ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τα αφεντικά του Γ. Κουρτάκη και το μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Βαγγέλη

Ενα χρόνο έκλεισε η εφημερίδα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη και η ομάδα έκδοσης το γιόρτασε δεόντως με πάρτι και νυχτερινή έξοδο. Οι αρμόδιοι δεν παρέλειψαν φυσικά να ενθέσουν και ειδική έκδοση για τα πρώτα γενέθλια. Το επετειακό αφιέρωμα για τον ένα χρόνο των Παραπολιτικών αποτελούνταν από 48 ολόκληρες σελίδες εκ των οποίων οι 18 ήταν διαφημίσεις (ζεστό χρήμα στο ταμείο).
Σε σημείωμά του ο εκδότης-διευθυντής Γιάννης Κουρτάκης για τον ένα χρόνο από την έκδοση της εφημερίδας,την κυκλοφορά της εφημερίδας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Βασικό συστατικό της επιτυχίας ήταν η σχέση που οικοδόμησε η ομάδα των Παραπολιτικών με το αναγνωστικό κοινό. Οταν οι άλλοι ψάχνανε τα αφεντικά μας στα σαλόνια της εγχώριας διαπλοκής,..

Επιτέλους, αποκαστάθηκε η Άρια!

Το ΠΑΣΟΚ την έχασε, η Νέα Δημοκρατία την έχασε, η Βοιωτία (για τον λαό της οποίας είχε υποσχεθεί να δουλέψει σκληρά) την έχασε, η Βουλή την έχασε, η πολιτική την έχασε, η Νοσηλευτική (την οποία επιχείρησε να σπουδάσει) την έχασε! Τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία: η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα περιλαμβάνεται στη λίστα με τα ονόματα των χιλίων εκατόν εξήντα τριών (1.163) επιτυχόντων της Δημόσιας Τηλεόρασης. Στο νούμερο 986..

Ερχονται νέα ασφαλιστικά και αγωγές κατά του Δ. Ρίζου

Οι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου» συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα

Ο Δημήτρης Ρίζος τον περασμένο Δεκέμβριο αποφάσισε να κλείσει τον «Αδέσμευτο Τύπο», έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για επτά μήνες, μετά από μια μακρά περίοδο ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.
Το σύνολο των εργαζομένων έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κατά του Ρίζου, ο οποίος αμέσως μετά το… κλείσιμο της εφημερίδας του έπιασε δουλειά στον «Ελεύθερο Τύπο». Tην Παρασκευή στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα μερίδας εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους, με την πλευρά του εκδότη απούσα. Η απόφαση αναμένεται την προσεχή Τετάρτη, ενώ στις 2 Οκτωβρίου θα..

Γιατί ο Ανδρέας Ρουμελιώτης έφτυσε τη ΔΤ

Με ανοιχτή επιστολή ο Ανδρέας Ρουμελιώτης δεν αποδέχεται το διορισμό του στη ΔΤ!  Τέτοιο... φτύσιμο, όλο δικό τους, ο Τσοπανάκος δεν θα επιστρέψει σε αυτό το άθλιο Δημόσιο Ραδιόφωνο...
Ιδού, ολόκληρη, η επιστολή του Ανδρέα:

Με πρωτοφώναξαν στην ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του 80. Προσπαθούσαν να τινάξουν από πάνω τους την ναφθαλίνη της ΥΕΝΕΔ και προσέγγισαν εμάς που πρωτοστατούσαμε στο κίνημα της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Το αγαπάω το δημόσιο ραδιόφωνο, γιατί είναι το σπίτι μου. Εκεί, με πρωτεργάτη τον Νίκο τον Λακόπουλο, βγάλαμε το πρώτο ζωντανό νεανικό μαγκαζίνο "Εδώ Ραδιοσυννεφούλα" κι έγινε πανικός, μας άκουγαν όλα τα σχολεία.
Μας έκοψαν γιατί μεταδώσαμε live την συναυλία του Τζίμη Πανούση, μας ξαναφώναζαν, μας ξαναέκοβαν, αυτό γινόταν συνέχεια. Οι πρώτες ζωντανές εκπομπές μου στο Τέταρτο Πρόγραμμα:..

Καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για τη φωτογραφία του Παύλου Φύσσα

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η δημοσίευση αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά, αντιθέτως, προσβάλλει κατάφωρα τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και τις πανανθρώπινες αξίες».
Η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός της προσωπικότητας του ατόμου, η διακριτικότητα και η ευαισθησία καθώς και ο σεβασμός τόσο του νεκρού όσο και των πενθούντων συγγενών και φίλων είναι πρωταρχική υποχρέωση του..

Ιδού ποιοι έδωσαν την εντολή δολοφονίας

Λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη. Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ αναφέροντας πως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε ότι μεταξύ των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο συνομιλίες, ενώ από τις ίδιες αναλύσεις προκύπτει πως ο Πατέλης είχε δεχθεί άλλα τρία τηλεφωνήματα λίγη ώρα πριν ο Παύλος Φύσσας πέσει νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά.
Στο ΕΘΝΟΣ δημοσιεύεται και το δεύτερο μέρος της αποκαλυπτικής συνέντευξης από πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής όπου αποκαλύπτονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των χρυσαυγιτών καθώς και σκληρά περιστατικά βίας κατά αλλοδαπών: «Δεξί χέρι του Πατέλη μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει..

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πως τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. σχεδίασαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο ΕΘΝΟΣ για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης από πρώην μέλος της ΧΑ

Μακράν και σήμερα από τις άλλες εφημερίδες το ΕΘΝΟΣ με τις νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μετά τις 26 σελίδες που είχε χθες το ΕΘΝΟΣ επανήλθε και σήμερα με συγκλονιστικά στοιχεία για τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργανωσης.
Μάλιστα η εφημερίδα έχει συνέντευξη πρώην στελέχους που αναφέρει πως ο Παύλος Φύσσας είχε γίνει στόχος των νεοναζί από καιρό λόγω της αντιφασιστικής του δράσης.
Ο συγκεκριμένος αποκαλύπτει ότι στην Τ.Ο της Νίκαιας οι χρυσαυγίτες παίρνουν τα ρούχα που δίνει ο κόσμος για τους άπορους, τα δίνουν σε Πακιστανούς που τα πουλάνε και κατόπιν τους δίνουν ποσοστά! Επίσης αναφέρει ότι οι χρυσαυγίτες της Νίκαιας ενημέρωναν για όλα τον υπεύθυνο της Τ.Ο Πατέλη, ο Πατέλης τον βουλευτή Λαγό και από κει και πέρα το ΟΚ για οποιαδήποτε δράση το έδινε ο αρχηγός.
 «Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του κρύβαμε τα όπλα μας (ρόπαλα,..

O Αλαφούζος και τα ιερά τέρατα της κίτρινης δημοσιογραφίας

...εξακολουθούν να επωάζουν το αυγό του φιδιού

Ο Παπαδημούλης άρχισε να τα χώνει γενικά για τους κίτρινους δημοσιογράφους και τα κανάλια, στα οποία υπηρετούν.
Θορυβημένη η Σία Κοσιώνη, του ζήτησε διευκρινίσεις.
"Δεν καταλαβαίνω τι λέτε? Εννοείτε και εμας εδώ?".
Και ο Παπαδημούλης ευθέως και στα ίσια, της είπε "ναι, εδώ, πριν από δυο ώρες σε εκπομπή του σταθμού σας (Ευαγγελάτος) παρουσιάζατε τον χρυσαυγίτη σαν αριστερό. Αυτά είναι βρωμιές. Είναι βρωμιές".
Προς δόξαν του ιερού τέρατος του κιτρινισμού, Ευαγγελάτου...

Αδερφέ μου!..

Η στρατολόγηση «επιφανών» χρυσαυγιτών κι ο ρόλος του Μιχαλολια(κου)

Στον ρόλο του αδερφού του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και στην αποστολή που έχει αναλάβει αναφέρεται το περιοδικό Vice που καταγράφει τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η νεοναζιστική οργάνωση για την στρατολόγηση νέων μελών από «ανώτερες» τάξεις. Το Vice καταγγέλλει επίσης ότι «ηθικός αυτουργός της επίθεσης στο Πέραμα ήταν ο Γιάννης Λαγός»
 Στο δημοσίευμα όπου γίνεται λόγος για τον γνωστό δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια (αδερφό του Νίκου Μιχαλολιάκου), αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου θεωρείται πως στρατολογεί ''βαριά'' ονόματα από δικηγορικούς κύκλους, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς- συνήθως επαγγελματίες οι οποίοι είναι λίγο παραπάνω..

Εσύ τους έδωσες σουγιά, εσύ και το μαχαίρι...

του Πέτρου Κατσάκου

Πέρυσι το καλοκαίρι είδες το διαφημιστικό τρέιλερ και γελούσες στο καφενείο. «Και λίγες έφαγε η παλιοκουμμούνα» έλεγες στον κολλητό σου κι αυτός σου απαντούσε «να αγιάσει το χέρι του Ηλία». Τον επιβράβευσες τον Ηλία με την ψήφο σου και τον έστειλες στο «μπουρδέλο» να τους πλακώσει όλους στο ξύλο. Μαζί έστειλες στη Βουλή και μια συμμορία «γνήσιων Ελλήνων» για να ξεβρομίσουν τον τόπο από αλλόθρησκους «υπάνθρωπους» και αλλόφυλες «κατσαρίδες». Εδώ και ένα χρόνο κάποιοι δεν τολμούν να στο πουν στα ίσια επειδή φοβούνται μη σε χάσουν από «πελάτη». Σε λένε ανήξερο, σε βαφτίζουν ανίδεο και παραπλανημένο. Μα προς θεού δεν σε λένε φασίστα, δεν σε λένε Ναζί μη και σε στενοχωρήσουν. Οι καιροί είναι δύσκολοι λένε και κανείς δεν περισσεύει. Είτε είναι ψηφοφόροι είτε είναι τηλεθεατές, αναγνώστες ή ακροατές. «Δεν είναι στο DNA του Έλληνα ο φασισμός» όπως λέει και ο πρωθυπουργός μας. Ε, για να το λέει αυτός κάτι θα ξέρει. Εξάλλου η πόρτα της πολυκατοικίας θα είναι πάντα ανοιχτή για.. 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι θέλουν να αγοράσουν το κτίριο της Μίνωος

Σήμερα επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Χ.Κ.Τεγόπουλος, επί της οδού Μίνωος,  υποψήφιοι αγοραστές. Οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές και οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί η αγορά είναι πολλές...
Η εξέλιξη αυτή είναι ασφαλώς προς τη θετική κατεύθυνση για τους απλήρωτους της Χ.Κ.Τ. ...
Εκεί που υπάρχουν κάποια "σύννεφα" είναι στις φημολογούμενες πτωχεύσεις είτε της "Τρίτης Όψης" είτε της "Χ.Κ.Τεγόπουλος" ή και των δύο μαζί...
Ας ελπίσουμε ότι είναι απλώς φήμες - όπως ευχόμαστε να αποδειχθούν ανυπόστατοι οι ψίθυροι, που

Πλησιάζει η «μέρα της κρίσης» για τον ΔΟΛ

Πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκειται είσοδος επενδυτή στον ΔΟΛ. Η  διοίκηση, εδώ και αρκετό καιρό, διαρρέει στα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού σενάριο για συμφωνία με «δυνατό» επενδυτή που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για εξελίξεις στη Μιχαλακοπούλου ακόμη και μέχρι το τέλος του μήνα.
Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι οι διαρροές αυτές έχουν στόχο να «καθησυχάσουν» τους εργαζόμενους και να μετριάσουν αντιδράσεις ενόψει του επερχόμενου, νέου, κύματος απολύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή και η σχετική ανακοίνωση ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν την εξόφληση Αυγούστου στις 20 αντί για τις 23 Σεπτεμβρίου...
Το τελευταίο διάστημα, λένε οι διαρροές, ο Σταύρος Ψυχάρης έχει επαφές με ενδιαφερόμενους...

Ο Πορτοσάλτε συμβουλεύει τον Κασιδιάρη...

...«πρέπει να βρείτε τρόπο να μη σας πιάνουν στο στόμα τους»!..

Μετά τον «λαγό» της Χρυσής Αυγής, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ, που πριν μια εβδομάδα αναρωτήθηκε γιατί να μη μετέχει μια "σοβαρότερη" Χρυσή Αυγή σε συντηρητική κυβερνητική συμμαχία, ήρθε και η σειρά του έτερου Καππαδόκη, του Αρη Πορτοσάλτε που με τις «συμβουλές» του προς τους Χρυσαυγίτες ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εναντίον του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ φιλοξένησε στη ραδιοφωνική του εκπομπή τον Ηλία Κασιδιάρη, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πορτοσάλτε απευθυνόμενος στον..

Οι θρασύδειλοι ναζιστές και ο φύρερ τους Ν. Μιχαλολιάκος...

...ματαίωσαν τη συγκέντρωσή τους στη Νίκαια

Πού είναι τα τάγματα εφόδου οι φάλαγγες, οι σπαρτιάτικοι σχηματισμοί, οι πυρσοί, οι φαλτσέτες και τα όπλα των χρυσαυγιτών.
Ακριβώς όπως και τότε, το 1998, όταν εντοπίστηκε -με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής έρευνας-  η δολοφονική φάλαγγα στην οποία επικεφαλής και φυσικός αυτουργός ήταν το ‘νούμερο 2′ της Χρυσής Αυγής, ο περίφημος “Περίανδρος”, (στην απόπειρα δολοφονίας του αριστερού φοιτητή  Δ. Κουσουρή), έτσι και σήμερα, τα θρασύδειλα ψευτοπαλίκαρα της ναζιστικής συμμορίας κρύφτηκαν και είναι έτοιμα να πουλήσουν και τους..

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Θρασύτατοι και παραχαράκτες στη Δ.Τ.

Υποτίθεται ότι το "μεταβατικό" τροϊκανό παραμάγαζο δεν είναι η ΕΡΤ που "έχει κλείσει".
Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να σηκώσουν site με αναρτήσεις πριν την 11η Ιουνίου και με τις υπογραφές των συντακτών τους, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν ακολουθήσει τους "μεταβατικούς" - τροϊκανούς.  Κλέφτες της πνευματικής ιδιοκτησίας και παραχαράκτες..

Σπανοπούλου εναντίον όλων

Aπο την τέως πρόεδρο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), Ελένη Σπανοπούλου λάβαμε email σχετικά με ανάρτηση κειμένου που αναδημοσιεύσαμε από το greektv και βάλαμε  τίτλο «Σπανοπούλου προς Σόμπολο: Είσαι ευθυνόφοβος κι ανίκανος!..».  Ακολουθεί (χωρίς σχόλια) ολόκληρο το κείμενο της επιστολής  της Eλ. Σπανοπούλου στους zoornalistas:

"Καλημέρα σας!
Μια και κάνετε τον κόπο να μεταφέρετε στο ιστολόγιο σας κείμενα άλλων που με αφορούν έχετε τη στοιχειώδη θαρρώ υποχρέωση να αναρτήσετε, επίσης, το παρακάτω κείμενο μου σχετικό με το θέμα.
Αποτελεί  πάγια θέση μου να υπερασπίζομαι  όσα πιστεύω ΕΝΥΠΌΓΡΑΦΑ.
Για το λόγο αυτό δεν διαψεύδω τα περί αυστηρότατης κριτικής που άσκησα εγω στον Πάνο..

Σε συμμορία τραμπούκων, πληρωμένων από την ΧΑ, ο δολοφόνος του Π. Φύσσα

Το λούμπεν προφίλ του δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι τυπικό για τα μέλη που στρατολογεί η Χρυσή Αυγή. Γιος μεταναστών στην Γερμανία που μεγάλωσε μόνος στην Αθήνα, ο Γ. Ρουπακιάς απολύθηκε πριν από δύο χρόνια από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία δούλευε κατηγορούμενος για απάτη.
Στη συνέχεια προσχώρησε μαζί με την σύζυγο του, στην Χρυσή Αυγή στην οποία άρχισε να προσφέρει πληρωμένες υπηρεσίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr, από γείτονες και ανθρώπους με τους οποίους διατηρούσε επαφές, ο Ρουπακιάς πληρωνόταν από το ταμείο της Χρυσής Αυγής για να συμμετέχει σε ξυλοδαρμούς μεταναστών, κυρίως γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και του Πειραιά. Ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο δολοφόνησε τον άτυχο Παύλο Φύσσα, δείχνει ότι

Οι δημοσιογράφοι να απομονώσουν τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Tην εγκληματική δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής καταδικάζει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), εκ μέρους όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει αποτροπιασμό για το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα εν ψυχρώ, από χρυσαυγίτη.
H δολοφονία στην Αμφιάλη, αποτελεί συνέχεια της εγκληματικής δολοφονικής επίθεσης που προηγήθηκε από τάγματα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κατά συνδικαλιστών του ΚΚΕ την ώρα αφισοκόλλησης στο Πέραμα και μετά από τις επιθέσεις σε μέλη και γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τους προπηλακισμούς σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τη σπίλωση και..

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία...

...ο Χρ. Λαζαρίδης επιμένει στη θεωρία των δύο άκρων

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης εμφανίστηκε το πρωί στην τηλεόραση του Mega, για να «καταδικάσει» τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και να περάσει γρήγορα γρήγορα σε αυτό που τον ενδιέφερε περισσοτερο: στην επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι με τις δηλώσεις στελεχών του κατά καιρούς «ρίχνει λάδι στη φωτιά» της πολιτικής πόλωσης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα «γουναράδικα» και μίλησε για «ομάδες κρούσης» από τις δύο πλευρές,..

Δολοφόνοι...

Κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής στην Ελλαδα αποτελεί η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο 34χρονος ράπερ, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, έπεσε νεκρός στην Αμφιάλη μετά από επίθεση χρυσαυγιτών με μαχαίρι.
Ο δράστης που συνελήφθη από νεαρή αστυνομικό, ομολόγησε την πράξη του καθώς και το ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής που έδινε καθημερινά το «παρών» στα γραφεία τους στον Πειραιά και σε διάφορες «δράσεις» της συμμορίας.
Η Αστυνομία σήμερα το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων και στο Σταθμό Λαρίσης, ενώ ανάλογη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και σε τοπικές οργανώσεις άλλων περιοχών καθώς τα μέλη της ΧΑ εμπίπτουν στην κατηγορία..

Σπανοπούλου προς Σόμπολο: Είσαι ευθυνόφοβος κι ανίκανος!..

Διαφωνίες σε υψηλούς τόνους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τις περικοπές

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΕΑΠ με θέμα  τις ...περικοπές στο ταμείο των ΜΜΕ. Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την επιμονή της πλειοψηφίας των μελών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, όσων δηλαδή αποφάσισαν τον Αύγουστο τις γενικές και οριζόντιες περικοπές, να αποφασισθούν συγκεκριμένες περικοπές στους μισθούς του προσωπικού. Η συνεδρίαση στο τέλος διαλύθηκε κάτω από έντονες αψιμαχίες ανάμεσα στον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Πάνο

Ο κατάλογος IKEA και ο φθινοπωρινός βιασμός του διανομέα

Κάθε Σεπτέμβριο η IKEA κυκλοφορεί τον νέο της κατάλογο. “Φρέσκιες, μοντέρνες, πολύχρωμες, εντυπωσιακές” ιδέες, τυπωμένες σε ένα πολυτελή ιλουστρασιόν κατάλογο, που θα τον βρούμε κρεμασμένο στην πόρτα μας μέσα σε κλειστή διαφανή σακούλα. Θα μας τον φέρουν, χαμογελαστοί νέοι, ντυμένοι με τα χρώματα της IKEA και με ταμπελάκι στο στήθος που έχει το όνομα τους και την φωτογραφία τους.
Τι κρύβει όλη αυτή η εικόνα; Πόση ευτυχία και πόση ανταμοιβή περιμένει τους διανομείς της IKEA;
Φυσικά και η IKEA δεν ασχολείται με το ταπεινό έργο της διανομής του καταλόγου. Αυτή είναι μια βρόμικη δουλειά που την αναλαμβάνουν εξειδικευμένες εταιρείες. Εταιρείες που χρόνια τώρα πρωτοστατούν στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων...

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Real - Star, ένα τσιγάρο δρόμος...

Αν φάει, μια σφαλιάρα ο Πάχτας;
Ρητορικό ερώτημα από τον Νίκο Χατζηνικολάου. Αν την φάει ή απλώς τον σπρώξουν, τότε θα έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα ο Πάνος Καμμένος. "Γι΄ αυτό του συνιστώ, να αναλάβει προσωπικά, την ασφάλεια του κυρίου Πάχτα".
Με την ευκαιρία, ο Χατζηνικολάου διαφήμισε και την συνέντευξη, που θα πάρει αύριο το πρωί στο ραδιόφωνο του REAL από τον Καμμένο. "Θα πάρω εκδίκηση για την κυρία Τσαπανίδου", είπε..

Ιστορίες ξεπλύματος με... ακμάζοντα ιδιοκτήτη ΙΕΚ και τον τηλεαστέρα φίλο του


«Τον έναν τον ξεσκονίζουν από καιρό. Δηλαδή, ήδη από την περασμένη άνοιξη, για να είμαι ακριβής. Πρόκειται για γνωστό ιδιοκτήτη ενός από αυτά τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που... ακμάζει εδώ και δύο δεκαετίες στον χώρο. Η ερευνα των αρμόδιων Αρχών εξελίσσεται με... απροσδόκητα ευρήματα τα οποία, όπως με ενημέρωσε χθες πηγή μου, σύντομα θα φέρουν τον περί ου ο λόγος ενώπιος ενωπίω με την Δικαιοσύνη. Μέσα από αυτά τα ευρήματα προέκυψε και η εμπλοκή του άλλου που είναι πασίγνωστος τηλεοπτικός αστέρας, φίλος κολλητός του ανθρώπου μας. Το αποτέλεσμα; Η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ασχολείται τώρα και με τους δύο φίλους οι οποίοι καλούνται τώρα να αποδείξουν πως, από που και με πόσο νομιμο τρόπο έχουν, όσα έχουν».
Τα παραπάνω γράφει ο Γιωργος Παπαχρήστος σήμερα στα ΝΕΑ -φωτογραφίζοντας γνωστό και μη..

Οι επισκέπτες της νύχτας

Δυό μεγαλοδημοσιογράφοι ανηφόρισαν στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου για να δουν κατ΄ ιδίαν -και να υποβάλουν τα σέβη και τα διαπιστευτήρια τους- στον πατριάρχη της οικογένειεας Μπόμπολα. Πρόκειται για δύο στελέχη του «πληγωμένου» τηλεοπτικού σταθμού Mega  τα οποία συναντήθηκαν με τον κυρ Γιώργο και άκουσαν τις επιθυμίες του παίρνοντας γραμμή για το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο τα τελευταία χρόνια, με τον υιό Φώτη να μην παρίσταται σχεδόν ποτέ σε αυτές τις συναντήσεις που γίνονται..

Εφαγαν πολλά λεφτά από τον Λιάγκα!

Ανάμεσα στα τρεχάματα για τον σχεδιασμό της πρωινής εκπομπής στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα  απάτης από γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία και έχασε τα χρήματά του!
Εντός των επόμενων ημερών o γνωστός τηλεπαρουσιαστής θα καταθέσει μήνυση, μέσω του συνηγόρου του, εναντίον των υπευθύνων της εταιρείας και η υπόθεση αναμένεται να λάβει τεράστιες διαστάσεις...

Μπράβοι προπηλάκισαν τον δημοσιογράφο Φρ. Δρακοντίδη

Εκανε ρεπορτάζ για τα «πιράνχας» των κατασχέσεων

Νομική βιομηχανία με 500 άτομα προσωπικό και σε κτίριο 8.000 τ.μ. στον Ταύρο, δημιούργησε η οικογένεια Σιούφα κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Κι αυτό πιέζοντας με κάθε «νόμιμο» τρόπο τους ταλαίπωρους δανειολήπτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες. Η βιομηχανία σήμερα διεκπεραιώνει όλη τη «βρόμικη» δουλειά των τραπεζών και των διαφόρων οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών. Δηλαδή εισπράττουν κάποιο μέρος από τα χρωστούμενα με πιέσεις και κατόπιν με διαταγές πληρωμής, υποθηκεύσεις και πλειστηριασμούς...
Αυτό αποκαλύπτει εκτενέστατο ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που φαίνεται πως ενόχλησε καθώς ο δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση από τους άνδρες ασφαλείας..

Οταν οι ιδέες του Ψυχάρη ξεπουλάνε

Σας ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε

Πλατύτερα έγιναν τα χαμόγελα στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου 80. Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος αφού τα πρώτα στοιχεία  δείχνoυν  νέα άνοδο στις κυκλοφορίες της εφημερίδας ΒΗΜΑ. Πολλοί θεωρούν ότι αιτία της κυκλοφοριακής ανόδου ήταν η προσφορά της εφημερίδας (ιδέα του ίδιου του εκδότη) με τα συλλεκτικά Αλφαβητάρια και Αναγνωστικά του 20ου αιώνα. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων αυτή την Κυριακή το ΒΗΜΑ δίνοντας «Τα καλά παιδιά» πούλησε πανελλαδικά περισσότερα από 140.000 φύλλα και βρεθηκε στην  πρώτη θέση. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που λένε πως το αφεντικό του ΔΟΛ βάζει «καπέλο». Κι έτσι να είναι όμως το ΒΗΜΑ έχει ανεβάσει εντυπωσιακά την κυκλοφορία που πριν τα «Αλφαβητάρια» κυμαινόταν στις 80 με 85 χιλιάδες φύλλα.
Σε σημείωμα στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ υπάρχει σχετικό σημείωμα μέσω του..

Tα νούμερα της Πόπης

Πολύ καλά ξεκίνησε για την Πόπη Τσαπανίδου η χρονιά στη νέα της τηλεοπτική στέγη. Ο άγριος καυγάς το πρωί στο STAR με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, της έδωσε «αέρα» με την ανάλογη τηλεθέαση και τα νούμερα που σημειώνει μια εκπομπη σε ανάλογες περιπτώσεις.
Βέβαια η δημοσιογράφος συγχύστηκε πάρα πολύ και έχασε τη διάθεσή της καθώς υπήρξε έντονη λογομαχία και ο Π. Καμμένος την αποκάλεσε «ψεύτρα» και «γελοία». Η Πόπη Τσαπανίδου προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία της απαντώντας του πως κανονικά θα έπρεπε να τον πετάξει έξω από το στούντιο αλλά λόγω ευγένειας δεν το κάνει. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ τελικώς αποχώρησε από το στούντιο.
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του που έγινε σε ιδιαιτέρως τεταμένο κλίμα ο..

Περικοπές ΕΔΟΕΑΠ: πρόταση στο ΔΣ για δημοψήφισμα

Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τις περικοπές και μειώσεις. Θυμίζουμε ότι μέσα στον Αύγουστο το ΔΣ κατά πλειοψηφία και με απουσίες μελών της διοίκησης, έλαβε απόφαση για οριζόντιες και γενικευμένες μειώσεις και περικοπές παντού.
Την κατάσταση του Οργανισμού περιέγραψαν τα δυο μέλη που έλειπαν στην απόφαση της πλειοψηφίας τον Αύγουστο, ο Γ.Αγγέλης και η Π.Χριστοδουλίδου. Σήμερα κατέθεσαν την αυτόνομη πρόταση τους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ προτείνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος στον κλάδο!

Δήλωση - Πρόταση της Πόπης Χριστοδουλίδου και του Γιάννη Αγγέλη στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ
"Εκτιμούμε ότι το Ταμείο βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξαιρετικά κρίσιμη όσο αφορά την οικονομική

Νέο μήνυμα στον Ανδρέα Κουρή

Παράλληλες παρεμβάσεις για τον αγώνα των εργαζόμενων/απολυμένων στα Metropolis, έγιναν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα.
Με μια παράλληλη, διπλή δράση εγκαινιάστηκε για τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, ο αγωνιστικός χειμώνας που έρχεται τόσο για τους χιλιάδες των εργαζομένων και των ανέργων, όσο και για τη συνέχιση ως τη δικαίωση του αγώνα τους.
Ετσι, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν παρέμβαση συμπαράστασης έξω από είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου ο Ανδρέας Κουρής διοργάνωσε μια καινούρια φιέστα, το 9ήμερο φεστιβάλ..

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ρέστης είχε δώσει δανεικά σε εκδότες και δημοσιογράφους

Τον Βίκτωρα Ρέστη τον γνώρισα στο ασανσέρ ενός υπουργείου. Τον συνόδευε ένας φίλος ο οποίος και μου τον σύστησε. Αυτοί είχαν πάει να συναντήσουν τον υπουργό και γω εκείνη την ώρα μόλις έφευγα από το γραφείο ενός υψηλόβαθμου υπαλλήλου ο οποίος με είχε ενημερώσει για την τύχη του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Δούλευα τότε στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Δεν ανταλλάξαμε πολλές κουβέντες. Πέρα από τα τυπικά «καλημέρα, χάρηκα» δεν είπαμε τίποτα άλλο. Τι να πει άλλωστε ένας εφοπλιστής με ένα δημοσιογράφο του ρεπορτάζ;
Μόλις ο θάλαμος του ασανσέρ έφτασε στο ισόγειο ο εφοπλιστής Ρέστης και ο φίλος μου με μισοχαιρέτησαν και βιαστικά πήγαν προς την έξοδο. Ψιλόβρεχε. Τους περίμενε ένας συνεργάτης του..

Ε, όχι ρε Πόπη!..

...δεν είναι πρώτο θέμα ο Αργυρός Λέων του Αβρανά. O γέρος σχολικός φύλακας που έφαγε το δακρυγόνο στο κεφάλι είναι...
Έβαλε τον Αβρανά με το δεξί στο στούντιο αλλά δεν ξέρουμε αν μπήκε με το δεξί και η εκπομπή της. Στην πρεμιέρα της η Πόπη - καμιά σχέση με τη ζωντάνια του Σκαι- δεν έδειξε τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά μιας εκπομπής που φιλοδοξεί να'ναι πρώτη στη πρωινή ενημέρωση.
Η βάρβαρη στάση των ΜΑΤ σε βάρος των σχολικών φυλάκων δεν υπήρχε στις προτεραιότητές της.Ούτε καν η εμφάνιση του Μητσοτάκη,που μπήκε σαν κλέφτης στο υπουργείο του με μοτοσικλέτα και κράνος για να μην τον αναγνωρίσουν.
Την ίδια ώρα απέναντι,στο παλιό της κανάλι το Σκάι, η αντικαταστάτριά της, Αννα Μπουσδούκου,..

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών...

ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ από την εποχή που ο Πέτρος Κωστόπουλος ετοιμαζόταν να παρουσιάσει στον Alpha τον «Υποψήφιο». Μας είχε καλέσει λοιπόν το κανάλι σε συνέντευξη Τύπου και καθ' όλη τη διάρκειά της ο Κωστόπουλος είχε το χέρι του μπροστά στη μούρη του. Το αριστερό χέρι δηλαδή, με την παλάμη να στηρίζει το πηγούνι. Ολη την ώρα, μα όλη την ώρα, εκεί καρφωμένος, ακόμη και όταν απαντούσε σε ερωτήσεις. Τον είδα και μπερδεύτηκα. Και όταν γύρισα στην εφημερίδα ρώτησα συνάδελφο που διατηρούσε καλύτερες από εμένα σχέσεις με τον πλανήτη lifestyle: «Γιατί, βρε παιδί, το έκανε αυτό, λες και είχε πάθει αγκύλωση;». «Είσαι στόκος», μου απάντησε, και συμπλήρωσε: «Δεν είδες τι φόραγε στο δάχτυλό του το μεσαίο;» «Οχι δεν είδα ρε γαμώ το», ομολόγησα και αμέσως άρχισα τις παρακλήσεις: «Ελα ρε, πες, μην το κρατάς μυστικό»...

ΟΛΜΕ: Ξεπέρασε το 90% η συμμετοχή στην απεργία

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 90% ανέρχεται η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Θέμη Κοτσιφάκη.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΔΤΠΕ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και φοιτητικών συλλόγων, και συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, το οποίο ολοκληρώθηκε με πορεία προς το Σύνταγμα.
 Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο, Κρήτη, Πάτρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Ξάνθη, Λαμία.
Και στη Θεσσαλονίκη, "το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 90%", όπως είπαν σε..

O ΕΔΟΕΑΠ στην πιο κρίσιμη στιγμή του

Ανακοίνωση από τους
Γιάννη Αγγέλη, μέλος ΔΣ και Επιτροπής ΤΥΠ
Πόπη Χριστοδουλίδου, πρόεδρος ΤΥΠ


Με ένα καταιγισμό παραπληροφόρησης ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, οι πρωταίτιοι της καταστροφής επιχειρούν να αποκρύψουν το ρήγμα που απειλεί να ανοίξει στα θεμέλια του Οργανισμού, το πρωτοφανές σε μέγεθος έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Με …προδημοσιεύσεις «αποφάσεων του ΔΣ» που τάχα έχουν ήδη  παρθεί για δραματικές περικοπές των παροχών υγείας, κόψιμο των επικουρικών συντάξεων και «κρυφές» συμβάσεις με ιδιωτικά νοσοκομεία, επιχειρείται να απομακρυνθεί η συγκέντρωση της προσοχής των συναδέλφων από το βασικό γεγονός ότι :
Το διπλό κούρεμα του «κουμπαρά» του ΕΔΟΕΑΠ από την κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2012, αλλά..

Tρεις ερωτήσεις

Απαντά η εκπρόσωπος της ΕΡΤ στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, Μάχη Νικολάρα

- Το μέλλον είναι αναγκαστικά η ΝΕΡΙΤ;
Η ΝΕΡΙΤ αυτή τη στιγμή είναι ένα «άδειο πουκάμισο». Η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να είναι το μέλλον, γιατί δεν θέλει να είναι πραγματικά δημόσια - αλλιώς θα είχαν φροντίσει πραγματικά, και όχι στα λόγια, για την ανεξαρτησία της.
- Ποια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα θέλατε εσείς λοιπόν;
Το πείραμα της αυτοδύναμης λειτουργίας που βιώνουμε αυτούς τους τρεις μήνες στο Ραδιομέγαρο δεν είναι πλέον μόνο μέσο διεκδίκησης για την αποκατάσταση της εκτροπής της 11ης Ιουνίου για

Επιθέσεις αντί συγγνώμης...

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης γράφει σήμερα στα Πολιτικά Παρασκήνια της Ελευθεροτυπίας για το «θερμό» επεισόδιο στο Κολωνάκι όπου δέχτηκε επίθεση κι όχι μόνο φραστική από τον βουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο:
 "Φαίνεται ότι κάποιοι πρώην υπουργοί της Ν.Δ. δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι φέρουν και αυτοί τεράστιες ευθύνες για το σημερινό χάλι της χώρας.
Αυτά και άλλα συζητούσαμε με παρέα στη γωνία Πλουτάρχου και Χάρητος την Πέμπτη το μεσημέρι και ξαφνικά εμφανίστηκε (βγήκε από το αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του) ο πρώην υπουργός και σήμερα βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, μπαίνοντας στην παρέα και τη..

Απεργία εκπαιδευτικών: το στοίχημα της συμμετοχής

Η συμμετοχή θα κρίνει το μέλλον και την επιτυχία των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών που αρχίζουν οι καθηγητές. Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για πρωτοφανή δυναμική και προσδοκώμενη συμμετοχή, χωρίς να λείπουν μετριοπαθέστερες φωνές, που εκφράζουν επιφυλάξεις

Της Μαρίας Τερζούδη
Ώρα κρίσης για τις κινητοποιήσεις, που δεν σταμάτησαν ούτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χαρακτηρίζουν οι καθηγητές την εβδομάδα που αρχίζει και κατά την οποία ανοίγει ο κύκλος πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, απόφαση που ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Τόσο η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) όσο και οι τοπικές ενώσεις (ΕΛΜΕ) των καθηγητών εδώ και ημέρες..

Ή κορυφή ή τίποτα, τα υπόλοιπα είναι για τους κοινούς θνητούς!

Ο πόλεμος των ειδήσεων αρχίζει! Ο πραγματικός πόλεμος δηλαδή, αυτός που σταμάτησε προσωρινά όταν βγήκε εκτός «αέρος» το Alter. Διότι το δελτίο του Alpha πετάει, αλλά βγαίνει στις 6.30 και όχι στις 8. Διότι το δελτίο του Antenna πάει πρίμα, αλλά δεν διακρίνεται για το συγκρουσιακό του χαρακτήρα. Διότι το δελτίο του ΣΚΑΪ, πρώτον, βγαίνει στις 9, και, δεύτερον, κανείς δεν ξέρει αν θα το βάλει σε δρόμο ο Μαλέλης ή θα βάλει αυτό σε δρόμο τον Μαλέλη. Διότι τα δελτία της Δημόσιας Τηλεόρασης - ποια δελτία της Δημόσιας Τηλεόρασης, κοροϊδευόμαστε τώρα; Τι μας μένει λοιπόν; Μας μένει φυσικά το δελτίο του Star, που κατέρχεται πάνοπλο στην αρένα του ανταγωνισμού. Για την πρωτιά και μόνο την πρωτιά.
 Τίποτε άλλο, άλλωστε, δεν θα ικανοποιούσε την ιδιοκτησία του καναλιού και την ιδιοσυγκρασία του Νίκου Χατζηνικολάου. Ναι, ναι, ξέρω ότι θα είναι απλός σχολιαστής, δεν θα διευθύνει τις ειδήσεις..

Χτίζει βίλα στην Πάτμο;

Με την επιλογή του Πέτρου Κωστόπουλου για το πρωινό του Mega, ο Πέτρος Μπούτος έδειξε ότι εξακολουθεί να είναι ισχυρός αντίπαλος, αφού ζωντάνεψε μια πεθαμένη ζώνη και τρόμαξε τον Γιώργο Λιάγκα… Πάνω από όλα όμως δικαίωσε τον τίτλο του MEGA, δηλαδή, το κανάλι με τους παρουσιαστές που όλοι παρακολουθούν επειδή αγαπούν να μισούν! Και ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι μια τέτοια περίπτωση, όπως και ο Γιάννης Πρετεντέρης (για διαφορετικούς λόγους)!
Εντάξει, θα ζοριστούν λίγο από τις συχνές οχλήσεις των μετόχων που δεν είδαν με καλό μάτι την συγκεκριμένη επιλογή ή από τα σχόλια των απλήρωτων μετά το «κανόνι» στην ΙΜΑΚΟ, ειδικά αν επιβεβαιωθεί η φήμη ότι την ίδια ώρα χτίζει βίλα στην Πάτμο! Ίσως να ζοριστούν και με τον νευρικό του χαρακτήρα… Μπορεί όμως να..

Στο κόκκινο οι σχέσεις του Κ. Αρβανίτη με τον Β. Βέκιο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και δυσκολίες στα media του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία ετοιμάζονται διαδικτυακά ραδιόφωνα και από την άλλη επικρατεί ψυχρότης (έως πάγος σκέτος) στα ανώτατα κλιμάκια του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο». Να τα πάρουμε από την αρχή όμως.
Το ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο θα έχει χαρακτήρα πολιτιστικό, εκεί θα προσανατολιστούν κάποιοι μουσικοί παραγωγοί που δεν χωρούν στην «πολιτική στροφή» που κάνει το «Κόκκινο» και αναμενόταν (περισσότερα επ' αυτού πιο κάτω) να το αναλάβει ο διευθυντής προγράμματος του «Κόκκινου» Βαγγέλης Βέκιος. Το έτερο διαδικτυακό ραδιόφωνο θα παίζει θέματα κοινωνικού περιεχομένου,..

Σε ποιον πουλάει ο Ρουσόπουλος τη βίλα στο Καπανδρίτι;

Πρόεδρε, να πουλήσω;
Πωλητήριο στην πολυσυζητημένη βίλα τους στο Καπανδρίτι έχουν βάλει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης, στα χαράτσια και στην αποπληρωμή των διδάκτρων του Κολλεγίου Αθηνών όπου στέλνουν τα παιδιά τους.
Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο πρώην υπουργός ήταν άνεργος κι ασχολιόταν μόνο με τις σπουδές του (κάλλιο αργά) ενώ στο σπίτι έμπαινε μόνο ένας μισθός, αυτός της Μάρας...
Το 2005 η απόκτηση του πολυτελούς ακινήτου των 400 τ.μ. σε οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων στο Καπανδρίτι, με την πισίνα των 133 τ.μ. και τα γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου και μπάσκετ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και είχε εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Ρουσόπουλο.
 Αν και ο παντοδύναμος τότε υπουργός και έμπιστος του Κ. Καραμανλή, ισχυριζόταν ότι είχε πάρει δάνειο, όλοι έκαναν λόγο για ασυλία και αλαζονεία της εξουσίας, ενώ η υπερβολική πολυτέλεια της..

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τύπος και κάλπες

του Κώστα Ξηρόκωστα 
Κανένα κόμμα, ποτέ, δεν κατέκτησε την εξουσία, δεν σχημάτισε κυβέρνηση, δεν έφθασε καν να διαθέτει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα χωρίς ισχυρή υποστήριξη από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Από το 19ο αιώνα ακόμη, οι πολιτικοί εκείνοι που, διαθέτοντας ισχυρό δίκτυο τοπικών κομματαρχών, απηύθυναν προς «τον ηρωικό λαό της Ανω Παραπεραχώρας» χειρόγραφες επιστολές (τις οποίες, οι εν λόγω κομματάρχες, έμπλεοι υπερηφανείας και στεντορεία τη φωνή, ανέγνων στους συμπατριώτες τους), είχαν σαφές πλεονέκτημα έναντι άλλων, λιγότερο «δικτυωμένων».
Στα μεταπολεμικά χρόνια, ιδιαιτέρως δε κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, ο Τύπος δεν προσπαθούσε απλώς να αντικατοπτρίζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τη διαμόρφωνε. Με την..

Η γνωστή Πόπη...

Mετά από περιήγηση ετών, σε όλα τα κανάλια (δεν άφησε κανένα παραπονεμένο: ANT1, MEGA, NET, ΣΚΑΪ), κατέληξε στο STAR. Aύριο, έχει πρεμιέρα και κατά τα συνήθη, βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού να προαναγγείλει την εκπομπή της.
Η γνωστή Πόπη, πάνω στους γνωστούς άξονες. Τον Υφυπουργό Παιδείας, Κεδίκογλου, θα΄ χει..