ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Χάνονται περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ

** Περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ χάνονται, όπως αυτονόητα προκύπτει από την προκήρυξη μόλις 132 θέσεων για την ΝΕΡΙΤ. Η ΕΣΗΕΑ διαφωνεί ριζικά με τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψης του ελάχιστου για τις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ προσωπικού, καθώς το σύστημα μοριοδότησης που επελέγη ευνοεί τους υποψήφιους χωρίς εργασιακή εμπειρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έναντι των απολυμένων της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας έτσι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ της 11ης Ιουνίου 2013.
** Νέα 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς και τους τεχνικούς, οι οποίοι.. εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr». Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. κήρυξαν  τη νέα απεργία από τις 4 μ.μ. της Τετάρτης, 15 Ιανουαρίου 2014 έως τις 4 μ.μ. της Παρασκευής, 17 Ιανουαρίου 2014
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.
 ** Κατεπείγουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραγωγών και δημιουργών, απευθύνει η ΝΕΡΙΤ , προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για εκτέλεση παραγωγής προγράμματος που θα καλύψει τις ανάγκες της από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους από την Παρασκευή 17 μέχρι και τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ http://www.nerit.gr.
** Την πλήρη συμπαράστασή της εκφράζει η ΠΟΕΣΥ, στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε), καταδικάζοντας την απροκάλυπτη παρέμβαση δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καρδίτσας κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ, που συνεχίζουν να ενημερώνουν την τοπική κοινωνία με ελεύθερο, ποιοτικό και αποκαλυπτικό δημοσιογραφικό πρόγραμμα..