ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Συνάδελφοι» παντός καιρού!

Από τον Μάκη Νοδάρο

Την επαναπρόσληψή τους(!) στη ΝΕΡΙΤ προωθούν -με εντολή των πολιτικών τους προστατών- γνωστοί δημοσιογράφοι, διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες της ΕΡΤ Α.Ε. στη Δυτική Ελλάδα, που όλες αυτές τις ημέρες ποτέ δεν έλαβαν μέρος ενεργά στις διαμαρτυρίες των συναδέλφων τους για την πραξικοπηματική κατάργηση του ενημερωτικού μέσου στο οποίο εργάζονταν επί χρόνια.
Είναι οι «συνάδελφοι παντός καιρού», που κατάφεραν να επιβιώσουν γλείφοντας, αντί να ελέγχουν επί σειρά ετών τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Σπεκουλάροντας και απαξιώνοντας τη δημοσιογραφική έρευνα, τις αποκαλύψεις και τις δικαστικές έρευνες για τις προκλητικές παρανομίες των δημόσιων προσώπων στην ευρύτερη περιοχή.
Είναι οι «συνάδελφοι» που σήμερα δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα, κι ας απολύθηκαν από..

Το μανιφέστο του Χάρη και η συνάντηση της Jasmin με τη συγγραφέα της «Γιάννας»

Μανιφέστο του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σχετικά με το μέλλον της ιστορικής εφημερίδας.
Ο δικηγόρος, στο γραπτό διάγγελμά του, απευθύνεται και πάλι στον λαό αναζητώντας (τι άλλο) επενδυτές. Προς αυτή την κατεύθυνση ίσως και η συνάντηση της συζύγου του Jasmin, με την συγγραφέα Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία προχθές το βράδυ δεξιώθηκε «στελέχη» life style περιοδικών και είχε συνάντηση γνωριμίας με ανθρώπους της σόου μπιζ...
Ο Χάρης Οικονομόπουλος, που ακούγεται ότι παραχώρησε ένα μέρος της Τρίτης Οψης, χθες εξόφλησε τον μισθό Απρίλιο ενώ «απειλεί» ότι στις 20 Ιουλίου θα εξοφλήσει και τον... Μάιο. Την Δευτέρα οι εργαζόμενοι, που έχουν πλέον κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι, προχωρούν..

O Παντελής Kαψής ως κερασάκι στη «μεταρρυθμιστική τούρτα»

Κάποτε η ιερή λέξη “μάντρα” της πολιτικής σκηνής της χώρας, φανταχτερή και ταυτόχρονα κενή περιεχομένου, ήταν ο “εκσυγχρονισμός“. Επί αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σημίτη, της οποίας τα στελέχη σήμερα κοσμούν το δικαστικό ρεπορτάζ. Η σημερινή μάντρα, εξίσου φανταχτερή και τόσο κενή περιεχομένου, όσο η κουφάλα δοντιού έτοιμου να πέσει, είναι η “μεταρρύθμιση”.
Για την σωτηρία της χώρας λοιπόν (άλλο ένα χιλιοειπωμένο τσιτάτο άνευ περιεχομένου), πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις (μη ρωτάτε ποιες, απλώς ό,τι ορίζει το εκάστοτε μνημόνιο).
Γι’ αυτό λοιπόν συστρατεύτηκαν οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και πάλι, σε μία εξαιρετικά..

Love in Athens Film Festival με έντεκα ταινίες μικρού μήκους

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Love in Athens Film Festival συναντάται με το αθηναϊκό κοινό και οι καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού του τμήματος θα βραβευτούν σε μια ξεχωριστή βραδιά την Τρίτη 2 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Μέγας χορηγός του Love in Athens Film Festival είναι τα Novacinema, τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας στην Ελλάδα που εδώ και 12 χρόνια υποστηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς, συμμετέχοντας σε 120 συμπαραγωγές.
Το Love in Athens Film Festival φιλοξενεί έντεκα ταινίες μικρού μήκους -η καθεμία αποτελεί μία ξεχωριστή ιστορία για την Αθήνα και τους ανθρώπους της.
Δύο από τις ταινίες έχουν τεθεί εκτός του διαγωνιστικού μέρους, ενώ οι υπόλοιπες εννέα διεκδικούν..

Μηνύσεις για το αυθαίρετο κλείσιμο της ιστοσελίδας nerit.gr

Και ερώτηση Λαφαζάνη

Mηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατά παντός υπευθύνου στελέχους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), κατέθεσε η εφημερίδα Το Χωνί που την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Κι αυτό γιατί η ΕΕΤΤ προχώρησε στο αυθαίρετο κλείσιμο της ιστοσελίδας nerit.gr.
 Επίσης κατατέθηκε ερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων καθώς και Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα..

Φωτoγραφία - ντοκουμέντο...

...τη στιγμή της αδιαθεσίας του Αντώνη Σαμαρά

Η ξαφνική αδιαθεσία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, έντονη ανησυχία μεταξύ των συνέδρων στο Φάληρο.
Η Ντόρα εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην πρώτη σειρά και όπως μπορεί να διακρίνει κανείς εύκολα στην φωτογραφία, δεν μπορεί να κρύψει

Ποιος είναι αυτός ο Τσιακανίκας;..

- Τα μάθατε; Ο Τσιακανίκας αναλαμβάνει στο STAR!
- Και ποιος ειναι, ρε παιδιά, αυτός ο Τσιακανίκας;
- Ο αρχισυντάκτης της Θεσσαλονικιάς. Της Τσαπανίδου...
- Τι λέτε ρε! Και μπορεί αυτός να πάρει τη θέση του Μαλέλη; Ιεροσυλία!
Κι όμως ο Βαρδινογιάννης «πουλάει» τον πιστό Μαλέλη με στόχο, λέει, την αναβάθμιση του ενημερωτικού τομέα. Στα πλαίσια λοιπόν της αναδιοργάνωσης του ειδησεογραφικού τμήματος από την ερχόμενη Δευτέρα (1/7/2013) ο δημοσιογράφος Κώστας Τσιακανίκας αναλαμβάνει  Διευθυντής Ειδήσεων του STAR.
Kι ο Μαλέλης; Μετακινείται στη θέση του Συμβούλου του Προέδρου για θέματα ενημέρωσης και..

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τι συμβαίνει με τον Μαλέλη στο Star;

Nέα φόρμουλα συνεργασίας ανάμεσα στο Star και τον Σταμάτη Μαλέλη; Σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζονται από χθες το απόγευμα στο κανάλι που μέσα στο επόμενο διάστημα θα απαρνηθεί τα lifestyle γούστα του, μάλλον.
Οι πρώτοι αυτοί ψίθυροι κάνουν λόγο για αλλαγές σε ευρύτατο επίπεδο που σχετίζονται αφενός με την άφιξη του Νίκου Χατζηνικολάου στην ενημέρωση του σταθμού, αφετέρου με τη στροφή που έχει επιλέξει να εφαρμόσει η πλευρά Βαρδινογιάννη στις συνήθειες και το προφίλ του καναλιού.
Ας υπενθυμιστεί δε ότι από το πρώτο λεπτό της ανακοίνωσης της συνεργασίας του Χατζηνικολάου είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες που ήθελαν τον διευθυντή του καναλιού να δέχεται προτάσεις..

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Δ. Μητρόπουλος και ο οξύθυμος (πρώην) διευθυντής του

Ως οξύθυμο χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Μητρόπουλος τον νέο υφυπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά και αρμόδιο για την ΕΡΤ, Παντελή Καψή.
Ο αρθρογράφος «τολμά» και πιάνει στην... πένα του (στις Αγιογραφίες) τον επί χρόνια διευθυντή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, αναφέροντας πως ο Καψής εμφανίστηκε στην παρθενική συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου με ψαρά γένια ως άλλος Κάπτεν Χάνκοκ!
Οπως γράφει ο Δ. Μητρόπουλος η αναφορά στο ταίρι του Τεν Τεν δεν οφείλεται  τόσο στον οξύθυμο χαρακτήρα του, αλλά κυρίως στη φήμη θαλασσόλυκου της ιστιοπλοίας που έχει κερδίσει ο Π. Καψής  με τα χρόνια. Ηδη λέει στο ξεκίνημα του καλοκαιριού πολλοί ζήλευαν τις περιπλανήσεις που νόμιζαν πως θα κάνει στο Αιγαίο. Μόνο που..

Ο πολυπράγμων δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής

Και εκεί που κάναμε ζάπινγκ στην τηλεόραση νάσου κι ο Βαγγέλης Γιακουμής στο κανάλι Action24 να παρουσιάζει -σχολιάζει την ειδησεογραφία της ημέρας με συμπαρουσιάστρια την Αγγελική Σπανού και καλεσμένους πολλούς πολιτικούς και δημοσιογράφους. Ανάμεσα στους τελευταίους και οι Θ. Μιχόπουλος (Αυγή) και Π. Κουντουφάς (Ποντίκι). Σε κάποια στιγμή συνδέθηκε μαζί του κι ο Γιάννης Αντύπας (Καρφί). Η εκπομπή που παρακολουθήσαμε δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτε από αντίστοιχες μεγάλων ιδιωτικών καναλιών (χωρίς αυτό να σημαίνει αν είναι καλή ή κακή) και όπως μάθαμε μεταδίδεται καθημερινά 12.00 με 14.00
Την ίδια ώρα έπεσε στα χέρια μας ένα περιοδικό μεγάλου σχήματος με τον τίτλο «Κοινωνική Επιθεώρηση». Επειδή είμαστε περίεργοι κοιτάξαμε στο εσωτερικό αναζητώντας την «ταυτότητά» του..

Οι ανακοινώσεις του WC και τα νέα τρικ Ψυχάρη με τη μισθοδοσία

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι στον ΔΟΛ καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ανάμεσα στους εργαζόμενους ότι έρχονται νέες περικοπές σε μισθούς και προσωπικό. Οι περαιτέρω συγχωνεύσεις τμημάτων, τόσο σε δημοσιογραφικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, είναι δεδομένες και έχουν σχεδιαστεί ήδη από τους προϊσταμένους.
Την ίδια ώρα ο Σταύρος Ψυχάρης, δεδομένης της οικονομικής στενότητας και της έλλειψης ρευστού, προχωρά σε νέα κόλπα με την μισθοδοσία στη Μιχαλακοπούλου. Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ ειδοποιήθηκαν ότι ο μισθός Ιουνίου θα τους καταβληθεί με καθυστέρηση 20 ημερών (στις 19 Ιουλίου) αλλά θα πληρωθούν την Δευτέρα το επίδομα αδείας. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανακοίνωση, όπως και τις προηγούμενες φορές, αναρτήθηκε έξω από τις τουαλέτες των..

ΕΡΤ: Με έγγραφο του διαχειριστή Μάναλη ενημερώνουν τους εργαζόμενους ότι έχουν απολυθεί

Ουδείς όμως από τους εργαζόμενους έχει υπογράψει την απόλυσή του

Tην ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ειδοποιούνται από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, πως από τις 3 Ιουλίου διακόπτεται η τηλεφωνική σύνδεση τους, ένα έγγραφο από τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου με ημερομηνία 17 Ιουνίου, τους... ενημερώνει ότι έχουν απολυθεί!
Στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι η ανώνυμη εταιρεία ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί και έχει οριστεί ειδικός διαχειριστής, ο οποίος και ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι «η σύμβαση εργασίας ή έργου σας έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013. Έναντι της νόμιμης αποζημίωσης, που δικαιούστε θα σας καταβληθούν αποδοχές δύο μηνών».
Στο έγγραφο, το οποίο οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως «μπακαλόχαρτο» καθώς δεν φέρει σφραγίδα ή υπογραφές, εππιπρόσθετα, σημειώνεται: «Μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας..

Οι απλήρωτοι της 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ καταγγέλλουν

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία των απλήρωτων εργαζόμενων στην 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ:

«Είμαστε εργαζόμενοι της 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ, η οποία εξέδιδε τα περιοδικά RAM και HiTECH και τις έντυπες εκδόσεις του National Geographic στην ελληνική γλώσσα. Είμαστε απλήρωτοι επί σειρά μηνών, όπως απλήρωτοι παραμένουν δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες. Ο εργοδότης μας, μαζί με τον Εκδότη και τον Διευθυντή του National Geographic, έχουν μετακομίσει σε άλλη εταιρεία (ΣΕΛΕΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ των αδελφών Φιλιππάκη) όπου συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα. Στις 11 Ιουνίου τους απευθύναμε ενυπόγραφη ανοιχτή επιστολή, με κοινοποίηση στη National Geographic Community USA, στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων (EFJ & IFJ), καθώς και στις δημοσιογραφικές Ενώσεις ΕΣΠΗΤ και ΕΣΗΕΑ.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, ώρα Ελλάδας, ο Δ/νων Σύμβουλος της 4π, Θ. Σπίνουλας, απάντησε..

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

H κόρη του Γιάννη Βούλτεψη με το εκρηκτικό ταπεραμέντο

«Δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον... συγκεκριμένο» είπε η Σοφία και τα βρόντηξε...

Επειτα από θητεία εννέα ετών στη Βουλή, η Σοφία Βούλτεψη δέχθηκε προχθές το βράδυ το τηλεφώνημα από το μέγαρο Μαξίμου το οποίο προσδοκούσαν με αγωνία οι βουλευτές. Οταν όμως της ανακοίνωσαν πως θα αναλάβει υφυπουργός Υγείας, και αποδέχθηκε φυσικά αμέσως, δεν γνώριζε ότι πολιτικός της προϊστάμενος θα ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης.
«Δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν ταυτίζομαι ιδεολογικά μαζί του και για να συνεργαστεί κανείς πρέπει να υπάρχει μία ταύτιση, μία κοινή αντίληψη των πραγμάτων», δήλωσε η κ. Βούλτεψη μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού στο πρωθυπουργικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες. «Δεν υπάρχουν μόνο οι καρέκλες, υπάρχει και ο αυτοσεβασμός», έλεγε στη συνέχεια σε συνομιλητές της, αν και απέφυγε να..

Μετά την ΕΡΤ έφθασε η ώρα για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ!

Και ξαφνικά ο Γιάννης Στουρνάρας και το επιτελείο του ανοίγει θέμα με το αγγελιόσημο. Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ τελείωσαν βλέπετε και το θέμα επείγει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του blog greektv στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ κατέφθασε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας στο οποίο επισυνάπτεται η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Με αυτό ζητείται να παραδοθεί από το ταμείο έως τις 30(!) Ιουνίου αναλυτική καταγραφή με τα "μη ανταποδοτικά τέλη των φορέων γενικής κυβέρνησης". Δηλαδή για την περίπτωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ του αγγελιοσήμου.
Και για να μη μείνει καμία αμφιβολία για αυτό καταγράφεται η μνημονιακή υποχρέωση να..

Δεν αγοράζω Συντακτών. Μόνο Ελεύθερο Τύπο!

Με επιστολή της προς την εφημερίδα της Κολοκοτρώνη η συγγραφέας Γιάννα Αγγελοπούλου διαψεύδει, με τη σειρά της, τα όσα είδαν το φως της δημοσιοτητας τα περί εξαγοράς της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην επιστολή της που δημοσιεύεται στη στήλη με τα πολιτικά «Παρασκήνια» αναφέρει:
«Κύριε Διευθυντά, Αγαπητοί..

Καψής: Δεχθείτε το κλείσιμο κι όλα τα άλλα θα τα βρούμε!

Νέο ραντεβού με αντιπροσωπεία εργαζόμενων της ΕΡΤ την Παρασκευή

Χωρίς αποτέλεσμα  έγινε σήμερα το μεσημέρι η πρώτη άτυπη συνάντηση «γνωριμίας» του Παντελή Καψή, με αντιπροσωπεία των εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Στη συνάντηση επικράτησαν κατ΄αρχάς ήπιοι τόνοι και το πρώτο που έγινε σαφές από την πλευρά του αρμόδιου  υφυπουργού ήταν ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με κανέναν επί των βασικών αποφάσεων που έχουν συνομολογήσει οι πολιτικοί αρχηγοί: Δηλαδή επί της απόφασης ότι η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν και επί του γεγονότος ότι θα επαναπροσληφθούν περίπου 2.000 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως ότου -περίπου σε ένα τρίμηνο- είναι έτοιμος ο νέος φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. O Π. Καψής επισήμανε πως από τη στιγμή που οι συνομιλητές του αποδεχθούν τα δύο προαπαιτούμενα..

250 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά για αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

Και εκβιασμός Στουρνάρα για το σύνολο των αποζημιώσεων

«Oταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία, τότε θα καταβληθεί η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που πρόσθεσε ότι την περασμένη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.
Σύμφωνα με διαρροές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας απελευθέρωσε, λέει, από τα αποθεματικά του προϋπολογισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας 250 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ.
Σχετικά με το «μαύρο» στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, με το καινούργιο φροϋδικό look, δήλωσε (στον Σκάι) ότι σε αυτή τη φάση ενημερώνεται και σύντομα θα ξεκινήσει τις..

Ποιοι επιχειρούν να «ξενερώσουν» τους συμπαραστάτες του αγώνα στην ΕΡΤ;

Το άνοιγμα του προγράμματος της ΕΡΤ σε συνδικάτα και φορείς, αποτελεί σημαντικό βήμα στον αγώνα για ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται και «δυσλειτουργίες», ή ότι θα διστάσουμε να τις καυτηριάσουμε, με στόχο πάντα, να τις ξεπεράσουμε. Tην Τρίτη εξελίχθηκε πάνελ για το θέμα των συγκοινωνιών, με καλεσμένους προέδρους των σωματείων του χώρου. Το ατόπημα ήταν ότι από το μετρό δεν υπήρξε πρόσκληση στον πρόεδρο των εργαζομένων Αντώνη Σταματόπουλο, αλλά στον γραμματέα. Όταν ο Α. Σταματόπουλος βρέθηκε στο χώρο της ΕΡΤ (υπήρχε και σύσκεψη συνδικάτων) και δικαίως ζήτησε να παρέμβει στη συζήτηση, αντιμετώπισε

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δήλωσαν σε κάθε τόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε στούντιο της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, παρουσίασαν τις ζημιές που υπέστη και πρόκειται να υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τη διακοπή λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
«Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όλα βρίσκονται στον αέρα», τόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ, Γιώργος Γιουκάκης. Στη συνέχεια περιέγραψε με στοιχεία και οικονομικά μεγέθη τις ζημίες που πρόκειται να υποστεί το ελληνικό δημόσιο και οι οποίες με μέτριους υπολογισμούς των εργαζομένων θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ.
Σε αυτό το ποσόν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις εργαζομένων, ρήτρες διεθνών συμβολαίων και..

Το «Εμπρός» της Χρυσής Αυγής, τα μυστικά κονδύλια και οι έμποροι όπλων

«Εμπρός» αποφάσισαν να ονομάσουν τη νέα βδομαδιάτικη εφημερίδα τους οι χρυσαυγίτες, παραπέμποντας στο ομώνυμο ημερήσιο φύλλο των αρχών του εικοστού αιώνα. Ο εκδότης του «Εμπρός» υπήρξε επί τριετία πρόεδρος του Mακεδονικού Κομιτάτου της Αθήνας, πριν παραιτηθεί τον Φεβρουάριο του 1907 κάτω από το βάρος της δημοσιας κατακραυγής των υφισταμένων του οπλαρχηγών.
Ομως η ιστορία του «Εμπρός» εχει κι άλλες σελίδες. Από τα γερμανικά αρχεία γνωρίζουμε πως η δημοφιλής αυτή πατριωτική εφημερίδα αποτελούσε τον βασικό παραλήπτη μυστικών κονδυλίων του Bερολίνου για τον επηρεασμό της ελληνικής πολιτικής ζωής. Οταν το 1907 η κυβέρνηση Θεοτόκη προτίμησε να αγοράσει γαλλικά κι όχι γερμανικά πυροβόλα, το..

ERT Libre

Τη δικτατορία των συνταγματαρχών και τη σκοτεινή επταετία από το 1967 ώς το 1974 θυμίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αυτό υπογραμμίζουν σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά (επιστολή που δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα «Libre Belgique») Γάλλοι και Βέλγοι δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, συγγραφείς και ηθοποιοί.
 Στην επιστολή ζητείται να επαναλειτουργήσει η ελληνική ραδιοτηλεόραση «πριν από κάθε άλλη ενέργεια», καθώς δεν ανήκει ούτε στον ίδιο τον πρωθυπουργό ούτε στο κόμμα του ούτε στην κυβέρνησή του. Και η επιστολή κλείνει με το..

Ομοιότητες και διαφορές

Τα πρωτοσέλιδα
της Ελευθεροτυπίας
και της Εφημερίδας των Συντακτών, την Τρίτη 25 ιουνίου 2013.
Βρείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές...

Ακρως παραπλανητικά τα περί εξαγοράς της «Εφημερίδας των Συντακτών» από τη Γιάννα

Τι έγραψαν τα Παραπολιτικά και τι απαντά η εφημερίδα της Κολοκοτρώνη

Προϊόν φαντασίας και άκρως παραπλανητικό χαρακτηρίζει η «Εφημερίδα των Συντακτών» το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» του περασμένου Σαββάτου που υποστήριζε ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη εξαγοράζει το φύλλο της Κολοκοτρώνη.
Τα «Παραπολιτικά» έγραψαν ότι «η Γιάννα επιστρέφει στα media μέσω του γιου της ενώ στο σχετικό κείμενο υποτίθεται ότι εξηγεί πως αυτό θα γίνει «μέσω εξαγοράς της “εφημερίδας των συντακτών” (έτσι ακριβώς το γράφει με πεζά γράμματα) από τον γιό της ο οποίος θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο».
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «ρόλο κουμπάρου σε αυτόν τον επιχειρηματικό γάμο έπαιξε ο..

O τηλε-πλασιέ Αδωνις, έψελνε...

Πατρίς, θρησκεία , οικογένεια...
Πανευτυχής - ποτέ άλλοτε ένας τέτοιος καραγκιόζης δεν είχε γίνει υπουργός- έψελνε κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας, με... τον βράχο της πολιτικής ευθύνης , Βαγγέλη Βενιζέλο, μπροστά του.
Κάπου εκεί κοντά ο Μιχελάκας , Ζέτα Μακρή και οι άλλοι σωτήρες της πατρίδας.
Η χειρότερη ισως κυβέρνηση - να το ξαναπούμε - από την εποχή Καποδίστρια...
Καλά λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή η κυβέρνηση είναι σύμβασης «μνημονιακού έργου» και «ορισμένου χρόνου» σημειώνοντας ότι «δυστυχώς για τον..

Οταν ο “Στόχος” βάζει φωτογραφία μου, δεν χρειάζεται να γράψει “τσακίστε τον”

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, γύρω στις 5.30, ο κριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης Τάσος Θεοδωρόπουλος, ανοιχτά γκέι, ανέβαινε την Αλεξάνδρας στην πλευρά του ξενοδοχείου Παρκ. Εξω από ένα μπαρ είδε έναν μεθυσμένο να κάνει «οχτάρια» και με το γνωστό χιούμορ του του είπε: «Πάρ' το ίσια». Η απάντηση ήταν μια κλοτσιά στο πρόσωπο που τον έριξε στο οδόστρωμα. Από το μπαρ βγήκαν άλλοι δύο που τον άρχισαν στις μπουνιές και τις κλοτσιές και του φώναζαν «σε ξέρουμε, πούστη». «Μεθυσμένοι είναι, μη δίνεις σημασία», του φώναξε κάποιος, την ώρα που κρατούσε το πρόσωπό του να προστατευτεί και έτρεχε αίμα από το αυτί του. Ο Τάσος δεν είναι τόσο σίγουρος ότι επρόκειτο απλώς για μια απρόκλητη επίθεση μεθυσμένων.
Πρόσφατα, όταν είχε γράψει για την αντιδραστική στάση του Ανθιμου απέναντι στο γκέι πράιντ της Θεσσαλονίκης, ο γνωστός «Στόχος» είχε δημοσιεύσει μια μεγάλη φωτογραφία του και τον..

Αντώνη με πρόδωσες!..

Το αίσθημα της προδοσίας τον πνίγει από το βράδι της Δευτέρας... Αισθάνεται ότι ο παιδικός του φίλος, από τα χρόνια της αθωότητας στην Πύλο και την Καλαμάτα, τον πούλησε.
Ο παθών δεν είναι άλλος από τον τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος είδε όλα τα παιδιά να παίρνουν ένα καλό πόστο εκτός από τον γιο του τον Ανδρέα. Ο Μιλτιάδης πήγε στο Ναυτιλίας, ο Κυριάκος στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αδωνης στο Υγείας. Για όλους είχε ένα υπουργείο ο Σαμαράς, εκτός από τον γιο του τον Ανδρέα.
Βέβαια στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο Μάκης Βορίδης, μόνο που αυτόν εαν δεν τον κατεβάσει ο Σαμαράς στον Δήμο της Αθήνας θα τον κρατήσει το κόμμα για χρυσή εφεδρεία κόντρα στην..

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Υπουργός Υγείας ο «μπουμπούκος»; Είναι να αρρωσταίνεις!..

Δεν μπορεί να είναι ο ίδιος άνθρωπος αυτός που σε αναρίθμητες κόπιες με το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» εμφανίζεται σε κεντρικές τηλεοράσεις, σε περιθωριακά κανάλια, σε ραδιόφωνα υψηλής ακροαματικότητας, σε ραδιοσταθμούς της γειτονιάς, σε τηλεοπτικά βιβλιοπωλεία, σε φασαριόζικα πάνελ, σε μεμονωμένες συνεντεύξεις.
Δεν μπορεί να είναι παντού το ίδιο πρόσωπο, δεν προλαβαίνει να είναι το ίδιο πρόσωπο.
Δεν είναι δυνατόν από τη Φύση και τα πεπερασμένα ανθρώπινα όρια να βρίσκεται και να μιλάει σε όλα. Η μοναδική εξήγηση που εικάζεται είναι επιστημονική: πρόκειται για κλώνο τού πρωτότυπου του Άδωνη Γεωργιάδη. Μιλάμε για απολύτως όμοια αντίγραφα, φορτωμένα με το ίδιο φωνητικό, νοητικό, ιδεολογικό πρόγραμμα. Άγνωστο πόσα αντίγραφα. Πάντως πολλά. Πληθύνονται και κατακυριεύουν τα ερτζιανά. Είναι μέρες..

Αμα έχεις μπάρμπα στην Κορώνη

«Εγώ δεν φεύγω από το υπουργείο Τουρισμού, εχω να κάνω πολλά ακόμη! Αν μετακινηθώ θα το πω στο θείο!..» Η 38χρονη Ολγα Κεφαλογιάννη έβαλε βέτο να μην αλλάξει υπουργείο και το πέτυχε... Κι ας έβριζε (στην κυριολεξία) τον Αντώνη Σαμαρά και τους συμβούλους του για το «μαύρο» στην ΕΡΤ. «Πάνω που είχαμε καταφέρει να φτιάξουμε την εικόνα, ήλθε αυτή η ανόητη κίνηση με το κύμα αρνητικής δημοσιότητας και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε...» ακούστηκε να λέει οργισμένη σε στενούς της συνεργάτες προ λίγων ημερών... Μαλιστα ακούστηκαν και βαριές εκφράσεις (δεν γράφονται) εναντίον δύο συμβούλων του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Υ.Γ Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Σταύρος Ψυχάρης και τα αποκαλύπτει όλα αυτά στα Μέσα του. Γιατί..

Πως ο Σαμαράς «καθαρίζει» την οικογένεια Μητσοτάκη

Τελικά ο Σαμαράς βρήκε τρόπο να απαλλαγεί από την οικογένεια Μητσοτάκη. Αφού έριξε την κυβέρνηση του πατριάρχη της οικογένειας Κωνσταντίνου (του Α') και «καθάρισε» με την φιλόδοξη κόρη Ντόρα στέλνοντάς την στα αζήτητα, ήρθε και η σειρά τού έχοντα άγνοια κινδύνου Κυριάκου. Ο Σαμαράς, έβαλε τον μοναχογιό της οικογένειας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου είναι σίγουρο ότι θα εισπράξει την κατακραυγή (αν όχι τις κατάρες)  χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο που θα απολυθούν. Οπως είναι φυσικό ο «μεταρρυθμιστής» Κυριάκος θα γίνει το πιο μισητό πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα και πολύ..

Όταν ο Σαμαράς στήριζε τον Ανδρέα Κουρή

Η πορεία της δυναστείας των Κουρήδων

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ένα μακροβούτι στο παρελθόν ανοίγει φωτεινές διόδους για το μέλλον. Ακόμη κι αν τα ευρήματα δεν προκαλούν απαραίτητα εκπλήξεις.
Ας γυρίσουμε λοιπόν το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στον Ιανουάριο του 2009. Ο Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από περίπου δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια,  αναλαμβάνει και πάλι κυβερνητικό αξίωμα, αυτή τη φορά ως υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Την ίδια χρονιά εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  και 2,5 χρόνια αργότερα γίνεται πρωθυπουργός της κυβέρνησης.
Δεν είχαν περάσει παρά τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και στις 6 Μαΐου του 2009 ο Αντώνης Σαμαράς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ως υπουργός Πολιτισμού,..

Πρόσωπο έκπληξη(;) αναλαμβάνει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση

Ποιο πρώην στέλεχος μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού, πρώην υπουργός σε μεταβατική κυβέρνηση και νυν σύμβουλος κι αρθρογράφος σε εφημερίδα μεγαλοεργολάβου, βρίσκεται μια ανάσα από τα να πει το «ναι» στο να αναλάβει την (νέα) δημόσια ραδιοτηλεοραση των Σαμαρά - Βενιζέλου;
Ο νέος υφυπουργός, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εξωκοινοβουλευτικός και θα προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο πατέρας του υπήρξε για πολλά χρόνια στέλεχος στις κυβερνήσεις του Α.. Παπανδρέου. Eτσι  νέο πεδίο δόξης λαμπρό ανοίγεται για τον..

ΕΣΗΕΑ: ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν και ποιοι χαίρονται

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ: Στην πρώτη κατηγορία θα τοποθετήσουμε τους νεότευκτους και φιλοκυβερνητικούς «Ενωμένους Δημοσιογράφους», που πήραν την πρωτιά (756 ψήφοι και 3 έδρες), τη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων», που ήρθε μεν δεύτερη αντί για πρώτη πρόπερσι, αλλά αύξησε τις ψήφους της και τις έδρες της (689 φέτος από 634 το 2011, 3 έδρες φέτος από 2 το 2011), και τους «Μαχόμενους Δημοσιογράφους», που διατήρησαν τις δυνάμεις τους παρά το κλίμα σφοδρής πόλωσης (289 ψήφοι φέτος από 290 το 2011, 1 έδρα τώρα και τότε).
Από εκεί και πέρα, υπάρχει η κατηγορία των ούτε χαμένων ούτε κερδισμένων. Οι «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» κέρδισαν μεν ψήφους (561 από 504 το 2011), αλλά δεν κατάφεραν να..

Δεν μπορεί να απολύεις 2.500 ανθρώπους και να τους βρίζεις!

Το σοκ του «μαύρου», η δημόσια τηλεόραση και οι κρατικές παρεμβάσεις, τα ακραία συνδικαλιστικά φαινόμενα και οι επιρροές τους, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ που έζησε το «μαύρο» ολόφωτη και με την ορχήστρα να παίζει, σαν σκηνή από το διασημότερο ναυάγιο της Ιστορίας. Η παρουσιάστρια Ελλη Στάη έχει θυμώσει και μιλάει για όλα.
Αρχίζει να μιλάει σχεδόν πριν κάνω την πρώτη ερώτηση. Η Ελλη Στάη είναι θυμωμένη με ό,τι έχει διαδραματιστεί στην ΕΡΤ τις τελευταίες ημέρες. Ενίοτε γελάει, σαρκάζει ή αυτοσαρκάζεται, αλλά ο θυμός κυριαρχεί. Μαζί και το σοκ, που είναι η πρώτη λέξη που αναφέρει όταν τη ρωτάω σχετικά με όλα όσα έζησε τη βραδιά της 11ης Ιουνίου, όταν ξαφνικά στις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης έπεσε «μαύρο».
«Αυτό το οποίο δημιούργησε όλη την ένταση του παρατεινόμενου σοκ και των αντιδράσεων δεν ήταν η απόφαση και η πρόθεση να γίνει εξυγίανση, αναδιάρθρωση με περικοπές. Ο κόσμος ήξερε ότι..

Είναι αργά για δάκρυα Χρήστο...

«Οχι πια δάκρυα για τη ΔΗΜΑΡ». Αυτό αποφάσισε, σαν σοφό παιδί, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και γύρισε με τη σειρά του την πλάτη στον κυρ Φώτη (τον Κουβέλη). Ο μέχρι πρότινος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, είχε παραιτηθεί πριν από 10 μέρες (μέσω fb) «με βαθιά προσωπική οδύνη» καθώς διαφώνησε με τους χειρισμούς της Αγίου Κωνσταντίνου στο θέμα της ΕΡΤ.
Ο Χωμενίδης επανέρχεται με άρθρο του στο protagon με καταγγελίες και σοβαρότατες αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη, ενώ παραθέτει και κάποια περιστατικά που χαρακτηρίζουν το πέρασμά του από τη ΔΗΜΑΡ.
«Θυμάμαι, ώρες μόλις προτού ανακοινωθεί το διάδοχο του ΓΑΠ κυβερνητικό σχήμα, τον Φώτη Κουβέλη να μας διαβεβαιώνει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν υπάρχει περίπτωση να επιλεγεί ως πρωθυπουργός. Όταν, την επομένη, στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς κάποιοι..

«Συγγνώμη, αλλά μας ήρθε έτοιμος ο κατάλογος των προσλήψεων από πάνω...»

Ιστορίες (μη) επιλογής δημοσιογράφων με προσόντα στο Ραδιομέγαρο

ΣΕ ΑΥΤΟ το πράγμα που το λένε ΝΕΡΙΤ, υποτίθεται ότι πρέπει να προσληφθούν και δημοσιογράφοι. Κι επειδή τα προσόντα του κλάδου είναι λίγο δύσκολο να περάσουν από διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ, υποθέτω κι εγώ με τη σειρά μου ότι θα υιοθετηθεί η γνωστή μέθοδος της υποβολής βιογραφικών και των συνακόλουθων συνεντεύξεων. ΟΚ; ΟΚ! Μόνο που στις περιπτώσεις αυτές συχνά πυκνά γίνονται και ομορφιές. Βλέπε την προηγούμενη ιστορία επιλογής συμβασιούχων δημοσιογράφων, πάλι στην ΕΡΤ, πριν από δυόμισι χρόνια.
Τότε λοιπόν είχε στείλει κόσμος και κοσμάκης βιογραφικό στο Ραδιομέγαρο, ψάχνοντας για πρώτη..

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Οι κηπουροί

Kυκλοφορεί
στο διαδίκτυο
(εμείς το είδαμε
στο kourdistoportocali)

Πως η «ανοιχτοχέρα» Γιάννα πλήρωσε τις επιπλέον αποζημιώσεις στο Blue land

Θυμόμαστε το λουκέτο του "Ελεύθερου Τύπου" στο ραδιομέγαρο

Πριν 4 χρόνια, στις 22 Ιουνίου 2009, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανακοίνωνε το λουκέτο στον "Ελεύθερο Τύπο". Ως XXXL επιχειρηματίας έκανε τη χάρη(!) στους περίπου 300 εργαζόμενους της να πληρώσει τις αποζημιώσεις τους και δυο μήνες(ως τον Αύγουστο) τα ένσημα τους.
Κάπως ταιριάζει η υπόθεση του "Ε.Τ" με τις κινήσεις του Μαξίμου για την ΕΡΤ.
Στον Ελεύθερο Τύπο, αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτσι, δεν μπορούσε όσο XXXL κι αν ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου, να πετάξει μια εφημερίδα (απόδειξη ότι το φύλλο ξαναβγήκε μετά την πώληση του τίτλου και έχει τη δική του "αγορά") και τους εργαζόμενους έξω από το Blue land. Η εργασιακή νομοθεσία δεν επιτρέπει, δεν επέτρεπε την μαζική απόλυση εάν προηγουμένως η εταιρεία δεν..

Αποχαιρετισμός και μνήμες

Ο παππούς μου ξεκίνησε να δουλεύει στην Ελληνική Ραδιοφωνία σχεδόν με την έναρξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Το 1966, ως ραδιοσκηνοθέτης εξωτερικών μεταδόσεων με έβαλε μέσα στο πρώτο βαν εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΙΡ και 4 χρόνια μετά στο υπερσύγχρονο τότε βαν των εξωτερικών τηλεοπτικών μεταδόσεων (ήταν τηλεσκηνοθέτης εξωτερικών μεταδόσεων).
Δεν ήταν μόνον αυτά που είδα. Μου έλεγε ιστορίες για το πώς χτίστηκε η ΕΙΡ-ΕΙΡΤ-ΕΡΤ, για το πώς φτιάχτηκαν σταθμοί, για μια σειρά ανθρώπων και γενεών της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, για τους καλλιτέχνες που παρήλασαν από τα στούντιο, αλλά και για τις ηχογραφήσεις έργων μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Μου έλεγε για τα ευτράπελα αλλά και για τις στιγμές έντασης. Παράδειγμα όταν δύο αγωνιστές του..