ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τα καλαθάκια του Ψυχάρη...

...κι ο εξευτελισμός των εργαζομένων

Το "ατομικό σύμφωνο" που επέβαλε ο Σταύρος Ψυχάρης πριν από δύο χρόνια, με περικοπές μισθών 20%, προέβλεπε ρητά ότι "από 1/1/2014 οι αποδοχές των μισθωτών επανέρχονται στα “επίπεδα” του 2011"! Φυσικά κατι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και στον ΔΟΛ θα πάνε σε παρόμοια ατομική σύμβαση με τη διαφορά ότι τώρα δεν θα υπάρχει καν αναφορά του στιλ ότι «από 1/1 2016 οι αποδοχές των μισθωτών επανέρχονται στα “επίπεδα” του 2011».
Οπως δεν θα υπάρχει καν αναφορά  της προηγούμενης “δέσμευσης” ότι "για τα έτη 2012 και 2013 η διοίκηση του ΔΟΛ αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα προβεί σε μαζικές απολύσεις".  Ασχετο αν οι μερικές εκατοντάδες απολύσεις στο διάστημα αυτό ήταν απλώς για να διατυπωθεί έμπρακτα η αξιοπιστία των ατομικών“συμφωνιών” του Ψυχάρη. Ο Ψυχάρης τώρα δεν θα το βάλει καν στη νέα..
σύμβαση κι αυτό  γιατί όσοι απολυμένοι καταφεύγουν στα δικαστήρια, δικαιώνονται πατώντας πάνω σε αυτή τη «δέσμευση»...
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ, καταγγέλλει τις “Γενικές” δήθεν “Συνελεύσεις”φέρνει προ των ευθυνών τους τους εκπροσώπους (ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τις «προθέσεις» Ψυχάρη) και καλεί τα σωματεία να μη νομιμοποιήσουν για μια ακόμη φορά τον εξευτελισμό των εργαζομένων.
Επίσης καταγγέλλει την απληστία της εργοδοσίας που έχει ξεπεράσει κάθε όριο στερώντας ακόμα και τους όρους υγιεινής από τους εργαζόμενους, περικόπτοντας έτσι μέχρι και το σφουγγάρισμα, βάζοντας τον τους εργαζόμενους να κρατάνε καθαρό τον τομέα ευθύνης τους, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου δυναμικού για τα καλαθάκια, που απεστάλη με email.