ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοι είναι οι βουλευτές που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό

Και ποιοι κάνουν λόγο για σικέ παιχνίδι

Οι βουλευτές Βασίλης Καπερνάρος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Βασίλης Κικίλιας (ΝΔ) και Μαρία Ρεπούση (Δημοκρατική Αριστερά), είναι οι τρεις βουλευτές που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Από τον πρώτο έλεγχο της λίστας των 24.710 εμβασμάτων που βγήκαν στο εξωτερικό, προκύπτει επίσης ότι την περίοδο 2009-2012 χρήματα στο εξωτερικό έβγαλαν επίσης οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.
Η αποκάλυψη ότι τρεις βουλευτές έβγαλαν στο εξωτερικό περίπου 3,5 εκατ.ευρώ έγινε από το «Πρώτο Θέμα». Η εφημερίδα όμως αναφερόταν συγκεκριμένα σε 3 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κι έτσι κάποιοι άρχισαν να μιλούν και για «περίεργα και στημένα παιχνίδια» από.. πλευράς υπουργείου Οικονομικών κι όχι μόνο.
Το υπουργείο επί του θέματος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι  Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.
Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα.».