ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δικαίωση από την Επιθεώρηση Εργασίας για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Μια καλή είδηση για τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ: τους δικαιώνει ο Επιθεωρητής Εργασίας της Αγίας Παρασκευής! Αν θυμάστε, είχαμε γράψει αρκετές φορές ότι εκατοντάδες εξ αυτών είχαν κινηθεί νομικά (μέσω του γραφείου της Κωνσταντίνας Φουντέα) για το θέμα των αποζημιώσεών τους.
Οι οποίες αποζημιώσεις είτε δίνονται με το σταγονόμετρο (σε όσους μονιμοποιήθηκαν προ του 2006), είτε δεν δίνονται πλέον καθόλου (σε όσους μονιμοποιήθηκαν μετά το 2006) καθότι το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε με τις δύο δόσεις των δύο μισθών εκάστη.
Τώρα λοιπόν, έρχεται ο Επιθεωρητής Εργασίας Αγίας Παρασκευής Ευάγγελος Θεοδώρας και σημειώνει στην έκθεσή του ότι ο ειδικός εκκαθαριστής της ΕΡΤ οφείλει να καταβάλει άμεσα..   
στους εργαζομένους τις αποδοχές αδείας τους για τα έτη 2012 και 2013. Ακόμη καλύτερα, λόγω του ότι ο «εργοδότης» δεν το χειρίστηκε και τόσο καλά το θέμα των αποζημιώσεων, προκύπτει ακυρότητα για την καταγγελία της εργασιακής σχέσης. Σημαντικό: «Η ακυρότητα που δημιουργείται σε αυτή την περίπτωση, δεν θεραπεύεται με ενδεχόμενη μεταγενέστερη καταβολή του οφειλόμενου ποσού»!
Στο διά ταύτα; Στο διά ταύτα, όπως σημειώνει το γραφείο της κ. Φουντέα, η εν λόγω έκθεση πρέπει να ληφθεί υπόψη επί της ουσίας από το δικαστήριο. Η αγωγή εκκρεμεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και θα συζητηθεί εξ αναβολής στις 26 Ιουνίου.
 - Eλευθεροτυπία