ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

To προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ πορεύεται μόνο του στον κατήφορο…

Αγνοώντας κάθε στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία και σε αντίθεση με την πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ3  αλλά και των εκπροσώπων φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Τετάρτης (ΔΕΙΤΕ αναλυτικά ΕΔΩ και ΕΔΩ) στο δημαρχείο, το  προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ προχωράει μόνο του και  καθορίζει τη γραμμή που ακολουθεί στο θέμα της ΕΡΤ. Ολέθρια μέχρι τώρα υπέρ των ΔοΤών κυβερνητικών σχημάτων, που οδήγησε… στο ΝΕΡΙΤικό ανταποκριτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
Η κατάληξη της εκδήλωσης παρέπεμψε στη διαμόρφωση ενός  κειμένου ψηφίσματος από την ΕΣΗΕΜΘ το οποίο στη συνέχεια θα  αποσταλεί στους φορείς προς υπογραφή. Όμως, το προεδρείο της Ένωσης όχι μόνο δεν το συζήτησε με κανέναν, αλλά επιδεικτικά αγνόησε το ίδιο το διοικητικό..  συμβούλιο, τους εκπροσώπους και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ3, στους οποίους (και πάλι) ούτε καν απευθύνθηκε!
Ενώ μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού για  την Πέμπτη (επομένη της εκδήλωσης), η πλειοψηφία του οργάνου τη ματαίωσε (!), αγνοώντας τα υπόλοιπα (4) μέλη του. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι το κείμενο του ψηφίσματος στάλθηκε… αφού προηγήθηκε η… ενημέρωση των φορέων –το οποίο και σημειώνεται στην αποστολή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τα γραφεία της Ένωσης! Το ίδιο είχε πράξει το προεδρείο και πριν την εκδήλωση: ΔΕΝ κάλεσε τους εργαζόμενους της Ελεύθερης ΕΡΤ3 και ΔΕΝ ενημέρωσε τα υπόλοιπα 4 μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ !
Εμείς, θα κανουμε αυτό που δεν έκανε η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ. Θα αποστείλουμε το κείμενο στους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ3, οι οποίοι και θα το συζητήσουν στις διαδικασίες που έχουν καθιερώσει, στη συνελεύση, το συντονιστικό, τους εργασιακούς εκπροσώπους.

Υ.Γ. Όσο για το περιεχόμενο του κειμένου ψηφίσματος, αυτό δεν αναφέρει ξεκάθαρα το αίτημα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 με όλους τους εργαζόμενους και όλα τα δικαιώματά τους –περιλαμβανομένων όσων έχουν κατακτήσει στην 7μηνη αγωνιστική λειτουργία. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος συνεχίζεται…
Aσύνταχτος Τύπος