ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ποιός μεγαλοδημοσιογράφος χρωστάει 2 εκατ. στην Εφορία;

Ποιος μεγαλοδημοσιογράφος (πρώην εκδότης και διευθυντής) χρωστάει στην Εφορία 2.000.000 ευρώ ενώ του κατασχέθηκε ακίνητο αξίας 30.000 ευρώ που ήταν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που βρέθηκε στο όνομά του. Η εφορία ψάχνει τώρα να κατασχέσει μισθούς και έσοδα «εις χείρας τρίτων». Το ίδιο βέβαια αναζητούν και..

Ξενάκης επί του πιεστηρίου, Μητσοτάκης στην ΕΡΤ, Χαρίτος στο Κόκκινο

** Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης αναλαμβάνει, μετά τις αποχωρήσεις Kουβαρά, Ταλαμάγκα και λοιπών, την παρουσίαση της εκπομπής «Επί του Πιεστηρίου». Στην εκπομπή που συνεχίζει κι αυτή την τηλεοπτική σεζόν στο Kontra Channel, καθημερινά 10-12 το βράδυ, βασικός σχολιαστής θα είναι και πάλι ο Μάκης Κουρής.


**  Τη συνεργασία του με τον Πάνο Χαρίτο ανακοίνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 Στο Κόκκινο». Ο δημοσιογράφος θα μεταφέρει αποκλειστικά για το σταθμό όλα τα τελευταία νέα και τις εξελίξεις για την κατάσταση στη Συρία και γενικότερα τη Μέση Ανατολή.

**  Την αναστολή της έκδοσης των περιοδικών ΚΟΜΙΞ ανακοίνωσε, μέσω facebook, ο εκδότης Χρήστος Τερζόπουλος που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την..

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Ψυχάρης δίνει «εξηγήσεις» για την σφαγή στον ΔΟΛ...

Και επίσημα πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης πιστοποιεί τη θύελλα στο δημοσιογραφικό οργανισμό του ΔΟΛ. Τη χαρακτηρίζει συνολική αναδιάρθρωση, συγχώνευση τμημάρτων, διακοπή δραστηριοτήτων, δραστική περικοπή κόστους και δαπανών, αλλαγές στη διοικητική και εκδοτική δομή, μείωση κόστους μισθοδοσίας, κ.λ.π.
Όλα τα παραπάνω δηλώνονται προς τη διοίκηση του Χ.Α με στόχο την εξεύρηση των απαιτούμενων πόρων. Με άλλα λόγια σε αναμονή του δανεισμού, της αναχρηματοδότησης, κ.λ.π. Δηλαδή η θύελλα των σημερινών 30 απολύσεων είναι μόνο η αρχή της συρρίκνωσης αλα Ψυχάρη στον ΔΟΛ.
Η επιστολή του ΔΟΛ στο Χ.Α:
«Σύμφωνα με τη διάταξη 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χ.Α., οι μετοχές της ΔΟΛ ΑΕ, με την από 7.4.2011 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης, με κριτήριο τη..

Περισσότερες από 30 απολύσεις (μόνο σήμερα) στον ΔΟΛ

Σάλος με τις νέες «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στον ΔΟΛ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Μιχαλακοπούλου περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι από το Βήμα, Τα Νέα και το in.gr, ειδοποιήθηκαν ότι απολύονται... Kαι έπεται συνέχεια από τη Δευτέρα.
Τα σωματεία  (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ) καλούν τους εργαζόμενους σε  συνέλευση και προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στη Μιχαλακοπούλου, όπως γράφει το enimerosi24, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν αρχικά το ΒΗΜΑ, δευτερευόντως το in.gr (περίπου 10 απολύσεις) και τα ΝΕΑ ( περίπου 8 απολύσεις).
Τα νεότερα στοιχεία από τη Μιχαλακοπούλου αναφέρουν ότι, η κατάργηση του αθλητικού και..

Τα αγχωμένα κορίτσια του Mega, η «μικρή Πόπη» κι ο cool Τάκης

** ΑΡΧΙΖΟΥΝ τη Δευτέρα σιγά σιγά όλες οι ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών. Κάποιες με αλλαγές, κάποιες όχι...Με τον Παπαδάκη, όπως πάντα, να ξεκινάει τελευταίος και να τερματίζει πρώτος σε τηλεθέαση.
** ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, λοιπόν, και μια παράκληση προς όλους: Δεν γίνεται να καλούνται πιο λίγα άτομα στα πάνελ, γιατί θα σαλτάρει ο κόσμος, που βλέπει;
** ΈΚΤΑΚΤΑ δελτία είχαμε την Τρίτη το μεσημέρι και ενώ προς στιγμήν νομίσαμε πως έγινε επέμβαση στη Συρία, ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει στον Παπούλια ότι είμαστε ο παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή!!! Λίγο κράτει, πρόεδρε, αυτά δεν τα λέει ούτε η ρεπόρτερ Μαρία του..

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο χαλκέντερος Γιάννης Αντύπας στο κουμάντο του Action 24

«H νέα συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού» φιλοδοξεί να γίνει ο τηλεοπτικός σταθμός Action 24 που ξεκινάει το νέο ανανεωμένο πρόγραμμά του στις 2 Σεπτεμβρίου. Το Action 24 του Διονύση Παναγιωτάκη έχει βαρεθεί, λέει, τις κορώνες(ποιών;) και τους παραλογισμούς (τίνος;) και στη θέση τους, λέει, οι συντελεστές του καναλιού θα αντιπαραθέσουν και θα προτάξουν ψυχραιμία και μετριοπάθεια (κάτι από  Βενιζέλο θυμίζει αυτό...).
Τη διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης αναλαμβάνει ο χαλκέντερος και πολυπράγμων δημοσιογράφος Γιάννης Αντύπας -νυν διευθυντής της εφημερίδας ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ και αρθρογράφος σε ουκ ολίγα έντυπα και σάιτ.
Σύμβουλος προγράμματος αναλαμβάνει ο παλιός «Φαντομάς» Βασίλης Ταλαμάγκας, μέχρι πρότινος στέλεχος και εκπομπάρχης (επί του Πιεστηρίου)  στο κανάλι Extra και πρώην γεν. διευθυντής στο ΚΟΝΤRΑ. Ο Β. Ταλαμάγκας θα παρουσιάζει μαζί με τον πρώην εκδότη (Αποκαλύψεις) και νυν..

Εχει καταλάβει ο Ομπάμα ότι πολεμάει στο πλευρό της Αλ Κάιντα;

Ρόμπερτ Φισκ: Αυτός ο πόλεμος δεν θάχει τέλος

«Αν ο Μπαράκ Ομπάμα αποφασίσει τελικά να επιτεθεί στο συριακό καθεστώς θα επιβεβαιώσει -για πρώτη φορά στην ιστορία- ότι η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό της Αλ Κάιντα», σχολιάζει ο Ρόμπερτ Φισκ, ο βραβευμένος ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «Independent» στη Μέση Ανατολή.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Φισκ, «αυτοί που σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους την 11η Σεπτεμβρίου τώρα θα πολεμήσουν μαζί με το έθνος του οποίου τους αθώους δολοφόνησαν βάναυσα ακριβώς πριν από 12 χρόνια. Αυτό κι αν είναι επίτευγμα για τον Ομπάμα, τον Κάμερον, τον Ολάντ και τους υπόλοιπους πολεμοχαρείς. Βέβαια ούτε το Πεντάγωνο ή ο Λευκός Οίκος ούτε η Αλ Κάιντα -υποθέτω-..

Μας... Σύρουν σε ναρκοπέδιο

Το «Ποντίκι» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 29 Αυγούστου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Μας… Σύρουν σε ναρκοπέδιο». Αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να εμπλέξει την Ελλάδα σε μία κρίση με απρόβλεπτη κατάληξη παρέχοντας όλες τις ζητούμενες «διευκολύνσεις» στους στοχευμένους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στα εδάφη της Συρίας.
 Επίσης:
Ξεσαλώνουν τα ΜΜΕ της Γερμανίας, εξαπολύοντας απύθμενη κακία κατά της Ελλάδας… Περνούν γραμμή πίεσης ότι «για να πάρει, τελικά, η Ελλάδα το μονάκριβο σεντς “τους” (που θα σώσει το ευρώ “τους”), θα πρέπει να τους δώσει όσα και ό,τι θέλουν», ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στους «Μερκο-Σόιμπλε» να «πιάσουν πόρτα» για τον..

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Συρρίκνωση δραστηριοτήτων και απολύσεις στο συγκρότημα Ψυχάρη

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο ΔΟΛ μέσα στο Σεπτέμβριο. Το συγκρότημα του Σταύρου Ψυχάρη αλλάζει δομή ,εργασιακές σχέσεις και καταργεί πολυδάπανους τομείς προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τραπεζών και να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lykavitos.gr στα σχέδια του Σταύρου Ψυχάρη περιλαμβάνεται η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων, η δραστική μείωση προσωπικού και αμοιβών, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης καθώς και η ριζική ανατροπή στη διοικητική πυραμίδα γιατί η πληθώρα διευθυντικών στελεχών έχει προκαλέσει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νοοτροπία δημοσίου.
Το κλίμα στην Μιχαλακοπούλου είναι βαρύ καθώς οι εργαζόμενοι που πληρώθηκαν με...

Πλήγμα σε ενημέρωση και νομιμότητα ο «μεταβατικός φορέας»

Στην πλήρη απαξίωση της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού επιμένει η κυβέρνηση συσσωρεύοντας αυθαιρεσίες, παρανομίες και αστοχίες σε κάθε διαδικασία που αφορά τον λεγόμενο «μεταβατικό φορέα» τον οποίο επινόησε για να καλύψει την πραγματική επιλογή της: το «μαύρο» στις οθόνες.
Προκηρύσσει διαγωνισμούς με όρους τους οποίους στη συνέχεια αλλάζει, ανακοινώνει «επιτυχόντες» και την ίδια ώρα ζητεί από άλλους να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις, «προσλαμβάνει» εργαζόμενους από λίστα που δεν έχει ανακοινώσει, υιοθετεί τη μαύρη εργασία και στήνει προσχηματικά ενημερωτικά προγράμματα για να καλύψει την ανεξάρτητη..

Ποιος εκδότης θέλει να γίνει αφεντικό στη ΝΕΡΙΤ;

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης δημοσίευσε την προκήρυξη για τη νέα διευθυντική θέση. Μετά από αυτό, το ΧΩΝΙ ενημερώνει ότι ο εκδότης της εφημερίδας, Γιώργος Χριστοφορίδης, πήρε την απόφαση να γίνει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ. Τα προσόντα που ζητάνε τα έχει όλα! Πτυχία, μεταπτυχιακά, εμπειρία να φαν' κι οι κότες... Ο Γ. Χριστοφορίδης μπορεί να μην έχει εμπειρία απο τηλεόραση, αλλά έχει ακριβώς όση κι ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελεήμων Καψης (σε κάτι πάνελ έχει συμμετάσχει)...
Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το το μεγάλο ατού: στο Χωνί ανήκει το nerit.gr! Μόνο αν πάρουν..

Προσαγωγές για ρεπορτάζ στη Βάση της Σούδας

 Ελεύθεροι δημοσιογράφος και οπερατέρ
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος του Σκάι, Μάριος Διονέλης μαζί με τον εικονολήπτη Νίκο Σαράντο του τηλεοπτικού σταθμού. Οι προσαγωγές του δημοσιογράφου και του εικονολήπτη έγιναν με την αιτιολογία ότι τραβούσαν πλάνα από την Αμερικανική Βάση της Σούδας .
Η προσαγωγή του συνεργείου του ΣΚΑΪ έγινε κατόπιν εντολής της Στρατιωτικής Μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή.  Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί  ο τηλεοπτικός σταθμός ενώ την..

Ο γρίφος του 902, ο Βαρδινογιάννης και η κινητικότητα Τράγκα

Ο Γιώργος Τράγκας ενδεχομένως να μην συνεργαστεί, τελικά, με το ΣΚΑΪ κατά την διάρκεια της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Αυτή την πληροφορία μετέδωσε χθες το σάιτ newpost.gr.
Φυσικά τέτοια σενάρια θα ακουστούν πολλά μέχρι τις τελικές ανακοινώσεις. Οι πηγές μας όμως επιμένουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος διεμήνυσε στους στενούς του συνεργάτες ότι εφ’ όσον ο κ. Τράγκας θα συνεργαστεί με το EXTRA Channel δεν είναι εφικτό να συνεργαστεί και με το ΣΚΑΪ!
Η έμμεση πληροφόρηση από τον κ. Αλαφούζο είναι σημαντική. Γιατί μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο κ. Τράγκας συνεργάζεται με το KONTRA Channel του Γιώργου Κουρή. Συνεπώς μπορούμε να συμπεράνουμε ότι υπάρχει ήδη μια αλλαγή στο τοπίο. Εάν σε αυτή την πληροφορία συνυπολογίσουμε την έντονη φημολογία ότι ο Γιώργος Τράγκας..

Στα μαγειρεία του Στρατού ο (ανυπότακτος) Δημήτρης Σκαρμούτσος!

Παρουσιάζεται στη Λαμία στις αρχές Σεπτεμβρίου

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία, θα παρουσιαστεί ο γνωστός μάγειρας Δημήτρης Σκαρμούτσος. Κι αυτό γιατί ενώ θα έπρεπε να έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, δεν το έχει κάνει ακόμα, με αποτέλεσμα να έχει κηρυχθεί ανυπότακτος και να πρέπει να παρουσιαστεί άμεσα.
Ως γνωστόν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος από τα 18 του ως το 2005 ζούσε και δούλευε στην Αμερική. Από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα ο στρατός τού χτύπησε την πόρτα. Ο γνωστός σεφ όμως έπαιρνε αναβολές και απέφευγε να υπηρετήσει την θητεία του. Ηλθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και ο Δημήτρης..

Νεκρός στο Κολωνάκι ο Μιχάλης Ασλάνης

Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης στο σπίτι του στο Κολωνάκι. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία αν και η αστυνομία διερευνά όλες τις πιθανότητες.
Πριν από λίγες ημέρες ο Μιχάλης Ασλάνης μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, έλεγε πως δίνει αγώνα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του οικονομικά καθώς, όπως υποστήριζε, έπεσε θύμα εξαπάτησης από δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων ήταν υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις του σπιτιού του.
Ο σχεδιαστής μόδας είχε επιστρέψει στο Κολωνάκι ύστερα από οκτώ μήνες, καθώς αναγκάστηκε να κλείσει το ατελιέ του στην Πλάκα, καθώς όπως έλεγε δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα..

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο Μηλάτος σύμβουλος προγράμματος «Στο Κόκκινο»

Tη θέση του ειδικού συμβούλου προγράμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»(105,5) ανέλαβε ο Μάκης Μηλάτος μετά από απόφαση του διευθυντή Κώστα Αρβανίτη, με τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις.
Ο M. Μηλάτος δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής δημοσιογραφίας από το 1977 ως συντάκτης εφημερίδων και περιοδικών, μουσικός παραγωγός ραδιοφώνου, dj , αρθρογράφος, οργανωτής συναυλιών και συγγραφέας.
Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Βήμα της Κυριακής, Αυγή της Κυριακής και Athens Voice. Με τα περιοδικά Στέρεο, Επίκαιρα, Max, Κλικ, Ποπ & Ροκ, 18, Sonik (διευθυντής), Οξύ (διευθυντής), Echo & Artis, Γαλέρα, κ.α.
Στο ραδιόφωνο έχει δουλέψει στην Κρατική Ραδιοφωνία, στο Κανάλι 15 (διευθυντής προγράμματος),

Ο ΟΠΑΠ, ο φίλος του Σαμαρά και η αντίδραση της εγχώριας διαπλοκής

Ο Μελισσανίδης και η στάση Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Ψυχάρη, Μπόμπολα και Κοντομηνά

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ φαίνεται να άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών. Βασική αφορμή; Η εμπλοκή του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα σχεδόν από το σύνολο της εγχώριας διαπλοκής. Στην παρούσα φάση, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Α. Σαμαράς εν πολλοίς καλείται να «πληρώσει» τη φημολογούμενη φιλική σχέση που διατηρεί με το αφεντικό της Aegean Oil.
Εξαιτίας αυτής της σχέσης, έχουν περάσει απέναντι στην κυβέρνηση επιχειρηματίες που επί χρόνια είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα. Για παράδειγμα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα..

Aπό τη Βίκυ Σταυροπούλου «κρέμονται» στο Mega για το πρωινό

** Εν αναμονή της απάντησης της ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου είναι τα στελέχη του Mega προκειμένου να "κλείσει" το θέμα της παρουσίασης του πρωινού ψυχαγωγικού προγράμματος.

**Αν και η Δευτέρα ήταν η μέρα όπου θα απαντούσε η ηθοποιός αν τελικά θα αναλάβει την παρουσίαση, μία μικρή αναβολή αφήνει και πάλι την ζώνη του καναλιού μετέωρη.

**Σε περίπτωση που η Βίκυ Σταυροπούλου δεν δεχθεί τότε, όπως όλα δείχνουν, το κανάλι θα οδηγηθεί σε επιλογή νέων προσώπων και σε εντελώς διαφορετικό concept, ενώ ακόμη δεν έχει..

Ο Παντελεήμων, ο Συμεών και η μυστηριώδης επιτροπή

Νέο μυστήριο με την απόφαση η οποία έχει ως θέμα τη «Σύσταση-συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για την Επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας».
Εργο της επιτροπής όπως απαοφάσισαν ο Παντελεήμων Καψής και Συμεών Κεδίκογλου, θα είναι η παροχή γνωμοδοτήσεων και προτάσεων όσον αφορά στη σειρά των απαραίτητων ενεργειών για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η Επιτροπή θα αποτελείται από τους:..

Αποχαιρετισμός στην Ελενα Δ. Χατζηιωάννου

Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, που κάποτε φωτίζουν πολύ και εκείνους που θα έπρεπε να είναι σεμνοί μετα-φορείς της είδησης, πίσω από το τρέχον δημοσιογραφικό «σταρ σίστεμ», υπάρχουν κάποιοι - πολλοί - άνθρωποι που δουλεύουν στο ημίφως, ακάματοι, με γνώση, με μεράκι, με ειδίκευση και με αγάπη για την εμβάθυνση.
Σ' αυτούς τους λειτουργούς της δημοσιογραφίας ανήκε η Ελενα Δ. Χατζηιωάννου. Αυτή η πλευρά την έχασε (και την αποχαιρετά στις 16.30 από το Α' Κοιμητήριο της Αθήνας) όταν στις πέντε χθες το πρωί κοίταξε για τελευταία φορά την Ακρόπολη, από το διαμέρισμα στο οποίο μετακόμισε μόλις..

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

4 αρχισυντάκτες εναντίον Κάμερον για τις παρεμβάσεις στον «Γκάρντιαν»

Ανησυχία για το μέλλον της ελευθεροτυπίας στη Βρετανία και στον κόσμο εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους στον πρωθυπουργό της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, οι αριχσυντάκτες τεσσάρων μεγάλων σκανδιναβικών εφημερίδων με αφορμή την κυβερνητική παρέμβαση στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» για την υπόθεση Σνόουντεν, αλλά και την κράτηση του Ντέιβιντ Μιράντα.
«Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στη Μεγάλη Βρετανία εγείρουν σοβαρές ανησυχίες» επισημαίνουν οι αρχισυντάκτες των εφημερίδων Politiken (Δανία), Dagens Nyheter (Σουηδία), Aftenposten (Νορβηγία) και Helsingin Sanomat (Φινλανδία), τονίζοντας:
«Οι πρόσφατες ενέργειες αξιωματούχων της κυβέρνησής σας εναντίον συναδέλφων μας στον..

Ποιοι θα δουλέψουν στον «αντικαταστάτη» του 902

Καίγονται να βγάλουν πρόγραμμα μέσα στο Σεπτέμβριο


«Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε κανάλι». Με το λογότυπο του τηλεοπτικού σταθμού «902 TV» να φιγουράσει ακόμη αριστερά στην οθόνη, βγήκε στον αέρα το πρώτο τρέιλερ που προαναγγέλλει το νέο κανάλι που θα πάρει τη θέση του.
Πρόκειται για ένα διαφημιστικό σποτάκι διάρκειας περίπου 20 δευτερολέπτων, που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες στο πρόγραμμα του «902 TV» και αποκαλύπτει πως το κανάλι που θα αντικαταστήσει τον τηλεοπτικό σταθμό του ΚΚΕ θα ονομάζεται Ε Channel. Παίζοντας με το γράμμα Ε, το σποτ αναφέρει «Είναι αλήθεια... Είναι έμπνευση... Είναι Εμπειρία... Είναι γεγονός...». και καταλήγει: «Αν θέλεις να..

Οίκτος για τον ΣΚΑΪ 100.3 (έτσι όπως τον κατάντησαν)

Με ελάχιστες εκπομπές πια και χωρίς ιδιαίτερο ρεπορτάζ ο Σκάι 100,3. Ούτε καν την κίνηση στους δρόμους δεν αναφέρει. Και, το σημαντικότερο, με παρόντες όλους εκείνους που έπαιξαν και παίζουν βασικό ρόλο στον καταποντισμό του σταθμού. Στις ακροαματικότητες σίγουρα, αλλά και στην αξιοπιστία του. Δεν είναι λόγου χάριν οι... απόψεις του Άρη Πορτοσάλτε (και, φυσικά, και του Μπάμπη Παπαδημητρίου), είναι κυρίως που κάνει κάκιστο ραδιόφωνο πια, ραδιόφωνο προς αποφυγήν. Έχουν καταλάβει εκεί στο Φάληρο πως δεν είναι στραβός ο γυαλός; Μάλλον όχι. 
Στα υπόψιν πως αποχώρησε από τη συχνότητα και ο Γιώργος Ψάλτης. Ελάχιστοι είναι οι εναπομείναντες στους 100.3 που αξίζουν, πια. Αυτοί που θα έβρισκαν δουλειά και σε άλλα..

Γυαλιά καρφιά από Τσαγκαρουσιάνο και Μιχαήλ σε καφενείο της Αστυπάλαιας

Επιστολή προς τον εκδότη του εντύπου Lifo (Στ. Τσαγκαρουσιάνο) και τον συνεργάτη του (Μ. Μιχαήλ):

«Τα τελευταία είκοσι χρόνια επισκέπτομαι το καλοκαίρι την Αστυπάλαια και το Σάββατο το βράδυ (17/08) πήγα στο καφενείο του Μουγγού το οποίο βρίσκεται στη Χώρα του νησιού.  Κάποιοι στην παρέα σας ήταν γνωστοί μου και κάθισα κοντά σας, όταν κάποιος από τους συνδαιτυμόνες μετά από κατανάλωση αλκοόλ ανάφερε πως πλέον δεν διαβάζει αλλά ούτε συμφωνεί με τις απόψεις του έντυπου σας (χωρίς να πει τίποτε περισσότερο).  Φυσικά ήταν ατόπημα από την πλευρά του γιατί δεν λες σε κάποιον άσχημα λόγια για το ίδιο του το παιδί.
Η άσκηση κριτικής θέλει πρώτον καθαρό κεφάλι και δεύτερον θα πρέπει να παρουσιάζει ένα..

Αποκαλύψεις-σοκ για τα κόλπα των τραπεζών – Αρχισαν οι αγωγές

Νέες λεπτομέρειες για το μεγάλο κόλπο των τραπεζών προκειμένου να βάζουν χέρι στις τσέπες μας αποκαλύφθηκαν στην  πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο  πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Ο εκδότης - διευθυντής της εφημερίδας ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης μίλησε για το πως οι τράπεζες παραπλανούν αποταμιευτές και Ταμεία με τα ομόλογα χωρίς ημερομηνία λήξεως.  Άνθρωποι που νόμιζαν ότι είχαν τις οικονομίες μιας ζωής σε  «ασφαλέστατη» προθεσμιακή κατάθεση, διαπίστωσαν ξαφνικά ότι τα χρήματά τους είχαν κάνει φτερά χωρίς να το καταλάβουν.
Οι αρμόδιοι τους δελέαζαν προσφέροντας «ασφάλεια» και «υψηλότερες» αποδόσεις και τους πουλούσαν ομόλογα που η τράπεζα δεν ήταν υποχρεωμένη να επαναγοράσει στην αρχική τους αξία, αλλά ΑΜΑ θέλει, ΟΠΟΤΕ θέλει και σε ΟΠΟΙΑ τιμή θέλει!
Τα πρώτα θύματα κινήθηκαν νομικά και αποζημιώθηκαν ενώ πολλοί άλλοι κινήθηκαν δικαστικά και..

Στο Action 24 για ομαδική ψυχοθεραπεία

Και να που ο μέχρι πρότινος άγνωστος και άσημος τηλεοπτικός σταθμός  Action 24 έρχεται στο τηλεοπτικό -κι όχι μόνο- προσκήνιο. Αφορμή οι ανακοινώσεις περί συνεργασίας με το συγκεκριμένο κανάλι γνωστών και μη εξαιρετέων δημοσιογράφων του λεγόμενου «κεντροαριστερού χώρου».
Το Action 24 αποκτά πλέον πολιτικό χρώμα λόγω του ιδιοκτήτη του, Διονύση Παναγιωτάκη (εξ απορρήτων του προέδρου του ΠαΣοΚ Ευάγγελου Βενιζέλου) ενώ λύνει και το υπαρξιακό πρόβλημα πολλών συντακτών που μετά την συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ,έβλεπαν ότι το ρεπορτάζ τους από τη Χ. Τρικούπη και την Ιπποκράτους δεν ξεπερνούσε το μονόστηλο...
Ο σταθμός Action24 είναι το παλιό Magic TV του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, το οποίο..

Ποιοι (και γιατί) «ρισκάρουν» επενδύοντας στα MME

Tο να επενδύσεις στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης ισοδυναμεί περίπου με αυτοκτονία. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα σε έναν τομέα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να θεωρείται «ναρκοπέδιο»: σε αυτόν των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ισως είναι ο μοναδικός χώρος όπου εμφανίζεται έντονη κινητικότητα: επιχειρηματίες αλλάζουν «επιχειρηματικές προτεραιότητες» (Βαρδινογιάννης), νέοι παράγοντες εμφανίζονται (άγνωστος αγοραστής 902)και παλιοί «παίκτες» αναζητούν νέο ρόλο, με προφανή στόχο τη συμμετοχή στο υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό. Το περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο καθώς κόμματα και πολιτικοί παράγοντες αναζητούν μιντιακή..