ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Την ιστορία του Αλέξανδρου να την πεις εσύ

Αν η ιστορία γράφεται από τους νικητές, τότε η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει πολλούς χαμένους

Υποτίθεται ότι την ιστορία τη γράφει το σύστημα που επικρατεί, μέσω των ΜΜΕ και της προπαγάνδας που αναπόφευκτα παράγει. Κι αν τα συστημικά ΜΜΕ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ηρωποιηθεί ο Αλέξανδρος, ωστόσο προσπάθησαν με πείσμα να χρεώσουν τις ταραχές και τις καταστροφές που ακολούθησαν σε μπάχαλα, αλλοδαπούς και απόκληρους της κοινωνίας. Κι όμως, πέντε χρόνια μετά, η συλλογική μνήμη φύλαξε μόνο την άδικη δολοφονία ενός εφήβου από τα χέρια ενός αδίστακτου δολοφόνου και την οργή που ξέσπασε όταν ξεχείλισε το ποτήρι.
Το μίσος που επέδειξε ο ειδικός φρουρός απέναντι σε μερικούς έφηβους στα Εξάρχεια ήταν το.. 

O Πήγασος παίρνει νέα δάνεια, χωρίς να πληρώνει τα παλιά

Στα 178 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκε ο καθαρός δανεισμός του ομίλου Πήγασος Εκδοτική (οικογένεια Γεωργίου Μπόμπολα) στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 από 160 εκατ. ευρώ στις αρχές του ίδιου έτους. Δηλαδή, αυξήθηκε σε εννέα μήνες 18 εκατ. ευρώ όταν την ίδια περίοδο τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν στα 57 εκατ. ευρώ (υπέστησαν νέα πτώση 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Ομως ο όμιλος συνεχίζει να «καίει» το χρήμα που του δίνουν οι τράπεζες, εμφανίζοντας ζημιές 21,3 εκατ. ευρώ ή περίπου το 1/3 του τζίρου του.
Το ενδεχόμενο ο όμιλος να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε κεφάλαιο κίνησης σημειώνει..

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δύσκολοι καιροί για επενδυτές στα media

«Από δω και πέρα δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτε. Εγώ θα σας εξοφλήσω όλα τα χρεωστούμενα». Αυτό φέρεται να διεμήνυσε ο μπιζνεσμαν Γιάννης Κωνσταντινίδης προς τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο» που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.
Ο εκ Βορείου Ελλάδος ορμώμενος επιχειρηματίας φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον εκδότη Σπύρο Τρίψα (φωτο) να επενδύσει στο φύλλο και να αποπληρώσει τα όποια χρέη υπάρχουν. Ο Κωνσταντινίδης, που θέλει και την ΠΑΕ Αρης, εμφανίζεται να έχει έδρα των επιχειρήσεων του το Λονδίνο, ενώ οι δραστηριότητες του λένε ότι εκτείνονται έως τη Νότια Αφρική!
 Την ίδια ώρα στην Ελευθεροτυπία περιμένουν κάποιον επενδυτή να τους σώσει, με την μοναδική..

Και ο Ψυχάρης, που σπούδασε τον γιο του στο εξωτερικό, τι κατάλαβε;

Ο πολιτευτάκος της διαπλοκής και η σπαστική έως ύποπτη αλαζονεία του

Να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια του εξωτερικού πρότεινε ο Ανδρέας Ψυχάρης στους Έλληνες γονείς που έχουν λεφτά. Λάθος συμβουλή. Έπρεπε να τους προτείνει να παραχωρήσουν προς υιοθεσία τα παιδιά τους στον Σταύρο Ψυχάρη, μπας και έχουν την τύχη του Ανδρέα, που χάρη στον μπαμπά έφτασε στο ύπατο αξίωμα του βουλευτή της Ν.Δ. του Σαμαρά. Του συστήνουμε επίσης του Ανδρέα να μην πολυλέει δημοσίως ότι σπούδασε σε πανεπιστήμια της Αμερικής, διότι μπορεί να φάει καμιά ξεγυρισμένη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Αν είναι τα Χάρβαρντ και τα Κολούμπια να βγάζουν αποφοίτους του..

Κύριε Καψή, να δώσετε συγχαρητήρια στον γιο σας!

Το γράφουμε όπως ακριβώς μας το μετέφεραν:
Ο πρώην υπουργός και παλαίμαχος δημοσιογράφος του ΔΟΛ Γιάννης Καψής (νυν αρθρογράφος στου Μπόμπολα) βρέθηκε στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ την περασμένη εβδομάδα. Την ώρα που πλησίαζε η στιγμή για το ραντεβού του, μια κυρία του άνοιξε κουβέντα και μεταξύ άλλων του είπε να δώσει πολλά συγχαρητήρια στον  γιό του, τον Μανώλη...
Προφανώς είναι και η μοναδική θαυμάστρια που του έχει απομείνει του Μανώλη. Του Παντελή..

Ποιος επιτέλους κυβερνάει αυτή τη χώρα;

«Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Κώστα Παπαϊωάννου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη:
Σε μια ταραχώδη περίοδο που αρχίζει μ’ ένα εκλογικό πραξικόπημα (1961), συνεχίζεται μ’ ένα συνταγματικό(1965) και κλείνει μ’ ένα στρατιωτικό (1967), η σημαδιακή χρονιά ήταν το 1963: τα είχε όλα!
·  Ένα πραξικόπημα που… δεν έγινε: το σταμάτησαν οι Αμερικανοί…
·  Μια πολιτική δολοφονία που… δεν τη σταμάτησε κανείς, αν και έγινε σε ανοικτό δημόσιο χώρο, στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στα μάτια 180 αξιωματικών και οπλιτών της Χωροφυλακής: του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη…
· Και μια έντονη σύγκρουση ανακτόρων-πρωθυπουργού που οδήγησε τον Γ. Παπανδρέου στην εξουσία, μετά από 11 χρόνια και τον Κ. Καραμανλή στο Παρίσι για 11 χρόνια, με την απορία: «Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;»
Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά (ο Καραμανλής έφυγε 9 Δεκεμβρίου 1963), μια σειρά αποκαλυπτικά..

Ειδικός Πελεγρινολόγος!

Ο Ντερμπεντέρης, στέλνει τον πρύτανη στα γκουλαγκ της Σιβηρίας να σπάει πάγους, μετά από δίκη με συνοπτικές διαδικασίες που έστησε στο παραθυρο του ΜEGA,με εισαγγελέα, πρόεδρο του δικαστηρίου και επικεφαλής των ενόρκων, τον ίδιο...
Μιλάμε φυσικά για - μια ακόμη - αθλιότητα του MEGA, με πρωτεργάτη το Ντερμπεντέρη, σε βάρος του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.
Στο σχόλιο-αγόρευση του -κατά Στάθη - ντόμπερμαν της ενημέρωσης, ο Πελεγρίνης, όχι μονο αντιμετωπίζει το Πειθαρχικό, αλλά και την...

Συγκίνηση για τον «Μαντίμπα»

Σε ηλικία 95 ετών πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ.
Σε δήλωσή του στην κρατική τηλεόραση, ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Ζούμα, επιβεβαίωσε ότι ο Νέλσον Μαντέλα «έφυγε γαλήνιος περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογενείας του».
«Το έθνος μας έχασε το πιο σπουδαίο της τέκνο, o λαός έχασε τον πατέρα του». Αυτό που έκανε σπουδαίο τον Νέλσον Μαντέλα, ήταν αυτό ακριβώς που τον έκανε άνθρωπο. Βλέπαμε σε εκείνον αυτό που ψάχναμε στους εαυτούς μας. Συμπολίτες, Νοτιοαφρικανοί, ο Νέλσον Μαντέλα ήταν.. 

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Times of Change για την Ελλη Στάη

Τ.Ο.C. θα είναι το όνομα της νέας ιστοσελίδας - Η νέα εταιρεία με τον Λ. Ταγματάρχη, οι σκοποί της και το Δ.Σ.

Times of Change για την εμβληματική περσόνα της τηλεόρασης, Ελλη Στάη και τον πολυπράγμονα τηλεορασάνθρωπο, Λάμπη Ταγματάρχη.
Times Οf Change (Τ.Ο.C.) θα είναι και το όνομα της ιστοσελίδας που θα βγει τελικά τον Ιανουάριο στον «αέρα» του διαδικτύου. Προς τούτο Στάη και Ταγματάρχης συνασπίστηκαν και συνέστησαν  μια αρκετά φιλόδοξη και πολλών οριζόντων εταιρεία με την επωνυμία «THE TOC DIGITAL MEDIA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και διακριτικό τίτλο «THE TOC DIGITAL».
Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε 50 έτη, το Μετοχικό Κεφάλαιο ορίζεται σε 150.000 ευρώ ενώ..

Ενας δημοσιογράφος αλλιώτικος από τους άλλους...

Ένας δημοσιογράφος που συναντά τον πρωθυπουργό, δεν είναι κακό -αν είναι για το ρεπορτάζ… Πόσο εύκολο, όμως, είναι;  Ένας δημοσιογράφος  για τον οποιον οι πόρτες της εξουσίας ανοίγουν με μεγάλη ευκολία για την εκτέλεση της εργολαβίας είναι… «αλλιώτικος»! Που δεν χρειάζεται να ξεροσταλιάσει…
Ο «αλλιώτικος» ταξιδεύει και με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αν και δεν καλύπτει συγκεκριμένο ρεπορτάζ, έχει την άνεση να ταξιδεύει ινκόγκνιτο σε σημαντικές αποστολές , σε διαφορετικό ξενοδοχείο από τους δημοσιογράφους της… σειράς!
Με έναν «αλλιώτικο» δημοσιογράφο μπορεί ο πρωθυπουργός να συνταξιδέψει από την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη; Μπορεί να τον αφήσει να μπει σε κλειστές συναντήσεις με τα γεράκια των αγορών; Φυσικά και ναι! Αν είναι να γράψει την αφήγηση του καλού παραμυθιού της ανάπτυξης και των..

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ για «Γαύρο» και «Επενδυτή»

Επιστολές- καταγγελίες προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) απέστειλε η ΕΣΗΕΑ για μη καταβολή  δεδουλευμένων στους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «Γαύρος» και «Επενδυτής».
Στον «Γαύρο» οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές από τρεις έως επτά μήνες με τους εργαζόμενους να έχουν εξαντλήσει τα όρια υπομονής και καλοπιστίας τους.
 Στον «Επενδυτή» οι εργαζόμενοι επί επτά μήνες υφίστανται συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους. Και αφού είχαν υποστεί κούρεμα των μισθών.. 

Σε ποιου καναλάρχη το σπίτι θα δειπνήσει απόψε ο Βενιζέλος;

Στο σπίτι γνωστού καναλάρχη και της συζύγου του, έχει κανονίσει να δειπνήσει σήμερα το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠαΣοΚ που είχε αναβληθεί εξαιτίας των ιλίγγων του προέδρου προ 20ημέρου. Μάλιστα στο δείπνο στο σπίτι του καναλάρχη θα παρευρεθούν και οι βουλευτές του ΠαΣοΚ
Ο καναλάρχης με τη σύζυγό του θεωρούνται από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του Βενιζέλου και μάλιστα ο άντρας που είναι τηλεοπτικός παραγωγός και σκηνοθέτης,  απέκτησε πρόσφατα το (περιφερειακό) κανάλι που στηρίζει τον πρόεδρο, ενώ η σύζυγός του είναι ηθοποιός και..

Η μοίρα των δουλοπρεπών και ο Σταύρος Ψυχάρης

Με κάποιον «δουλοπρεπή» (πολιτικό, επιχειρηματία, ακαδημαικό - ποιος ξέρει...) τα έχει πάρει πολύ άσχημα ο Ψυχάρης και στο  πρωτοσέλιδο σχόλιο στα Νέα επιστρατεύει επιστολή παλαιού πολιτικού (ο ίδιος ο κυρ Σταύρος την έχει γράψει) . Αναλυτικά το σχόλιο της πρώτης σελίδας στα «Νέα»:
«Από παλαιό πολιτικό «ΤΑ ΝΕΑ» έλαβαν την ακόλουθη επιστολή, την οποία και ευχαρίστως δημοσιεύουν:
Οταν ο Γεώργιος Ράλλης και ο Ευάγγελος Αβέρωφ έδιναν τη μάχη της διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ (άνοιξη 1980) η αναμέτρηση έφτασε σε ακρότητες. Πρωταγωνιστής ένας βουλευτής, στενός φίλος του Γ. Ράλλη, που περιφερόταν στο Κοινοβούλιο διασύροντας τον Ευ. Αβέρωφ...
Εγινε η εκλογή του Ράλλη και ο βουλευτής περίμενε να οριστεί υπουργός. Δεν ορίστηκε και..

Σκαναβής ή Μπενέκος; Ποιον από τους δύο προτιμάτε;

Μπενέκος, Σκαναβής
Τι καταγγέλλουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον «Επενδυτή» που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Τους ιδιοκτήτες του «Επενδυτή» στους  οποίους ανήκουν και οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Τύπος της Κυριακής» και «Εργασία Τώρα», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την περασμένη Δευτέρα και συνεχίζουν.
Οι Σκαναβής και Μπενέκος απαιτούν από τους εργαζόμενους ούτε λίγο ούτε πολύ να συνεχίσουν να δουλεύουν απλήρωτοι, χρηματοδοτώντας τους κι από πάνω, πληρώνοντας βενζίνες και εισιτήρια με λεφτά που δεν έχουν. Κι επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τους φέρνουν ενώπιον του πρωτοφανούς διλήμματος «να πάρουν θέση» στον μεταξύ τους πόλεμο.. 

Περιπέτεια στο στενό Τήνου - Μυκόνου

ΒΙΝΤΕΟ
«Μάχη» με τα κύματα έδωσε το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Ithaki. Στο βίντεο, το πλοίο φαίνεται να «βουτάει» μέσα στην αγριεμένη θάλασσα, στο στενό Τήνου - Μυκόνου. Ο καπετάνιος είπε ότι το ταξίδι ήταν κάτι συνηθισμένο και για τον ίδιο αλλά και για τους επιβάτες που δεν ανησύχησαν καθώς έχουν συνηθίσει να ταξιδεύουν στο Αιγαίο με αντίξοες καιρικές συνθήκες... Δείτε το βίντεο:..

Ποιος πολιτικός εμπλέκεται σε «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος;

Ποιος είναι ο κορυφαίος πολιτικός του οποίου στενό συγγενικό πρόσωπο εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος; Μάλιστα, όπως γράφει ο Γ. Κουρτάκης στα Παραπολιτικά, έχει εντοπιστεί διαμέρισμα στην Κυψέλη όπου φυλάσσονταν κιβώτια με εκατομμύρια ευρώ. Βασικό ρόλο «πλυντηρίου» θα έχουν οι τράπεζες μέσω του γνωστού τρικ της εξαγοράς κόκκινων δανείων.
Ο συγκεκριμένος πολιτικός βρίσκεται υπό πολιτική ομηρία αφού το πιθανότερο είναι..

Ερευνα σε σπίτια βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Eρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με εισαγγελική παραγγελία, στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα, στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας επί των απαγγελθεισών κατηγοριών για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.
Ο Γιώργος Γερμενής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον των δύο εφετών ανακριτριών το ερχόμενο Σάββατο.
Για τον Γ. Γερμενή υπάρχει κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στην οποία ο βουλευτής αναφέρεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων,..

Δε γουστάρω τον Χατζηνικολάου…

Γεωργίου speaking, στα «Καρντάσιανς».
- Ποιος είναι ο καλύτερος δημοσιογράφος;
- Speaker όχι δημοσιογράφος. Ο Διακογιάννης.
- Ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής το 2013;
- Κανένας.
- Ο Μήτρογλου;
- O Μητρογλου έχει φοβερή ικανότητα στη μικρή περιοχή. Φοβερή ικανοτητα…
- Καλύτερος προπονητής;
- Ο Αλέφαντος!
- Ο Αλέφαντος;
- Ο Αλέφαντος την μπάλα που ξέρει, δεν την ξέρει ούτε ο Μουρίνιο!
Και αφού του έγιναν αυτές οι ερωτήσεις, η κουβέντα έφτασε στο Real fm. Είπε, πως είναι πολύ..

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μουσικά σχολεία: συγκέντρωση έξω από το υπ. Παιδείας

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί

Χαρακτήρα πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου αποκτά ντε φάκτο η συγκέντρωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί. Κι αυτό διότι, την ίδια ημέρα και με σειρά καίριων αιτημάτων, συγκεντρώσεις στον ίδιο χώρο έχουν εξαγγείλει τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων – η οποία θα λάβει και χαρακτήρα μουσικής διαμαρτυρίας, με εξέδρα και συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών – εντάσσεται στον αγώνα για την επιβίωση αυτής της κατηγορίας των δημόσιων..

Ο Γ. Καλοφωλιάς χρωστάει 2 εκατ.στους εργαζόμενους...

... εισφορές ύψους 9 εκατ. στα ασφαλιστικά ταμεία και 9 εκατ. στην Εφορία!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε (με λίγη καθυστέρηση) το ψήφισμα- καταγγελία της συνέλευσης των εργαζομένων στην  «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.» που οφείλει εκατομμύρια ευρώ στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία. Την ίδια ώρα ο εκδότης Γ. Καλοφωλιάς, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, συνεχίζει ανενόχλητος την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Τελευταία του προσπάθεια αποτελεί η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τον Τουρισμό στην Πάτρα (στις 9 του περασμένου Νοεμβρίου), με όχημα την Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. Αναλυτικά το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων:..

Συνδυασμός τυφώνα και τίγρης για τη δημαρχία της Αθήνας!

Ξεκίνησε με σπόρους βασιλικού, έσωσε τη Γαύδο, έκανε την Ολυμπιάδα και είναι ξανά έτοιμη να προσφέρει! Μάλιστα καλεί σε συλλογική συστράτευση λέγοντας ότι  δυναμικά και αισιόδοξα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση.
Ολα αυτά από τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία χθες το βράδυ παρουσιάζοντας το βιβλίο της, στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά, σηματοδότησε την επιστροφή της στην πολιτική τονίζοντας με σημασία: «Λείπει η πολιτική ηγεσία που θα προτείνει λύσεις, θα έχει εναλλακτικά σενάρια, θα συστρατευτεί με τον κόσμο». Λέγοντας ότι «το καλό δυναμικό φεύγει έξω», τόνισε τις στιγμές που η ίδια συμπεριφέρεται ως συνδυασμός..

Τι λες τώρα, Γιάννη;

Όταν ο Πρετεντέρης διαβεβαίωνε πως δεν πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα! 
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος δικαιούται τον τίτλο του πλέον «διορατικού» μάντη, στις τάξεις των ακραιφνών «συστημικών» αναλυτών; Μέχρι προ τινος το «Νο 1» ξεχώριζε εντονότερα κι από όσο η ΑΕΚ στην Γ΄Εθνική: Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
Ω, ναι, η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα κύλησε εν μέσω «εύστοχων» προβλέψεων του νεοφιλελεύθερου γκουρού. Μακρύς ο κατάλογος, από το πρωτοσέλιδο άρθρο στην «Εστία» της 10ης Φεβρουαρίου 2003, στο οποίο ο Ανδρέας εξηγούσε αναλυτικότατα γιατί οι ΗΠΑ δεν επρόκειτο να επιτεθούν στο Ιράκ, έως την πρώιμη φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Τότε που ο αναλυτής έβρισκε, όχι μόνο τον τρόπο να ενοχοποιήσει τον «κρατισμό» για την κατάρρευση των..

Μάχη εκδοτών για τις προσφορές της Κυριακής

Ποιοι θέλουν να συμφωνηθεί η οριστική διακοπή των προσφορών στις εφημερίδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα μάχη σε εκδοτικό επίπεδο που έχει να κάνει -κι αυτή τη φορά- µε τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφηµερίδων. Η σχετική αναµέτρηση άρχισε αµέσως µετά το καλοκαίρι, µε αφορµή την προσφορά του «Βήµατος» µε τα γνωστά αλφαβητάρια- αναγνωστικά, η οποία είχε ως συνέπεια να εκτινάξει την κυκλοφορία της ναυαρχίδας του ∆ΟΛ.
Οι πωλήσεις της εφηµερίδας του Σταύρου Ψυχάρη έδωσαν µια σηµαντική οικονοµική ένεση στη Μιχαλακοπούλου, σε µια δύσκολη περίοδο για τα οικονοµικά της.
Επί σχεδόν επτά εβδοµάδες το «Βήµα της Κυριακής» βρισκόταν πρώτο στις κυκλοφορίες, µε..

Αποστάσεις από τον Αυτιά παίρνει ο Αλαφούζος

Τι σχέση έχει ο παρουσιαστής με την οικογένεια Κυριακίδη;

∆ιαχρονικά ο δηµοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς προσπαθεί να κρατά αποστάσεις από τις επιθυµίες των αφεντικών του. Κάπως έτσι κατάφερε να σωθεί και να συνεχίσει το συναρπαστικό του ταξίδι.
Επειδή, όµως, στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει «πιστούς» και επειδή χρεώνει (και όχι αδίκως) τον γνωστό παρουσιαστή στην οικογένεια Κυριακίδη, µην ξαφνιαστείτε αν το αφεντικό του σταθµού του Νέου Φαλήρου ξυπνήσει ένα πρωί και αποφασίσει ότι ο Αυτιάς πρέπει να κάνει παρέα στον Χρήστο Παναγόπουλο.
Αλλωστε, τον τελευταίο καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει να κρατά αποστάσεις από τον δηµοσιογράφο, εξαιτίας της απροθυµίας των διαφηµιστικών εταιρειών «να συµµετάσχουν στις..

Ο Γ. Αυγερόπουλος και Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας

"Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας" είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου και αναφέρεται στην υπόθεση του κλεισίματος της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, που συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη.
H ταινία καταγράφει από την αρχή μέχρι το τέλος όλα όσα συνέβησαν στην υπόθεση της ΕΡΤ, συμπυκνώνοντας μέσα σε μια ώρα, μια χρονική περίοδο πέντε μηνών.
Συμμετέχουν όλοι όσοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναλύουν τους λόγους που οδήγησαν στον ξαφνικό θάνατο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης,..

Ο Ψυχάρης παίζει θέατρο

Η εφημερίδα «Τα Νέα», η έντυπη ναυαρχίδα του Σταύρου Ψυχάρη και του μνημονιακού μπλοκ συνεχίζει να υποκρίνεται ότι το πρόβλημα στα πανεπιστήμια είναι οι «καλλιτεχνικές ανησυχίες» του πρύτανη. Ότι τα πανεπιστήμια είναι «κλειστά» από ένα καπρίτσιο «μειοψηφιών» που κρατούν ομήρους τους φοιτητές. Ότι οι φοιτητές θεωρούν εχθρούς τους διοικητικούς υπαλλήλους και ο ΣΥΡΙΖΑ τους καθοδηγεί για να «ρίξει» τον κατα τ' άλλα συνετό και διαλλακτικό Αρβανιτόπουλο.
«Τα Νέα» κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η παραπομπή του Πελεγρίνη είναι πρωτοφανής στα χρόνια της..

Παραδικαστικό και «ξέπλυμα»

ΚΟΥΙΖΑΚΙΑ
- Ποιος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος εμπλέκεται σε υπόθεση νέου παραδικαστικού που «ευδοκιμεί» στο Περιβόλι της Παναγίας;
- Τίνος πρώην μεγαλοδιαφημιστή, η σύζυγος διατηρούσε εταιρεία μέσω της οποίας..

Η δημαρχία της Αθήνας και γιατί οι καναλάρχες δεν θέλουν να ακούνε για Γιάννα Αγγελοπούλου

** Εμπάργκο στον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη έχει επιβληθεί από τους καναλάρχες του Μega και του Star. Οσοι αναζητούν την αιτία μπορούν να την εντοπίσουν στην πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ στο Πρώτο Θέμα, ο οποιος είχε προτείνει τη Γιάννα Αγγελοπούλου για δήμαρχο της Αθήνας λέγοντας πως η πρωτεύουσα την χρειάζεται...
** Πριν από περίπου δύο χρόνια ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος είχε μεταβεί στις ΗΠΑ για να υπερασπιστεί την οικογένεια του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου στην αντιπαράθεση που έχει με τον Κων/νο Αγγελόπουλο, όντας επικεφαλής του νομικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ως εδώ καλά.
** Τα πράγματα περιπλέχτηκαν όταν η πληροφορία, για το τότε ταξίδι Μπαλτάκου, έφτασε στον..

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Κουρεύουν» τα χρέη για μεγαλοεκδότες και καναλάρχες

Τα βρίσκουν τρόϊκα, Τράπεζες και media για το «κούρεμα» των υψηλών δανείων των εταιρειών ΜΜΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ «Τυπολογίες».
Η τρόϊκα φέρεται να συναινεί στη λύση του σβησίματος των «κακών» δανείων σε επιχειρήσεις media προκειμένου να λάβουν νέα δάνεια από τις τράπεζες, υπό όρους. Όροι που έχουν να κάνουν με την απαραίτητη συμμετοχή των μετόχων στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την τοποθέτηση τοποτηρητή από την πλευρά των τραπεζών που θα χορηγήσουν τα νέα δάνεια στο ΔΣ των  εταιρείες media και την υλοποίηση των σκληρών μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις και το προσωπικό. Σε αυτή τη φάση διόλου δεν αποκλείονται λύσεις συγχωνεύσεων..

Eκδότες, πρώην και νυν, διασκεδάζουν στη Δροσιά...

Ένα μοδάτο και πρωτότυπο από άποψης γεύσεων στέκι στη Δροσιά, επέλεξε ο Ανδρέας Κουρής (του Real Group) για να γιορτάσει με τους φίλους του την ονομαστική του εορτή.
Το Gigi Burger Bar το βράδυ του Σαββάτου γέμισε με «διάσημους» από όλους τους χώρους, αλλά αυτοί που κυριάρχησαν ήταν οι άνθρωποι των media!
Στον νεαρό εκδότη, οπως γράφει το enimerosi24, ευχήθηκαν μεταξύ άλλων ο συνέταιρός του στο Real Group, Νίκος Χατζηνικολάου, ο «πρωινός» Πέτρος Κωστόπουλος, αλλά και ο Σάκης Ρουβάς!
Η βραδιά, λέει,  κύλησε με όμορφες ιστορίες (από τα δικαστήρια και τις φυλακές), αστεία (για...

Οι εκδότες επιστρατεύουν τώρα και την λογοκρισία

Συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ στον Τάσο Τατάρογλου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οδηγείται στις 12 Δεκεμβρίου, ο δημοσιογράφος Τάσος Τατάρογλου, του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία fm», έπειτα από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του τοπικός εκδότης στη Νέα Ιωνία.
Το «αδίκημα» του Τατάρογλου ήταν η αναπαραγωγή με βίντεο ολόκληρης της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας, κατά τη διάρκεια του οποίου επικεφαλής δημοτικής παράταξης τότε και νυν Δήμαρχος σήμερα, κατήγγειλε δημοσίως και επώνυμα τον τοπικό εκδότη, ότι προσπάθησε να τον εκβιάσει. Στη συνέχεια στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του εργασίας δημοσιοποίησε την καταγγελία στον τοπικό Τύπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑεκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δημοσιογράφο και προφανώς τάσσεται υπέρ της ελεύθερης δημοσιογραφικής αναπαραγωγής των συζητήσεων των.. 

Νέα 48ωρη στον «Επενδυτή»

Νέα 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 6 Δεκεμβρίου 2013.
Αυτό αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α που διαμαρτύρονται για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημ. «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» (Σκαναβής - Μπενέκος) απέναντι στους εργαζόμενους και ζητούν την άμεση καταβολή.. 

Ελεύθερος ο Β. Ρέστης έπειτα από 4 μήνες στη φυλακή

Έπειτα από τέσσερις μήνες προφυλάκισης, με διάταξη της ανακρίτριας και σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης αποφυλακίζεται μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του. Ο επιχειρηματίας υποχρεούται να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Oι δικηγόροι του εφοπλιστή δήλωσαν σχετικά με την αποφυλάκιση του πελάτη τους:
«Ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με Διάταξη της Ανακρίτριας κ. Κ. Κατσιβέλη και σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα κ. Κ. Σπηλιόπουλου αφέθηκε ελεύθερος. Η Δικαιοσύνη εκτιμώντας ορθά τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, σε συνδυασμό με ουσιώδη.. 

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ποιο ΚΚΕ;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε (οσονούπω θα «ανοίξουμε» και τα σχόλια):

«Τουλάχιστον άστοχο το συμπέρασμα περί εισχώρησης του ΚΚΕ στα μίντια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Μπογιόπουλος είναι το μαύρο πρόβατο του ΚΚΕ, μετά τις διαφωνίες του στο προηγούμενο συνέδριο, την διακοπή της στήλης του και την απόλυσή του από το Ριζοσπάστη και τη διαγραφή από το κόμμα πολλών υποστηρικτών του.»
Απάντηση: Η ανάρτηση για Χατζηνικολάου - Μπογιόπουλο είχε τουλάχιστον.. 

Εκδήλωση ενάντια στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης

Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΠΗΤ και μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας και μέλος του ΠΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές  του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η..

Το ΚΚΕ εισβάλλει ύπουλα στα αστικά ΜΜΕ

Ν. Μπογιόπουλος: άλλη μια χρήσιμη φωνή για τον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» Νίκος Μπογιόπουλος (ο γνωστός κομμουνιστής, ηλίθιε!), επεκτείνει την μιντιακή συνεργασία του με τον μιντιάρχη Νίκο Χατζηνικολάου. Ετσι μετά την ενασχόλησή του στο σάιτ enikos.gr θα κάνει εκπομπή και στον Real 97.8 κάθε Παρασκευή 11 με 12 (μαζί με το ίδιο το αφεντικό του). Εκτός από αυτό ο Μπογιόπουλος θα βγαίνει και ως σχολιαστής της επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοσταθμού κάθε μεσημέρι με τον Γιάννη Παπαδόπουλο.
"Διαφωνώ σε πάρα πολλά μαζί του, πολιτικά - ιδεολογικά, τον εκτιμώ όμως, είναι ένας έντιμος συνάδελφος ένας συνάδελφος με αξία. Είναι άλλη μια χρήσιμη φωνή, στον πολυφωνικό, τον ελεύθερο,..

Εκτός 9,84 πέντε εργαζόμενοι - Μπαίνει λουκέτο στο σταθμό;

Ισχύει αλήθεια; Θα εφαρμοστεί το τελικό σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, σύμφωνα με το οποίο ανάμεσα στις 29 δημοτικές επιχειρήσεις που μπορεί και να βάλουν λουκέτο έως τον Φεβρουάριο, συμπεριλαμβάνεται και ο «Αθήνα 9,84» (αλλά και ο «Επικοινωνία FM» του Δήμου Νέου Ηρακλείου); Ουδείς φυσικά μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια.
Στον «Αθήνα 9,84» πάντως δεν ανανεώθηκαν την Παρασκευή οι συμβάσεις πέντε εργαζομένων: Γιώργος Βουδικλάρης, Αλεξάνδρα Κασσίμη, Ανδρονίκη Τσατσαρώνη, Αυγερινός Μπρούσαλης και Μπεάτα Παναγιωτοπούλου. Όλοι τους βρέθηκαν εκτός κι ενημερώθηκε σχετικά και η ΕΣΗΕΑ (ε, και;)...
Ναι αλλά ο Γιώργος Καμίνης θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Αυτό δεν σας αρκεί;.. 

Tι κρύβουν οι 35 απολύσεις στον Ριζοσπάστη

Mέσα σε 10 μήνες στον Ριζοσπάστη έχουν απολυθεί:
- Από τους 14 δημοσιογράφους μη μέλη του ΚΚΕ που πήγαν στο σωματείο τους, την ΕΣΗΕΑ, ζητώντας στήριξη γιατί ήταν απλήρωτοι πάνω από ένα εξάμηνο, απολυθήκαμε οι 13 (η Χριστίνα προς το παρόν μένει λόγω γέννας).
- Από τους 8 που πήγαν στα δικαστήρια ζητώντας τα δεδουλευμένα 8-10 μηνών απολύθηκαν και οι 8 χωρίς να καταβληθούν σε όλους τα δεδουλευμένα.
- Από τα 8 μελη του ΚΚΕ που αρνήθηκαν πρόσφατα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ήδη έχουν..

Φάρμακα και δημοσιογραφία...

Στα τηλεοπτικά πάνελ -και δυστυχώς όχι μόνο σ’ αυτά- οι δημοσιογράφοι έχουν αντικαταστήσει τους πολιτικούς. Οχι μόνο σαν φυσικές παρουσίες, αυτό είναι το λιγότερο. Αλλά σαν... εκπρόσωποι κομματικών απόψεων. Και μερικές φορές και σαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, συμβαίνει κάποια χρόνια τώρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει τίποτα. Η πολύχρονη επανάληψη δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή, ότι πρόκειται δηλαδή για κάτι που «έτσι πρέπει να γίνεται». Το αντίθετο. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Προφανώς η προσωπική άποψη δεν θα ακυρώσει την πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τέτοιες ψευδαισθήσεις. Θα έπρεπε όμως η προσωπική αυτή άποψη να αθροιζόταν στις απόψεις όλων εκείνων που κάνουν αυτή τη δουλειά και δεν θέλουν να θεωρούνται φορείς..

Τι λες Χρήστο; Αληθεύει ότι φεύγει η Ολγα από το Μega;

Ούτε ένας δεν τον πήρε τηλέφωνο να τον ρωτήσει...

Εξαιρετικά ευαίσθητος και παρεξηγιάρης αποδεικνύεται ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Μega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
Μέχρι τώρα τα έχει βάλει με πάρα πολλούς και έχει «ξεφωνήσει» άλλους τόσους μέσα από άρθρα του στο αιχμηρό σάιτ που διατηρεί. Οταν μάλιστα του πειράξουν και την αγαπημένη του τηλεπαρουσιάστρια Ολγα Τρέμη, τότε ποιος είδε τον Διευθυντή και δεν τον φοβήθηκε. Τα βάζει, από «τις κουτσομπόλες της γειτονιάς» και τα «ανυπόληπτα μπλογκς» μέχρι τους δημοσιογράφους που δεν του έκαναν έστω ένα τηλεφώνημα για να τον..

Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι σταρ, ηλίθιε!

O Θωμάς Σίδερης γράφει ένα εξαιρετικό κείμενο που αναφέρεται στην πρόσφατη απόλυση του Γρηγόρη Τραγγανίδα από τον «Ριζοσπάστη». Ο Τραγγανίδας, που είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, εργαζόταν στην εφημερίδα ως συντάκτης του πολιτιστικού ρεπορτάζ, για σχεδόν είκοσι χρόνια... 
Διαβάστε το:

Ο Γρηγόρης σκότωσε πολύ νωρίς τον ποιητή μέσα του ή υπό μία άλλη έννοια τον έβαλε στη γωνία και του είπε «μείνε εδώ και σώπα!». Τον σκότωσε για να γίνει δημοσιογράφος. Όταν πριν από καιρό τον ρώτησα «γράφεις ποιήματα;», μου απάντησε αυτό που κάθε δημοσιογράφος θα απαντούσε: «μετά από δυο με δυόμισι χιλιάδες λέξεις που γράφω καθημερινά, δεν υπάρχει χώρος για ποίηση – παρόλα αυτά έχω κάποια στο συρτάρι μου».
Ο Γρηγόρης έπρεπε να βγάλει λεφτά και να ζήσει – αυτός και η οικογένειά του. Όπως όλοι. Αλλά η ποίηση δεν είναι για όλους και κανένας ποιητής σε αυτή τη χώρα δεν έζησε ποτέ από την ποίησή του..

«Κλικ» στα άδυτα του Πιέρ Κωστό

Πως προσγειώθηκαν τα ιδιωτικά τζετ που ταξίδευαν ώς το L.Α. για προμήθεια t-shirts...

Είναι αυτό που λέει η λαϊκή παροιμία: Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, αλλά μία φορά θα σπάσει. Βλέπε και την περίπτωση του Πέτρου Κωστόπουλου, που βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης στη ΓΑΔΑ για χρέη προς το Δημόσιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που απουσίασε από το «Πρωινό mou», το οποίο παρουσιάζει εδώ και μερικές εβδομάδες στο Mega με σχετική, πολύ σχετική επιτυχία. Και έπεται συνέχεια...
Οι περιπέτειες για τον Πέτρο Κωστόπουλο είχαν αρχίσει από πολύ νωρίς, από τις πρώτες ημέρες έκδοσης του θρυλικού «ΚΛΙΚ».
Καινούργιο έντυπο ήταν, δεν γνώριζαν οι Ελληνες εκεί το 1988 τις χάρες του lifestyle, κοιμόταν μακάρια και η διαφημιστική αγορά, πώς να προκόψει το πράγμα; Κλυδωνιζόταν τις πρώτες μέρες το περιοδικό και δεν υπήρχε καμία εγγύηση για τη συνέχεια της έκδοσής του. Η λύση;..

O Ηλίας του Mega και οι επισφάλειες του Κοντομηνά

** Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου λέγεται ότι θα παραμείνει στην θέση του ο Ηλίας Τσίγκας του MEGA, αφού η απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου είναι οριστική. Στην πραγματικότητα το στέλεχος του καναλιού – με τη στάση του, διευκολύνει τους μετόχους, προκειμένου να βρουν τον αντικαταστάτη του.
** Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Τσίγκας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, μετά την απροθυμία των εκδοτών να δηλώσουν την πρόθεσή τους για το τι θέλουν να κάνουν με το MEGA. Σε συνδυασμό με τις συχνές, αλλά και ισχυρές πιέσεις που υφίσταται το στέλεχος από τους μεγαλομετόχους να προχωρήσει σε νέο γύρο περικοπών και μειώσεων – κατάσταση που επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες τα τελευταία τρία χρόνια – προκαλώντας μόνιμη αναστάτωση και.. 

Το iphone του Μουρούτη...

...και ο αποκλεισμός των φωτορεπόρτερ από το Μαξίμου

Ανταπόκριση από τη γενική συνέλευση των φωτορεπόρτερ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 29/11. Αλιεύθηκε από το fb το παρακάτω σχόλιο γιατη γενική συνέλευση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ όπου κυριάρχησε ο αποκλεισμός των φωτορεπόρτερ από το Μέγαρο Μαξίμου:
«Οι φωτορεπόρτερ ανταποκρίθηκαν προγραμματισμένη συζήτηση για σήμερα όπου και συζητήθηκαν επί τρεισήμισι ώρες τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση το ότι το γραφείο Τύπου του νο 1 δημοσίου προσώπου της χώρας , δηλαδή του Πρωθυπουργού, που διευθύνεται από τον..

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Το πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην επαναστάτης της ΕΡΤ

ΚΟΥΙΖ 1: Για ποιο πουλέν το έχουν μετανιώσει στον ΣΥΡΙΖΑ (δεν μιλάω για τον Τατσό) και αναρωτιούνται τι ήθελαν και το στήριζαν τόσο καιρό;
ΚΟΥΙΖ 2: Ποιο πρώην επαναστατικό στοιχείο της ΕΡΤ προχώρησε σε σειρά συναντήσεων για να αναλάβει ως research fellow την πιστοποίηση της ΝΕΡΙΤ;
ΚΟΥΙΖ 3: Τι καλό ραδιοφωνικό στήνεται απέναντι απ' το Ραδιομέγαρο;

Κυριακάτικη εφημερίδα από τον Κώστα Βαξεβάνη

Πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες που θέλουν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη να εμπλέκεται στην διεύθυνση και τώρα στην έκδοση εφημερίδων. Πριν από λίγες εβδομάδες είχε ακουστεί ότι ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc συζητούσε με τον επιχειρηματία - φαρμακοβιομήχανο Δημήτρη Γιαννακόπουλο προκειμένου να αναλάβει την διεύθυνση της νεότευκτης εφημερίδας News Bomb (αυτής που εγκατέλειψε ο Στ. Χίος). Μάλιστα κάποιοι διέδιδαν ότι ο φαρμακοβιομήχανος τα βρήκε με τον Κ. Βαξεβάνη και πρόκειται να αναλάβει τη NewsBomb που θα γίνει εβδομαδιαία .
Τις τελευταίες ημέρες όμως ακούγεται μετ΄ επιτάσεως ότι ο δημοσιογράφος προχωρά στην έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας με στόχο να εξαργυρώσει (εντύπως), την αναγνωρισιμότητά του. Μια.. 

Ποιοι κανιβαλίζουν τον Πέτρο Κωστόπουλο;

Ο Πέτρος Κωστόπουλος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα Παραπολιτικά σχετικά με τα όσα του χρεώνουν για το θέμα της ΙΜΑΚΟ και όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, ενώ μέσα από το ΚoolNews.gr απαντά και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Επιγραμματικά:
- Δεν έχω αναφερθεί μέχρι σήμερα στο θέμα των εργαζομένων της ΙΜΑΚΟ γιατί πιστεύω ότι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους.
- Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται από τις δεκάδες χιλιάδες εταιρίες που πτώχευσαν να είναι η ΙΜΑΚΟ και εγώ οι μόνοι  που πρέπει να σφυροκοπούνται διαρκώς. Είναι προφανές ότι το γεγονός πως προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου μέσα στα ΜΜΕ με κάνει ευάλωτο και εύκολο στόχο.
- Δεν είχα άλλη επιλογή από το να δουλέψω και πάλι ως υπάλληλος για να επιβιώσω. Βλέπω όμως..

Κάνετε και καψώνια πριν από τις απολύσεις σύντροφοι;

Στη 1 που παρέδωσα και υπολείπονταν 4 σελίδες, καλά δεν ήταν; Αλλωστε έτσι όπως έγιναν τα πράγματα πλέον, το γοργόν και χάριν έχει… Την αγάπη μου σε όλους! Στους απολυθέντες κυρίως… Και να μη χανόμαστε!
Ο Κώστας Κρεμμύδας, που έγραψε αυτά τα λόγια στο facebook, είχε απολυθεί από τις 11. Σεβόμενος το ψωμί που έτρωγε τόσα χρόνια στον «Ριζοσπάστη», κάθισε μέχρι τη 1, ώστε οι δικές του σελίδες, αυτές που είχε κλείσει ως συντάκτης ύλης, να κλείσουν σωστά και στο τυπογραφείο.
Η Αλεξάνδρα Φωτάκη απολύθηκε στις 11, αφού όλο το διεθνές είχε παραδώσει την ύλη του, την οποία καθυστερούσε λόγω των απολύσεων που είχαν ξεκινήσει με τον Γρηγόρη Τραγγανίδα (πολιτιστικό- μα τον Γρηγόρη βρε αθεόφοβοι;) και τον..