ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Προς οριστική συγχώνευση «Αργους» και «Ευρώπης»

Eνα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στα πρακτορεία «Αργος» και «Ευρώπη» βρίσκονται οι Ψυχάρης - Φιλιππόπουλος και Μπόμπολας - Αλαφούζος, αντίστοιχα. Οι δύο πλευρές φέρεται ότι είναι πολύ κοντά στο να προχωρήσουν άμεσα στη συγχώνευση του δικτύου τους στην επαρχία, κίνηση που θα αποτελέσει και πιλότο για την περαιτέρω ενοποίηση των δύο επιχειρήσεων.
Από τη διαδικασία της συγχώνευσης του δικτύου της επαρχίας εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση στα λειτουργικά κόστη. Πράγμα που είναι και το ζητούμενο για τα δύο πρακτορεία, από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών, λόγω των λουκέτων σε εφημερίδες - περιοδικά και μείωση του τιράζ, σε σχέση με τα.. προηγούμενα χρόνια.
Με την ενοποίηση του δικτύου της επαρχίας, τα δύο πρακτορεία θα μπορέσουν να δώσουν μεγαλύτερα ποσοστά προς τους εκδότες, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα, και ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ «Αργους» και «Ευρώπης», πριν από περίπου δύο μήνες.
Η προοπτική συγχώνευσης των δύο πρακτορείων μπορεί μεν να αυξήσει τα ποσοστά κέρδους των εκδοτών αλλά πολύ πιθανόν να μειώσει τις θέσεις εργασίας των απασχολούμενων σε «Αργος» και «Ευρώπη». Συνηθισμένα, πλέον, πράγματα...