ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η Ανθή ξενοικιάζει το σπίτι στην Αγία Παρασκευή...

...και κοιτάζει προς ΑΝΤ1, Φάληρο και Αυτιά!
 

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Ανθή Σαλαγκούδη. Και η εκπομπή(;) της στην ΕΡΤ πήγε άπατη και θα χάσει τα νοίκια που προπλήρωσε για το σπίτι στην Αγία Παρασκευή και παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη.
Τώρα η παρουσιάστρια άρχισε τις διαρροές ότι έχει δεχτεί πρόταση από τον Κυριακού για εκπομπή στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Οπως λέγεται το πρότζεκτ θα αφορά εκπομπή που δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και μέσα στο καλοκαίρι για να καλυφθούν κάπoιες τρύπες του προγράμματος. Ελέγχονται οι φήμες που αναφέρουν ότι η Ανθή Σαλαγκούδη συμφώνησε να πάει στον ΑΝΤ1 χωρίς αμοιβή.
Επίσης ελέγχονται οι φήμες που την θέλουν να κατηφορίζει προς το Φάληρο για να συνεργαστεί με..

Η σακούλα του μπακάλη και ο αριστοκράτης με την Hermes

** Κουίζ για μυημένους -από τη στήλη του Ν.Ν. στα Παραπολιτικά: Είναι και οι δύο κορυφαία και ισότιμα στελέχη στον ίδιο δημοσιογραφικό οργανισμό. Ο ένας κυκλοφορεί με τσάντα Hermes και ο άλλος με πλαστική σακούλα του μπακάλη! Ποιος είναι ποιος;
** Σε δύο εβδομαδιαίες εφημερίδες συζητείται ανάμεσα στα διευθυντικά στελέχη και τους ιδιοκτήτες, η αναστολή λειτουργίας τους. Στη μία δεν αποκλείεται να κατεβάσουν ρολά και μέσα στο καλοκαίρι.
** Aμίλητη το τελευταίο διαστημα η τηλεπαρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου καθώς οι..

Ο Βαρδινογιάννης προειδοποιεί Μπόμπολα και Ψυχάρη....

... συγχώνευση τώρα ή αποχώρηση
 
Επιμένει στην πρότασή του για συγχώνευση των τηλεοπτικών σταθμών Mega και Star o Βαρδής Βαρδινογιάννης. Ο επιχειρηματίας θέτει πλέον επιτακτικά το δίλημμα στους άλλους μετόχους της Τηλέτυπος: «΄Ησυμφωνείτε όλοι ή φεύγω από το Mega!».
Ο Βαρδινογιάννης θα θέσει το θέμα της συγχώνευσης  Mega και Star στην ερχόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τηλέτυπος και η όποια απόφαση ληφθεί θα είναι καθοριστική για το μέλλον των δύο καναλιών. Ο Β. Βαρδινογιάννης επιμένει στην πρότασή του καθώς θεωρεί τη συγχώνευση ως τη μοναδική λύση προκειμένου να αντιμετωπιστείο η κρίση που μαστίζει τον χώρο των μίντια και ειδικά της τηλεόρασης. Μάλιστα από την πλευρά του επιχειρηματία προειδοποιούν..

Η (γερμανική) μάχη της Αγγλίας

Με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στον αποψινό τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ, κυκλοφορεί σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Οι αθλητικοί συντάκτες και το δημιουργικό της εφημερίδας δίνουν την δική τους μοναδική οπτική στην (γερμανική) μάχη της Αγγλίας.
Το ματς ανάμεσα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ στις 21.45 (σας περιμένω...)
Ακρως ενδιαφέρουσα είναι η συνέντευξη του αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη που δηλώνει ευθαρσώς στην Εφη Μαρίνου: « Οταν όλες οι κοινωνικές τάξεις αγωνίζονται θα πάμε να τις συναντήσουμε».
Αυτό το Σάββατο ο ΙΟΣ ασχολείται με την «Κρυπτεία» του κυρίου Γενικού (Τάκης Μπαλτάκος) και αποκαλύπτει τι συνδέει τον στενό..

Το Ράλλυ Ακρόπολις στην Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία από το msfree.gr

Eναν πλήρη οδηγό παρακολούθησης του Ράλλυ Ακρόπολις, του μεγαλύτερου παγκόσμιου event που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη χώρα μας, παρουσιάζει σήμερα μαζί με την Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία και η συντακτική ομάδα του msfree.gr και η BitsnBytes.
Μέσα στις 16 σελίδες του αφιερώματος περιλαμβάνονται πληροφορίες για τον αγώνα, όλες οι συμμετοχές, το πρόγραμμα, οδοιπορικό και πρόταση παρακολούθησης για την ορεινή Κορινθία αλλά και παρουσίαση όλων των ειδικών και όλων των προσβάσεων των θεατών σε αυτές.
Το αφιέρωμα είναι εμπλουτισμένο με την εφαρμογή Click2C και μέσω αυτής προσφέρει εκτός από εντυπωσιακά video το πλήρες Road Book για κάθε ειδική διαδρομή. Το αφιέρωμα προσφέρεται από..

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τι συμβαίνει με τον Ψυχάρη και τα στελέχη του ΔΟΛ;

Τους «βυζαντινισμούς» στη Μιχαλακοπούλου πληρώνει το πρόγραμμα Helios Kiosk

Προβληματισμός επικρατεί στον ΔΟΛ για τη μικρή ανταπόκριση της προσφοράς του προγράμματος Helios Kiosk (βλ. ταμπλέτα και συνδρομή στα έντυπα)… Για αυτό σύντομα αναμένονται βελτιωτικές πρωτοβουλίες από τη Μιχαλακοπούλου προκειμένου να τονωθεί το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού. Ωστόσο βασική αιτία του κακού – σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24 είναι, οι σφοδρές κόντρες και οι διχογνωμίες μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του οργανισμού. Κόντρες που δεν επιτρέπουν τη λήψη ορθολογικών αποφάσεων και αποκλείουν την κοινή συμπόρευση και συνεργασία των διαφόρων τομέων του οργανισμού.
Ο Σταύρος Ψυχάρης λέγεται ότι είναι εξοργισμένος με τη στάση κάποιων εκ των στελεχών της..

Χαστούκι στον «σκληρό» του Star

Νόμιμη η πρωτομαγιάτικη απεργία της ΕΣΗΕΑ στο κανάλι

Tο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της εργοδοσίας του καναλιού STAR κατά της πρωτομαγιάτικης απεργίας που είχε κηρύξει και πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία η ΕΣΗΕΑ.Ο Πάνος Κυριακόπουλος δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά…
Ας θυμηθούμε τα γεγονότα:
Ο Πάνος Κυριακόπουλος  επικεφαλής του Star Channel T.V (“Νέα Τηλεόραση Α.Ε”) και πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας – ΕΙΤΗΣΕΕ), ένα πρόσωπο που, όπως λέει, “δεν θέλει να συνδιοικεί με την ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία των εργαζομένων“, ήταν αυτός που ήθελε να υποχρεώσει όλες τις επιχειρήσεις Ενημέρωσης να πάνε..

Tο σικέ παιχνίδι της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα

Μπορεί η Ελλάδα να μην διαθέτει – λόγω του μεγέθους, αλλά και της κουλτούρας της, celebrities (με την ουσιαστική έννοια του όρου), κάποιοι όμως επιμένουν να «πουλάνε» στο αναγνωστικό κοινό, «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», απαθανατίζοντας δήθεν γνωστούς καλλιτέχνες, παρουσιαστές και δημοσιογράφους σε προσωπικές τους στιγμές! Στην ουσία πρόκειται για ένα παρηκμασμένο σύστημα που αλληλοστηρίζεται και προσπαθεί να κρατηθεί σε μια κοινωνία που έχει καταρρεύσει, τροφοδοτώντας την με «ψεύτικα» ρεπορτάζ και εικόνες.
Είναι εικόνες σαν του Ρουβά, της Μενεγάκη, του Λιάγκα και της Σκορδά που βλέπουμε στα εξώφυλλα κάθε εβδομάδα των περιοδικών μιας χρήσης και τις αγοράζουμε για να ικανοποιήσουμε τα ταπεινά μας ένστικτά χαζεύοντας από την κλειδαρότρυπα τη δήθεν προσωπική τους ζωή!
Αν και δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό, είναι πάντως χαρακτηριστικό το παρακάτω περιστατικό..

«Χτυπάει κόκκινο» η εισφοροδιαφυγή στα ΜΜΕ

Πολλές από τις εταιρείες που χρωστάνε έχουν κλείσει

Σε περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή των εταιρειών ΜΜΕ στον ασφαλιστικό οργανισμό δημοσιογράφων-υπαλλήλων, τον ΕΔΟΕΑΠ τα τελευταία χρόνια από τη μη πληρωμή της εισφοράς των εργαζομένων, ποσοστό 3% και από τη μή απόδοση του αγγελιόσημου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, οι ληξιπρόθεσμες όφειλες των εταιρειών ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονται σε 51.909.874 ευρώ!
Από τα στοιχεία του υπουργείου προκύπτει πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκδοτικών εταιρειών άνω των 10.000 ευρώ ανέρχονται σε 6.049.982 ευρώ για εισφορές 3%, σε 8.972.562,64 ευρώ για..

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η Ελλη Στάη προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Χρυσής Αυγής

Τι απαντά η δημοσιογράφος στις απαράδεκτες εκφράσεις της ναζιστικής οργάνωσης

«Δεν πρόκειται να μας τρομάξουν και κυρίως δεν πρόκειται να μας φιμώσουν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις Ελλη Στάη και Μαριάννα Πυργιώτη και επαναλαμβάνουμε προς τους κυρίους της Χρυσής Αυγής ότι ο ρατσιστικός, μισαλλόδοξος και φασιστικός λόγος δεν είναι «διαφορετική άποψη». Είναι προσβολή προς το ανθρώπινο γένος». Aυτό αναφέρουν οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με αφορμή την απαράδεκτη και ρατσιστική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που στοχοποίησε συνολικά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα η Ελλη Στάη  απαντά με ανακοίνωσή της στο fb στις χονδροειδείς, απαράδεκτες και..

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μάγειρας

Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο -και πολύ επιτυχημένα- τις ηλεκτρονικές δυνατότητες της τεχνολογίας, ο Πέτρος Κωστόπουλος δημιούργησε το περιοδικό Kool, αποκλειστικά για tablets iOS και Android, το οποίο έφτασε αισίως στο πέμπτο τεύχος του.
 Στο εξώφυλλο του περιοδικού η Μαίρη Συνατσάκη σε μια «συνηθισμένη» φωτογράφηση, η οποία με ένα «κλικ» μετατρέπεται κυριολεκτικά σε ζωντανή διαφήμιση του περιοδικού. Ακριβώς σε αυτό δίνεται ιδιαίτερο βάρος, δηλαδή στη διαδραστικότητα μέσω βίντεο, μουσικής και εικόνας που προσφέρει το μέσο. Με άρθρα που συνδυάζουν τον Γιώργο Τράγκα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Πέτρο Τατσόπουλο να γράφει τις εντυπώσεις του από τη Βουλή υπό τη σκιά των.. «Χ-Files» και τον Πέτρο Κωστόπουλο με τον..

Εστιάτορας στη Μύκονο ο Γιώργος Κύρτσος

** Η κρίση φέρνει ευκαιρίες... Γι αυτό και ο εκδότης-δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος μαθάινω ότι εκτός από τις εφημερίδες που έχει, ασχολείται με το πολυτελές εστιατόριο που έφτιαξε εντός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύκονο. Λέτε να γίνει η ευκαιρία του;

** Ο Γιώργος Τράγκας, λέει, «δεν πουλάει» τους φίλους του. Ετσι απάντησε σε ερωτήσεις αν θα φύγει από τον Real γα να πάει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ που μάλλον του προσφέρει διπλάσια αμοιβή. Ο Real πάλι επιτρέπει στους παραγωγούς να έχουν δεύτερη θέση εργασίας. Να, ο Γιώργος Γεωργίου απέκτησε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24.

** Στο Mega άρχισαν πάλι να σέρνονται οι φημες για νέες περικοπές και απαιτήσεις των μετόχων..

Απεργία σε Κέρδος και Βραδυνή

Ανέστειλαν στον Αγγελιοφόρο

Απεργιών συνέχεια στο ΚΕΡΔΟΣ καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από το μεσημέρι της Πέμπτης  έως το μεσημέρι της Παρασκευής.
Το Δ.Σ. της Ενωσης ζητεί να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» (Λιακουνάκος) με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία..

Ούτε ο Αλαφούζος τους αντέχει πλέον - Υπ' ατμόν Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου

Ο «ηττημένος» μιντιάρχης ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ο Γιάννης Αλαφούζος με την πορεία του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ. Η πτώση του σταθμού ο οποίος ήταν πρώτος σε ακροαματικότητα ως ενημερωτικός, έχει εκνευρίσει τον ιδιοκτήτη του, που σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές από τον Σεπτέμβριο και μετά.
Η ήττα από τον Real του Χατζηνικολάου, έχει στοιχίσει ιδιαίτερα στον Αλαφούζο δεδομένου ότι το ραδιοφωνο ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό μέσο με το οποίο ασχολήθηκε πριν από μια εικοσαετία. Στο επίκεντρο των αποφάσεων Αλαφούζου είναι η επαναφορά του σταθμού στην «έγκυρη πολιτική..

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γιατί ο Αντώνης Σρόιτερ παράτησε το μπάσκετ...

...και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως ο τηλεπαρουσιαστής του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ προτού ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία έπαιζε μπάσκετ και μάλιστα πολύ καλό. Σε κάποια στιγμή μάλιστα του έγινε πρόταση και από μεγάλο σύλλογο της Α2 προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα. Ενας τραυματισμός όμως δεν του επέτρεψε να συνεχίσει επαγγελματικά και έτσι έριξε όλο το βάρος στη δημοσιογραφία. Σήμερα εξακολουθεί να παίζει ανελλιπώς μπάσκετ, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και όσοι τον έχουν δει λένε ότι είναι μια ομάδα μόνος του. Μάλιστα όταν τον είχε δει στο παρκέ η Ελένη Μενεγάκη είχε εκφράσει τον θαυμασμό της για τις ικανότητες και τον σωματόπτυπο του τηλεπαρουσιαστή -μπασκετμπολίστα .
Επόμενο λοιπόν ήταν σε κάποια από τις «αυτοψίες» του, ο Σρόιτερ να ασχοληθεί και με το..

Πάει για κακούργημα ο Παπακωνσταντίνου με τη λίστα Λαγκάρντ

Καταιγιστικές εξελίξεις για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και το ΣΔΟΕ φέρνουν τα νέα έγγραφα που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές τα οποία αποδεικνύουν ότι η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα «επίσημα» και επισημαίνουν ότι πρέπει να «αξιοποιηθούν φορολογικά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση προσανατολίζονται στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην υπουργό προσθέτοντας το αδίκημα της απιστίας. Το σκεπτικό είναι πως ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκρυψε το γεγονός ότι η λίστα ήρθε επίσημα, στο πλαίσιο σύμβασης Γαλλίας Ελλάδας για..

«Κόκκινο πανί» οι φωτορεπόρτερ για τους αστυνομικούς

Την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας καταγγέλλει η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με αφορμή  το πρόβλημα που δημιούργησαν, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, στον φωτορεπόρτερ  Νίκο Γιακουμίδη του πρακτορείου Assosiated Press ο οποίος κάλυπτε φωτογραφικά γεγονός δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.
Παρά τις διαμαρτυρίες του Ν. Γιακουμίδη και παρ` όλο που επέδειξε τόσο την αστυνομική όσο και τις επαγγελματικές του ταυτότητες, για μια ακόμη φορά με ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιάσεις, τον προσήγαγαν στο Α.Τ Λευκού Πύργου, τον έκλεισαν στο κρατητήριο, και –όπως ο ίδιος αναφέρει–, ακολούθησε “η γνωστή διαδικασία του «ψιλοεξευτελισμού» της προσωπικότητας του ανθρώπου και του επαγγελματία”.
Επειδή τα γεγονότα είναι γνωστά, η επαναλαμβανόμενη αυτή τακτική από την πλευρά ανδρών..

Ο Χοντρομπάσταρδος Πάγκαλος...

...είναι ο σκύλος που γαβγίζει για το μαντρί της Μέρκελ, των σπεκουλαδόρων και των δανειστών

«Δεν είναι και πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον Χοντρομπάσταρδο* ανάμεσα σε ένα πλήθος από πανέμορφες Ρωσίδες, βιομήχανους και μιντιάρχες στο Eurasia Media Forum στο Καζακστάν (κάτι σαν καρναβάλι για τους ανατολίτες ολιγάρχες)», γράφει ο δημοσιογράφος Γκρεγκ Πάλαστ** του BBC για τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Παγκαλο, σε ένα σκληρό άρθρο με τίτλο «Έτσι εκνεύρισα τον Πάγκαλο». Γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος του ΒΒC:
«Αν μη τι άλλο θέλαμε και οι δυο θέλαμε απεγνωσμένα καφέ και ήμασταν στην ίδια ουρά. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγω να αναφέρομαι στο βάρος ενός ανθρώπου ή στην ηλικία του δεδομένων και των δικών μου μειονεκτημάτων. Αλλά ο συγκεκριμένος Χοντρομπάσταρδος το αποζητά. Είχα..

Πόσο DOORS έπαιξαν τα ραδιόφωνα

Πόσο DOORS έπαιξαν χθες τα ραδιόφωνα με αφορμή τον θάνατο του Ray Manzarek, του κιμπορντίστα του ιστορικού συγκροτήματος;
Συνολικά στις 21 Μαϊου, μεταδόθηκαν 14 διαφορετικά τραγούδια των Doors σε 41 ραδιόφωνα της χώρας (από τα 200 μεγαλύτερα που συμμετέχουν στη μέτρηση του Media Inspector). Συγκρίνοντας με την προηγούμενη ημέρα, την 20η Μαϊου έτσι ώστε να δούμε τη διαφορά, προχθές λοιπόν, παίχτηκαν 7 διαφορετικά τραγούδια σε 12 ραδιοσταθμούς (στον Rock FM, το 1ο Πρόγραμμα, τον Rainbow 89 της Θεσσαλονίκης, τον Easy 97.2, τον Red 96.3 κ.ά.).
Ιδού ποια είναι τα τραγούδια των Doors που μεταδόθηκαν χθες (κατά σειρά, πιο ψηλά εκείνα με τα περισσότερα παιξίματα):..

Παπαγαλάκια στη Βουλή

Εμμεσες συστάσεις προς την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή για την ενδυμασία της, απηύθυνε σήμερα στη Βουλή ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής.
Αμέσως μόλις η βουλευτής ολοκλήρωσε την ομιλία της, ο Γ. Καλαντζής πήρε το λόγο και σχολίασε:
«Θα ήθελα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση που είχαμε στο γραφείο του κυρίου Προέδρου και επειδή το θέρος δυστυχώς θα μας αναγκάσει όλους να αντιμετωπίσουμε την εμφάνισή μας διαφορετικά, δίχως να αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μας παρακολουθούν όλοι και η εμφάνισή μας δεν είναι αυτό που σίγουρα..

Πώς το ΑΡΤ έγινε κανάλι εθνικής εμβέλειας;

Ερωτήματα για την απόφαση του ΕΣΡ

Σε μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά απόφαση οδηγήθηκε το ΕΣΡ, εγείροντας ποικίλα ερωτήματα και για τη νομιμότητα, αλλά και για το υπόβαθρό της.
 Συγκεκριμένα, έδωσε στο ΑΡΤ, στο κανάλι δηλαδή του κόμματος ΛΑΟΣ (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ), άδεια μετάδοσης προγράμματος από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με ψηφιακή τεχνολογία. Ετσι, ουσιαστικά το μετατρέπει από κανάλι τοπικής εμβέλειας σε κανάλι εθνικής εμβέλειας. Το σκεπτικό για αυτή την απόφαση είναι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός του Γιώργου Καρατζαφέρη είχε συμμετάσχει εμπρόθεσμα στη διαδικασία αδειοδότησης στο διαγωνισμό για εθνική εμβέλεια του 1998. Ωστόσο η «πρωτοβουλία» αυτή, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να θεωρηθεί αντισυνταγματική, σίγουρα θα επιφέρει αλλαγές στο..

Οι ηλεκτρονικές συνδρομές, ο Ψυχάρης και οι «New York Times»

«Οι ιντερνετικές συνδρομές; Ηταν η πιο σημαντική και πιο επιτυχημένη επιχειρηματική μας ενέργεια εδώ και πολλά χρόνια». Τα ανωτέρω ανήκουν στον διευθύνοντα σύμβουλο των «New York Times», Μαρκ Τόμπσον, και τα ξεστόμισε μπροστά στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Είπε κι άλλα ο κ. Τόμπσον: «Εχουμε 700.000 "ηλεκτρονικούς" συνδρομητές στα προϊόντα της εταιρείας μας και εννιαψήφια "ψηφιακά" έσοδα που αυξάνονται διαρκώς. Οι "New York Times" εντάσσονται σε έναν καινούργιο κόσμο, έναν κόσμο multimedia, multi-platform, multi απ' όλα!».
Αυτά γράφει μεταξύ άλλων  ο Χρ. Ξανθάκης στην Ελευθεροτυπία και όλων το μυαλό πήγε αυτομάτως και στις ιντερνετικές συνδρομές του ΔΟΛ. Στη Μιχαλακοπούλου ο Σταύρος Ψυχάρης..

Η ΕΛ.ΑΣ. παραπέμπει τους πολίτες στη Χρυσή Αυγή...

Καταγγελία του Γιάννη Ρουμπάτη

«Πάνε οι πολίτες στα αστυνομικά τμήματα για προβλήματα που έχουν σχέση με την αστυνόμευση και οι αστυνομικοί τους δίνουν τα τηλέφωνα της Χρυσής Αυγής», κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης στην εκπομπή ΖΟΟΜ, με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου (ΝΕΤ).
Ανατρίχιασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και αμφισβήτησε την καταγγελία του Γιάννη Ρουμπάτη.
Αλλά εκείνος συνέχισε ακάθεκτος. «Αυτά συμβαίνουν στα αστυνομικά τμήματα και το ξέρει ο κ. Δένδιας. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις αστυνομικών που μόλις τελειώνει η βάρδια τους, βγάζουν τη στολή της αστυνομίας και φοράνε..

Το θράσος του Μπακατσέλου και οι μαγκιές του ανενημέρωτου(;) Αλέκου

Νέα 48ωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ

Μετά την επιμονή της εργοδοτικής τρόικας Μπακατσέλου- Μπόμπολα- Ψυχάρη να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα στους 115 εργαζόμενους του συγκροτήματος η ΕΣΗΕΜΘ προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο.
Πριν από την προκήρυξη της απεργίας προηγήθηκε συνάντηση με την εργοδοσία αλλά ουδέν νέο προέκυψε. Ο Μπακατσέλος επιμένει στο σχεδιασμό του για μειώσεις κατά 35% στους μισθούς ή απολύσεις και ταυτόχρονα ζητά κατανόηση και ανοχή από τους εργαζόμενους που κλείνουν 3 μήνες απλήρωτοι. Μάλιστα προτείνει και απλήρωτη..

Η Συσπείρωση στη μάχη για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, 18 και 19 Ιουνίου, η “Συσπείρωση Δημοσιογράφων” καταρτίζει δυναμικό και αγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Η ριζοσπαστική παράταξη της Αριστεράς στους δημοσιογράφους έχει στόχο όχι μόνο τη διατήρησή της ως πρώτη δύναμη στην ΕΣΗΕΑ, αλλά και να συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν την ενημέρωση, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους πολίτες, και διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων.
Η “Συσπείρωση Δημοσιογράφων” θα συνεχίσει την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση και με την εργοδοσία, που σε αγαστή συνεργασία επιχειρούν να απαξιώσουν τα συνδικάτα, τα συλλογικά δικαιώματα και τη δημοσιογραφική εργασία. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους χιλιάδες άνεργους και τους..

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Οι δουλειές των άλλων

Μας άρεσε το mail που πήραμε από γνωστό  (πρώην) εκδότη περιοδικών εκδόσεων. Ηταν ντόμπρο και «καθαρό». Γι αυτό και δεν θα το κάνουμε «σημαία». Μας άρεσε η (ας την πούμε) σεμνότητα και η δόση αυτοκριτικής που το χαρακτήριζε καθώς και η έξυπνη ειρωνεία που έβγαζε και απέναντί μας και ειδικά απέναντι σε πρώην συνεργάτες του.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην εκδότης:
«Σας παρακολουθώ συχνά πυκνά και ξέρω ότι δεν είμαι το καλύτερό σας. Γιατί να είμαι, άλλωστε; Ούτε και σε μένα αρέσει ο Παναθηναϊκός… Παρόλα αυτά όμως, θέλω να σας παρακαλέσω, αν είναι δυνατόν,  να μη χρησιμοποιείτε συνέχεια δική μου φωτογραφία για να περιγράψετε τις δουλειές άλλων ανθρώπων, όπως οι παλιοί μου συνεργάτες. Πολύς κόσμος μπερδεύεται και νομίζουν ότι μπορεί να έχω κάποια σχέση με μια δουλειά την οποία αγνοώ πλήρως. Άλλωστε, είναι καιρός μετά από τόσα χρόνια..

Γελιέται όποιος νομίζει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
«Μαυρίστε» τους μνημονιακούς και αποδοκιμάστε τους ηττημένους
Στηρίξτε την πρόταση αγώνα και ανατροπής!
Μην αφήσετε τη γενική συνέλευση στα χέρια των «ειδικών»


Κανείς δεν θα διαφωνήσει: η θητεία του απερχόμενου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σφραγίστηκε από την πιο βάναυση επίθεση που έχει εκδηλωθεί ποτέ στα δικαιώματα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης. Παρά δε τη συστηματική προσπάθεια ορισμένων διαπλεκόμενων να μας πείσουν ότι είμαστε "ευγενείς" σε μια χώρα "κολασμένων", ενώ τα ΜΜΕ αποτελούν όαση ασφαλείας σε ένα καμένο τοπίο, αποδείχθηκε ότι τα αδηφάγα ευρω-Μνημόνια δεν εξαιρούν κανέναν από το μενού τους - ούτε..

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Καταδικάστηκαν οι Δημήτρης και Απόστολος Ρίζος

Καταδικάστηκαν με τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή και 20.000 πρόστιμο ο εκδότης και διευθυντής του Αδέσμευτου Τύπου Δημήτρης Ρίζος και τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή και 10.000 πρόστιμο ο Απόστολος Ρίζος μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ύστερα από μήνυση της εργαζόμενης στον Αδέσμευτο, Αναστασίας Κυριακίδου για μη καταβολή σύμβασης εργασίας και δεδουλευμένων.
Οι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούλιο εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου βρίσκονται ακόμα σε επίσχεση εργασίας και περιμένουν από τον εργοδότη τους Δημήτρη Ρίζο να πληρώσει τα δεδουλευμένα τους τα οποία πολλάκις είχε υποσχεθεί! "Τα δεδουλευμένα σας δεν θα τα χάσετε", έλεγε κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους!
Υ.Γ: Σχολιάστηκε πολύ στα κοινωνικά δίκτυα πως υπέρ του εκδότη κατέθεσε νεαρά..

Σε Κοντομηνά - Φιλιππόπουλο οι «4τροχοί»

Παραχώρησαν τους «4 τροχούς» οι Τεχνικές Εκδόσεις! Οπως ανακοίνωσαν, η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης, υπό την προϋπόθεση επίτευξης στόχου εσόδων, για αλλά πέντε έτη, και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για την εταιρεία, δοθέντος ότι αυτή θα λαμβάνει το 7% των καθαρών εσόδων του περιοδικού. Και σε ποια εταιρεία παραχωρήθηκε το ιστορικό περιοδικό; Ολα δείχνουν ότι μετακομίζει στις Alpha Editions (βλέπε Hello, Εγώ, 7 Ημέρες TV και Τηλεκοντρόλ), όπου μέτοχοι είναι με 95% ο Δημήτρης Κοντομηνάς και με 5% (και οψιόν αγοράς περαιτέρω μετοχών) ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Υπενθυμίζω ότι οι Alpha Editions δεν είναι στο Χρηματιστήριο και δεν υπάγονται στα διεθνή λογιστικά πρότυπα...-Mέσα και media / K.E

Θύελλα αντιδράσεων για την Πόπη του ΕΣΡ

Αντιδράσεις ακόμα και εντός των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης φαίνεται πως προκαλεί η επιχειρούμενη τοποθέτηση της δημοσιογράφου – τηλεκριτικού Πόπης Διαμαντάκου στην κεφαλή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Αρχικά, φάνηκε πως η πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου από την Πόπη Διαμαντάκου (που ήταν υποψήφια με το συνδυασμό της στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές), βρήκε σύμφωνα τα κόμματα της συγκυβέρνησης.
Οι πρώτες αντιδράσεις, όμως, σημειώθηκαν και μέσα στους κόλπους κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα από στελέχη που διατυπώνουν ενστάσεις και ανησυχίες για το κατά πόσο ο έλεγχος του Συμβουλίου μπορεί να περάσει στη..

Η «σφαγή» των εκδοτών

Η σημειολογία της απουσίας Ρέστη – Κοπελούζου από την Γενική Συνέλευση για το Μega

Κόντρα που μπορεί να βγει εκτός ελέγχου ξέσπασε τελευταία στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.  Αφορμή, τα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τηλεοπτικός σταθμός των Γιώργου Μπόμπολα, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σταύρου Ψυχάρη. Η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την ραγδαία πτώση της διαφήμισης (σ.σ. υπολογίζεται ότι σε πραγματικούς αριθμούς αγγίζει το 70%) έχουν δημιουργήσει κατάσταση (σχεδόν) αδιεξόδου στο Μεγάλο Κανάλι.
Η απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να δώσει μια πρώτη ανάσα στο κανάλι, αν και όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες τα όποια οφέλη θα είναι πρόσκαιρα. Και, είναι απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά το..

Ο πρώην εκδότης Σεραφείμ Κοτρώτσος και οι Αποκαλύψεις των απλήρωτων εργαζόμενων

 Λάβαμε mail που υπογράφεται από «απλήρωτους εργαζόμενους» της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» και το οποίο αναφέρεται στη δίκη του πρώην εκδότη Σεραφείμ Κοτρώτσου στο Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, την Παρασκευή 24 Μαΐου. Ο Σ. Κοτρώτσος θα εξηγήσει ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου γιατί εδώ και 2 χρόνια δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους της πρώην εφημερίδας του «Αποκαλύψεις» ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα μηνών και τις αποζημιώσεις απόλυσης που τους χρωστάει.
Στο mail οι «απλήρωτοι εργαζόμενοι των Αποκαλύψεων» αναφέρουν:
Ο πρώην εκδότης, νυν «μάχιμος» δημοσιογράφος και όψιμος υπερασπιστής των εργαζόμενων απέναντι στο μνημόνιο, έχει καταθέσει εδώ και κάποιους μήνες αίτηση πτώχευσης. Παράλληλα βέβαια διαφημίζει ότι κατέχει 2 site, τα οποία, αν και αριθμούν ελάχιστες επισκέψεις, βρίθουν από διαφημίσεις, σε πολλές περιπτώσεις κρατικές (ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα). Το πώς ένας πτωχευμένος πρώην..

Και οι εκδότες τρελάθηκαν!

Ποιοι επιστρέφουν στον τόπο του «εγκλήματος» - Νέες (και παλιές) εφημερίδες βρίσκονται στα σκαριά

Παρά τη δυσμενέστατη συγκυρία για τον χώρο του Τύπου νέες εκδοτικές προσπάθειες βρίσκονται στα σκαριά. Αν και στις περισσότερες επιχειρήσεις ΜΜΕ οι εργαζόμενοι πληρώνονται όποτε το θυμηθούν οι εργοδότες και την ώρα που πολλές εφημερίδες έχουν βάλει λουκέτο, κάποιοι επιμένουν εκδοτικά. Ο πυρετός φυσικά των διεργασιών οδηγεί εύλογα στο ερώτημα σχετικά με που βρίσκονται τα χρήματα για να στηρίξουν τα συγκεκριμένα εγχειρήματα και πόσο σοβαρές είναι αυτές οι εκδοτικές προσπάθειες... Ετσι:
** Νέα κυριακάτικη εφημερίδα ετοιμάζει πολύ γνωστός δημοσιογράφος με μακρά θητεία στο χώρο του Τύπου. Με βάση τους σχεδιασμούς, η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα είναι πολυσέλιδη και θα έχει άμεση.. διασύνδεση με γνωστή ιστοσελίδα.
** Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος». O εκδότης δεν φαίνεται να βάζει μυαλό από τις προηγούμενες εκδοτικές και δικαστικές περιπέτειές του και ετοιμάζει..

Τα δάνεια της Αlpha Bank και τo ενέχυρο του κυρ Σταύρου

Δυο πολύ ενδιαφέρουσες «γνωστοποιήσεις» έκαναν την εμφάνισή τους στις «οικονομικές» σελίδες των «Νέων» την περασμένη Πέμπτη. Εγραφε επί λέξει η πρώτη εξ αυτών:
«Με την από 4/3/2013 σύμβαση συνεστήθη ενέχυρο επί ενενήντα εννέα χιλιάδων εκατόν εβδομήντα (99.170) κοινών ονομαστικών μετοχών εκδόσεως της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε., κυριότητας κ. Σταύρου Π. Ψυχάρη. Ενεχυρούχος είναι η τράπεζα Alpha Bank που χορήγησε δάνειο στις 4/5/2012 στον κ. Σταύρο Ψυχάρη για την εξόφληση υποχρεώσεων από την απόκτηση μετοχών της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. και αιτία..

Οι φιλενάδες

Γράφει η Ντέπυ Γκολεμά για την φιλενάδα της Πόπη Διαμαντάκου (αυτές οι δύο μοιάζουν σε πολλά, αλλά, ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες):
«Μιλήσαμε με την Πόπη Διαμαντάκου, που μια εφημερίδα την τοποθέτησε πρόεδρο του Ραδιοτηλεοπτικού και αφού είπαμε αυτά που λένε οι φίλες μεταξύ τους, υπογράμμισε πως μόνο ως απλό μέλος θα πήγαινε στο Ραδιοτηλεοπτικό και μάλιστα....

Ερρίκος Ντυνάν: 1050 εργαζόμενοι απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

«Η μη αποπληρωμή του δώρου του Πάσχα και ενός μισθού τουλάχιστον στους εργαζόμενους του Ερρίκος Ντυνάν αγγίζει τα όρια του οικονομικού στραγγαλισμού των οικογενειών μας. Ο πόλεμος από το Υπουργείο Υγείας, με την καθοδήγηση της τρικομματικής κυβέρνησης συνεχίζεται και κορυφώνεται. Η κυβέρνηση μαζί με τους φοροφυγάδες επιχειρηματίες ταξιδεύει στην Ανατολή ενώ το Νοσοκομείο οδεύει προς την Δύση.
Η Διοίκηση και η Διαχειριστική Ομάδα συνεχίζουν να αδιαφορούν για τις ανάγκες των εξαθλιωμένων εργαζομένων (1050 για 10 μήνες απλήρωτοι) παίζουν ισάξια οικονομικά, πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια.
Απαιτούμε ουσιαστική παρέμβαση και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης. Καθότι..

Ο Δημ. Κουμπιάς, ο Μάκης Διόγος και οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

«Η Δημοσιογραφική Ενότητα και η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση από πλευράς  ΕΣΗΕΑ, μαζί με τη Δημοσιογραφική Ενότητα -Προοπτική της ΕΣΗΕΜ-Θ και την Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ συνεργάστηκαν στο 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο του συνδυασμού «Ενότητα – Μεταρρύθμιση – Προοπτική». Και η συνεργασία αυτή αποδείχτηκε απόλυτα επιτυχής, όχι μόνον από το εκλογικό αποτέλεσμα που μας ανέδειξε πρώτη δύναμη, αλλά και από την πορεία μας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Αμέσως μετά τις εκλογές είχαμε διακηρύξει ότι «η συνεργασία μας δεν ήταν ευκαιριακή, τυχαία και..

Με δικαστική απόφαση επιστρέφει στον Alpha 98,9 τεχνικός που είχε απολυθεί

Τον είχαν διώξει όταν δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση.

Με την απόφαση 1085/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνεται ο πρώτος τεχνικός, που απελύθη από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 επειδή δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της ΣΣΕ. Συγκεκριμένα με την απόφαση το δικαστήριο «δέχεται» «την αγωγή» του τεχνικού και «αναγνωρίζει την υποχρέωση της εναγομένης» (ραδιοσταθμός Alpha 98,9) «να απασχολεί τον ενάγοντα» (τεχνικός μέλος της ΕΤΕΡ) «στην θέση που..

Και η Ναόμι Κλάιν στου Ζωγράφου

Το τέταρτο παγκόσμιο αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ “B-Fest” που διοργανώνει η ανοιχτή συνέλευση του B-Fest και το Περιοδικό “Βαβυλωνία” θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (είσοδος από Ούλωφ Πάλμε) στις 24-25-26 Μαΐου και ώρες από τις 17:00 μέχρι αργά το βράδυ.
Το φετινό B-Fest περιλαμβάνει ομιλίες, workshops, συναυλίες, προβολές σινεμά, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.
Στις ομιλίες του τριημέρου θα συμμετέχουν ανάμεσα σ’ άλλους η Naomi Klein (συγγραφέας του βιβλίου «Το δόγμα του σοκ») ο Michael Hardt, το NoTav Movement, η Sky Croeser κ.ά.
Οι Rebel Diaz από το Bronx και ο M1 (Dead Prez) θα είναι μέρος ενός πλούσιου συναυλιακού προγράμματος.
Στην εποχή της μετάβασης σε πολιτικό τόπο..