ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Υπ΄ ατμόν οι «αστέρες» του Φαλήρου - Πώς ο Αλαφούζος «έχασε τη μπάλα»

Χαμηλό βαρομετρικό σε έσοδα και νούμερα της AGB

Το χάος συνεχίζει να βασιλεύει στον ΣΚΑΪ. Η απομάκρυνση του Χρήστου Παναγόπουλου, μετά από μια τριετία απόλυτης παντοδυναμίας, άφησε πίσω της έναν όμιλο που θέλει χτίσιμο ξανά από την αρχή, αλλά έχει πλέον μικρότερο μπάτζετ και δυναμική.
Η επιλογή του Σταμάτη Μαλέλη έως τώρα δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εκτός από την αποκατάσταση της ηρεμίας και την προσέλευση όμορφων κοριτσιών, που κάνουν πρακτική στις εγκαταστάσεις του ομίλου. Η παράλληλη ενασχόληση του Γιάννη Αλαφούζου με Παναθηναϊκό και ΣΚΑΪ έχει άμεσες επιπτώσεις στις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις του Φαλήρου. Το μοντέλο του προγράμματος μπορεί να έχει φέρει ικανοποιητικά ποσοστά, όμως δεν συνοδεύεται από τα ανάλογα έσοδα, καθώς δεν μπορεί να.. προσεγγίσει τα γυναικεία κοινά. Ο Σταμάτης Μαλέλης έως τώρα, με εξαίρεση την επιλογή της Αννας Μπουσδούκου, δεν έχει καταφέρει να ισορροπήσει τις πολλές και αντίρροπες τάσεις γύρω από τον τηλεοπτικό σταθμό.
Η στροφή στον μνημονιακό λαϊκισμό στην απογευματινή ζώνη του Νίκου Ευαγγελάτου, η οποία ήταν επιλογή της προηγούμενης διοίκησης, προκαλεί πολλές ενοχλήσεις στον 6ο όροφο και στις συζητήσεις που γίνονται αναφέρονται διάφορες ιδέες για αλλαγές στα πρόσωπα. Ο σταθμός πλέον αναγνωρίζει πως είναι πολιτικά μονοδιάστατος και πρέπει κάπως, με ορισμένους «ισορροπημένους» σχολιαστές, να καλύψει τα προφανή κενά. Ο ΣΚΑΪ είναι αποδυναμωμένος σε προσωπικό, με επιλογές που έκανε η ιδιοκτησία του, και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σε ρεπορτάζ και μοντάζ. Τα κενά φαίνονται σε όλο το εύρος των εκπομπών και φτάνουν έως και το κεντρικό δελτίο.
 Με τη στρατηγική επιλογή της ενίσχυσης της τηλεόρασης, ο ΣΚΑΪ 100,3 έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, κάνοντας καμπάνιες αλληλεγγύης από κοινού με γνωστούς ιδιοκτήτες εστιατορίων των Αθηνών(!). Το άλλοτε κραταιό ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για δύο συνεχόμενες εβδομάδες μετά τις γιορτές έπεσε στην 6η θέση των αστάθμιστων απαντήσεων στην έρευνα ακροαματικότητας.
Οι απρόθυμοι τραπεζίτες
Ο επικεφαλής του τομέα και στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, Γιάννης Σπανολιός, ζήτησε ευθύνες από τη διευθύντρια προγράμματος, Τζένη Πουπουλίδου, για τις επιλογές που έγιναν κατά τη διάρκεια των γιορτών. Η μόνη κίνηση που έγινε ήταν... να επαναφέρουν τη διάθεση δώρων από τις εκπομπές του σταθμού, σε μια προσπάθεια να βρουν κάτι από το χαμένο κοινό του ραδιοφώνου.
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γιάννης Αλαφούζος έχει να κάνει με την απροθυμία των τραπεζών να τον δανείσουν.
Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο σκηνικό, το αφεντικό του ΣΚΑΪ έχει αρχίσει να σκέφτεται την ενεργοποίηση του σχεδίου που προβλέπει την απομάκρυνση των περισσότερων «αστέρων» του καναλιού.  
- Secret / Παραπολιτικά