ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Νομιμοποιούν («διαμαρτυρόμενοι») τη ΝΕΡΙΤ και την «ταφόπλακα» στην ΕΡΤ

Με εκδήλωση του προεδρείου της ΕΣΗΕΜ-Θ

Eκδήλωση προώθησης του μορφώματος της κυβέρνησης (ΔΤ, ΝΕΡΙΤ) για τη Βόρεια Ελλάδα, εμπέδωσής του στους… φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης (μεταξύ αυτών: Ανθιμος, Μέρτζος…) και δημόσιας «αποδοχής-παραδοχής»  του υποτιθέμενου «θανάτου» της ΕΡΤ, διοργανώνουν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 12 σήμερα Τετάρτη 22/1 το μεσημέρι 5 μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΜ-Θ, του… συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων Μακεδονίας-Θράκης!
Αυτό που  «καίει» τους διοργανωτές δεν είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ συνολικά..  στη χώρα, αλλά το πρόσφατο «άδειασμα» που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση στο θέμα του αριθμού των ατόμων που θα «στελέχωναν» το υποτιθέμενο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα στη Θεσσαλονίκη (ΝΕΡΙΤ) και στο θέμα της, ανταποκριτικής τελικώς, λειτουργίας του.
Σημειώνεται ότι τα 5 μέλη του ΔΣ, εγκαταλείποντας τα προσχήματα για κάθε ίχνος δημοκρατικής λειτουργίας, αγνόησαν επιδεικτικά 4 μέλη του ίδιου του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ από τα οποία δεν ζητήθηκε καν η άποψή τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης (βλέπε σχετική Καταγγελία των Τεσσάρων ΕΔΩ) ενώ προσπέρασαν επιδεικτικά και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3, εκπρόσωπος των οποίων δεν κλήθηκε στην εκδήλωση προκειμένου να εκφραστεί η αγωνιστική θέση και το βασικό αίτημα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου 2013, η ΕΡΤ παραμένει ΑΝΟΙΧΤΗ και παράγει 24ωρο κανονικό πρόγραμμα στη βάση της Αυτοδιαχείρισης με βασικό «κάστρο» του αγώνα τη Θεσσαλονίκη μετά και τη βίαιη εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής (ΕΡΤ) στην Αθήνα. Το εγχείρημα έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από χιλιάδες αλληλέγγυους σε Ελλάδα και εξωτερικό, φορείς, ομοσπονδίες και συνδικάτα, διανοούμενους και καλλιτέχνες, πολιτικές συλλογικότητες και κινήσεις πολιτών. Η προκλητική αγνόηση αυτών των μηνυμάτων της κοινωνίας από τον σκληρό πυρήνα των  κατ” εξακολούθηση συνομιλητών της κυβέρνησης του «μαύρου», συνιστά βαθιά αντιδημοκρατική πράξη.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ συνολικά που παραμένουν όρθιοι για σχεδόν 8 μήνες, υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας τους έχει λάβει πια, νικηφόρα προοπτική και οι τελευταίες απόπειρες διαφόρων «κύκλων» να βάλουν ταφόπλακα στην ΕΡΤ θα πέσουν στο κενό.
- από το asyntaxtostypos