ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Eνας Χατζηνικολάου δεν σώζει το δελτίο του Star...

O Χρήστος Ξανθάκης γράφει για όσα του έμαθε η TV

Πάει ο παλιός ο χρόνος, αλλά η τηλεοπτική σεζόν συνεχίζεται στο φουλ. Με τα καλά της, με τα άσχημά της και τα ανύπαρκτά της βεβαίως, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων. Οι εξελίξεις τρέχουν πάντως και δεν σταματάει η κούρσα της θεαματικότητας. Αυτοκρατορίες κλονίζονται, δελτία ειδήσεων υποβαθμίζονται, σίριαλ εμφανίζονται και εξαφανίζονται, ακόμη και οι μέχρι πρότινος θριαμβευτές Τούρκοι αρχίζουν να τα έχουν σιγά σιγά χαμένα.
Είναι η εποχή των αλλαγών και μέσα από τις αλλαγές βγάζουμε συμπεράσματα για το μέλλον. Ηρθε λοιπόν και πάλι η ώρα να παραθέσω όσα μου έμαθε η TV!
* Δεν ξέρω αν βάφονται πορδές με αβγά, αλλά στον Alpha γεννάνε και τα κοκόρια του Κοντομηνά.
* Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Κι ένας Χατζηνικολάου δεν σώζει το δελτίο του Star.
* Ο πιο άχαρος ρόλος στη μικρή οθόνη, σήμερα, είναι να υπερασπίζεσαι τα πεπραγμένα της..

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Καψής: Πρέπει να απολογηθώ επειδή πήρα μισό εκατ. ευρώ αποζημίωση από τον ΔΟΛ;

Oταν απολύθηκε από τον ΔΟΛ ο νυν υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής πήρε ως αποζημίωση μισό εκατομμύριο ευρώ! Μάλιστα όπως αναφερόταν στην καταγγελία της σύμβασης, οι αποδοχές του Καψή κατά την απόλυσή του ανέρχονταν στο ποσό των 18.014,4 ευρώ ενώ υπήρχε σημείωση ότι η αποζημίωση των 504.403,2 ευρώ «θα καταβληθεί σε δόσεις, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία».
Τώρα ο Καψής παρεξηγήθηκε από σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών, που παρομοίαζε  την αποζημίωσή του με τις περιπτώσεις Λιάπη και.. 

Ο κυβερνήτης Βαρδής και η κυβέρνηση των υποτακτικών

Με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας από τον Γιάννη Στουρνάρα και αποσύρθηκε μετά τη σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προσπάθησε να χαρίσει αναδρομικά οφειλές και πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς ομίλους, αλλά και εισαγωγικές εταιρείες με διαφορετικό αντικείμενο.
Κι όταν μιλάμε για πετρέλαια στην Ελλάδα, μιλάμε πρωτίστως για τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη και τη Motor Oil, την πιο.. 

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αφού δεν πήραμε ούτε δώρο, ας κάνουμε λιγάκι ντόρο...

Καλή χρονιά από τους απλήρωτους του «Επενδυτή»!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Η γενική συνέλευση των απλήρωτων εργαζομένων της εφημερίδας «Επενδυτής» - οι οποίοι από χθες 31 Δεκεμβρίου 2013 και μετά από ένα μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας - ενόψει του νέου έτους θα ήθελε να στείλει τις ευχές της στους ιδιοκτήτες της εταιρείας DBAS ΑΕ, κ.κ. Δημήτρη Μπενέκο και Αλέξη Σκαναβή οι οποίοι:
-κρατούν ομήρους στη μεταξύ τους επιχειρηματική κόντρα δεκάδες οικογένειες
-απαξίωσαν την εφημερίδα και εμάς ως συντελεστές της
-εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση τους ως μέτοχοι της..

Και τα ΝΕΑ στα 50 καλύτερα infographics της χρονιάς

Λάβαμε email σχετικά με αναρτησή μας  για τα 50 καλυτερα infographics και την διεθνη παρουσια του ελληνικου τυπου στον τομεα αυτό. Οπως μας επισημαίνεται στην επιστολή αναγνώστη, εκτός από το γράφημα του Παν. Κωνσταντόπουλου και της εφημερίδας «Καθημερινή», ανάμεσα στα καλύτερα  infographics του διεθνούς φήμης σαιτ visualoop, συγκαταλέγεται και το γράφημα του Μάκη Θεοφιλόπουλου στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Το εντυπωσιακό γράφημα του Θεοφιλόπουλου έχει ως θέμα το ναυάγιο του Costa Concordia στην Ιταλία και την επιχείρηση ανέλκυσής του.
Επειδή διατυπώθηκαν παράπονα σχετικά με την προβολή διεθνών διακρίσεων που αφορούν τον ελληνικό τύπο, οι zoornalistas δημοσιεύουν ότι τους.. 

ΝΕΡΙΤ: για διευθυντές λεφτά υπάρχουν, για αποζημιώσεις όχι

Ιδού λοιπόν η πρώτη προκήρυξη για προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ. Την τελευταία ημέρα του χρόνου περίμεναν οι αρμόδιοι, δίνοντας μόλις 20 μέρες προθεσμία. Και όπως γράψαμε, πρώτα θα προσληφθούν οι διευθυντές και μετά θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τους απλούς εργαζομένους (αρχικά 300 τον αριθμό).
Στο μεταξύ, με νέα ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς για τη μη καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων
 Η ΝΕΡΙΤ απευθύνει λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση εννέα θέσεων διευθυντών και δύο θέσεων συντονιστών, με σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου, τριετούς διάρκειας. Ειδικότερα, η προκήρυξη αφορά στην..

Γιατί έπεσε το σάιτ της Ελευθεροτυπίας;

Ποιοι εκδότες δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων

Οι Μπενέκος - Σκαναβής, Καλοφωλιάς και Τρίψας είναι ανάμεσα σε εκείνους τους εργοδότες - εκδότες που δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων για το 2013 στους εργαζόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία των εφημερίδων «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ», «ΕΞΠΡΕΣ» και «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ» και καλεί τους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, να προχωρήσουν σε καταγγελία των ασυνεπών εργοδοτών τους στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να τους επιβληθούν οι νόμιμες ποινικές κυρώσεις και να απευθυνθούν στη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ για οποιαδήποτε συμβουλή.
Οι παραπάνω εκδότες είναι αυτοί που καταγγέλονται επίσημα από την ΕΣΗΕΑ. Τώρα πόσοι άλλοι..

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΤ3 – «Θα υποδεχτούμε το νέο έτος στο δρόμο του αγώνα», στην Αγγελάκη 14

Στο δρόμο του αγώνα, στην οδό Αγγελάκη 14 θα βρει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 η αλλαγή της «μαύρης» χρονιάς του 2013. Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης/Αυτοδιαχειριζόμενης Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 καλούν τους συναδέλφους τους στη Ραδιοφωνία/Τηλεόραση της ΕΡΤ3 αλλά και όποιον άλλον επιθυμεί να τους συντροφέψει, να κάνουν αγωνιστική αλλαγή χρονιάς στο κτίριο από όπου συνεχίζει να εκπέμπει η ελεύθερη φωνή τους. Οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στο κτίριο της Αγγελάκη 14 από το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου (αρκετοί θα αλλάξουν χρονιά εκεί ενώ άλλοι θα σπεύσουν να τους πλαισιώσουν λίγο μετά τις 12 το βράδυ) προκειμένου με αυτή τη συμβολική «γιορτή» να εκ-διώξουν το μαύρο έτος 2013, χρονιά κατά την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε εν μία νυκτί να βάλει λουκέτο..

Δεν ξεχνάμε τους εργαζόμενους της «Απογευματινής»

Με αφορμή την ανάρτησή μας με τον τίτλο «Τα λεφτά της Γιάννας, οι σύμβουλοι του Σαμαρά και η κατάρα των δεξιών media», λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα ήθελα να σας θυμίσω το "λουκέτο" της Απογευματινής τον Οκτώβριο του 2010 που άφησε στο δρόμο περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς καταβολή δεδουλευμένων κλπ. Σας θυμίζω εξάλλου ότι ο Κ. Σαραντόπουλος έχει χάσει τελεσίδικα δύο αιτήσεις πτώχευσης στο σκεπτικό των οποίων αναφέρεται ότι επιχείρησε να πτωχεύσει με δόλιο τρόπο κλπ, κλπ. Πέραν των δύο αυτών αποφάσεων, έχει χάσει και όλα τα δικαστήρια (ποινικά, αστικά κλπ.) αλλά οι εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων πέρασαν 20 και 30 χρόνια μέσα στη Φειδίου 12,..

«Aδυνατώ να ζήσω άλλο στις συνθήκες της ξεφτίλας, τη ντροπή που λέγεται απληρωσιά»

Ο Στρατής Μπαλάσκας αποχωρεί από την «Ελευθεροτυπία»

"Η «Ελευθεροτυπία» δεν είναι πια ούτε καν η εφημερίδα που στοιχειωδώς καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων σε αυτήν. Τι πείραμα παίζεται δεν ξέρω αλλά και ούτε θέλω να μάθω"...
 Αυτά αναφέρει ο Στρατής Μπαλάσκας σε επιστολή που μας έστειλε. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο χωρίς σχόλια, εξ άλλου τα λέει όλα με λίγα λόγια ο δημοσιογράφος από τη Μυτιλήνη.
"Από εκείνο το Νοέμβριο του 1989 μέχρι και σήμερα έζησα μια μοναδικά όμορφη περιπέτεια. Τη ζωή του δημοσιογράφου στην «Ελευθεροτυπία».
Από σήμερα με δική μου απόφαση αποχωρώ. Η «Ελευθεροτυπία» δεν είναι πια και, όπως όλα έδειξαν, δεν μπορεί να γίνει η εφημερίδα εκείνη στην οποία μπήκα 27 χρονών, παιδάκι από τη..

Περί ΕΡΤ ή αλλιώς δημόσιας και κρατικής, νέας ή παλαιάς τηλεόρασης...

του Πάνου Χαρίτου

Tο 2013 η Ελλάδα κατάφερε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Να κλείσει την κρατική τηλεόραση και να διατηρήσει επί μήνες το μαύρο στη συγκεκριμένη συχνότητα των τηλεοπτικών δεκτών.Μοναδικό πραγματικά. Δεν συνέβη πουθενά αλλού.
Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς και κατοχυρώθηκε στα "επιτεύγματα" της σημερινής κυβέρνησης και βεβαίως στα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε.
Μετά από μήνες απουσίας το σήμα επανήλθε με έναν μεταβατικό φορέα που ως στόχο είχε να καλύψει την απουσία της δημόσιας τηλεόρασης για το "μικρό" διάστημα που θα απαιτηθεί εως ότου.. 

Η «Καθημερινή» στα 50 καλύτερα infographics της χρονιάς

Το διεθνούς φήμης σαιτ visualoop που παρουσιάζει γραφήματα από όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε αφιερώματα σχεδιαστών infographics, στην φετινή ανασκόπηση για το 2013 στα πενήντα καλύτερα infographics της χρονιάς, έχει και αυτό του Πάνου Κωνσταντόπουλου από την εφημερίδα Καθημερινή.
Το γράφημα απεικονίζει τον χάρτη γύρω από την Συρία και την παράταξη των  στρατιωτικών δυνάμεων από κάθε χώρα που επρόκειτο να επιτεθούν. Διακρίνεται για την λιτότητα στην σχεδίαση και την άμεση πληροφορία, σε ενα στατικό γράφημα χάρτη με ενα χρώμα και την δυναμική στα χρώματα των σημαιών των κρατών ακολουθώντας την απλή σχεδιαστική γραμμή των γραφημάτων της Καθημερινής. Είναι σημαντικό.. 

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αρβανίτης - Κατσίμη με εκπομπή στο κανάλι «Ε»

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει με την ιδιοκτησία του καναλιού «Ε», που είναι ο πρώην 902 του ΚΚΕ, για τη μίσθωση ενός τρίωρου, από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί.
Κατά τη διάρκεια του τρίωρου θα μεταδίδεται κάθε μέρα ενημερωτική – πολιτική εκπομπή, και την ευθύνη της παραγωγής, του περιεχομένου και της παρουσίασης θα έχει αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκλειομένης κάθε παρέμβασης.
Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και βρίσκονται στο τελικό στάδιο, στο κλείσιμο της συμφωνίας.Την εκπομπή θα παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το γνωστό δίδυμο της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ πριν πέσει το μαύρο,..

Ποιος έχει σειρά;

Συνελήφθη αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας για τις μίζες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα, του αν. διευθυντή Εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002.  Σήμερα ασκήθηκαν από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, νέες βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000. Ο Παπαχρήστου συνελήφθη στο σπίτι του, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και για..

Βρείτε τις διαφορές


Τι λείπει
από την εφημερίδα
«Τα Νέα» που έχουν
σχεδόν όλες οι άλλες
στην πρώτη τους σελίδα;
Βρείτε τις διαφορές..

Τα λεφτά της Γιάννας, οι σύμβουλοι του Σαμαρά και η κατάρα των δεξιών media

Κοτρώτσος, Γιάννα, Καραμανλής στο Blueland
Σκεπτικισμός στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού για την άκρως προβληματική εικόνα που παρουσιάζουν τα κεντροδεξιά media και μάλιστα εν όψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. Είναι η δεύτερη φορά με κυβέρνηση ΝΔ που οι εφημερίδες που κινούνται προς τα... δεξιά δοκιμάζονται. Την πρώτη φορά οι εξελίξεις είχαν οδηγήσει σε αναστολή έκδοσης της θεωρούμενης «ναυαρχίδας» του δεξιού τύπου. Η Γιάννα Αγγελοπούλου παρά τον πακτωλό χρηματων που διέθεσε, τα κατάφερε και έβαλε λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να παρακολουθεί απλώς τις δυσάρεστες εξελίξεις. Κι αυτό παρά τo γεγονός ότι με τις επισκέψεις του στο Blueland προμοτάρισε την εφημερίδα της Γιάννας και τις όποιες προσφορές της...
Η ιστορία -κατάρα λένε πολλοί- επαναλαμβάνεται και επί των ημερών του Σαμαρά με περισσότερα..

TΟC: η Στάη και οι φίλοι της χτυπάνε την πόρτα του διαδικτύου

Μέσα στον Ιανουάριο ξεκινά η νέα διαδικτυακή προσπάθεια (σάιτ και web tv) της γνωστής τηλεπερσόνας, Ελλης Στάη που συνεπικουρείται και από φίλους προερχόμενους από το συγκρότημα της Μεταμόρφωσης στο Χαλάνδρι.
Το όνομα της ιστοσελίδας είναι Τ.Ο.C. (Times of Change) και το όλο εγχείρημα το τρέχει ο δημοσιογράφος Παντελής Ζαγοριανίτης o οποίος «έστησε» και το πετυχημένο iefimerida. Στην προσπάθεια συμμετέχει σε ρόλο αρχισυντάκτη κι ο Γιώργος Βούλγαρης, πρώην στέλεχος της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ.
Πίσω από το Τ.Ο.C. υπάρχει μια αρκετά φιλόδοξη και πολλών οριζόντων εταιρεία με την επωνυμία.. 

Ποιους διώχνει ο Μαλέλης από τον ΣΚΑΪ

Nέος κύκλος απολύσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με τον καινούργιο χρόνο. Από το κανάλι του Αλαφούζου θα φύγουν παρουσιαστές, αναλυτές και ρεπόρτερ πρώτης γραμμής. Μάλιστα οι πρώτοι εξ αυτών ήδη έλαβαν ειδοποίηση από το Γραφείο Προσωπικού του σταθμού.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις απολύσεις, αρχικά,  ενώ τις επόμενες ημέρες στο Φάληρο αναμένεται να ειδοποιηθούν κι άλλοι να υπογράψουν την απόλυσή τους.
Οι επιλογές για το ποιοι θα απολυθούν χρεώνονται στο νέο διευθυντή του ΣΚΑΪ, Σταμάτη..

Μικρά και μεγάλα δώρα στη διαπλοκή

Η είδηση πως η κυβέρνηση αναβάλλει για μια ακόμη χρονιά τον Ειδικό Φόρο τηλεόρασης δεν προκαλεί σε κανέναν πια έκπληξη.
Μετά το μέγιστο δώρο παράτασης της προσωρινής νομιμότητας στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και το πράσινο φως που έλαβαν να μπουν στην ψηφιακή τηλεόραση χωρίς άδειες λειτουργίας, η «κανονικότητα» στη λειτουργία του διαπλεκόμενου συστήματος στη χώρα μας έχει πλήρως αποκατασταθεί. Θα ολοκληρωθεί, δε, με δυο ακόμη μεγάλα δώρα και ορισμένα μικρότερης μεν αξίας, σημαντικά ωστόσο για τα εκδοτικά συγκροτήματα.
Ώς το τέλος του 2013 αναμένεται η δημόσια δημοπρασία των ψηφιακών συχνοτήτων για την..

Στον "Ελεύθερο Τύπο" πλήρωσαν, στον "Επενδυτή" σφυρίζουν αδιάφορα

Ενώ οι εργαζόμενοι του "Επενδευτή" παραμένουν απλήρωτοι και όμηροι της απίστευτης ομηρίας των Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου, οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" πληρώθηκαν και οδηγούνται σε συμφωνία με την ιδιοκτησία που είναι και ιδιοκτησία του "Επενδυτή", σε νέες ατομικές συμβάσεις με μείωση αποδοχών κατά 10%.
Για τις πληρωμές αυτές φροντίζει το 50% της ιδιοκτησίας του "Ελεύθερου Τύπου", ο Αλέξης Σκαναβής που επιμένει πως αφού θα πάρει τον "Επενδυτή" ο Δ. Μπενέκος αυτός δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει!
Στο μεταξύ νομικά παραμένει 50% μέτοχος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του "Επενδυτή", ό,τι κι αν..

Πέθανε η Αννα Σαμπατακάκη

Σε ηλικία 57 ετών πέθανε την Κυριακή η δημοσιογράφος Αννα Σαμπατακάκη.
Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής. Επιπλέον, σπούδασε θέατρο στα εργαστήρια υποκριτικής του Κώστα Καζάκου και του Βασίλη Διαμαντόπουλου.
Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από κλαδικά περιοδικά το 1989 ενώ στη συνέχεια το 1992 εργάστηκε στην εφημ. «ΑΥΡΙΑΝΗ» απασχολούμενη στο ελεύθερο, το οικολογικό..

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Το κομματικό μαγαζάκι των Γιώργου Καμίνη και Τάκη Καμπύλη

Ο «Αθήνα 9.84», αντί να είναι ραδιόφωνο όλων των Αθηναίων, αυτών που το πληρώνουν και το συντηρούν δηλαδή, έχει μετατραπεί σε πλατφόρμα προβολής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και της Κεντροαριστεράς.
Συντονίστηκα Δευτέρα μεσημέρι με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Άρη Τόλιο και άκουγα την Αθηνά Δρέττα, μέλος του συντονιστικού οργάνου της κίνησης των 58 για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς, να μιλάει επί ένα τέταρτο περίπου για το εγχείρημα. Ήταν πολύ επίκαιρο το θέμα, βέβαια, πάρα πολύ επίκαιρο, ήταν όντως θέμα για κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Δείτε λοιπόν πως μπατάρει πολιτικά ο ραδιοσταθμός (όλων των Αθηναίων), δείτε από ποιους.. 

Παραπολιτικά στους 90,1 κόντρα σε Real και Βήμα FM

Στους 90.1, τη συχνότητα του πάλαι ποτέ 902 Αριστερά στα FM, η οποία το τελευταίο τρίμηνο ανήκει στην off shore A-Horizon Media LTD, θα εκπέμψει το πρόγραμμά του ο Παραπολιτικά FM της ομότιτλης εβδομαδιαίας εφημερίδας.
Ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης των Παραπολιτικών ανακοίνωσε την συχνότητα δηλώνοντας παράλληλα ότι το team της εφημερίδας είναι έτοιμο να βγει στον αέρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Επίσης, στα σκαριά από την ίδια ομάδα είναι και ο ραδιοσταθμός που θα είναι φίλα προσκείμενος στον Ολυμπιακό και θα βγει, εκτός απροόπτου, στους 104.0 FM.
Ο διάδοχος του 902 Αριστερά στα FM, E Radio 90.1, εξέπεμπε όλο αυτό το διάστημα μόνο.. 

Αφησαν ελεύθερο με όρους τον Χάρη Τομπούλογλου

ΒΙΝΤΕΟ
Ελεύθερος αφέθηκε ο Χάρης Τομπούλογλου, πρωην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς. Ο Τομπόλουγλου συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ την οποία είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρία.
Στον πολιτευτή της ΝΔ επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η συναλλαγή βιντεοσκοπήθηκε και το επίμαχο στιγμιότυπο δείχνει καρέ – καρέ το «αλισβερίσι»..