ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αξιοκρατία με κολλητούς και κουμπάρους

Το παράδειγμα του κυρίου Καμίνη

Η συναλλαγή και τα ρουσφέτια είναι μία από τις μεγάλες πληγές της χώρας και παρ’ ότι χρόνια τώρα, όλοι οι πολιτικοί τα καταγγέλλουν φραστικά, στην πράξη εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή πρακτική τους
Η κατάσταση είναι σε όλους μας γνωστή και οικεία. Αντί για αξιοκρατία και εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους, επικρατεί ο νόμος της μπανανίας: Στους φίλους τα πάντα, στους εχθρούς τίποτα, για τους «απ’ έξω» ο νόμος.
Οι πολιτικοί φίλοι ζητούν εξαιρέσεις από τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν για τους άλλους, προσλαμβάνονται σε περιζήτητες θέσεις χωρίς διαγωνισμούς και συχνά χωρίς να διαθέτουν καν τα προσόντα. Η αποκορύφωση της πρόκλησης είναι όταν συχνά τέτοιοι άνθρωποι μας κουνάνε και το δάχτυλο ή βγάζουν λόγους υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.
Κάπως έτσι συμβαίνει και με το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος φιλοτεχνεί το προφίλ του εκσυγχρονιστή-μεταρρυθμιστή, που κόπτεται υποτίθεται για την αξιοκρατία, ενώ έχει διορίσει σε.. θέσεις κλειδιά κολλητούς και κουμπάρους.
Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984», στον οποίο τοποθέτησε ως επικεφαλής τον άνθρωπο που είχε υπεύθυνο γραφείου τύπου στην προεκλογική του εκστρατεία. Διόρισε δηλαδή στη θέση για την οποία θα έπρεπε να επιλέξει ένα δημοσιογράφο όσο πιο ανεξάρτητο γίνεται, τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την προπαγάνδα του. Αλλά ας το προσπεράσουμε κι αυτό για να πάμε παρακάτω, παρότι πρόκειται για κλασική συμπεριφορά τύπου μπανανίας.
- διάβαστε τη συνέχεια στο thepressproject