ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο - Ο Σαμαράς διέγραψε τον Νικ. Κακλαμάνη για το «παρών»

Αγριος καβγάς μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Βενιζέλου για το «όχι» στο άρθρο 2

Σε εφιάλτη για την κυβέρνηση εξελίχτηκε η συνεδρίαση και η ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής για το πολυνομοσχέδιο που πέρασε οριακά με 151 και 152 ψήφους. «Παρών» στο άρθρο 1,  που περιλαμβάνει τα διαρθρωτικά μέτρα της έκθεσης του ΟΟΣΑ,είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε επιτόπου με ιδιόχειρο σημείωμα προς τον Τραγάκη, απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ . Επίσης «παρών» και απο τον Απόστολη Κακλαμάνη στο άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ για το ίδιο άρθρο ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε ΟΧΙ με αποτέλεσμα να υπάρξει άγριο επεισόδιο με τον Βενιζέλο.
Από την διαδικασία απουσίαζαν.. οι Γρηγόρης Ψαριανός και Β. Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ καθώς επίσης και οι Ανδρέας Ψυχάρης από τη ΝΔ και Άντζελα Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ, που έστειλαν επιστολές, που δεν προσμετρώνται, ότι θα ψήφιζαν υπέρ.
Επιπροσθέτως, υπερ των άρθρων ψήφισαν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης (όχι που δεν θα ψήφιζαν υπέρ).
Είχαν προηγηθεί δύο προτάσεις δυσπιστίας που κατέθεσε σχεδόν ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα και του Προέδρου της Βουλής Μεϊμαράκη καθώς και η μετέπειτα αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Βουλή.