ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Από τα ηλεκτρονικά Μέσα στο χαρτί, με «όπλο» το περιεχόμενο και το πρωτογενές ρεπορτάζ

Ο Κώστας Ψωμιάδης, διευθυντής της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας «Finance & Markets Voice», απαντά στις 3 ερωτήσεις της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
* Εχει μέλλον το χαρτί;
- Πιστεύουμε ότι «το χαρτί ποτέ δεν πεθαίνει», πρέπει, όμως, να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις. Απέναντι στην ταχύτητα της ηλεκτρονικής πληροφορίας, το έντυπο αποκτά άλλο ρόλο. Η αποκάλυψη, το ουσιαστικό ρεπορτάζ και η τεκμηριωμένη ανάλυση δίνουν άλλη χάρη!
* Το νέφος της πληροφορίας, μας αποκαλύπτει ή μας κρύβει την αλήθεια;
- Πάντα οι εξουσίες επιδιώκουν να «περάσουν» τα μηνύματα που θέλουν, ώστε να κρύψουν την πραγματικότητα. Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι πεδίο δόξης λαμπρό για τα Μέσα με ξεκάθαρη εκδοτική «γραμμή», που κινείται αντίθετα στη λογική των εξουσιών. Σε..
αυτά τα Μέσα ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μάθει όσα του κρύβουν.
* Αξίζει κανείς να επενδύει στα media;
- Οι καιροί που κάποιοι επένδυαν στα media με στόχο να έχουν οφέλη σε άλλες δραστηριότητες τελειώνουν. Μαζί με το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, αλλάζουν και τα media. Γι' αυτό, εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε την αντίστροφη πορεία: Από τα ηλεκτρονικά Μέσα (site και web radio) περάσαμε και στο χαρτί, με «όπλο» το περιεχόμενο και το πρωτογενές ρεπορτάζ.