ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες

Το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το σημερινό -δεύτερο- τμήμα της έρευνας της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατά την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 31,5% έναντι 28% της δεύτερης ΝΔ. Στην τρίτη θέση παραμένει με 10% η Χρυσή Αυγή, παρά τις προφυλακίσεις των βουλευτών της, στην τέταρτη θέση υπάρχει ισοπαλία με 6,5% , στην πέμπτη θέση οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 4,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 3,5% .
Ο Αντ. Σαμαράς προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 39% και ακολουθεί οΤσίπρας με..  30%, ενώ, όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, προηγείται η Κουμουνδούρου.
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% πιστεύει μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το 26% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -το 41% απαντά καμία από τις δύο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 8 και 13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.005 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και δομημένο ερωτηματολόγιο.