ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επίθεση στο site της Ελευθεροτυπίας

Στις 19:45 το απόγευμα της Τετάρτης (19 Φεβρουαρίου) το σάιτ της Ελευθεροτυπίας (enet.gr) δέχτηκε για δεύτερη φορά, μέσα σε 30 ώρες, επίθεση DoS με σκοπό τη διακοπή της λειτουργίας του. Η πρώτη επίθεση έγινε την Τρίτη στη 1μ.μ. και κράτησε για περίπου μισή ώρα, ενώ η σημερινή ήταν σφοδρότερη και «έριξε» το site για 50 λεπτά της ώρας.
Στις 9:40 μμ η επίθεση συνεχίστηκε με σφοδρότητα. Τόσο οι τεχνικοί της «Ε» όσο και οι τεχνικοί της εταιρείας Eworx που έχει κατασκευάσει το site δίνουν μάχη "κόβοντας" δεκάδες IP-ζόμπι από όλο.. τον κόσμο που χτυπούν το site. Ταυτόχρονα συγκεντρώνουν στοιχεία τα οποία σύντομα θα δοθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα και στις αστυνομικές αρχές.
Οι DoS (ή Denial Of Service Επιθέσεις που στα ελληνικά μεταφράζονται ως Επίθεση Άρνησης Παροχής Υπηρεσιών) επιθέσεις συμβαίνουν συχνά και αποκρούονται δύσκολα όσα μέτρα και αν λάβεις. Συχνά, κόμβοι διεθνών οργανισμών,πολιτικών οργανώσεων και ειδησεογραφικών ιστοτόπων δέχονται οργανωμένες επιθέσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μένουν για πολλές ώρες εκτός λειτουργίας.
Στη Μίνωος δεν γνωρίζουν (AKOMH!) ποιος επιτέθηκε στο Enet. Γνωρίζουν όμως, όπως λένε, πολύ καλά ότι τόσο το Enet όσο και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ενοχλούν. Ενοχλούν πολλούς και πολύ. Οι έρευνες, οι αποκαλύψεις, η πολυφωνία, η κριτική και η ελευθερία στην έκφραση ενοχλούν τις κάθε λογής εξουσίες και τα παράκεντρά τους ή και τις παρακρατικές ομάδες που συνεργάζονται με αυτές.