ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο Σερ. Κοτρώτσος και οι «μπαταχτσήδες των ΜΜΕ»

Από τον δημοσιογράφο και πρώην εκδότη της εφημερίδας Αποκαλύψεις, Σεραφείμ Κοτρώτσο, λάβαμε επιστολή με την οποία αντικρούει τα όσα αναφέρονται σε ανάρτησή μας (αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών) υπό τον τίτλο «Ιδού οι "μπαταχτσήδες" των ΜΜΕ».
O Σεραφείμ Κοτρώτσος στην επιστολή αναφέρει ότι "έχει επέλθει συμφωνία με τους εργαζόμενους κι έχει ήδη καταβληθεί το ήμισυ των οφειλομένων ενώ έχει διατυπωθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του υπολοίπου".
Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του κ. Κοτρώτσου:
"Αγαπητοί zoornalistas,
Με αφορμή ανάρτηση δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών υπό τον τίτλο << Ιδού οι «μπαταχτσήδες» των ΜΜΕ>> σας ενημερώνω ότι από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου έχει επέλθει συμφωνία με τους εργαζόμενους που είχαν εισβάλλει βιαίως στην παρουσίαση του βιβλίου μου στις 21 Νοεμβρίου.
Κατά τη συμφωνία έχει ήδη καταβληθεί το ήμισυ των οφειλομένων και έχει διατυπωθεί ακριβές.. χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του υπολοίπου. Η συμφωνία έχει υπογραφεί και από τις δύο πλευρές (θυμίζω ότι αναγνώρισα και ανέλαβα προσωπικά τις οφειλές και δεν τις...παρέπεμψα στην πτωχευμένη εταιρεία όπως συνηθίζουν άλλοι) ενώπιον δικηγόρων.
Σταδιακά, επίσης, αποπληρώνονται οφειλές και προς άλλους, ενώ έχουν πληρωθεί ή έχουν ρυθμιστεί όλες οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κι΄ όλα αυτά παρά τις μικρές οικονομικές μου δυνατότητες ( η συνύπαρξή μου με πάμπλουτους ιδιοκτήτες άλλων μέσων ενημέρωσης στο σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών μόνο ως ...ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί) αλλά και το γεγονός ότι από την 31η Ιανουαρίου έχω απολυθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργαζόμουν και έχω χάσει τη βασική πηγή εισοδημάτων μου.
Προτίμησα να μην προβώ, έως σήμερα, σε κάποια ανακοίνωση αλλά, τώρα, αναγκάζομαι να το πράξω επειδή  η έμπειρη δημοσιογράφος του σχετικού ρεπορτάζ στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν έκρινε σκόπιμο να ερευνήσει τις εξελίξεις σχετικά με την εκκρεμότητα που υπήρχε -και την οποία ουδέποτε αμφισβήτησα- και, εν τέλει, δημοσίευσε ανακρίβειες που με διασύρουν.
Σχετική επιστολή θα σταλεί και στην εφημερίδα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
Σεραφείμ Κοτρώτσος
"