ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μυστηριώδης δόκτωρ στο κανάλι ETV

Ποιος είναι ο Dr Khaled Hamvi; - Πρόεδρος ΔΣ με 1% ο Φυντανίδης

Αρχικά πέρασαν 6 μήνες για να μάθουμε ποιος κρύβεται πίσω από την κυπριακών συμφερόντων off shore που αγόρασε, μέσα στο κατακαλόκαιρο, τον τηλεοπτικό σταθμό 902 που πλέον εκπέμπει ως ETV. Τώρα το μυστήριο λύθηκε μεν, αλλά πρέπει να βάλουμε ντετέκτιβ για να αποκαλυφθεί ποιος είναι τελικά ο ιδιοκτήτης του, που ακούει στο όνομα Dr Khaled Hamvi, με απροσδιόριστη εθνικότητα και άγνωστα λοιπά στοιχεία.
Επειτα από όλα αυτά λοιπόν, ο πολύμηνος έλεγχος από νομικούς και οικονομολόγους του ΕΣΡ ανακάλυψε τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το σταθμό και πλέον η Ανεξάρτητη Αρχή,.. 
όταν με το καλό ξανασυνεδριάσει (να θυμήσουμε ότι έχουν περάσει 3 εβδομάδες αγρανάπαυσης της ανεξάρτητης αρχής...), πρέπει να εγκρίνει τη μεταβίβαση από τη Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. στην κυπριακή «Α-Horizon Media» που ανήκει η off shore εταιρεία «Nalotia Ventures LTD» με έδρα τις Παρθένους Νήσους.
Το 95% της Nalotia ανήκει στο μυστηριώδη ιδιοκτήτη με το εξωτικό όνομα, ποσοστό 1% ανήκει στον Σεραφείμ Φυντανίδη και το υπόλοιπο 4% σε πέντε πρόσωπα στα οποία κατανέμεται ισομερώς. Τα πρόσωπα αυτά δεν αποκαλύπτονται, ωστόσο, στο ενημερωτικό σημείωμα του ΕΣΡ. Επίσης ο Σεραφείμ Φυντανίδης είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ., ο Δημήτρης Μπέης διευθύνων σύμβουλος και η Αγορίτσα Τσιουβάκα μέλος του Δ.Σ.
Οι αποκαλύψεις, οι οποίες αναρτήθηκαν επισήμως στο site του ΕΣΡ, όπου υπάρχουν τα μετοχολόγια για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς όπως διαμορφώθηκαν για το 2013, μοιάζουν να απομακρύνουν τη φήμη ότι πίσω από την αγοραπωλησία βρίσκεται ο Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης του EXTRA 3, και ότι τα δύο κανάλια θα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.
Ωστόσο η λύση του μυστηρίου δεν είναι και τόσο καθαρή, αφού τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται περισσότερο να μπερδεύουν παρά να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση. Και μπορεί η εισήγηση από τους συμβούλους που όρισε το ΕΣΡ για να αποκαλύψουν τα μετοχολόγια και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις off shore να είναι θετική ώστε να γίνει εν τέλει η μεταβίβαση, υπάρχει ωστόσο κάποιος που να είναι σε θέση να πει με σιγουριά ποιος είναι ο Dr Khaled Hamvi, ο οποίος κατέχει το 95% του τηλεοπτικού σταθμού κι από πού κρατάει η σκούφια του; Ακόμη και στο Google τον ψάξαμε, όπου υπάρχει όλη η οικουμένη, προβεβλημένη ή μη, αλλά όχι εκείνος...- TV & Media / «E»