ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Γ. Κουρής: περιπέτειες χωρίς τέλος...

Oι περιπέτειες του Γιώργου Κουρή φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό. Τόσο οι εκδοτικές όσο και οι δικαστικές . Και κυρίως οι δικαστικές αφού ο εκδότης της Kontranews και ιδιοκτήτης του πρώην τηλεοπτικού σταθμού ALTER και του καναλιού Kontra  συνελήφθη (ξανά). Σε βάρος του εκκρεμούν  3 εντάλματα σύλληψης που αφορούν χρέη περίπου 2.500.000 ευρώ. Τα χρέη του αφορούν οφειλές προς το Δημόσιο, του ALTER και άλλες υποθέσεις.
Το απόγευμα ο Κουρής αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ενώ ενδιάμεσα κρατείται στη ΓΑΔΑ.
Οι δικαστικές περιπέτειες του Γ. Κουρή ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2012 όταν συνελήφθη στο Ψυχικό για οφειλές προς το Δημόσιο.
Τον Μάρτιο του 2013 η εισαγγελική έρευνα για τα εικονικά τιμολόγια του ALTER καθώς και ακόμη.. 
τριών εταιριών που συνδέονται με το κανάλι, είχε κλείσει με διώξεις. Ετσι στις 27 Μαρτίου 2013, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, ο  Γιώργος Κουρής και ο γιος του, Ανδρέας. Αμφότεροι κατηγορήθηκαν για το κακούργημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών από το ALTER, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση προφυλακιστέος είχε κριθεί κι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑLTER Κώστας Γιαννίκος.
Στις 10 Μαΐου του 2013, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τάχτηκε υπέρ της αποφυλάκισης των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή και η προσωρινή κράτησή τους αντικαταστάθηκε από περιοριστικούς όρους. Και στους δύο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο Γιώργος Κουρής καλούνταν να καταβάλλει εγγύηση, 200.000 ευρώ και ο Ανδρέας Κουρής 100.000 ευρώ.