ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος είναι ο επικεφαλής δημοσιογράφος της αμαρτωλής ΜΚΟ

Απέσπασαν 9 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΞ για αποναρκοθέτηση σe Λίβανο, Βοσνία και Ιράκ  χωρίς να αποδεικνύουν ότι προσέφεραν έργο

Η δράση άλλης μια αμαρτωλής ΜΚΟ αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα πολλών μηνών από την Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για μια απίστευτη υπόθεση απάτης σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», που είχε ως ειδικότερο αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών, χωρίς καμία δραστηριότητα και χωρίς να έχει επιδείξει οποιοδήποτε έργο,κατάφερε να πάρει περίπου 9 εκατομμύρια  από κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του υπουργείου Εξωτερικών, για προγράμματα αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες (Λίβανο, Βοσνία, Ιράκ).
Πρόεδρος της Οργάνωσης,  ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες κακουργηματικού..
χαρακτήρα, εμφανίζεται να είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Τζεβελέκος. Εμπλεκόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και η σύζυγος του η οποία υπηρέτησε στο υπουργείο Τουρισμού, αποσπάστηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και από εκεί πήρε την σύνταξή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισθείς Κωνσταντίνος Τζεβελέκος με την σύζυγό του συμμετείχαν στο ΔΣ της ΜΚΟ και ζούσαν σε μεζονέτα πολυτελείας στα Βριλήσσια για την οποία πλήρωναν ενοίκιο 5.000 ευρώ το μήνα.
Επίσης, είχαν φτιάξει πολυτελή μεζονέτα σε τουριστική περιοχή της Ροδου για την οποία δαπάνησαν ποσό που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, αλλά και 7οροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους.
Ένα πολύ γνωστό όνομα, στο διπλωματικό σώμα, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είναι ακόμα εν ενεργεία διπλωμάτης του ΥΠΕΞ και εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής, εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση.
Η υπόθεση αυτή αφορά ποσά ύψους 9 εκατ. που δόθηκαν στην ΜΚΟ την περίοδο 2000 - 2004, όταν ο διπλωμάτης ήταν προϊστάμενος της υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακης Συνεργασίας.
Ο εν λόγω διπλωμάτης κατηγορείται για απιστία και ψευδή βεβαίωση, γιατί την εποχή που εκταμιεύθηκαν αυτά τα ποσά των 9 εκατομμυρίων, περνούσαν όλες οι βεβαιώσεις από τα χερια του και υπέγραφε χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά, που να δικαιολογούν τις εκταμιεύσεις.