ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αποχώρηση Κυριακόπουλου από τη Μίνωος με βολές κατά ιδιοκτησίας και νέας διεύθυνσης

Καταγγέλλει  μεθοδεύσεις από άσχετους και παλινωδίες μεταξύ Τετράδη - Οικονομόπουλου

Μετά την περιπετειώδη εκδίωξη του (διευθυντή) Βαγγέλη Παναγόπουλου από την Ελευθεροτυπία και την γεμάτη αιχμές -κατά του νεόκοπου εκδότη- επιστολή του, ήρθε και η σειρά του αρχισυντάκτη του enet.gr Ο Κώστας Κυριακόπουλος (φωτογραφία) γνωστοποιεί ευρέως μέσω επιστολής του προς τους συναδέλφους του στη Μίνωος πως την περασμένη Κυριακή του ζητήθηκε να θέσει την παραίτησή μου στη διάθεση του νέου διευθυντή Γιώργου Παπαδόπουλου - Τετράδη.
Ο Κυριακόπουλος κάνει λόγο για άσχετους και αναφέρει πως μέσα στους 7 μήνες «δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν δυναμικές παρεμβάσεις για την υπεράσπιση του τίτλου, είτε λόγω επικοινωνιακών αστοχιών είτε λόγω αχρείαστων αντιπαραθέσεων μέσω των επισήμων..

Η λίστα του Αλαφούζου...

Αποκαλυπτικός ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ 100.3, Λεωνίδας Σακλαμπάνης σχετικά με τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Αλαφούζου που ήταν ο πρώτος που επέβαλε μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων με αφορμή την ανάκληση των αδειών από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, αναφέρεται στις «προσπάθειες» του Γιάννη Αλαφούζου (τα τελευταία 4 χρόνια) να... «σώσει» τον Ομιλο μέσω περικοπών, ατομικών συμβάσεων, απολύσεων, εθελουσίας κλπ.
Tο ήδη βεβαρημένο εργασιακό περιβάλλον στον όμιλο ΣΚΑΪ μετατρέπεται σε «ζούγκλα» με ευθύνη της διοίκησης, της διεύθυνσης και των στελεχών. Οπως..

Το success story των καναλιών και το συμβόλαιο της Μενεγάκη

ΑΛΗΘΕΙΑ λέω, ησύχασα. Πρώτον, τα κανάλια μας φρόντισαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Βρήκαν, λέει, 180 δημόσιους υπαλλήλους ου είχαν πάρει πολλές αναρρωτικές άδειες... Άρα στο δημόσιο είναι κοπανατζήδες. Άρα πρέπει να απολυθούν. Όχι μόνο 12.500 που ζητά η τρόικα. Μη σου πω και 100.000! Για το success story  του Σαμαρά.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ και σημαντικότερον. Η Ελένη Μενεγάκη ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Alpha για τρία χρόνια παρακαλώ.Πάει άλλο ένα σήριαλ σεναρίων, προτάσεων για μείωση αμοιβών και συμβολαίων, αλλαγών στην πρωινή ζώνη και δεν συμμαζεύεται.
ΑΝ ΚΑΙ μεταξύ μας αρκετά κράτησε η -ας την πούμε- "διαπραγμάτευση". Είναι τώρα εποχές να μην κλείνεις όσο-όσο συμφωνία για τρία χρόνια καλοπληρωμένης δουλειάς στην τηλεόραση;
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ η είδηση της σοβαρής καταγγελίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πως ο ΕΟΦ..

Οι εθελοντές και οι αχάριστοι...

Συμμεριζόμαστε τη θλίψη του εφοπλιστικού κόσμου, ο οποίος υποχρεώθηκε άκαρδα από τον πρωθυπουργό να υπογράψει συμφωνητικό ότι θα συμβάλει στα φορολογικά έσοδα σε... εθελοντική βάση και, αν δεήσει, θα βάλει στον κορβανά γύρω στα 50 εκατoμμύρια ευρώ κάθε χρόνο, από 14 εκατομμύρια που δίνει τώρα, μέχρι το 2016.
Την ίδια στιγμή, οι αχάριστοι Έλληνες ναυτικοί θα δώσουν υποχρεωτικά γύρω στα 230 εκατομμύρια, το ίδιο διάστημα οι αραχτοί αγρότες 152 εκατομμύρια και η μέση ελληνική οικογένεια, που περιέργως ακόμα..

Ο σωτήρας εκ Ρουμανίας και οι ιδέες των άλλων

@ Κάτι λίγο από σπαζοκεφαλιά, κάτι λίγο από φόρμα βιογραφικού που απευθύνεται σε… πολυεθνική τουλάχιστον, θυμίζει το Excellάκι που πρέπει να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν να εργαστούν στον μεταβατικό – της ΕΡΤ – φορέα. Άλλωστε, αλίμονο, όλα τα προηγούμενα χρόνια τον σταθμό «έτρεχε» κόσμος που είχε πιστοποιημένες όλες του τις γνώσεις. Τα EcdL πήγαιναν και έρχονταν στο Ραδιόμεγαρο…
@ Και, απ’ ό,τι φαίνεται, έχουν και παραέχουν βάση τα όσα διαδίδονται περί επιστροφής του κ. Κώστα Σπυρόπουλου στο Ραδιομέγαρο και μάλιστα σε περίοπτη θέση. Ο οποίος κύριος Σπυρόπουλος, γνωστός για το γνωστό βιογραφικό του, τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιήθηκε στην αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης της Ρουμανίας, όπως θέλουν οι..

Σοκ στον εφοπλιστικό κόσμο - Γιατί προφυλακίστηκε ο Ρέστης

Σοκ στον εφοπλιστικό -κι όχι μόνο- κόσμο μετά την προφυλάκιση του Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο επιχειρηματίας που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, την Παρασκευή, στην ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη,.είχε οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών, μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η ανακρίτρια και επικύρωσε η εισαγγελέας διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου.
Οι κατηγορίες που τον έφεραν αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη αφορούν σε υπόθεση χορήγησης επισφαλούς δανείου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά τις αρχές κατέληξε σε εταιρείες..

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γιατί η Σοφία Παπαϊωάννου εγκατέλειψε Παπαχελά - Αλαφούζο

Αναταράξεις και στο ενημερωτικό του Alpha

Πολλά τα ερωτήματα σχετικά με την απόφαση της δημοσιoγράφου - ερευνήτριας Σοφίας Παπαϊωάννου να εγκαταλείψει τους Φακέλους του ΣΚΑΪ και να να πάρει μεταγραφή στο κανάλι του Κοντομηνά όπου λέει θα παρουσιάζει, από το φθινόπωρο, μια εβδομαδιαία εκπομπή έρευνας.
Η Παπαϊωάννου εθεωρείτο η ψυχή της εκπομπής «Φάκελοι» που παρουσίαζε ο Αλέξης Παπαχελάς στο κανάλι του Φαλήρου και η μετακίνησή της στον Alpha προκάλεσε αναστάτωση και προβληματισμό στον ΣΚΑΪ και προσωπικά στον Αλαφούζο ο οποίος την εκτιμούσε ιδιαίτερως για την δουλειά που έκανε.
Πίσω από την αποχώρηση της δημοσιογράφου που έγινε γνωστή από τον Παπαχελά υπάρχει έντονο..

Άρχισαν τα όργανα (πάλι) στον Ελεύθερο Τύπο

Και εκεί που οι εκδότες του "Ελεύθερου Τύπου" Αλ. Σκαναβής και Δημ. Μπενέκος έλεγαν στους εργαζόμενους που περίμεναν να πληρωθούν τον καθυστερούμενο για ένα μήνα, μισθό τους, πως η εφημερίδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και είναι μια "υγιής επιχείρηση", τους έσκασε τη βόμβα.
Η καθυστέρηση μισθοδοσίας είναι το πρώτο ορατό δείγμα πως ο Ελέυθερος Τύπος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τη φημολογούμενη "αναδιοργάνωση" του Ελεύθερου Τύπου και ανάμεσα σε αυτά που κυκλοφορούν είναι πως.. 

Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο Παντελής Καψής...

...αν αληθεύει ότι προσέλαβε για διευθυντή τον κουμπάρο του Κώστα Σπυρόπουλο και για σύμβουλο τον Μπράμο

Για να καταλάβουμε, ο άνεμος ανανέωσης και ανεξαρτησίας που υπόσχεται ο υφυπουργός, Παντελής Καψής για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα στηθεί με ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ; Θυμίζουμε ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη με το πρόσχημα του «μαύρου» στην ΕΡΤ δραπέτευσε από την κυβέρνηση και τις κυβερνητικές ευθύνες!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Αν αληθεύει (που αληθεύει δηλαδή), ότι ο Παντελής Καψής προορίζει για διευθυντή προγράμματος τον κουμπάρο του, Κώστα Σπυρόπουλο που έφυγε..

O θάνατος της ΕΡΤ και ο πραγματικός ρόλος του Παντελή Καψή

Δήλωση τεσσάρων* μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τη συνάντηση της Ένωσης με τον υφυπουργό

Τις διχαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρείται να λειτουργήσει το «μόρφωμα» που καλείται Δημόσια Τηλεόραση και  την έκδοση μιας «πρόσκλησης ενδιαφέροντος»  πρόχειρης, «φωτογραφικής», με τερατώδη νομικά κενά, δίχως την παραμικρή σχέση με τη δημοσιογραφική πραγματικότητα, που παραβιάζει ακόμη και την πολιτική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πρόσληψη 2.000 εργαζομένων της ΕΡΤ, κατήγγειλε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ – και των νομικών συμβούλων των Ομοσπονδιών και της Ένωσης – ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει ούτε τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, ούτε το περιεχόμενο της αίτησης που θα..

Οταν οι φασίστες μετρούν τους πεινασμένους

Η ρατσιστική διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της ήταν ένα απόλυτο φιάσκο. Σύμφωνα με τον χαιρετισμό του αρχηγού της, επιλέχτηκε σκόπιμα η επέτειος της μεταπολίτευσης, για να υποδηλωθεί η αντίθεση της οργάνωσης στη δημοκρατία.
Το ναζιστικό χάπενινγκ κράτησε λιγότερο από μία ώρα και εκτός από τα μαυροντυμένα μέλη της μάζεψε και λίγες δεκάδες ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Το αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται καν με τα καθημερινά συσσίτια που οργανώνουν δήμοι, μητροπόλεις και κοινωνικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, μακριά από τις κάμερες και τη δημοσιότητα. Αλλά το να καμαρώνουν οι ναζιστές για την επιτυχία τους μετρώντας τους..

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τα 3 μεγάλα λουκέτα του Μνημονίου στα media

Και η «διάσωση» του Μεγάλου Καναλιού με 2 μεγάλα δάνεια

Ποιος ωφελείται από την πολιτική των λουκέτων στα ΜΜΕ; Έπρεπε να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις ΜΜΕ; Και αυτές που ως σήμερα έχουν διασωθεί, μήπως έχουν ανάλογα προβλήματα; Μήπως, όμως, διασώζονται από ένα «αόρατο χέρι», με κριτήρια που δεν υπακούουν στη λογική των αριθμών; Διότι πριν από την ΕΡΤ, εξαφανίστηκαν εκείνα τα ΜΜΕ που είτε ασκούσαν κριτική στο Μνημόνιο, είτε αποκάλυπταν τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που εισέπρατταν με το ένα χέρι από το Δημόσιο και από την άλλη συντηρούσαν ζημιογόνα ΜΜΕ.
Το ερώτημα που τέθηκε τον Απρίλιο του 2010, λίγες μέρες πριν από την υπογραφή του Μνημονίου, ήταν: «Ή με εμάς, ή λουκέτο». Αυτό δεν ίσχυε για όλους βέβαια. Το Mega έπαιζε και εξακολουθεί να..

Νέα αποκάλυψη για τον πρωθυπουργικό φίλο Δ. Μελισσανίδη

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχωρά η εφημερίδα "Αυγή" που σε πρωτοσέλιδό της αναφέρεται σε δύο αποφάσεις - δώρα του υπουργείου Οικονομικών προς τον πρωθυπουργικό φίλο Δημήτρη Μελισσανίδη. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το υπουργείο μετατρέπει σε 45 από 15 τις δόσεις για πρόστιμα 26 εκατ. ευρώ σε εταιρεία συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία. Όπως, σημειώνει η "Αυγή" το θέμα είναι μείζονος σημασίας, με δεδομένη την πολύ καλή σχέση που διατηρεί η οικογένεια Μελισσανίδη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το δημοσίευμα της "Αυγής" σχετικά με την "ρύθμιση - σκάνδαλο" της κυβέρνησης, προς χάριν του..

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Οι εκδότες προσφέρουν τα έντυπά τους στους εργαζόμενους!

Παρουσία δικηγόρου ο εκδότης της εφημερίδας "ΕΞΠΡΕΣ" κάλεσε τη Δευτέρα τους εργαζόμενους να "αναλάβουν την εφημερίδα".
Το αδιευκρίνιστο κομμάτι της προσφοράς παρέμεινε αν "δίνει την εφημερίδα" καθαρή από χρέη ή οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν και τις υποχρεώσεις της. Όπως επίσης και τι μέλλει γενέσθαι με τα δεδουλευμένα τους...
Φυσικά ούτε κουβέντα για το πιεστήριο...
Η πρώτη αντίδραση των εργαζόμενων ήταν η "μετά πολλών επαίνων" απόρριψη της πρότασης Καλοφωλιά.
Μένει να δούμε αν στις 27/7 πόσοι και ποιοί εργαζόμενοι θα τρέξουν να πάρουν τις "δωρεάν" μετοχές της "Τρίτης Όψης ΑΕ" του δικηγόρου και συνεκδότη της "Ελευθεροτυπίας" Χάρη Οικονομόπουλου.
Τώρα που "σφίξαν τα γάλατα" το πιθανότερο είναι κι άλλοι εκδότες και "εκδότες" θα προσφέρουν τα..

H κρίση και οι Κροίσοι της Μυκόνου...

Στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνησης της ξεφτίλας, όμως βγάζουν και τη γλώσσα στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε, ενώ αύριο με προθυμία θα πουλήσουν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο για κάποιον πιο βολικό εκπρόσωπό τους... 

180 ευρώ το κεφάλι πλήρωσαν εκατοντάδες γλεντζέδες της Μυκόνου για να απολαύσουν συναυλία του Ρέμου μετά φαγητού σε κλαμπ στην παραλία της Ψαρούς.
Εδώ οι ειδήσεις, που κυκλοφόρησαν ευρέως στο Διαδίκτυο και σε λαϊφστάιλ έντυπα, είναι δύο ειδών: πρώτον, η φράση «ο π… ο Σόιμπλε σηκώθηκε από το καροτσάκι του», την οποία είπε πάνω στο τσακίρ κέφι ο Ρέμος και η προειδοποίηση «κ…λα Μέρκελ, δεν θα μας καταστρέψεις την Ελλάδα». Δεύτερον, η προκλητική χλιδή που χαρακτήριζε τη «μαγική βραδιά». Δείγματά της, η πανάκριβη σαμπάνια που έρρεε από εξάλιτρα μπουκάλια και κατέληγε στα πόδια του τραγουδιστή..

Στην Αθήνα τo 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

Απο την  4 έως  και 10 Αυγούστου 2013 οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία  υπο την αιγίδα ΟΗΕ-UNESCO και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το  θέμα του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου είναι : Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
 Θα είναι μία επιστροφή στις κλασικές πηγές της φιλοσοφίας, λαμβάνοντας υπ' όψη, εκτός των άλλων, ότι το 2013 συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από την ίδρυση  και λειτoυργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος. Πάνω από 2000 σύγχρονοι θεράποντες της φιλοσοφίας από 105 χώρες κόσμου, θα  δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα του ανθρώπου του 21 αιώνα και θα στείλουν μηνύματα για..

Eπιχειρούν να διχάσουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

Tις διχαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρεί να λειτουργήσει το «μόρφωμα» που καλείται Δημόσια Τηλεόραση, καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ. Μετά την απαράδεκτη ενέργεια της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, το Υπουργείο Οικονομικών και ο υπόλογος ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης με την ανακοίνωση των προσλήψεων για τον μεταβατικό φορέα, επιχειρούν:
- Να διχάσουν τους εργαζόμενους και τον δημοσιογραφικό κλάδο.
- Να αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ για την εκκαθάριση του Ραδιομεγάρου με εν δυνάμει εργαζόμενους στο ενδιάμεσο «μόρφωμα», οι οποίοι θα ζητούν να αδειάσει η Αγία Παρασκευή και η ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων των δύο μηνών!!! Υπογραμμίζεται ότι..

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Γνώριζαν και δεν μου είπαν τίποτε...

Πολλά παράπονα και πικρία στην επιστολή αποχαιρετισμού του διευθυντή της “Ελευθεροτυπίας”, Βαγγέλη Παναγόπουλου προς τους εργαζόμενους της εφημερίδας την περασμένη Κυριακή. Ο αποπεμφθείς διευθυντής αφήνει πολλές αιχμές κατά του νεόκοπου εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου (...«σύμφωνα με την επιθυμία του 7 μηνών εκδότη της, είμαι παρελθόν...» αλλά και εναντίον συναδέλφων του (... «το σόου με την κριτική των πρωτοσέλιδων στον 3ο όροφο είχε την επιδοκιμασία ευτυχώς ελάχιστων συναδέλφων»...) και μάλιστα εναντίον εκείνων που είχαν γνώση αυτού που επρόκειτο να γίνει και δεν τον ενημέρωσαν.
Σύμφωνα με mail που μας εστάλη  στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Βαγγέλης Παναγόπουλος δεν είπε "Δυστυχώς δεν εχω λεφτά για να σας κεράσω κάτι", όπως έγραψαν οι zoornalistas (εδώ) είπε απλώς "Δεν εχω να σας κεράσω κάτι". Οπως αναφέρεται στο mail ο Παναγόπουλος «είναι πολύ κύριος για να ζητιανέψει συμπάθειες με αυτόν τον τρόπο».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αποχαιρετιστήριας επιστολής του Βαγγέλη Παναγόπουλου:

Καμία σύμπραξη στη διάλυση της ΕΡΤ

Πρόσκληση προς την κυβέρνηση, να τηρήσει τις συνταγματικές επιταγές για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να συμμορφωθεί με τη διαταγή του ΣτΕ για άρση του μαύρου στην ΕΡΤ, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μετά τη δημοσίευση προκήρυξης του υπουργείου Οικονομικών για «πρόσκληση ενδιαφέροντος» για την πρόσληψη 589 εργαζομένων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών), για τις ανάγκες του αναξιόπιστου ενημερωτικού μορφώματος «Δ.Τ.».
Με τηn προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία του «μεταβατικού» μορφώματος, που υποτίθεται ότι θα προετοιμάσει και θα προδιαγράψει τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ, η Κυβέρνηση, όχι..

Γιατί συνελήφθη ο Βίκτωρας Ρέστης

Για υπόθεση υπεξαίρεσης συνελήφθη ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBσε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.
Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποδίδονται στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο εφοπλιστής φέρεται να φτάνει τα..

Οι νέες διαρροές για επενδυτή στον ΔΟΛ και ο κρυφός άσος του Ψυχάρη

Η εξουσιοδότηση...
Ανακοινώθηκε ήδη ότι την Πέμπτη, 25 Ιουλίου θα είναι η τελευταία ημέρα που στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών θα υπάρχει η μετοχή του ΔΟΛ. Για τη συνέχεια στο μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της χώρας κανείς δεν γνωρίζει τίποτε πέραν του Σταύρου Ψυχάρη, του Ν. Πεφάνη και πιθανώς του Γ. Μάνου που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και δεν έχει ενεργό εμπλοκή στον ΔΟΛ παρά μόνο ως μέλος του ΔΣ, εντούτοις είναι γνώστης της κατάστασης και των εξελίξεων στον οργανισμό.
Η διοίκηση διαρρέει στα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού σενάριο για συμφωνία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης με επενδυτή, η οποία συμφωνία συνδέεται με την έξοδο από το..

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τι «μαγειρεύει» ο Λυμπέρης με τον Κοντομηνά;

** Ολο και περισσότερο ακούγεται ότι ο Αντώνης Λυμπέρης έχει προσεγγίσει τον Δημήτρη Κοντομηνά. Υπάρχει το προηγούμενο με τις Alpha Editions που απορρόφησαν σειρά προβληματικών περιοδικών από τις εκδόσεις Λυμπέρη, αλλά τώρα η πιάτσα μιλάει για γενικότερη συνεργασία σε επίπεδο στρατηγικής ανάπτυξης. Να το πιστέψω ή να το εγγράψω στους μύθους του θέρους;
** ΤΟ ΤΟΥΜΠΑΡΕ η διαφημιστική αγορά επιτέλους το αρνητικό πρόσημο στη δαπάνη! Ο λόγος για το πρώτο εξάμηνο του 2013, που παρουσιάζει μια έστω κατ' ελάχιστον αύξηση σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου για το 2012. Αυτό σε αριθμούς μάς κάνει +0,45% και 589.116.266 φέτος, από 586.488.185 ευρώ πέρυσι. Πιο ωφελημένα απ' όλους ήταν τα κανάλια, με άνοδο +21,23% και διαφημιστική δαπάνη..

Οι μιντιάρχες και η ώρα της μεγάλης συναλλαγής

Ο,τι ήταν να καταστραφεί καταστράφηκε. Τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, παρέδωσαν και παραδόθηκαν αμαχητί από τους εκδότες ιδιοκτήτες τους στην εμπροσθοφυλακή του γιγάντιου μηχανισμού χειραγώγησης.
Επέβαλαν το δόγμα του σοκ, τρομοκράτησαν τους πολίτες, τους κατηύθυναν στην κατασκευασμένη πολιτική επιχειρηματική πραγματικότητα. Με ψέματα εν γνώσει τους. Χωρίς να νοιάζονται ούτε για τις πωλήσεις των «προϊόντων» της ενημέρωσης, την απήχηση, την αξιοπιστία, την αξιοπρέπεια τους. Θεωρούν, όπως δείχνουν τα πράγματα, πως ήρθε η ώρα της ανταμοιβής, της νομής στη νέα εξουσία.
Είναι όμως έτσι; Εκείνα τα περιβόητα δάνεια τους, οι ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που..

Ελευθεροτυπία: ο κακός μας ο καιρός

- Βαγγέλη, τι λες για τον Τετράδη;
- Είναι σίγουρα καλύτερος απ' τον Ντάσκα...
«Χάρηκα πολύ για τη συνεργασία. Καλή τύχη σε όλους. Δυστυχώς δεν έχω λεφτά να κεράσω κάτι για τον αποχαιρετισμό».
Ο απλήρωτος Βαγγέλης Παναγοπουλος, μέχρι χθες διευθυντής της Ελευθεροτυπίας, κάλεσε σήμερα όσους εργαζόμενους βρίσκονταν στο κτίριο της Μίνωος και τους πληροφόρησε ότι χθες (Σάββατο!) τον κάλεσε ο Χάρης Οικονομόπουλος στο γραφείο του (στο Κολωνάκι) όπου και του ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας τους!
Για πολλούς η αποχώρηση Παναγόπουλου ήταν αναμενόμενη και δεν εξεπλάγησαν. Κι αυτό γιατί η κόντρα ανάμεσα στους δυο υπήρχε εδώ και καιρό (π.χ. ο Οικονομόπουλος ήθελε να «καπελώσει»..

Δύσκολες ώρες για τη Μενεγάκη (όπως θα έγραφε και η Espresso)

Σοκ στον κόσμο της σόουμπιζ μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά να πιέζεται (από ποιον;) να προχωρήσει σε μείωση των αποδοχών της κολλητής του φίλης Ελένης Μενεγάκη.
Ο Κοντομηνάς -που μέχρι πέρυσι διέθετε ακόμη και το προσωπικό του αεροσκάφος προκειμένου να τον συνοδεύει η Μενεγάκη σε διάφορα πάρτι και εκδηλώσεις- είναι αναγκασμένος, λέει, να περικόψει τις 125.000 ευρώ που παίρνει η τηλεπαρουσιάστρια στον Alpha (75.000 ευρώ είναι η αμοιβή της από το κανάλι, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν εισπράξεις από χορηγούς της εκπομπής και bonus τηλεθέασης).
 Η παρουσιάστρια περνάει δύσκολες ώρες (όπως θα έγραφε και η Espresso) μετά τη δημοσιοποιηση των προθέσεων του Κοντομηνά να προχωρήσει σε γενναίο ψαλίδισμα τόσο του μισθού της, όσο και του κόστους παραγωγής της εκπομπής της. Μάλιστα έχει αρχίσει να προβληματίζεται πολύ σχετικά με.. 

Οι εργαζόμενοι του Alter αποφασίζουν για τα δύο εκατομμύρια του Κουρή

O Kουρής επιδεικνύει τα 2 εκατ. ευρώ
Επιμένει ο Γιώργος Κουρής στην καταβολή των 2.000.000 ευρώ στους πρώην εργαζομένους του Alter, για να ξαναλειτουργήσει το κανάλι. Αυτή τη φορά όμως τη διευκρίνισε την πρότασή του, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι που θα μείνουν (παραμένουν 300 εν συνόλω) θα λάβουν 20.000 έκαστος για δεδουλευμένα, ενώ όσοι φύγουν θα λάβουν 25.000 ευρώ έκαστος. Μια προκαταβολή αυτών των χρημάτων θα την πάρουν από τα 2.000.000 ευρώ που γράφω πιο πάνω και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν από τα διαφημιστικά έσοδα του σταθμού, μετά την αφαίρεση λειτουργικών εξόδων, μισθοδοσίες, φόρους πάσης φύσεως, ασφαλιστικές εισαφορές και πάσης φύσεως τραπεζικές υποχρεώσεις.
Προσοχή όμως! Δεν θα δίνονται όλα τα διαφημιστικά έσοδα για δεδουλευμένα και
αποζημιώσεις, αλλά ένα ποσοστό 4% από τα ακαθάριστα έσοδα. Αν υπολογίσει κανείς ότι ο..

Ψεύτης «αορίστου χρόνου» ο Σίμος Κεδίκογλου

Δημοσιογράφος «αορίστου χρόνου» στην ΕΡΤ -πιο μόνιμος δεν γίνεται- ήταν ο Σίμος Κεδίκογλου από τον Σεπτέμβριο του 1995, παρά τα ψέματα που είπε στη Βουλή χθες, επιχειρώντας να υπερασπιστεί ένα προσωπικό προφίλ «σκληρά εργαζόμενου» που αρνήθηκε τη μονιμοποίηση...
Ο Σίμος Κεδίκογλου επιχείρησε να περιγράψει χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή τις «παθογένειες» της ΕΡΤ μέσα από το... προσωπικό του βίωμα ως δημοσιογράφος, επειδή, όπως είπε, δέχθηκε «ουκ ολίγες προσωπικές επιθέσεις». Όπως είπε, σύμφωνα με τα πρακτικά, το 1990 προσλήφθηκε ως συμβασιούχος και στη συνέχεια εξελίχθηκε «σε πολιτικό συντάκτη και..

Εξόφλησε τον... Ιούνιο ο Ψυχάρης - Μόνο επίδομα στην Ελευθεροτυπία

Μετά τη Μάνια άφαντος κι ο Οικονομόπουλος που «κρύβεται» στο Κολωνάκι

Πλήρωσε τελικά ο Σταύρος Ψυχάρης την εξόφληση Ιουνίου. Την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ ειδοποιήθηκαν ότι μπήκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ο μισθός του περασμένου μήνα. Θυμίζουμε ότι με ανακοίνωση στα τέλη Ιουνίου, που είχε αναρτηθεί έξω από τις... τουαλέτες των ορόφων της Μιχαλακοπούλου, είχε γνωστοποιηθεί στους εργαζόμενους του Οργανισμού ότι ο μισθός Ιουνίου θα τους καταβληθεί με καθυστέρηση 20 ημερών (στις 19 Ιουλίου)  και αντ΄αυτού είχαν εισπράξει τότε μόνο το επίδομα αδείας.
Η «αναδιάρθρωση» (συγνωνεύσεις τμημάτων, περικοπές, απολύσεις) στον ΔΟΛ προς το παρόν έχει..

Οι μπίζνες των δημοσιογράφων με το nightlife και η βίλα Πρετεντέρη στη Μύκονο

Από το Αλάτσι του Θεοδωράκη, στα μεζεδοπωλεία του Κύρτσου και στα κοκτέιλ του Μαλέλη

Πληθαίνουν οι (μεγαλο)δημοσιογράφοι που ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις media αποφάσισαν να κάνουν μπίζνες στο χώρο του nightlife και της διασκέδασης ανοίγοντας μπαρ και εστιατόρια στην Αθήνα, στα νησιά του Αιγαίου και στην περιφέρεια.
Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη και το «Αλάτσι» (με τον αμφιλεγόμενο σεφ Σκαρμούτσο) ήρθε η σειρά του Γιώργου Κύρτσου που μετά το αδιέξοδο στο χώρο των εκδόσεων (και της πολιτικής) αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον τομέα της διασκέδασης και του φαγητού. Ακολουθεί ο Σταμάτης Μαλέλης που διαπιστώνοντας ότι τα διαμάντια (Star- Βαρδινογιάννης) δεν είναι παντοτινά θέλησε να επενδύσει, με τη βοήθεια φίλων του, στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού..

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου

Με απειλές και υποσχέσεις έχουν βγει στη γύρα οι άνθρωποι του εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη, ζητώντας από εταιρείες παραγωγής που είχαν συμβόλαια με την ΕΡΤ, να παραδώσουν εκπομπές στο υπουργείο Οικονομικών, για να μπορέσει να φτιάξει πρόγραμμα η ΔΤ.
«Βοηθήστε μας και εμείς είμαστε εδώ» είναι η κλασική ατάκα και όπως φαίνεται κάποιοι είναι έτοιμοι να τσιμπήσουν, παρανομώντας στην ουσία, αφού ακόμα εταιρεία ΔΤ δεν υφίσταται πουθενά.
Γιατί δεν πάει ο εκκαθαριστής να ζητήσει τις κασέτες από το αρχείο της.. ΕΡΤ, όπου και φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού;
 ** Ενας από τους πρωταγωνιστές της σημερινής μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης που εκπέμπει  από την αίθουσα συνεδριάσεων της ΓΓ Τύπου στη Νέα Σμύρνη, είναι ο..

Με τη στήριξη της Αστυνομίας η θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών στο Συνεργείο!

Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά  με την τρομοκρατική δράση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής προβαίνει  η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων προαστίων και αναφέρεται στην επίθεση στον "Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο" στις 10/7 όταν χρυσαυγίτες χτύπησαν ακόμη και παιδιά που έκαναν μάθημα.
Η καταγγελία έχει να κάνει με την συνεχιζόμενη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων της περιοχής ενώ η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι «η συμμορία των δολοφόνων είχε οργανώσει καλά την θρασύδειλη επίθεση της» και μάλιστα «είχε την απόλυτη στήριξη της αστυνομίας»!.. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Την τελευταία περίοδο επιχειρείται συστηματικά η διάχυση της δηλητηριώδους προπαγάνδας και των δολοφονικών πρακτικών τους στις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να κατοχυρώσει την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, να..

Πρόεδρος ο Σόμπολος, αντιπρόεδρος ο Κήπος

Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.)

Η Ο.Α.Τ.Υ.Ε., Ν.Π.Ι.Δ. μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αποτελεί την πρώτη οργανωτική σύνδεση Ταμείων Υγείας και την πρώτη Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας στην Ελλάδα.
Τα Ταμεία – μέλη του, Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης), Τ.Υ.Π.Ε.Τ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας),  Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. (Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περιθάλψεως Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος) και Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε. (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας), αριθμούν περίπου 110.000 ασφαλισμένους και 1.000 εργαζόμενους.
Τα τέσσερα Ταμεία-μέλη, που δεν λαμβάνουν κοινωνικούς πόρους από το Κράτος, είναι μη..