ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΟΕΣΥ: Όλοι στην Κλαυθμώνος μαζί με τα συνδικάτα

Η χαριστική βολή δόθηκε την Κυριακή τα μεσάνυχτα σε ό,τι έχει απομείνει σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά και την οριακή υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με διαδικασία "εξπρές". Η νέα σφαγή σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και εργασιακά δικαιώματα, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση τριετιών και την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων – μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος – μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.
Απέναντι στην επιβολή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας από κυβέρνηση και τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) που λειτουργεί ως οδοστρωτήρας ισοπεδώνοντας τα πάντα, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα “εργασιακό Ελντοράντο”, όλοι οι εργαζόμενοι και μαζί με αυτούς και οι δημοσιογράφοι ενώνουμε.. τις δυνάμεις διεκδικώντας το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην εργασία, στην ίδια τη ζωή, τη Δημοκρατία και στην ενημέρωση.
 Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων και επισφάλεια εργασίας) αλλά και με το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι της να αντιστέκονται, συνεχίζοντας τον αγώνα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί σε κλιμάκωση των αντιδράσεων μαζί με όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ημέρα συνεδρίασης του Ecofin στην Αθήνα, και με την 24ωρη γενική απεργία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 9 Απριλίου.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της ενημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση. Λέμε “ΟΧΙ”:
  • στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,
  •  στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,
  • στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη»,
  • στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.