ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ραντεβού στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για Ν. Φίλη και Γ. Παπαχρήστο

Κορυφώνεται η αντιδικία του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, Γιώργου Παπαχρήστου με την εφημερίδα ΑΥΓΗ. Φαίνεται πως η υπόθεση θα απασχολήσει τα αρμόδια όργανα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, προτού φθάσει στο ακροατήριο.
Μαθαίνουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο ο δημοσιογράφος της απογευματινής του ΔΟΛ όσο και ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ, Νίκος Φίλης θα εμφανιστούν στο Πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις. Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με δημοσίευμά της είχε επιτεθεί στον δημοσιογράφο των Νέων Γιώργο Παπαχρήστο,..

Γιώργος Κουρής: από τη «Φωνή της Κεφαλονιάς» έως την Ελεύθερη Τηλεόραση και τη φυλακή

Κομποσχοίνια και χειροπέδες...
Με χειροπέδες βγήκαν από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Οι δύο άνδρες την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για πολλοστή όμως η έκβαση αυτής της υπόθεσης ήταν διαφορετική. Μέσα σε λίγα λεπτά, πατέρας και γιος βρέθηκαν από το ανακριτικό γραφείο καθ'οδόν για τον Κορυδαλλό...
Ο Γιώργος Κουρής ποτέ δεν θα φανταζόταν, στη δεκαετία του΄60, όταν ξεκίνησε από την εφημερίδα «Φωνή της Κεφαλονιάς» την πορεία του προς τις κορυφές των media αλλά και την κατάληξή του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Στο ξεκίνημά του ο Κουρής υποστηριζόταν από ισχυρούς παράγοντες της Ενώσεως Κέντρου και..

Εργασιακός μεσαίωνας σε Channel 9 και Βραδυνή

Απολύσεις, μειώσεις μισθών εως 45%, καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, εξαντλητικά ωράρια και απειλές από Κοντομηνά και Μήτση

Τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στον Τ/Σ «CHANNEL 9»,  Κώστα Ασημακόπουλο απέλυσε η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Channel 9 με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλητικών ενεργειών εκ μέρους του σταθμού, ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά. Συγκεκριμένα, ο Δ. Κοντομηνάς μέσω του διευθύνοντα συμβούλου Τάσου Μπούρα, προέβη σε παράνομες μειώσεις μισθών έως και 45%. Στη συνέχεια ακολούθησαν απολύσεις, ενώ τώρα έχουμε την απόλυση ακόμη και του ίδιου του εργασιακού εκπροσώπου. Στο κανάλι..

Ακραία λογοκρισία, απειλές απόλυσης αρχισυντακτών και κλίμα τρομοκρατίας στην ΕΡΤ

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Οι χειρισμοί του Αιμίλιου Λιάτσου αλλά και της Διοίκησης στερούν από τους Έλληνες πολίτες την αντικειμενική ενημέρωση

Την ωμή παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης, Αιμίλιου Λιάτσου σε ρεπορτάζ του Νίκου Γρυλλάκη καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Ο Αιμ. Λιάτσος απαίτησε να μην ξαναπαίξει μέχρι «νεωτέρας» ρεπορτάζ του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος «τυχαίνει» να είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Η ΕΣΗΕΑ αμέσως προχώρησε σε απεργία από χθεςστις 5 μ.μ. μέχρι το πρωί της Δευτέρας στις 6 π.μ., στην ΕΡΤ, την ΕΡΑ και την ert.gr, διαμαρτυρόμενη για το νέο κρούσμα λογοκρισίας. Από την πλευρά της η ΠΟΕΣΥ καταδίκασε το νέο κρούσμα φίμωσης και λογοκρισίας στην Αγία Παρασκευή και κάλεσε τον Αιμίλιο Λιάτσο -εάν έδρασε αυτοβούλως και αυθορμήτως- να ανακαλέσει ΤΩΡΑ την απόφαση. Εάν ο κ. Λιάτσος, λέει η ΠΟΕΣΥ, έδρασε κατόπιν συνεννόησης με κυβερνητικά στελέχη, ας αναλογιστεί μόνο τούτο: δεν είναι κυβερνητικός υπάλληλος, δεν είναι κομματικό στέλεχος, είναι στέλεχος..

Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου για την ΕΡΤ, λέει η Γερονικολού

Σε διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις της για την κρατική ραδιοτηλεόραση και τους εργαζόμενούς της («Η ΕΡΤ έχει πνιγεί από μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που δεν δουλεύουν»), προχώρησε η ηθοποιος Κατερίνα Γερονικολού που ασκεί καθήκοντα αρχισυντάκτη στην εκπομπή - εξωτερική παραγωγή της ΕΤ1 «Γένους θηλυκού». Η νεαρή ηθοποιός με επιστολή της διευκρινίζει:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι αναφορές μου στην ΕΡΤ, που δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά από πρόσφατη συνέντευξή μου, έχουν προκαλέσει την δυσαρέσκεια των εργαζομένων της.
Τιμώντας τη συνεργασία μου με την ΕΡΤ και σεβόμενη όλους τους εργαζόμενους σε αυτή επιθυμώ λοιπόν να ξεκαθαρίσω τη θέση μου δηλώνοντας ότι ουδέποτε..

Καταγγέλλουν τη διεύθυνση του «Ριζοσπάστη»

O διευθυντής του «Ρ»  Στ. Λουκάς
Επιστολή δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι,
Απευθυνόμαστε ακόμα μία φορά σε εσάς για να σας ενημερώσουμε ότι ο «χορός» των πιέσεων, της απαξίωσης και της απομόνωσης εκ μέρους της διεύθυνσης του Ριζοσπάστη σε βάρος μας καλά κρατεί και κλιμακώνεται…
Τελευταίο «κρούσμα» η νέα συκοφαντική, άνανδρη και δόλια δημοσίευση των ονομάτων μας στις σελίδες του «Ρ» (σελίδα 45) με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για μη καταβολή δεδουλευμένων.
Δε μας εκπλήσσει πλέον το ασύλληπτο γεγονός η ίδια η εφημερίδα να στοχοποιεί τους εργαζόμενούς της. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Σας υπενθυμίζουμε ότι την ίδια απρέπεια είχαν διαπράξει..

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δεν θέλει να πάει στις φυλακές Ναυπλίου ο Γ. Κουρής – Δεύτερη νύχτα στο Μεταγωγών

Δεν θέλει να οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου ο Γιώργος Κουρής και με κάθε τρόπο προσπαθεί να ανατρέψει την αρχική απόφαση και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον γιο του Aνδρέα.
Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση για προφυλάκιση και οι δύο οδηγήθηκαν στο τμήμα Μεταγωγών με σκοπό την μεταφορά τους στις φυλακές όπου θα κρατηθούν προσωρινά.
Ο Ανδρέας Κουρής αποφασίστηκε από τους αρμοδίους να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ αντίθετα, για τον πατέρα του Γιώργο, η απόφαση ήταν να μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου. Κάτι που ο εκδότης δεν..

Ποιος θέλει να φάει το μερτικό του Ανδρέα Κουρή;..

Η μυστική συνάντηση στη βίλα της Δροσιάς

Η συνάντηση έγινε χθες το βράδυ, με άκρα μυστικότητα σε βίλα στη Δροσιά. Πήραν μέρος τέσσερις άνδρες.
Ο ένας ήταν 50αρης, ψηλός με γκρίζα μαλλιά.
Ο άλλος 60αρης, κοντός με μαύρα μαλλιά.
Οι άλλοι δυο, γύρω στα πενήντα.
Οι Κουρήδες στην φυλακή. Ποιος θα τους "κληρονομήσει"; Τι θα γίνει με το μερτικό του Ανδρέα, στην εφημερίδα και στο ραδιόφωνο του REAL GROUP;
Ο κοντός με τα μαύρα μαλλιά, ο 60αρης που χει και το χρήμα, εχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον. Πάνω απ' αυτόν, ένας άλλος, πολύ πιο ισχυρός οικονομικός παράγων, δίνει τις ευλογίες του.
Ο μικρός, ο Ανδρέας, είναι σχετικά εύκολος αντίπαλος. Ο άλλος, ο..

ΠΑΝ(επιστημιακό)ΔΙΚΤΥΟ: ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - Για έναν πολιτισμό της αλληλεγγύης και της αντίστασης

Το Πανεπιστήμιο οφείλει  να είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά παρόν και δρών σήμερα. Για να υπηρετήσει τον στόχο αυτό το Εργαστήριο Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος ΕΜΜΕ σε συνεργασία με  συναδέλφους και από άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών  (ΕΚΠΑ) συγκρότησε την πρωτοβουλία ΠΑΝ(επιστημιακό)ΔΙΚΤΥΟ: ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, η οποία διοργανώνει  το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι,  εκδήλωση  στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο Για ένα Πολιτισμό της Αλληλεγγύης και της Αντίστασης.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την αντίσταση ενάντια στην αλλοτρίωση και την βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και των Μνημονίων που διαλύουν τον..

EΤΗΠΤΑ: συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία

του Νίκου Αργύρη

Συνάδελφοι, όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Ενημέρωσης, έντυπης και μη, έχουμε χάσει τα περισσότερα από τα κεκτημένα με αγώνες δικαιώματά μας. Αγώνες άγνωστους ίσως στους νέους συναδέλφους, που κάποιες φορές δόθηκαν σε καιρούς χαλεπούς από άποψη πολιτικών ελευθεριών.
Ζούμε σε καιρούς που η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, προπαγανδίζει με κάθε τρόπο ότι υπάρχει συνδικαλιστική αδιαλλαξία, συνδικαλιστικός λαϊκισμός και κομματικός προσανατολισμός, που θυσιάζουν τους εργαζόμενους στο βωμό της ανεργίας. Οι εκφραστές των μνημονίων, επιδιώκουν με διάφορους συμβιβασμούς δήθεν να σώσουν θέσεις εργασίας. Δυστυχώς..

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η παρουσιάστρια, τα καλλυντικά και ο «νονός» της νύχτας

KOYIZ (εύκολο)
Ποια δημοσιογράφος και παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής -πρωταγωνιστεί και σε διαφημίσεις γνωστής μάρκας καλλυντικών- δέχτηκε πρόταση που της έγινε προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφική ταινία;
Η παρουσιάστρια παρακολουθεί μαθήματα, μαθαίνει διαλόγους και εξασκείται σε τεχνικές, έτσι ώστε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο να είναι όσο το δυνατόν πιο..

«Καμπάνα» στον Κ. Ι. Σαραντόπουλο

Σε ποινή φυλάκισης 37 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες ο Κ. Ι. Σαραντόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή», έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει εις βάρος του εργαζόμενοι.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων το έτος 2010 και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 37 μηνών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, καθώς και..

Ο Χρήστος Μιχαηλίδης (της ΕΡΑ) δεν «ντρέπεται» για την τριπλάσια αμοιβή του;

Tι αναφέρει σε ψήφισμά της η Συνέλευση των εργαζομενων στην ΕΡΤ που αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εξαιτίας της μη ικανοποίησης θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών. Επίσης η Συνέλευση «ξέφρασε ομόφωνα την «ντροπή» της για τον Χρήστο Μιχαηλίδη που από τα μικρόφωνα της ΕΡΑ δήλωσε ότι ντρέπεται για την απεργία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ενώ δεν «ντρέπεται» για την τριπλάσια αμοιβή του ως εξωτερικός συνεργάτης.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ την ώρα που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους, κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής..

Ποιος διαλύει την ΕΣΗΕΑ;

Δήλωση του ταμία της Ενωσης, Μωυσή Λίτση

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει πλέον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ το οποίο αδυνατεί να συζητήσει από το πιο μικρό-έγκριση τρεχουσών δαπανών-μέχρι το πιο μεγάλο-έγκριση προϋπολογισμού. Ορισμένες παρατάξεις ενόψει των εκλογών του Μαΐου κα μετά την παταγώδη αποτυχία των «δικών» τους παιδιών στις πρόσφατες εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, βάλθηκαν να τινάξουν στον αέρα κάθε συμβούλιο, μη διστάζοντας να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και αυτή την καθημερινή λειτουργία της ΕΣΗΕΑ.Προσκομίζοντας συνεχώς δικαιολογίες πότε κατά του προέδρου και πότε κατά του ταμία, φρενάρουν κάθε απόφαση ή εξωθούν το διοικητικό συμβούλιο στα όρια του, ακόμη και για την αγορά…σταχτοδοχείων. Ποτέ δεν περίμενα μετά από τόσα χρόνια αγώνων εκτός ΔΣ ότι η ανάληψη μιας σημαντικής θεσμικά..

Σε τακτική δικάσιμο ο Ντέμης Νικολαΐδης

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης που το πρωί πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ μετά το ένταλμα σύλληψης που είχε βγει εις βάρος του αλλά και όλων των προέδρων της ΑΕΚ από το 2004, εξαιτίας των χρεών της Ένωσης προς το δημόσιο.
Ο παλαίμαχος άσος του «δικεφάλου» και πρώην «ισχυρός άντρας» της ομάδας έδωσε τις εξηγήσεις του, αφού πήγε και στην Εισαγγελία Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος, με τον Εισαγγελέα να ορίζει δικάσιμο το επόμενο διάστημα.
Στον Ντέμη Νικολαΐδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για χρέη που..

Ν. Χατζηνικολάου: Η Δικαιοσύνη έκανε λάθος με τον A. Kουρή!

«Εγώ τους φίλους μου δεν τους πουλάω» είπε ο μιντιάρχης και η κριτική του προκάλεσε αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο σχολίασε ο γνωστός μιντιάρχης Νίκος Χατζηνικολάου την απόφαση της Δικαιοσύνης να στείλει στη φυλακή τον φίλο και συνεταίρο του (στο Real group) Ανδρέα Κουρή. Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Κουρής και ο γιός του Ανδρέας κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκ ευρώ για το ALTER.
Ο Ν. Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο του Real fm σχολιάζοντας την προφυλάκιση του Ανδρέα Κουρή..

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μέχρι και τον διευθυντή του απέλυσε ο Φώτης Μπόμπολας

Η αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τελευταία επίδειξη αναλγησίας αυτή απέναντι στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Goal News».
Η εργοδοσία της εφημερίδας, και γενικότερα η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ», έχει εξαπολύσει, όπως είναι γνωστό, ένα πογκρόμ απολύσεων, απειλών, μειώσεων μισθών, εκφοβισμών, εκβιασμών και κάθε είδους πιέσεων προς τους εργαζόμενους, προκειμένου να δημιουργήσει έναν όμιλο Μέσων με δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και θα υποαμείβονται.
Τα σχέδια και οι δικαιολογίες είναι τα ίδια. Υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται, ότι δήθεν δεν θα..

Την άγουσα προς τη φυλακή πήραν Γιώργος και Ανδρέας Κουρής


Μετά τον Κώστα Γιαννίκο, τον δρόμο για τη φυλακή πήραν ο εκδότης-καναλάρχης Γιώργος Κουρής και ο γιός του Ανδρέας Κουρής.
Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκ ευρώ για το ALTER. Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Γ. Κουρής είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών (με τριετή αναστολή) για οφειλές προς το ΙΚΑ που υπερβαίνουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εναντίον του Γ. Κουρή έχουν ασκηθεί..

Κύπρος: η Αργεντινή της Μεσογείου...

Οι άδειοι τραπεζικοί λογαριασμοί την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί δεν θα είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα για τους Κύπριους εργαζόμενους.
Οι μισθοί του Μαρτίου δεν θα βρουν τον δρόμο προς τα άδεια πορτοφόλια των μισθωτών αφού οι εργοδότες δεν είναι σε θέση να κάνουν πληρωμές για μια σειρά από λόγους.
Ακόμα και αν ανοίξουν αύριο οι τράπεζες είναι αδύνατον να διεκπεραιωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να κατατεθούν οι μισθοί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ακόμα και αν οι εργοδότες επέλεγαν να πληρώσουν με μετρητά, οι περιορισμοί στις αναλήψεις, δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.
Ακόμα και αν όλα κυλήσουν ομαλά και λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα, είναι αμφίβολο πόσοι..

Η δημοσιογραφική (πονεμένη) ταυτότητα και η έπαρση του κλάδου

Μια άρνηση ατέλειας, οι δωρεάν παροχές και το ταμπελάκι «Ενωσις Συντακτών» που (πλέον) είναι κρυμμένο στο ντουλάπι του αυτοκινήτου

Παλιά η δημοσιογραφική ταυτότητα ήταν σκληρό νόμισμα, σήμερα έρχονται στιγμές που νιώθω πως είναι βάρος που φουσκώνει το πορτοφόλι και προσθέτει περιττά εκατοστά στην περιφέρεια του στήθους. Στα πρώτα μου νιάτα κάθε χαρτί που βεβαίωνε δημοσιογραφική προέλευση το ένιωθα στα χέρια μου σαν πολιορκητικό κριό που άνοιγε όλες τις πόρτες. Έτσι νόμιζα, έτσι ένιωθα. Μου πρόσθετε πόντους, αλλά σε ύψος.
Θυμάμαι μια φορά τον εαυτό μου, 15-16 χρονών, σε αγώνα Α΄ κατηγορίας τής Αθήνας να κραδαίνω στη μούρη τού χωροφύλακα την ταυτότητα συνεργάτη στο «Φως». Μια ταυτότητα, με τη σφραγίδα..

Τι γύρευε ο Φώτης Μπόμπολας (εν μέσω κινητοποιήσεων) στον ΔΟΛ;

Την ώρα που οι πρώτοι από τους συγκεντρωθέντες, ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις στον ΔΟΛ, έστηναν τα πανό, ο εκδότης του Πήγασου Φώτης Μπόμπολας διέσχιζε το κατώφλι της Μιχαλακοπούλου 80. Και όπως είπε κάποιος, μάλλον ανέβηκε στον 5ο όροφο για να συζητήσει και να μετρηθεί με τον Σταύρο Ψυχάρη σχετικά με το ποιος τα καταφέρνει καλύτερα με τις απολύσεις... Την ίδια ώρα έγινε κι ένα ψιλοτραβολόγημα συνδικαλιστή με την αστυνομία, επειδή τους φωτογράφισε την κλούβα, αλλά έληξε γρήγορα.
Tην ώρα που Μπόμπολας - Ψυχάρης συζητούσαν (ό,τι συζητούσαν) παρουσία και του..

Τζάμπα το ταξίδι Αντώνη! Είδες μόνο τον εαυτό σου...

Πήγε στη Σιέρρα Λεόνε. Αλλά δεν μπόρεσε να τη δει. Βάφτισε ντοκιμαντέρ ένα "άλμπουμ φωτογραφιών", που παντού δέσποζε η φάτσα η δική του. Προσωποποίησε κάθε σκηνή, χωρίς να μπορέσει να δώσει αίμα και ψυχή στις εικόνες του.
Ο λόγος των ανθρώπων -που θα έπρεπε να ήταν το βασικό του όπλο-  οι οποίοι ζουν στην περιοχή αυτή, απουσίαζε επιδεικτικά.
Το κείμενο - αφήγηση, παιδική έκθεση, με λογοτεχνικές εξάρσεις του τύπου "άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου... " .
Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα, ήταν ο τίτλος του "ντοκιμαντέρ", αλλά μάλλον..

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ζηλεύουν οι πρώην συμβασιούχοι την τύχη του Κώστα Αρβανίτη;

Μπορεί τα μπάτζετ να είναι κουτσουρεμένα, μπορεί οι τηλεστάρ να κλαίγονται, μπορεί η αξιοπιστία των δελτίων να έχει πάει περίπατο, αλλά η δράση στη μικρή οθόνη δεν σταματάει ποτέ.
Μίση, πάθη, ίντριγκες, απ' όλα έχει ο μπαξές. Και φυσικά, έχει και ερωτήματα που ανακύπτουν σωρηδόν και καθημερινά. Μερικά εξ αυτών τα συγκέντρωσα και σας τα παραθέτω στη συνέχεια:

* Τολμάει η τρόικα να αμφισβητήσει το τετραήμερο της Στάη;

* Ζηλεύουν οι πρώην συμβασιούχοι την τύχη του Κώστα Αρβανίτη;

* Θα σπάσει το ρόδι ή τα νεύρα του ο Παπαδάκης;
.
* Είναι πια αργά για τον Πέτρο Κωστόπουλο;

* Στο κοντρόλ ρουμ της ΕΡΤ μπαίνεις από τη μπροστινή ή την πίσω πόρτα;..

Ελευθεροτυπία: ο Mπ. Πολυχρονιάδης απαντάει στον Αντ. Βασιλόπουλο

Ο «παλιός» της Ελευθεροτυπίας, Μπάμπης Πολυχρονιάδης με email που έστειλε, απαντάει στον «νέο» συντάκτη της επανεκδοθείσας Ελευθεροτυπίας, Αντώνη Βασιλόπουλο, σχετικά με την εκλογή εκπροσώπου στην ΕΣΗΕΑ:
«Κύριε Βασιλόπουλε, 26 χρόνια εργατικός συντάκτης και δεν γνωρίζετε ότι η επίσχεση εργασίας δεν είναι δικαστικό μέτρο?  («σωστό είναι να διεκδικείτε τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις με επίσχεση εργασίας… που είναι δικαστικό μέτρο» γράφετε στο κείμενό σας). Η επίσχεση εργασίας είναι μία ΕΞΩΔΙΚΗ δήλωση στην οποία λες –εν ολίγοις- ότι θα πας ξανά για δουλειά όταν σε..

Koτζάμ διευθυντής του Mega…

Η βιασύνη και η τσαντίλα στο διαδίκτυο και τα social media είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι
Η «Χρυσή Αυγή» είναι η «Χρυσή Αυγή». Τι να πει κανείς για το τέλος της λογικής – κοινής και κοινοβουλευτικής; Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο, είναι ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega. Ένα στέλεχος που είτε αρέσει είτε όχι, δούλεψε σκληρά για το σοβαρό προφίλ του καναλιού και του ενημερωτικού του τομέα.
Δεν αρμόζει, λοιπόν, σε ένα τέτοιο στέλεχος, δημόσια τοποθέτηση/αντίδραση – μέσω του Twitter και του ιστότοπου άποψης aixmi.gr – η οποία τιτλοφορείται ως εξής: «Ο χρυσαυγίτης δείχνει το… πουλί του στην τζαμαρία του Mega».
Αδικείται ο ίδιος με αυτή τη διατύπωση, υποβαθμίζεται η χθεσινοβραδινή αθλιότητα της «Χρυσής Αυγής» έξω από το Mega και για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η βιασύνη και η τσαντίλα στο διαδίκτυο και τα social media είναι ο χειρότερος..

Στις υπηρεσίες του Αλαφούζου (ξανά) η Πόπη Διαμαντάκου

Μετά από περίπου 13 χρόνια η Πόπη Διαμαντάκου επέστρεψε στην “Καθημερινή”. Είχε προηγηθεί ένα δύσκολο “διαζύγιο” με αφορμή ένα ρεπορτάζ για τα σχέδια του Σωκράτη Κόκκκαλη περί Flash TV, η αποχώρηση της δημοσιογράφου από την εφημερίδα, και η συνεργασία της, για πολλά χρόνια, με την εφημερίδα «Τα Νέα». Η Διαμαντάκου αποχώρησε από τον ΔΟΛ -μαζί με άλλους καταξιωμένους συντάκτες- όταν μπήκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «διώξτε τους συνταξιούχους»...

- ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Την 1η Απριλίου ξεκινάει το νέο πρόγραμμα του σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ Στο Κόκκινο. Νέα πρόσωπα είναι ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος και κατέχει πλέον τη θέση του διευθυντή (αν και δεν έχει συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο για να εγκρίνει -έστω και τυπικά-..

Σαμαράς, Αβραμόπουλος και λοιποί είναι υπαρκτά πρόσωπα;

Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, εγώ, ο συντάκτης του, αγνοώ πλήρως το που βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.
Ακόμα κι αν κάποιος μου πει ότι έχει εγκαταλείψει τη χώρα και ζει με τους μοναχούς Σαολίν στο Θιβέτ, δεν θα εντυπωσιαστώ.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974 μέχρι σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός... κρύφτηκαν. Εμφανίστηκαν μονάχα ως διαμεσολαβητές στη μετάβαση των ελλαδικών υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών σε ελληνική ιδιωτική τράπεζα.
Κατά τα λοιπά, νομίζω ότι ουδείς έχει καταλάβει ποια ακριβώς ήταν η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στην κοσμογονία των τελευταίων ημερών. Στηρίξαμε το «όχι» της Κύπρου; Στηρίξαμε..

Κλειστές μέχρι την Πέμπτη οι τράπεζες στην Κύπρο

«Ασφυξία» στην κυπριακή αγορά, καθώς όλες οι τράπεζες στην Κύπρο θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Πέμπτη μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή. Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη να παραταθεί το μη άνοιγμα των τραπεζών.
Την ίδια ώρα, παρά τις πιέσεις να μην υπάρχουν περιορισμοί στις συναλλαγές με τις τράπεζες στην Κύπρο, εκτός Λαϊκής και Κύπρου, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), από τις μέχρι τώρα πληροφορίες παραμένει το πλαφόν των 100 ευρώ στις συναλλαγές. Το γεγονός αυτό,..

Ν. Παπαδόπουλος: Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε και την έξοδο απο το ευρώ

Aίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ν. Παπαδόπουλου για το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ζώνη του ευρώ. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε:
«Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, αλλά η έξοδος από την Ευρωζώνη τώρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσουμε, γιατί, θα εισέλθουμε σε πολύ βαθιά ύφεση με υψηλή ανεργία και χωρίς..

Η Κύπρος είναι "μοντέλο" (bail-in) για ολόκληρη την ευρωζώνη

του Γιάννη Αγγέλη

Ο νεόκοπος πρόεδρος του Eurogroup, κ. Dijsselbloem (φωτογραφία) δεν άφησε να περάσουν πολλές ώρες από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την Κύπρο και …ξεκαθάρισε ότι αυτό λίγο πολύ θα είναι το μοντέλο «διάσωσης» των τραπεζών για ολόκληρη την Ευρωζώνη από εδώ και στο εξής.
Όπως πολύ παραστατικά εξήγησε «θα ρωτάμε την προβληματική τράπεζα, μπορείτε να βρείτε μόνοι σας κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή σας; Αν όχι θα απευθυνόμαστε στους μετόχους και τους ομολογιούχους της τράπεζας. Και αν χρειάζεται και στους καταθέτες…».
Αυτό που «εξηγεί» ο πρόεδρος του Eurogroup ετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου αλλά μόλις στα μέσα του περασμένου χρόνου διακριτικά άρχισε να περνάει σε θεσμικό επίπεδο.
Το έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο η BIS στην έκθεσή της στις 24/6/2012 και το υποστήριξε αμέσως η..

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Στρατής Αγγελής και Λίζα Δουκακάρου στις 4 το πρωί ενημέρωσαν με έκτακτο για τη συμφωνία στις Βρυξέλλες

Τελικά μπορεί να βριζουμε το Mega αλλά ήταν το μόνο κανάλι που έβγαλε έκτακτο στις 4 το πρωί προκειμένου να ενημερώσει ότι το θρίλερ των Βρυξελλών για το θέμα της Κύπρου κατέληξε σε συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο.
Ο Στρατής Αγγελής και η Λίζα Δουκακάρου ενημέρωναν τους τηλεθεατές ότι το Eurogroup επικύρωσε τελικά και το τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές και οι τεχνικές λεπτομέρειες της οδυνηρής συμφωνίας καθώς και το ύψος του κουρέματος των καταθέσεων πάνω από τις 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters:
 Η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών και τη χρηματοδότηση της διάσωσης της χώρας. Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία..

Οταν γυρίσω...



Από την ταινία «Οι Ιππείς της Πύλου» σε στίχους και μουσική του Νίκου Καλογερόπουλου. Τραγουδάει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Το ΕΣΡ απαγόρευσε τη μετάδοσή του...

Ο Ηλίας Μάτσικας, τα 30 χρόνια στην έντυπη δημοσιογραφία και τα περί εφημερίδας με τον Ν. Φελέκη

«Καμία σχέση με καμία έκδοση εφημερίδας οιουδήποτε έχω και ούτε πρόκειται να έχω για προσωπικούς λόγους». Αυτό αναφέρει σε επιστολή του o Hλίας K. Μάτσικας -πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και τέως διευθυντής του ΑΠΕ- απαντώντας σε ανάρτησή μας σχετικά με έκδοση εφημερίδας από τον Νίκο Φελέκη. Ο Ηλ. Ματσίκας, αναφέρει στην απάντησή του:
«Παρακολουθώ επί μακρό χρονικό διάστημα την προσπάθεια που κάνετε στο διαδίκτυο για θέματα του χώρου της δημοσιογραφίας.
Αρκετές φορές είχατε ασχοληθεί με το πρόσωπό μου, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά κατά τη διάρκεια της περιόδου που προσπάθησα να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από όπου τελικά απολύθηκα μετά από απηνή πολιτικό διωγμό του κυβερνητικού εκπροσώπου συνεπικουρούμενου..

Ο πολύ άξιος Γιώργος Μουρούτης (με τις πολλές θέσεις)

Πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Μουρούτης, επιτέθηκε μέσω του twitter στο ThePressProject αναφέροντας ότι κάνει διακίνηση μαύρου χρήματος επειδή ζητάει από τους αναγνώστες του Donations (και μάλιστα κατηγόρησε για συνεργό την ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια επειδή έκανε σχετικό RT).
Σε επόμενο του tweet ο ίδιος κύριος ζήτησε πληροφορίες για την χρηματοδότηση του TPP και άφησε υπόνοιες για πολιτική εξάρτηση. Εμείς θα απαντήσουμε ευχαρίστως στον κύριο Μουρούτη για όλα όσα θέλει να μάθει αλλά θέλουμε με τη σειρά μας να του απευθύνουμε μερικές ερωτήσεις: Μήπως όταν ήταν υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού συμμετείχε σε δύο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ; Μέχρι πότε ήταν υπάλληλος του Μουσείου Ακρόπολης; Τι απολαβές είχε από αυτές του τις..

Στην Ελεύθερη Ωρα οι ισολογισμοί του Αλαφούζου! - Ζημιές και κέρδη(;) του ομίλου ΣΚΑΪ

Εκατσα και τους βρήκα τους ισολογισμούς του ομίλου ΣΚΑΪ, που δημοσιεύθηκαν τους τελευταίους μήνες στην «Ελεύθερη Ωρα»!
Εχουμε και λέμε λοιπόν, πρώτα για την «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» που ελέγχει το τηλεοπτικό κανάλι. Για τη χρήση 2010 καταγράφει σύνολο υποχρεώσεων 79.275.416 ευρώ (από 59.105.605 ευρώ το 2009), κύκλο εργασιών 31.146.895 ευρώ (από 43.410.635 ευρώ) και ζημίες μετά από φόρους 15.661.888 ευρώ (από κέρδη προ φόρων 741.060 ευρώ). Στη χρήση του 2011 οι υποχρεώσεις είναι 72.249.667 ευρώ, ο κύκλος εργασιών 28.152.656 ευρώ και οι ζημίες μετά από φόρους 7.266.430 ευρώ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τα ραδιόφωνα, οι «Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις» που..

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η Μάνια, ο ΣΥΡΙΖΑ και «η προσπάθεια εξαγοράς εφημερίδων»...

Τα μαύρα πλαίσια της εκδότριας της Κ.Ε.

Νέο σημείωμα της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου στα Πολιτικά Παρασκήνια της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (στην Κ.Ε είναι ολόκληρη εκδότρια). Αυτή τη φορά αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ (ως αξιωματική αντιπολίτευση) απευθύνοντας το ερώτημα αν «έχει σκοπό να καταλύσει το κράτος ή απλώς να μιμηθεί τους Παπανδρέου», κάνοντας μάλιστα λόγο για «προσπάθεια εξαγοράς εφημερίδων»! Συγκεκριμένα η Μάνια στο μπιλιετάκι της - μέσα σε μαύρο πλαίσιο- αναφέρει:
Χέρι χέρι με τον Κύρκο
Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σκοπό και στόχο να καταλύσει το κράτος ή απλώς να μιμηθεί τους..

Ο Τσίπρας στο μαγερειό της Κολοκοτρώνη με νηστίσιμα και καλό κρασί

Το κατώφλι του κτιρίου της Κολοκοτρώνη 8 πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των επαφών του με ανθρώπους των media. Μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο και στα γραφεία του ΔΟΛ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,  βρέθηκε στον 2ο όροφο της Κολοκοτρώνη και ξεναγήθηκε στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Μπορεί ο Σταύρος Ψυχάρης να γευμάτισε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον 6ο όροφο της Μιχαλακοπούλου, αλλά ο Βουλέλης, ο Νικολόπουλος και οι λοιποί της ομάδας της «ΕφΣυν» τον πήγαν σε γνωστό...

Τι συζήτησε ο εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» με Κεδίκογλου - Μαυραγάνη;

Τη Βουλή επισκέφτηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο εκδότης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Ο Χάρης Οικονομόπουλος είχε συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου στον οποίο έθεσε τους (γνωστούς) προβληματισμούς του σχετικά με την χρηματοδότηση του Τύπου, επισημαίνοντάς του ταυτόχρονα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία εξ αιτίας και της χαμηλής της κυκλοφορίας.
Το ζητούμενο ήταν η στήριξη από πλευράς κυβέρνησης της εκδοτικής προσπάθειας προκειμένου να υπάρξει συνέχεια και πέραν των 5-6 μηνών που προβλέπει το σχέδιο της «Τρίτης Οψης». Ο δικηγόρος-εκδότης φέρεται να επέστησε την προσοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου στο γεγονός ότι οι περισσότερες εφημερίδες παρά το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό έχουν τεράστιες..

O N. Φελέκης αναζητά χρηματοδότη για έκδοση εφημερίδας

Μπορεί το Matrix24 να σπάει τον κώδικα στο διαδίκτυο, αλλά ο Νίκος Φελέκης δεν μπορεί να κάνει χωρίς εφημερίδα. Ετσι ο πρώην εκδότης-διευθυντής του Επενδυτή, το τελευταίο διάστημα «ψάχνεται» για την έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου.
Αρωγός στην εκδοτική προσπάθεια εμφανίζεται το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και τέως διευθυντής του ΑΠΕ, Ηλίας Μάτσικας.
Φελέκης και Μάτσικας, με προυπηρεσία πολλών χρόνων και οι δύο στην έντυπη δημοσιογραφία, ευελπιστούν πως θα τα καταφέρουν -εποχές που΄ναι- με την έκδοση μιας εφημερίδας διαφορετικής από τις άλλες... Για άλλη μια φορά το ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση της προσπάθειας και προς αυτή την..

Do you know Financial Crimes, mister Martigopoulos?

Ψυχρολουσία για τον Ευάγγελο Μαρτιγόπουλο με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Απέλυσε ο ΔΟΛ δύο εργαζόμενες στον διοικητικό τομέα (η μία εξ αυτών είναι και συνδικαλίστρια που είχε ξανά απολυθεί στο παρελθόν), ξεκίνησε ως ώφειλε η ΕΣΗΕΑ τις απεργίες, αναστατώθηκε το μαγαζί.
«Μην ανησυχείς», μου είπε ένας γνωστός μου από τη Μιχαλακοπούλου, «τόσα χρόνια ήταν στο τιμόνι της Cosmote ο Μαρτιγόπουλος, τους ξέρει μια χαρά τους συνδικαλιστές».
«Τόσα χρόνια που ήταν στο τιμόνι της Cosmote» του απάντησα, «η εταιρεία ήταν πλημμυρισμένη στα κέρδη και μοίραζε μπόνους δεξιά-αριστερά. Κάτσε να δούμε τώρα στη φουρτούνα, κι ένα μήνα πριν..

To «συμβόλαιο» του Γιάννη Κουρτάκη και το «μυστικό» των media

Σε αύξηση της τιμής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά» προχώρησε ο εκδότης-δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης. Ετσι το φύλλο από 3,5 ευρώ πωλείται από αυτή την εβδομάδα 4 ευρώ (στην «ακριβή» έκδοση με τις προσφορές).
«Πρόκειται για μια απόφαση που στόχο έχει να στηρίξει την προσπάθεια που έχετε αγκαλιάσει με θερμη από την πρώτη στιγμή. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε εργολάβοι, ούτε εφοπλιστές, ούτε φαρμακάδες» γράφει ο Κουρτάκης απευθυνόμενος προς τους αναγνώστες.
Ο εκδότης με σημείωμά του στην εφημερίδα και τον τίτλο «Συμβόλαιο τιμής» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αύξηση της τιμής του φύλλου, την εποχή της κρίσης που οι περισσότεροι έχουν ρίξει τις τιμές αλλά και την τιμή της ενημέρωσης...
Προφανώς οι ποικίλες προσφορές της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έχουν κόστος που από κάπου θα πρέπει να..

Ο «εργατικός» Αντ. Βασιλόπουλος απαντάει στις «απολύσεις» του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Στην ανάρτησή μας με το σχόλιο του Μπάμπη Πολυχρονιάδη υπό τον τίτλο "Όταν σε «απολύουν» οι συνάδελφοί σου…" -σχετικά με την εκλογή εκπροσώπου στην ΕΣΗΕΑ- απαντάει ο Αντώνης Βασιλόπουλος της Ελευθεροτυπίας. Παραθέτουμε (χωρίς σχόλια) την απάντηση του συντάκτη της Ελευθεροτυπίας:
«Κύριε και συνάδελφε Μπ. Πολυχρονιάδη, δεν σας γνωρίζω, καθότι καλύπτω το εργατικό-ασφαλιστικό ρεπορτάζ της "Ε" μετά την επανέκδοσή της. Ομως θεωρώ απαράδεκτο να μπλοκάρετ(ε)αι μια διαδικασία για την εκπροσώπηση εργαζομένων στο φυσικό τους σωματείο. Και όταν μάλιστα από τους εργαζόμενους αυτούς παρακρατείται η..

ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον ΔΟΛ για τις απολύσεις

Κάλεσμα για συγκέντρωση στη Μιχαλακοπούλου 80, την Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα

Tη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΔΟΛ, που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απολύσεων, δηλώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Προπομπός του, η εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελαρίου στην Αθήνα (η Σακελαρίου ήταν στις πρόσφατες εκλογές υποψήφια βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και της Στέλλας Μαλθακού στη Θεσσαλονίκη. Οι αντιδράσεις της εργοδοσίας στις κινητοποιήσεις των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ, με δικαστήρια, απειλές διευθυντικών στελεχών, κλούβες των ΜΑΤ, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μείγμα θράσους και πανικού, τόσο..