίλης Παπαθεοδώρου, αλλά ίσως τελικά πρέπει να σταθούμε στη χουλιγκανίζουσα στάση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας που υποτίθεται ότι είναι "αντικειμενική"...»

Η επιστολή των δημοσιογράφων του GAZZETTA.GR
Ακολουθεί όλοκληρο το κείμενο (όπως μας εστάλη) που υπογράφουν οι 38 δημοσιογράφοι του  GAZZETTA.GR:
«Αγαπητοί Ροδόλφε και Γιάννη,
Eμείς οι δημοσιογράφοι του Gazzetta, λόγω των τελευταίων γεγονότων που αφορούν στον Βασίλη Παπαθεοδώρου, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Σεβόμαστε και τιμούμε τις αποφάσεις της ιδιοκτησίας του Gazzetta, η οποία παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες εποχές για τον Τύπο, διοικεί την ιστοσελίδα με υποδειγματικό τρόπο και είναι καθόλα αξιόπιστη σε όλα τα θέματα που αφορούν στο προσωπικό.
Ωστόσο, η απόφαση για την απομάκρυνση του διευθυντή του site, Βασίλη Παπαθεοδώρου, πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, καθώς εκτός του κύρους και της εικόνας του Gazzetta που πλήττονται, νιώθουμε ότι θα ορθώσει σημαντικά εμπόδια στη συνέχιση της καθόλα επιτυχημένης πορείας της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας.
Όπως γνωρίζετε, ο Βασίλης, μαζί με εσάς εμπνεύστηκε, δημιούργησε και στελέχωσε το site, το οποίο υπό την άψογη δημοσιογραφική καθοδήγηση του και σε συνδυασμό με τις δικές σας αποφάσεις και επιλογές, ανέβηκε στην κορυφή του ελληνικού διαδικτύου.
Η λύση της συνεργασίας μαζί του, έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό και στεναχώρια σε όλους μας, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει σε μια κρίσιμη φάση της πορείας του Gazzetta, καθώς ο Βασίλης – όπως άλλωστε ξέρετε – κατέθετε καρδιά, ψυχή και μυαλό για την εύρυθμη λειτουργία του site 18 ώρες το 24ωρο.
Για όλους αυτούς τους λόγους και από σεβασμό και αγάπη στο «σπίτι» μας, το Gazzetta, αποφασίσαμε να συντάξουμε τη συγκεκριμένη επιστολή, εκφράζοντας τη μεγάλη μας ανησυχία για τις εξελίξεις.
Παράλληλα θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να αναθεωρήσετε την απόφαση για απομάκρυνση του, μια πράξη που εκτός από επίδειξη γενναιότητας και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ομαλή συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του Gazzetta.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα εργαστούμε όλοι μαζί ακόμα πιο σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας!
Με εκτίμηση και σεβασμό
Οι δημοσιογράφοι του gazzetta.gr
Νίκος Αθανασίου
Μαριάννα Αξιοπούλου
Θανάσης Ασπρούλιας
Θοδωρής Βασίλης
Γιώργος Βροντάκης
Βασίλης Γαλούπης
Βίκυ Γεωργάτου
Σπύρος Καβαλιεράτος
Αντώνης Καλκαβούρας
Φώτης Καρακούσης
Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Κοντογεώργης
Θανάσης Λιοντζόπουλος
Νίκος Μαρούδας
Νίκος Μποζιονέλος
Δήμος Μπουλούκος
Λευτέρης Ντανοβασίλης
Απόστολος Παγώνης
Παναγιώτης Παλλαντζάς
Φάνης Παναγιώτου
Κατερίνα Παλαιάκη
Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Στέλλα Παπαδοπούλου
Βασίλης Παπανδρέου
Γιάννης Ράμμας
Βασίλης Σαμπράκος
Θάνος Σαρρής
Βασίλης Σκουντής
Μάκης Σταθάτος
Χρήστος Σταθόπουλος
Μιχάλης Στεφάνου
Δημήτρης Τομαράς
Γιώργος Τσακίρης
Μιχάλης Τσαμπάς
Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Νίκος Τσιώκος
Μιχάλης Τσόχος
Γιώργος Φραδελάκης
»