ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο Κώδικας της Γιάννας

Τελικά που το πάει η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου; Μετά την τεράστια εκδοτική επιτυχία του «My Greek Drama», που έγινε «Γιάννα», αρχίζει και τις δημόσιες εμφανίσεις στο πλατύ κοινό μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων. Μάλιστα επέλεξε να μιλήσει στον «σοβαρό» Παπαχελά (του Αλαφούζου) και τους Νέους Φακέλους του ΣΚΑΪ.
Προφανώς η σύζυγος του μεγαλοεπιχειρηματία επιχειρεί σιγά σιγά να εξωραΐσει την εικόνα της που έχει πληγεί από τις σοβαρότατες καταγγελίες για σπατάλες στο 2004, αλλά και την παταγώδη αποτυχία της ως εκδότριας εφημερίδων. Πολλοί λένε ότι τότε είχε βάλει στοίχημα να ξεπεράσει τον Λαμπράκη του ΔΟΛ και τον Σταύρο Ψυχάρη. Οταν το κορίτσι από την Κρήτη «ατύχησε» ως εκδότρια, αποφάσισε να κάνει λίφτινγκ στο image της. Ανέθεσε σε άλλους τη «βρώμικη» δουλειά του εκδότη και η ίδια έγινε συγγραφέας..

Εκδικητικές απολύσεις στην «Εβδόμη»

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στη δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας, με την οποία ο εκδότης της εφημερίδας «Εβδόμη»,  Γ. Χλώρος, υποχρεώνεται να καταβάλει στους εργαζομένους αμέσως έναν από τους μισθούς που τους οφείλει, εκείνος έσπευσε να απολύσει με προσχηματική δικαιολόγηση δύο δημοσιογράφους, σε μια επίδειξη εκδικητικότητας.
Ο Γ. Χλώρος, με διαδοχικές ενέργειές του, κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει στην κοινωνία της Καβάλας το πραγματικό πρόσωπό του και αποκαλύπτει την απαξιωτική αντίληψή του για την..

Εφυγαν Ζαχαριάδης - Νικολακόπουλος από την Ελευθεροτυπία

Αρχισαν οι αποχωρήσεις από την Ελευθεροτυπία. Από την εφημερίδα της Μίνωος μεταξύ άλλων αποχώρησαν ο Νίκος Ζαχαριάδης (ψάχνει αλλού το Κάρμα του) και ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, εκ των αρχισυντακτών της εφημερίδας.
Ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος έδωσε στους εργαζόμενους την Παρασκευή που μας πέρασε κάποια χρήματα «έναντι» - περίπου το 40% των δεδουλευμένων του Απριλίου.
Στην Ελευθεροτυπία το κλίμα είναι πολύ βαρύ με κάποιους εκ των εργαζόμενων  να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις επιλογές της διοίκησης. Την ερχόμενη Δευτέρα - εκτός απροόπτου- θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζόμενων, παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου..

Νέες εγγραφές στο μεταπτυχιακό «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) Επικοινωνία και Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) καλεί τους υποψήφιους φοιτητές του να εγγραφούν μέχρι τις 20 Ιουνίου 2013.
Οι σπουδές στο ΑΠΚΥ βασίζονται σε σύγχρονα παιδαγωγικά συστήματα που συνεπικουρούνται από την ευρεία χρήση της τεχνολογίας. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της έρευνας και την ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων, δημοσιεύοντας καινοτόμα αποτελέσματα με αντίκτυπο στις σχετικές επιστημονικές περιοχές.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.ouc.ac.cy/web/guest/s1/programme/epdim/description

Αποκαλυπτικό το Digital TV Ιουνίου

 Άκρως ενημερωμένο με όλες τις τελευταίες εξελίξεις κυκλοφορεί στα περίπτερα το τεύχος Iουνίου του Digital TV info. Στο νέο τεύχος όχι μόνο θα βρείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το επερχόμενο switch off της Κρήτης, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες από την δορυφορική μετάδοση των καναλιών της ΕΡΤ στις 3E.
Η Ματίνα Παπαχριστούδη σας αποκαλύπτει σε αποκλειστικότητα τα πάντα για τον διαγωνισμό και τις άδειες ψηφιακής της ψηφιακής τηλεόρασης. Διαβάστε ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί, ποιοι παίκτες κάνουν πίσω και ποιοι νέοι παίχτες ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι των ψηφιακών αδειών.
Το κεντρικό θέμα του περιοδικού στηρίζεται στο γεγονός ότι κάθε σπίτι πλέον διαθέτει μια HD τηλεόραση και άρα υπάρχει ανάγκη για HD περιεχόμενο. Και εκεί έρχεται ο..

Την Πέμπτη η γενική συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ στο Caravel

ΕΔΟΕΑΠ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Εν’ όψει των διατάξεων των άρθρων 15 και 25 του Καταστατικού του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
Οι μέτοχοι-μέλη του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης σε τρίτη Τακτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 12.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο CARAVEL  ( Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ ) με τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης:..

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τζάμπα εκδότες...

Μια σειρά ηθελημένων κινήσεων και μεθοδευμένης ακινησίας, εκ μέρους ορισμένων συνδικαλιστικών ενώσεων στα ΜΜΕ, έχει παράξει μια αλληλουχία αποτελεσμάτων, μεταξύ των οποίων κυρίαρχο είναι η έκδοση εφημερίδας με σχεδόν μηδενικό εργατικό κόστος!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερίδα "Εξπρές" του Γ. Καλοφωλιά, ως ναυαρχίδα της αρμάδας των καλοπληρωτών, που έχει καθιερώσει το "έναντι" στην καταβολή της μισθοδοσίας από πενταετίας και πλέον...
Συνέπεια αυτής της μεθόδευσης είναι η κατά κυριολεξία χρηματοδότηση της εταιρίας από τους εργαζόμενους, δίνοντάς της - της εταιρίας - την ευκαιρία, τη διαφορά των οφειλομένων να την εκμεταλλεύεται ποικιλότροπα... Η μέθοδος αυτή, όπως ήταν φυσικό, "άρεσε" σε πολλούς εκδότες..

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Απεργούν; Στη φυλακή!..

Δεν φτάνει που πετάνε στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους... Δεν τους αρκεί που έχουν περικόψει τους μισθούς μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο... Τώρα ζητάνε να πάνε στη φυλακή για 6 μήνες ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας της Ενωσης Συντακτών επειδή αποφασίστηκε απεργία στον «Επενδυτή»! Ο λόγος για το εκδοτικό δίδυμο των Σκαναβή- Μπενέκου που  -μετά τον Αλαφούζο (Σκάι) και τον Κυριακόπουλο (STAR)- προσέφυγε κατά της απεργίας της ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα Επενδυτής ζητώντας μεταξύ άλλων -όπως και οι άλλοι  εργοδότες- να πάνε στη φυλακή ο Δημήτρης Τρίμης και η Μαρία Αντωνιάδου.
Θυμίζουμε ότι η Ενωση κήρυξε απεργία μετά την τρομοκρατική και εκβιαστική προς τους..

Εκανα το λάθος να εγγραφώ...

Λάβαμε από αναγνώστη και δημοσιεύουμε:
«Εκανα το λάθος να εγγραφώ ώστε να παίρνω το newsletter του ethnos.gr! Οταν αποφάσισα ότι δεν με ενδιαφέρει πλέον, θέλησα να ακυρώσω την εγγραφή. Φευ, είναι αδύνατον, παρ' όλο που προσπαθώ επί μήνες τώρα! Στο newsletter δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Η υποτιθέμενη διαχείριση των ρυθμίσεων λογαριασμού εγγεγραμμένων χρηστών παραπέμπει σε μια άδεια σελίδα και η φόρμα για την αποστολή μηνύματος επικοινωνίας που υπάρχει στο ίδιο το site βγάζει ειδοποίηση προγραμματιστικού σφάλματος. Μπαίνω στον πειρασμό να θεωρήσω..

Πώς επιλέγετε σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας;

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Το Χωνί» στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές που επιμένουν να  επενδύουν εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης στην Ελλάδα, αυτές που χρησιμοποιούν ελληνικές πρώτες ύλες, αυτές που δεν μετέφεραν τα εργοστάσιά τους  στις γειτονικές χώρες των  φτηνών εργατικών χεριών, αυτές που επιμένουν να υπάρχουν και να παλεύουν σε πείσμα των κυβερνητικών επιλογών.
Στο πλαίσιο αυτό, «Το Χωνί» δρομολογεί σειρά δημοσιογραφικών ερευνών με στόχο την ενημέρωση του καταναλωτή και ζητάει τη γνώμη των πολιτών.Μπες εδώ και απάντησε στο ερώτημα "Πώς..

Ο Κουρτάκης βγάζει λαγούς...

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και η εφημερίδα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη φροντίζει τον ουρανίσκο σας...
Τα πιο νόστιμα και δροσερά Γλυκά από την Μαγειρική Βιβλιοθήκη του «Αλάτι και Πιπέρι»
Ο γνωστός σεφ Ανδρέας Λαγός ετοιμάζει ανάλαφρα γλυκά για το καλοκαίρι...
Ζελέ, σορμπέ, παγωτά και βήμα - βήμα τρεις βασικές τεχνικές ζαχαροπλαστικής για να φτιάχνετε γρήγορα, εύκολα κέικ, μαρέγκα και παντεσπάνι.
Μαζί με τα «Παραπολιτικά» οι 30 καλύτερες δοκιμασμένες συνταγές και 3 αγαπημένες γεύσεις βήμα-βήμα! Ο πραγματικός λαγός όμως που βγάζει ο Κουρτάκης είναι το ότι προσφέρει στους αναγνώστες της εφημερίδας απεριόριστη χρήση..

Μια «ηλεκτρική» εφημερίδα

Λέμε και ξαναλέμε αυτές τις μέρες για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και πως θα ξαναφέρουν πίσω το αναγνωστικό κοινό. Πριν από πολλά χρόνια ωστόσο, πριν από οκτώ δεκαετίες και βάλε, είχε κάνει την εμφάνισή της στο Λος Αντζελες η πρώτη ίσως «ηλεκτρική» εφημερίδα του δυτικού ημισφαιρίου. Στη γωνία της οδού Χιλ με την 6η λεωφόρο, έδινε τις τρέχουσες ειδήσεις ως άλλο «κρόουλ» των σημερινών δελτίων.
Για πρώτη φορά τα λαμπάκια της «ηλεκτρικής» εφημερίδας άναψαν στις 12 Οκτωβρίου του 1931. Την ύλη της διαχειρίζονταν οι «Los Angeles Times» και προερχόταν από τηλεγραφήματα, από το ραδιόφωνο, από επιστολές, από τηλεφωνήματα - όλα χώραγαν στις πέντε ώρες που παρέμενε κάθε βράδυ φωτεινή η επιγραφή ύψους ενάμιση μέτρου. Ο στόχος της; Ν' ανοίξει την όρεξη των αναγνωστών για να αγοράσουν την άλλη μέρα τους..

Η Βουλή παραπέμπει για κακούργημα τον Παπακωνσταντίνου

Με συντριπτική πλειοψηφία (με 234 υπέρ, 21 κατά και επτά «παρών»), η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε την πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αξιόποινο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία (κακούργημα), όσον αφορά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Νωρίτερα στην απολογία του, πριν από την ψηφοφορία, ο  Παπακωνσταντίνου «είδε» παντού εχθρούς, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι εξιλαστήριο θύμα. Επιχείρησε παράλληλα να επιρρίψει ευθύνες για τη μη αξιοποίηση και απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Διώτη.
«Με την παραπομπή μου, κάποιοι στην κυβέρνηση νομίζουν ότι θα κάνουν την κοινωνία να ξεχάσει..

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τους απλήρωτους στο χώρο του Τύπου

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr», στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» καθώς και ο δημοσιογράφοι οι οποίοι απασχολούνται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ». Oι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις:
** Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ σε συνέχεια της απόφασής τους για την κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 έως τις 5 το απόγευμα αύριο Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι..

«Απολιτίκ» ή δύσπιστοι;

Του Γιώργου Ηλ. Αράπογλου, γενικού διευθυντή της Pulse RC

Η ανάγνωση μιας πολιτικής δημοσκόπησης ξεκινά συνήθως από την «πρόθεση ψήφου». Πολλές φορές, όμως, οι πιο ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις προκύπτουν από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων, συμπληρωματικών ερωτήσεων. Είναι αυτά τα ερωτήματα που «χρωματίζουν» την «πρόθεση ψήφου», που τη συμπληρώνουν, την εξηγούν και την «τεκμηριώνουν».
Για πρώτη φορά (από πέρυσι τον Σεπτέμβριο) σε δημοσκόπηση της Pulse RC, αποτυπώνεται «προσπέρασμα» της Νέας Δημοκρατίας και κατάληψη της πρώτης θέσης – αν και οριακά. Πτώση καταγράφουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (1%) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (1%). Αντίθετη πορεία..

Ρήξη Θέμου με τον ΑΝΤ1, λόγω Λάτσιου - Ματαιώνεται η τελευταία εκπομπή του ΟΛΑ

Ματαιώνεται η τελευταία εκπομπή του ΟΛΑ στον ΑΝΤ1 μετά την ξαφνική ρήξη στις σχέσεις του καναλιού με τον Θέμο Αναστασιάδη, λόγω Γιάννη Λάτσιου.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι συντελεστές του ΟΛΑ, Θέμος Αναστασιάδης και Βαγγέλης Περρής είχαν διαμαρτυρηθεί στον Γιάννη Λάτσιο επειδή η εκπομπή ξεκινούσε, πολύ αργά μετά τα μεσάνυχτα, παρά την υψηλή της τηλεθέαση.
Οι δυο δημοσιογράφοι εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους αλλά ο Λάτσιος συνέχισε  την ίδια τακτική και την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη την έστειλε …στη 1 μετά τα μεσάνυχτα!
Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε ως «πρόκληση» και ήρθε να προστεθεί σε άλλες παλαιότερες.
Το θέμα είναι τώρα αν αυτή η ρήξη θα επηρεάσει το μέλλον της εκπομπής στο κανάλι την επόμενη..

Συζήτηση για την κρίση στα ΜΜΕ και τον ρόλο των δημοσιογράφων

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»:
Η ενωτική, μεταρρυθμιστική παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» σας καλεί Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 20.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολις στο Γκάζι Πειραιώς 100 στην εκδήλωση – συζήτηση για την κρίση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την ποιότητα του Τύπου και τον ρόλο των δημοσιογράφων. Θα μιλήσουν:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Συγγραφέας
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ Αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο..

Οσοι μείνετε στη Μίνωος θα δουλεύετε χωρίς να πληρώνεστε!

Τι διεμήνυσε στους εργαζόμενους ο εκδότης που τρέμει την απεργία

«Αν δεν απεργήσετε μπορεί και να σας δώσω κάτι λίγα από αυτά που σας χρωστάω». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες στους εργαζόμενους ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος που έδειξε και πόσο «ανεπαρκής» είναι αλλά και το πόσο φοβούνται οι εργοδότες την απεργία.
Ο δικηγόρος που δεν έδωσε καμμιά εγγύηση για το μέλλον της εφημερίδας διαμήνυσε πως την Παρασκευή θα δοθεί «έναντι» ο μισός μισθός του Απριλίου ενώ ο άλλος μισός (Απριλιου) θα καταβληθεί έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία..

Η τριγωνική σχέση πολιτικών, τραπεζών και ΜΜΕ

Πολιτικοί, τράπεζες, ΜΜΕ. Μια τριγωνική σχέση, σχεδόν ερωτική. Μία σχέση με τελικό επάθλο το χρήμα και αντάλλαγμα τη σιωπή. Σε καιρό οικονομικής κρίσης τραπεζικές διαφημίσεις εκατομμυρίων ευρώ γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα sites και τα ραδιόφωνα. Οι τραπεζίτες φυλλάσουν ως κόρη οφθαλμού τα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις με καμία προοπτική ανάκαμψης. Και όλα αυτά με ένα και μοναδικό αντάλλαγμα, τη σιωπή τους. Δημοσιογράφοι προχωρούν σε αγιογραφίες τραπεζιτών με αντάλλαγμα χορηγίες ή διαφημίσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Κανάλια λαμβάνουν με περίσσεια ευκολία δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, βάζοντας ως υποθήκη..

Ψυχάρης: Αν δε συμμορφωθεί ο υπουργός θα φάει καρπαζιές

Πως το αφεντικό του ΔΟΛ κανόνιζε με τον Σαμαρά και με υπόδικο της Energa για διορισμό δικού τους ανθρώπου στο ΔΕΣΜΗΕ

Το ρόλο ανθρώπου που καθορίζει επιλογή κυβερνητικών θέσεων φαίνεται πως παίζει ο επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης μέσα από mail τα οποία βρίσκονται στη δικογραφία για τη γνωστή υπόθεση των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας- Energa και Hellas Power.
Όπως αποκαλύπτεται από τα mail o Σταύρος Ψυχάρης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον κατηγορούμενο για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στην υπόθεση, Αχιλλέα Φλώρου. Μάλιστα λίγο πριν αυτός προφυλακιστεί για το γνωστό σκάνδαλο ζητά..

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η απόλυση του Δημήτρη Κόκκορη στον «Επενδυτή» ξεχείλισε το ποτήρι...

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα των Μπενέκου - Σκαναβή

Σε νέες περιπέτειες μπήκαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Επενδυτής» μετά και την μετακίνηση του Δ. Δουρή και του Γ. Παπαθανασίου από τον «Ελ.Τύπο» και την ανάληψη διευθυντικών θέσεων στο εβδομαδιαίο φύλλο. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» (Μπενέκος - Σκαναβής) μετά την επιβολή αλλεπάλληλων μειώσεων στους μισθούς προχώρησε σε δραστική μείωση του προσωπικού, κόβοντας δεκάδες θέσεις εργασίας.
Τελευταίο κρούσμα της ανάλγητης εργοδοτικής συμπεριφοράς, η τρομοκρατική και εκβιαστική προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους απόλυση του Δημήτρη Κόκκορη, επειδή ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να συναινέσει στην περαιτέρω μείωση του μισθού του. Κατόπιν τούτων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης..

«Παπαγαλάκια» τα κυρίαρχα ΜΜΕ

Μόνο στη Γάζα υπέστη τον αστυνομικό έλεγχο που υπέστη και στις Σκουριές η Ναόμι Κλάιν. Το δήλωσε χθες η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Μικρόπολις».
Η Καναδή δημοσιογράφος και συγγραφέας, που την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στη ΒΑ Χαλκιδική, είχε ακολουθήσει με το συνεργείο της κατοίκους της περιοχής μέσα στο δάσος των Σκουριών.
 Σε κάποιο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ τούς έκοψαν το δρόμο και τους απαγόρευσαν να συνεχίσουν. «Ηταν απαράδεκτο. Οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους κατοίκους. Λειτουργούσαν σαν ένα με τους υπαλλήλους της εταιρείας σεκιούριτι και απαγόρευσαν στους κατοίκους να προχωρήσουν». Το συνεργείο της κατέγραφε τις σκηνές. Αλλά όταν έκλεισαν οι κάμερες, η Αστυνομία ανέλαβε δράση. «Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό μας. Ελεγξαν όλα μας τα έγγραφα, το..

Μπάτσοι κι αστυνόμοι

του Θανάση Καρτερού

Θύμωσαν οι κατ' επάγγελμα νομιμόφρονες γιατί ο Νίκος Βούτσης χρησιμοποίησε σε δήλωσή του τη λέξη μπάτσοι. Βγήκαν στα κεραμίδια ο Δένδιας, η Ν.Δ., η γνωστή συνομοταξία των γνωστών δημοσιογράφων. Η truth team μάλιστα -λείπουν οι μπάτσοι του διαδικτύου από τέτοιο πανηγύρι;- έκανε και τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι κάποτε και ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε την ίδια κακιά λέξη.
Και είδαμε το ωραίο θέαμα εκείνοι που σακάτεψαν τους μισθούς των αστυνομικών, που τους στέλνουν να σκοτώνονται με τους κατοίκους στις Σκουριές, που έχουν μετατρέψει την αστυνομία σε δύναμη καταστολής και παραγωγής μίσους για το προσωπικό της να παριστάνουν τους συνηγόρους της. Για να φτάσουμε στο σημείο να ανακοινώνει το σωματείο των ειδικών φρουρών ότι θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για να βάλει πιπέρι στο στόμα του Βούτση.
Αλήθεια, πριν ασχοληθούν όμως με τη λέξη, δεν θα ήταν πιο σώφρον, αν όντως ενδιαφέρονται για..

Ξανθάκης Μαχόμενος

Eκλογές έρχονται... Στην ΕΣΗΕΑ. Για Διοικητικό,  Εξελεγκτική, Πειθαρχικά, Μορφωτικό και Μεικτό. Ανάμεσα σε αυτούς που αποφάσισαν να μπλέξουν με τα Μέσα υπάρχει κι ένας που χρόνια τώρα ασχολείται με τα media. Ο Χρήστος Ξανθάκης κατεβαίνει υποψήφιος με τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους.
Οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι δηλώνουν ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ στη σκέψη, χωρίς εξαρτήσεις, διαπλοκές και αγκυλώσεις, ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΙ σε όλα όσα θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων. ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ, όπως πρέπει να είναι όλοι οι δημοσιογράφοι που ζουν από την εργασία τους και μόνο.
Σχετικά με τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, η Εφορευτική Επιτροπή καλεί σε συνάντηση τους..

Καληνύχτα σας, τεράστιε δημοσιογράφε!

Γ. Παπαχρήστος:  «Γελοία» η επιστολή του «δικομανή γλωσσολόγου» Β. Καπερνάρου

Επιστολή με άκρως ειρωνικά σχόλια προς τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργο Παπαχρήστο, απέστειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος. Αφορμή ένα σχόλιο του αρθρογράφου στη στήλη του «Στίγμα», σύμφωνα με το οποίο ο Καπερνάρος φέρεται να ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι «υποβαθμίστηκε» επειδή ορίστηκε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Νότη Μαριά.
Με ένα «Καληνύχτα σας, τεράστιε δημοσιογράφε» ο Καπερνάρος κλείνει την επιστολή του στην οποία, πέρα από την δημοσιογραφική «τεραστιότητα» του Γ. Παπαχρήστου, αμφισβητεί και την γλωσσική και γραμματική του επάρκεια! Μάλιστα αναφέροντας παραδείγματα ανορθογραφίας επισημαίνει: «Μην µαλώσετε τον διορθωτή. Προφανώς, τι να σας πρωτοδιορθώσει ο ατυχής!»...
Ο Παπαχρήστος απάντησε στο ίδιο ειρωνικό ύφος - μέσα από το «Στίγμα»-  κάνοντας λόγο για..

Στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου 80...

** Βολές κατά Καρακούση
Τα πυρά όλων συγκέντρωσε ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης που έχασε το θέμα της Τουρκίας! «Εχθροί» και «φίλοι» στον ΔΟΛ, χρέωσαν στον διευθυντή της εφημερίδας αδυναμία να κινητοποιήσει τον μηχανισμό κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, με αποτέλεσμα στο φύλλο της Κυριακής να μην φιλοξενείται λέξη για την εξέγερση στη γείτονα. Φαίνεται ότι εκτός της εμφανούς έλλειψης αντανακλαστικών, η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων, έπαιξε τον ρόλο της! Προφανώς, η οικονομική εξάντληση, έφερε αδιαφορία και..

Πόσο χρήσιμος είναι ο Αρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ;

Πολλά γράφονται κι ακούγονται περί σαρωτικών αλλάγων στην διευθυνική ομάδα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ. Αλλαγές που περιλαμβάνουν και το όνομα του διευθυντή του ραδιοσταθμού, Αρη Πορτοσάλτε. Προφανώς ο δημοσιογράφος προορίζεται για υψηλότερες θέσεις καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρει στον όμιλο Αλαφούζου είναι πολύτιμες. Ας δούμε έναν από τους λόγους που καθιστούν τον Πορτοσάλτε χρήσιμο για τους εργοδότες του:
Μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η -για ακόμη μία φορά- προσπάθεια του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100.3 να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Έχοντας απέναντί του το σύνολο των δημοσιογράφων στον ραδιοφωνικό σταθμό, Άρης Πορτοσάλτε και Βασίλης Οικονόμου, βγήκαν..

Πλήρωμα σε σύγχρονες γαλέρες

του Κυριάκου Ζηλάκου

Συνάδελφοι,
Mε τη συμμετοχή μας στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στις 18-19 Ιουνίου 2013 και με την ψήφο μας σ’ αυτές, καλούμαστε να δώσουμε απάντηση σ’ ένα μεγάλο «στοίχημα»: Αν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν κλάδος, σαν εργαζόμενοι με δικαιώματα ή θα γίνουμε πληρώματα στις σύγχρονες γαλέρες. Αν η ενημέρωση του λαού μετατραπεί εξ ολοκλήρου σε μια επιχείρηση Franchise, όπου ένα σχεδόν πανομοιότυπο προϊόν το οποίο θα παράγουν οι κεντρικοί προπαγανδιστικοί μηχανισμοί, θα διατίθεται από όλα τα μαγαζιά της ενημέρωσης.
Οι εκλογές αυτές τοποθετούνται μέσα στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πως θα κινηθούμε μέσα σε αυτό το τοπίο. Οι δημοσιογράφοι, φύση και θέση, είμαστε κατ’ εξοχήν ενεργοί πολίτες και μας απασχολεί η υπόθεση της ενημέρωσης πέρα από την επαγγελματική σχέση που έχουμε με αυτή. Ο πλουραλισμός στην ενημέρωση είναι ζήτημα δημοκρατίας. Η ασκούμενη πολιτική υποβάθμισης της ζωής του λαού,..

Απλήρωτη εργασία και ΣΣΕ, οι δύο μεγάλες προκλήσεις για την ΕΣΗΕΑ

Οι επισημάνσεις του εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, Μωυσή Λίτση, στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο στην γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ:

Συνάδελφοι/ισες
Όταν δύο χρόνια πριν εκλέξαμε για πρώτη φορά έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αναρωτηθήκαμε πολλές φορές για το αν θα έπρεπε να μετάσχουμε στο προεδρείο της Ένωσης.
 Υπό την πίεση των συναδέλφων που έβλεπαν τι έρχεται και ήθελαν να υπάρχει διοίκηση στο σωματείο προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την επερχόμενη εργασιακή καταστροφή, αποδεχτήκαμε τελικά να μετάσχουμε σε αναλογικό προεδρείο.
 Δεν μετανιώσαμε για αυτό. Τόσο σε θεσμικό επίπεδο από τη θέση του ταμία της ΕΣΗΕΑ, όσο και με τις παρεμβάσεις, τη ψήφο μας και τις επισημάνσεις, κάναμε το καλύτερο δυνατό για να..

Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;

του Νάσου Μπράτσου, μέλος της ΕΣΗΕΑ, υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ανένταχτοι, αριστερό ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Financial Crimes)

Πολλά θα ακούσουμε και πάλι και σε διάφορους τόνους και «ποιότητες», λόγω των εκλογών της ΕΣΗΕΑ. Από μεγαλόπνοα σχέδια για «διάσωση» του κλάδου, έως «εκστρατείες» ενάντια στις πολιτικές που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Από κοκκορομαχίες εντός του ΔΣ και των παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ (πιο ήπιες από άλλες φορές, γιατί άρχισαν οι κοινοπραξίες), έως συνδικαλιστικό καρναβάλι, με τους πιο ακραιφνείς μνημονιακούς να μεταμφιέζονται σε δήθεν ακομμάτιστους, ανεξάρτητους και αθώους του αίματος. Είτε μιλάμε για «κοινοπραξίες» της τρικομματικής στα ΜΜΕ..

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ποιους σοκάρουν οι φωτογραφίες της Ενωσης;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΕΙΔΗΣΗ» ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Την ώρα που η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας  πακετάριζε την έκθεσή της «Η είδηση υπό διωγμό», προκειμένου να μεταφερθεί στο Ευρωκοινοβούλιο  και να παρουσιαστεί τη Δευτέρα  03 Ιουνίου, της ανακοινώθηκε πως η έκθεση δεν μπορεί να εκτεθεί ως έχει.
Με πρόσχημα διαδικαστικά κωλύματα, κάποιοι γραφειοκράτες σταμάτησαν την παρουσίαση της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της, όταν, μάλιστα αυτή..

Σαρωτικές αλλαγές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ - Αποχώρησε η Ζαμπέτογλου από το «Θέμα»

** Ακούγεται πως οι σαρωτικές αλλαγές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δεν περιλαμβάνουν μόνο τον διευθυντή Αρη Πορτοσάλτε αλλά και τους αρχισυντάκτες που επελέγησαν τους τελευταίους μήνες. Πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου είναι να γίνει επανεκκίνηση από μηδενική βάση.

 ** Αποχώρησε από το «Πρώτο Θέμα» η δημοσιογράφος Νάνσυ Ζαμπέτογλου μετά από επιτυχημένη συνεργασία ενός χρόνου με την κυριακάτικη εφημερίδα. Πληροφορίες θέλουν το πρώην στέλεχος της ΙΜΑΚΟ και του «Θέματος»  να εξετάζει την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στον όμιλο Φιλιππάκη. Προς το παρόν η Nάνσυ..

Το νέο ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ):
Διοικητικό Συμβούλιο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μυλωνάς Γιώργος
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανδρουτσόπουλος Κώστας
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δουμένης Γιάννης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Θεοφανίδης Άγγελος
ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Λασκαρίδης Σωτήρης
ΤΑΜΙΑΣ: Βλάχος Κώστας
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ: Κεφαλάς Ιάκωβος, Κότσικας Μιχάλης, Τσέρος..

Οι οργισμένοι (παλιοί) συνδρομητές του ΔΟΛ

Λάβαμε mail για την ανάρτησή μας «Στη Μιχαλακοπούλου δεν προλάβαιναν να ζητάνε συγγνώμες... Το νέο σύστημα «απέρριψε» τους ήδη υφιστάμενους συνδρομητές στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του ΔΟΛ».
Ο Δ.Α. Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ μας επισημαίνει:
«Το χειρότερο για εμάς τους παλιούς συνδρομητές είναι ότι οι άνθρωποι του ΔΟΛ μας στέρησαν τη δυνατότητα να κατεβάζουμε τα φύλλα σε PDF.
Tέτοια δυνατότητα δεν την έχει η εφαρμογή HELIOSKIOSK.
Κι έτσι αυθαίρετα μας άλλαξαν (υποβίβασαν) την συνδρομή χωρίς την δυνατότητα εκτύπωσης σελιδων ή τμημάτων.»
Θυμίζουμε πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν όταν η ενεργοποίηση του νέου συνδρομητικού..

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Λεφτά στη Μίνωος δεν υπάρχουν... Σε όποιον δεν αρέσει φεύγει!

Πολύ κατώτερη των περιστάσεων αποδεικνύεται η εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας

Τελικά οι εξελίξεις στη Μίνωος δεν είναι μόνο άκρως ανησυχητικές αλλά και άκρως απογοητευτικές με την  εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας να αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων.
«Δεν υπάρχει χρήμα και σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να φύγει. Μέχρι την Τετάρτη όσοι θέλουν  να αποχωρήσουν θα πρέπει να το δηλώσουν»! Αυτό είπε, μέσες άκρες, ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος στη συνέλευση των εργαζομένων της Μίνωος και απογοήτευσε ακόμη και τους (ελάχιστους)  υποστηρικτές του.
Στη συνέλευση ο Οικονομόπουλος (δίνοντας συνέχεια του πολέμου του με τον Παναγόπουλο) είπε ότι ξεγελάστηκε από τις "παράλογες εκτιμήσεις" της διεύθυνσης για 17.000 φύλλα καθημερινή κυκλοφορία και 50.000 φύλλα κυριακάτικη, οπότε δεν θα είχε καν ανάγκη τη διαφήμιση...
Ο δικηγόρος-εκδοτης σκεφτόταν (κι ακόμη το σκέφτεται)  να διακόψει λέει την ημερήσια έκδοση..

Στη Μιχαλακοπούλου δεν προλάβαιναν να ζητάνε συγγνώμες...

Το νέο σύστημα «απέρριψε» τους ήδη υφιστάμενους συνδρομητές στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του ΔΟΛ

Είναι γνωστό ότι οι ταμπλέτες και το όλο project του HeliosKiosk δεν πήγαν καλά. Κάποιοι λένε ότι σχεδιάστηκε στο πόδι, χωρίς αρχή μέση και τέλος και χωρίς κανέναν επικεφαλής αλλά με πέντε - έξι «υπευθύνους» και άλλους τόσους να δηλώνουν αντίθετοι με το project και να μην συμμετέχουν... Χαρακτηριστικό της ανοργανωσιάς είναι ο μικρός τραγέλαφος που έλαβε χώρα στον ΔΟΛ όπως τον περιγράφει ο Χρήστος Ξανθάκης στα media της K.E:
Ενεργοποίησαν μετά βαΐων και κλάδων το νέο συνδρομητικό σύστημα στη Μιχαλακοπούλου και την άλλη μέρα κιόλας πήρε φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο. Δεν τηλεφωνούσε όμως ο κόσμος για να..

Τον ψάχνουν! Από Μύκονο μέχρι Βραζιλία!

Συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 16.30, έξω από τα γραφεία της Alpha Editions, (Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 92, Μαρούσι) πραγματοποιούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και απολυμένοι χωρίς αποζημίωση του Λυμπέρη. Είναι αυτοί που είχαν την "τύχη" να ζήσουν την κατάρρευση του Ομίλου Λυμπέρη.
Aυτοί που για αρκετούς μήνες δούλευαν απλήρωτοι και έβαλαν πλάτη σε εκείνους που τελικά  δεν μπόρεσαν ή ίσως δεν θέλησαν να αποτρέψουν την καταστροφή.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και απολυμένοι χωρίς αποζημίωση των Εκδόσεων Λυμπέρη όλοι μαζί, ενωμένοι διεκδικούν τα αυτονόητα: τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.
Ο γνωστός εκδότης Αντώνης Λυμπέρης, που έκλεισε αιφνιδιαστικά την επιχείρησή του τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά για τους 200 περίπου εργαζόμενους και εξωτερικούς συνεργάτες που άφησε στον δρόμο, ενώ τους οφείλει..

Ποιοι (πολυθεσίτες) δημοσιογράφοι είναι στο payroll του ΟΠΑΠ...

Οι 98 «ειδικοί σύμβουλοι» με τις εξωφρενικές αμοιβές

ΜΠΟΡΕΙ τα έσοδα του ΟΠΑΠ από το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» να υποχωρούν χρόνο με το χρόνο, λόγω της φθίνουσας πορείας των εισοδημάτων στη χώρα μας και της κακής ποιότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο έχει γυρίσει σε κατάσταση υπανάπτυξης, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον Οργανισμό να προσλαμβάνει δεκάδες συμβούλους «Στοιχήματος».
Η πτώση των εσόδων από το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» αγγίζει το 33% την περίοδο 2010-2012 (με τάση νέας πτώσης το 2013), αλλά ο ΟΠΑΠ την ίδια περίοδο είχε 98 «ειδικούς συμβούλους», όπως τους ονομάζει. Σε αυτόν το στρατό πρωτεύουσα θέση έχουν οι δημοσιογράφοι. Οι τελευταίοι «προσφέρουν» στον ΟΠΑΠ τις γνώσεις τους και το ρεπορτάζ τους. Δεν είναι κατ' ανάγκην μόνο αθλητικοί ρεπόρτερ, αλλά από διάφορες ειδικότητες. Δυστυχώς, ο..

Ψυχάρης: Αλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη...

...αυτοί είναι οι πραγματικοί διαπλεκόμενοι

Επανέρχεται ο Σταύρος Ψυχάρης με αφορμή τις εξαγγελίες Τσίπρα για ρύθμιση εκ του μηδενός τα του κλάδου της ενημέρωσης και εξαπολύει νέα επίθεση - αυτή τη φορά από τις σελίδες των ΝΕΩΝ- εναντίον όλων των άλλων μιντιαρχών μικρών και μεγάλων.. Ο εκδότης του ΔΟΛ ξεσπαθώνει κατά των «πραγματικών διαπλεκόμενων» και  εμφανώς... «πληγωμένος», απειλεί με αποκαλύψεις και ξεκαθαρίζει:
«Ολοι γνωρίζουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπως και τους κατά τον νόμο υπευθύνους. Αυτοί που αναφέρονται στις ταυτότητες των εντύπων και των ηλεκτρονικών μέσων, αυτοί είναι - δεν είναι άλλοι: δεν υπάρχουν αφανείς μέτοχοι με κρυφές ατζέντες και ανομολόγητους σκοπούς. Εδώ, τα πράγματα είναι καθαρά, αλλού προβάρουν..

Μυστική συμφωνία Βαρδινογιάννη - Μπόμπολα ερήμην του Σταύρου Ψυχάρη!

Την ώρα που όλοι μιλούν για «μήνυμα» Βαρδινογιάννη στο MEGA, μετά την απόφασή του να αλλάξει ριζικά το προφίλ του STAR, αλλά και την ώρα που οι περισσότεροι – σωστά, αποκωδικοποιούν το χθεσινό άρθρο του «Βήματος» που υπογράφει ο «ειδικός συνεργάτης», ως επίθεση του Ψυχάρη σε Βαρδινογιάννη – Τσίπρα, φήμες μιλούν για «υπόγεια» εκδοτική συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στον μιντιακό χάρτη και τον οριοθετεί σε άλλη βάση.
Συγκεκριμένα από την περασμένη Τετάρτη που άρχισε να γίνεται γνωστή η συμφωνία του STAR με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σηματοδοτώντας τη στροφή του καναλιού στην ενημέρωση… Άρχισαν οι διαρροές για συμφωνία, Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα, ερήμην του Σταύρου Ψυχάρη! Η οικονομική..

Ακρως ανησυχητικές εξελίξεις στη Μίνωος

Δύο μήνες κλείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της «νέας» Ελευθεροτυπίας και όπως είναι επόμενο ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι είναι κάτι παραπανω από έντονος... Οι εργοδότες την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σχεδόν εξαφανισμένοι με τον Χάρη Οικονομόπουλο να «σκάει μύτη» στα γραφεία της εφημερίδας μόνο ώρες που θα μπορούσε να αποφύγει τους εργαζόμενους. Οι τελευταίοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς κάποιες «off the record» ενημερώσεις, κάνουν λόγο για λουκέτο στο ημερήσιο φύλλο, εθελούσιες εξόδους και μείωση μισθών... Τα σενάρια είναι πολλά αλλά κανένα δεν περιλαμβάνει την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των μηνών Απριλίου και Μαίου!
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των εργαζομένων στη Μίνωος προκειμένου να..

Αρχισε η πληρωμή των επιδοτούμενων ανέργων που καταρτίστηκαν στα ΚΕΚ

Από σήμερα (03/6) το πρωί άρχισε η πληρωμή των επιδοτήσεων των ανέργων μελών σε όλη τη χώρα. Περιλαμβάνονται οι άνεργοι που παρακολούθησαν την κατάρτιση στα ΚΕΚ και είναι μέλη των Ενώσεων Συντακτών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας και της ΕΣΠΗΤ.
Το ποσόν που πιστώνεται σε κάθε δικαιούχο ανέρχεται στο αρχικό ποσό των 1.500 ευρώ και γίνονται κρατήσεις φόρου 20%=300 ευρώ και χαρτοσήμου 3,6%=54 ευρώ. Ο τραπεζικός λογαριασμός κάθε δικαιούχου με το IBAN που έχει δηλωθεί, πιστώνεται με το ποσόν των 1.146 ευρώ τελικά.
Για τις κρατήσεις, θα δοθούν βεβαιώσεις από την ΕΣΗΕΑ για να χρησιμοποιηθούν στην Εφορία το έτος 2013 (οικονομικό έτος 2014) και να επιστραφούν στους δικαιούχους, για όσους δεν έχουν άλλα εισοδήματα ή να συμψηφιστούν.
Επίσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι η ΕΣΗΕΑ πιστώνει σήμερα και αύριο..

Στάση εργασίας την Τρίτη (11 με 4) για τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στο Κάραβελ

Στάση εργασίας σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΜΜΕ της Αττικής, κηρύσσει η ΕΣΗΕΑ, αύριο Τρίτη από τις 11 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης. Η Ενωση καλεί όλους τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» από τις 11 το πρωί για τη συνέλευση που θαπεριλαμβάνει στην ημερήσια διάταξη τα εξής θέματα:
** Έγκριση οικονομικού απολογισμού χρήσης 2012, της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη.
** Έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού χρήσης 2013.
** Οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας- Απεργιακές..

Αλλαγές στην διευθυντική ομάδα των «Νέων»

 Τις τελευταίες δύο εβδομάδες συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις των «Νέων» ο πολιτικός συντάκτης Δημήτρης Μητρόπουλος. Το οποίον σε άλλα μαγαζιά μπορεί να μη σήμαινε και πολλά, στον ΔΟΛ, όπου όλα έχουν τη σημασία τους, έχει ερμηνευθεί ως προοπτική ένταξής του στη διευθυντική ομάδα. Θα το δούμε κι αυτό; Εξαρτάται αν ο Χρήστος Μεμής θα αναλάβει ευρύτερες αρμοδιότητες και αν θα τηρηθεί εν τέλει η (πάντα ισχυρή στη Μιχαλακοπούλου) επετηρίδα.
** ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ του τηλεοπτικού περιοδικού «TV Zapping» (από 50% στον Πήγασο και στον ΔΟΛ) αναλαμβάνει ο Φώτης Τσιμέλας, υπεύθυνος των ενθέτων περιοδικών στο κυριακάτικο «Εθνος».
** ΤΗ ΣΧΕΣΗ ποδοσφαίρου και media την ξέρουμε πολύ καλά. Οχι μόνο μέσω των «αθλητικών» ΜΜΕ και των «αθλητικών» συντακτών, αλλά και μέσω της ιδιοκτησιακής διαπλοκής που τα..

Υπό πολιορκία η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Νέα πακέτα τιμολογήσεων, συμφωνίες περιεχομένου και τεχνολογικές καινοτομίες θέτουν υπό αμφισβήτηση τον ανοιχτό χαρακτήρα του Ιντερνετ, που βασίζεται στην ισότιμη μεταχείριση όλων των χρηστών και των πακέτων δεδομένων από τις εταιρείες-παρόχους...
Το ερχόμενο φθινόπωρο η εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Verizon θα προσπαθήσει να πείσει τον ομοσπονδιακό δικαστή να πετάξει στον κάλαθο των αρχήστων τους κανονισμούς της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ περί «ουδετερότητας του Διαδικτύου» - της ιδέας ότι όλο το περιεχόμενο και οι εφαρμογές πρέπει να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης μεταξύ καλωδιακών και ασύρματων δικτύων. Αλλά ακόμη και εκτός του πεδίου της δικαστικής μάχης, η συγκεκριμένη αντίληψη βρίσκεται υπό αίρεση και..

Οι απλήρωτοι της Ελλάδας και οι υποσχέσεις του Σπύρου Τρίψα

Πέρασε και η προθεσμία που η ίδια η ιδιοκτησία της εφημερίδας « Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο» είχε θέσει και ουδέν νεώτερον από την εξόφληση των δεδουλευμένων. Σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο εκδότης της εφημερίδας Σπύρος Τρίψας είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους -χρωστά δεδουλευμένα σε άλλους από Φεβρουάριο και σε άλλους από Μάρτιο- και ότι θα ενταχθούν στο μισθολόγιο συνολικά 35 δημοσιογράφοι από τους 14 που είναι σήμερα. Την..

Ο «δαιμόνιος» δικηγόρος, οι αδελφές Τεγοπούλου και το κλαμπ της απλήρωτης εργασίας

Γράφει ο Μωυσής Λίτσης*

 Πληθαίνει ο αριθμός των μέσων ενημέρωσης που κάνει το… παγώνι και αρνείται το αυτονόητο: να πληρώσει τους εργαζόμενους. Παλαιότερα γνωστότερος μπαταχτσής εκδότης ήταν ο Κουρής και ο Τράγκας. Σήμερα η στάση πληρωμών στα ΜΜΕ παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις.
 Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, του Alter και της Αυριανής κλείνουν δύο χρόνια απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι στην Εξπρές αμείβονται επί μια πενταετία με πενιχρά έναντι. Οι εργαζόμενοι στη «νέα» Ελευθεροτυπία της Τρίτης Όψης, του γνωστού δικηγόρου και πολιτευτή με τη Δράση του Τζήμερου  Χάρη Οικονομόπουλου, ζουν ξανά το..

Ρωτήστε τον Ψυχάρη...

...να σας πει τα ονόματα των διαπλεκόμενων στα μίντια! 
- Τι κρύβει η επίθεση κατά του Βαρδινογιάννη

(...) Οταν είναι στην αντιπολίτευση, μιλάνε για τα Μέσα Ενημερώσεως, για συμφέροντα, για διαπλεκόμενους, αποφεύγουν όμως να αναφέρουν ονόματα και συνήθως θολώνουν τα νερά καθώς οι πρώην υπάλληλοι ξιφουλκούν κατά του πρώην εργοδότη, για να γίνουν τελικώς περίγελος της δημόσιας ζωής: Οπως ο βήχας, η αληθής διαπλοκή ΔΕΝ αποκρύπτεται... Ιδίως όταν υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο!...».
Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο Βήμα της Κυριακής και επόμενο είναι να δημιουργήσει ερωτήματα για το τι εννοεί ο εκδότης του ΔΟΛ και σε ποιούς αναφέρεται. Κάποιοι αναφέρθηκαν σε κατά μέτωπον επίθεση Ψυχάρη εναντίον του..

Ποιοι εξελέγησαν στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή στον «Flash 96»

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Flash 96 πραγματοποίησε, μέσω κάλπης και με μυστική ψηφοφορία, την εκλογή και την ανάδειξη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, η οποία θα την εκπροσωπεί καθ’ όλη την διάρκεια μέχρι και την σύσταση του νομικού φορέα που θα λάβει την άδεια για την λειτουργιά του Flash 96 με την υπογραφή του σχετικού εγγράφου από τον Υπουργό Τύπου και ΜΜΕ κ. Σίμο Κεδίκογλου.
Σύμφωνα με τα αποτελεσμάτων μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής ορίζονται οι κάτωθι:..

Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο του Focus που γκρέμισε το success story του Σαμαρά

από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο Βασίλης Ασβεστόπουλος είναι ο απεσταλμένος του γερμανικού Focus στην Αθήνα.
Ο ίδιος επέλεξε να ζει στη Κυψέλη, στην καρδιά της Αθήνας.
Εδώ όπου κάθε βράδι μετανάστες απ΄όλες τις φυλές του πλανήτη "εξάγουν" την δική τους κόλαση στις δικές μας ζωές και τότε είναι που αναλαμβάνουν δράση τα ναζιστικά τάγματα εφόδου.
Σ΄αυτήν την Αθήνα, την Πόλη των Καταραμένων, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στήσει το δικό του επικοινωνιακό success story.
Αυτό το επικοινωνιακό success story κονιορτοποίησε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Ασβεστόπουλου ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"..