ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η άκυρη «μονογραφή» της Μάνιας Τεγοπούλου

Οι εκδότες της «Ε» δεν αναγνωρίζουν τις απολύσεις που οι ίδιοι... αποφάσισαν!.       

Αλλη μια επιτυχία του εκδοτικού διδύμου Μάνια Τεγοπούλου – Χάρης Οικονομόπουλος. Με παρέμβασή τους στη Δικαιοσύνη, οι δύο επιχειρηματίες που εκδίδουν την εφημερίδα με το όνομα «Ελευθεροτυπία» κατόρθωσαν να ακυρώσουν τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων της εφημερίδας που είχαν οι ίδιοι προκαλέσει τους πρώτους μήνες του 2012. Ο τρόπος που βρήκαν είναι απλός. Αμφισβήτησαν το ίδιο το δικό τους έγγραφο απόλυσης, με το οποίο είχαν διώξει τους εργαζόμενους.
Ο λόγος είναι βέβαια ένας και μόνος: να καθυστερήσουν με κάθε τρόπο την καταβολή των αποζημιώσεων όσων απέλυσαν χωρίς να τους καταβάλουν ούτε τις αποζημιώσεις ούτε τα.. δεδουλευμένα.
Στις αρχές του 2012 ήταν η κυρία Τεγοπούλου διευθύνουσα σύμβουλος και εκπρόσωπος της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος, ενώ ο κ. Οικονομόπουλος ασκούσε τα καθήκοντα του νομικού παραστάτη. Κάτω από μεθοδεύσεις που έχει περιγράψει η «Εφ.Συν.» σε παλιότερα δημοσιεύματα, τελικά ο δεύτερος έγινε εκδότης και χρησιμοποίησε μια δική του εταιρεία ακινήτων (!) ως νέο εκδοτικό όχημα της «Ελευθεροτυπίας». Ο μοναδικός λόγος ήταν ότι οι εργαζόμενοι και οι άλλοι πιστωτές είχαν δεσμεύσει τον τίτλο, διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλονταν από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Χ.Κ. Τεγόπουλος να παραχωρήσει τη χρήση του τίτλου στην περίφημη «Τρίτη Οψη» του κ. Οικονομόπουλου.
Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Οικονομόπουλος φρόντισε να απολύσει και όλους όσους είχαν απομείνει «πιστοί» στο εγχείρημα του διδύμου, προκειμένου να τους επαναπροσλάβει με ατομικές συμβάσεις στη νέα εταιρεία. Είναι, μ’ άλλα λόγια, ο ορισμός της «παρένθετης» εταιρείας.

- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών