ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοδιαχείριση ραδιοσταθμών: Ποιοι, πως, πότε...

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από πέντε ραδιόφωνα κατέθεσαν αίτηση αυτοδιαχείρισης στο ΕΣΡ κάνοντας χρήση του προνομίου που τους δίνει ο Νόμος Κακλαμάνη. Πως προχωρούν τα εγχειρήματα, όμως;
Flash 96 Η εικόνα στο στρατόπεδο των εργαζομένων, δεν διαφέρει πολύ από ένα καζάνι που βράζει. Αυτή την φορά, νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΤΕΡ και τεχνικό του Flash, Δημήτρη Καμαρινόπουλο, και τέσσερις εργαζόμενους του σταθμού, για το θέμα του νέου φορέα που θα αιτηθεί την άδεια του Flash. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην οδό Κηφισίας σφραγίστηκαν, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει καμία εκπομπή..  πλέον και η συχνότητα να παίζει μόνο μουσική.
Ξένιος 94.3 Το σήριαλ της κόντρας, μεταξύ των εργαζομένων και του δήμου Φυλής, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Παρά τις συνεχείς νίκες τους, τόσο δικαστικά όσο και από το ΣτΕ, οι εργαζόμενοι δέχονται πιέσεις έτσι ώστε να παραμείνει η συχνότητα του Ξένιου στον δήμο. Παρόλα αυτά όμως, η επαναλειτουργία του σταθμού καθίσταται σχεδόν αδύνατη, με τον τεχνικό εξοπλισμό και τα studio να μην ανήκουν (ακόμα) σε αυτούς και με τη συχνότητα 94.3 να έχει καταληφθεί μόνιμα, πλέον, από πειρατές.
Best 92.6 Το άλλοτε αρραγές μέτωπο των εργαζομένων του αποτελεί οριστικά παρελθόν. Κάτι που έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην πορεία του Best προς την αυτοδιαχείριση. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι έχουν ήδη ετοιμάσει τα σχετικά έγγραφα και τα κατέθεσαν στο ΕΣΡ, για να εγκριθεί ή όχι η μεταβίβαση της άδειας σε αυτούς. Την ίδια στιγμή, παρόλο που η Three Dee A.E. έχει πτωχεύσει εδώ και περίπου 3 μήνες, δεν έχει γίνει καμία δημοπράτηση των περιουσιακών της στοιχείων - σε αυτά, συγκαταλέγονται τα μηχανήματα σε στούντιο, Υμηττό και Αίγινα, αλλά και ολόκληρος ο VFM 88.3 - παρά μόνο, εκείνος του συνόλου των μετοχών της εταιρίας στις 4 Δεκεμβρίου, ο οποίος βγήκε άγονος. Ο Best 92.6 έχει σταματήσει να εκπέμπει σήμα από τον Οκτώβριο.
Star FM 97.1 Ο μοναδικός σταθμός της Θεσσαλονίκης που έκανε χρήση του νόμου περί αυτοδιαχείρισης των ραδιοσταθμών. Η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του πρώην ομίλου Τουρώνη έχει σιγήσει από τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ η συχνότητα 97.1 έχει καταληφθεί από το καλοκαίρι, από... ραδιόφωνο της Χαλκιδικής. Οι εργαζόμενοι του είναι στην αναμονή από τον Δεκέμβριο οπότε και τους δόθηκε προθεσμία από το ΕΣΡ προκειμένου να καταθέσουν επαρκές πλάνο διαχείρισης του Star FM.
Nitro 102.5 Η μέχρι στιγμής εξαίρεση στον παραπάνω "κανόνα". Ο σταθμός εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα -το οποίο διαρκώς εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα- από τα καινούργια του στούντιο στο Περιστέρι, μετά από έναν χρόνο συνεχούς playlist. Ήδη, ο Nitro 102.5 παίζει και διαφημίσεις, πράγμα που βοηθάει ιδιαίτερα τους εργαζομένους του στο έργο της αυτοδιαχείρισης της συχνότητας.